Şimdi Ara

AÖF Mezunu olup, Yüksek Lisans yapan var mı? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
90
Cevap
4
Favori
91.680
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mr.Mete

    Elektronigin YL si sadece Elektronik muhendisliyi.Onada sadece muhendislik fakultelerini bitirmisler basvurabiliyor kardesim.Maalesef ne bitirecegin aof diplomasiyla nede MYO diplomasiyla Elektronik uzerine YL yapamazsin.Tek yolu bilindiyi gibi DGS yle elektronik muh. e gecip ordan mezun olmak.

    Peki ben önlisansdan Bilgisayar Teknikerliği bitirip dikey geçiş ile aöf'ten lisansa tamamlayıp iktisat bölümünü bitirdim. Önlisansdan geçiş yaptığım için DGS hakkım öldü mü? Eğer hala varsa DGS sınavına girip Bilgisayar Teknikerliğini mühendisliğe tamamlayıp Yüksek lisans yapabilir miyim? Ve DGS'ye en fazla 3 yıl girilir kuralı kalktı mı,artık sınırsız mı? (KPSS 'ye hazırlanıyorum,memurluğu hak edersem inşallah böyle bi şey düşünüyorum)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bukalemun_baris -- 20 Haziran 2014; 5:49:42 >




  • DGS basvuru sartlari falan hakkinda cokta bilgim yok.Ama yanlis hatirlamiyorsam myo dan sonra aof lisans mezunu olman dgs ye basvurmada engel degil.Basvurabilir ve muhendislik kazandigin takdirde okuyabilirsin.Ve mezun oldugun takdirde elbette uzerine YL yapabilirsin..Yanlisim varsa bilen arkadaslar duzeltir umarim.
  • ftp_57 F kullanıcısına yanıt
    hangi alanda YL yapıyorsunuz
  • Bahcesehir Universitesinin CO-OP programini duydunuz mu arkadaslar ? Y.lisans ogrencisi bu programdan yararlanabilir mi ?
  • Merhaba arkadaşlar,
    Benim de cevap almayı umduğum bi sorum var bilgisi olan yardımcı olursa sevinirim. Öncelikle şunu da belirteyim özel sektörde iş bulmak için yapmadığım şaklabanlık kalmadı ne gerkiyorsa yaptım ve iyi bir işe girdim fakat torpilli biri geliyor hoop yerinden edebiliyor. İşten çıktım. Sonra Kpss ye hazırlandım.Hazırlandım derken uyumadım gözlerim yandı uyuştu her yanım. Bütün konuları yaladım yuttum. Sabırla yükseldim.Ve başarılı oldum çok şükür ve dershane birinciliğinden sonra sınav sonucum iyi geldi. Şuanda Türkiyenin en iyi devlet kurumlarından birinde çalışıyorum ve açıköğretim mezunuyum. HEr şey torpil değildir emek veren sonucunda başarıyı yakalayabiliyor. Sizi bu konuda temin ederim Allah yardım ediyor mutlaka kazanıyorsunuz. Ben bunu öğrendim. Allah isteyen herkesin gönlüne göre versin.
    Sorum şu:
    Açıköğretim İşletme mezunu olarak bu şekil gelip bu şekil gitmek olmuyor. Hedefe ulaştım belki ama bu da yeterli değil. Bundan sonra da seçenek yükselmek. Ankaradayım ve yüksek lisans yapmak istiyorum. Tezsiz yüksek lisans okumak için ne yapmak gerekiyor. bu konuda bilgi sahibi olanlardan yardım istiyorum. Tabi çok pahalı da olmamalı bütçem yeterli değil. Teşekkür ederim şimdiden.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ftp_57

    quote:

    Orijinalden alıntı: yetonyali

    Ek olarak birsey daha sormak istiyorum; Insan Kaynaklari alaninda calismak istiyorum bunun icin sizce Isletme alaninda mi y.lisans yapmak daha mantikli olur yoksa Insan Kaynaklari y.lisans i mi yapmak ? Isletme y.lisans i bildigim kadariyla zaten Insan Kaynaklarini kapsiyor. Bu konuda fikirlerinizi bekliyorum.

    malesef ben bilgi teknl. okuyorum iişletme ve IK için bişi diyemem bilgim yok.

    Onemli degil
  • yetonyali kullanıcısına yanıt
    Uzmanlaşmak ve çalışmak istediğin alanda Yüksek Lisans yap derim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: EskiToprakTegin

    Uzmanlaşmak ve çalışmak istediğin alanda Yüksek Lisans yap derim.


    Haklisin kardes de ben Isletme MBA mezunları, yüksek öğretim kurumlarında akademisyenlik, kamu ve özel sektör kuruluşlarında müfettişlik, hesap uzmanlığı, kontrolörlük, bankacılık, denetmenlik, mali müşavirlik, finansal danışmanlık, pazarlama sorumlusu/müdürü, müşteri ilişkileri departmanı sorumlusu, satış temsilcisi, üretim planlamacısı, insan kaynakları uzmanlığı, yöneticilik, yönetim danışmanlığı vb. görevlerde çalışabilme imkanına sahiptirler.

    Bu ibareden yola cikarak boyle bir soylende bulundum. Sadece IK alaninda MBA yapsam bu sefer sanki IK dan baska bir alanda calisamiyacagim gibi geliyor o yuzden Isletme genis bir yelpazeyi kapladigindan boyle bir sey dusundum ne kadar dogru bilmem tabi.




  • Tezsiz Yüksek Lisans Başvuruları

    Üniversitelerin tezli yüksek lisans başvuru tarihleri ile tezsiz yüksek lisans başvuru tarihleri genelde birbirinden farklı zamanlarda olmaktadır. Bazı üniversitelerde tezli yüksek lisans başvuruları Mayıs Haziran aylarında iken aynı üniversitenin tezsiz yüksek lisans başvuruları Ağustos Eylül aylarında yapılabiliyor.

    Başvuru tarihlerini kaçırmamak için başvuru yapmak istediğiniz üniversitenin enstitü sayfalarını sık sık ziyaret ediniz.

    Tezsiz yüksek lisans başvurularının tezli yüksek lisans başvurularından temelde ALES dışında bir farkı bulunmamaktadır. Tezsiz programlar için ALES şartı kaldırılmıştır. Bunun dışında tezli programların çoğunda yabancı dil yeterliği istenir tezsiz programlarınsa çoğunda istenmez. Bunun temel nedeni tez çalışması aşamasında bilimsel araştırmaların yabancı kaynaklardan yapılabilmesi gerekliliğidir. Yani tez araştırması yapmak için yabancı dil bilmek şart olduğundan tezli programlarda bir zorunluluk gibidir.

    http://yukseklisans.com.tr/tezsizyukseklisans.php/1




  • tesekkurler vermis oldugunuz bilgiler icin
  • evet yapabiliyor , bizzat yapan arkadaşım var, ayrıntılı bilgi için http://goo.gl/azFWxR

    başarılar şimdiden
  • Merhaba arkadaşlar, ben önlisans diplomamı aldım, sonrada dikey geçişle fark dersleri alarak lisansa devam ettim. sınıfı geçtim,7.Yarıyıla devam edeceğim bu yıl. Benim sorum şu durumumla yüksek lisans için başvuru yapıp okuyabilirmiyim. Yoksa 8.Yarıyılı da bitirdikten sonra mı başvurabilirim. Bilgisi olan varsa paylaşırsa sevinirim. Teşekkürler...
  • peki arkadaşlar bu yüksek lisans için bölüm şartları nedir? yani örneğin işletme bitiren biri için giresun üniversitesinde İşletme Tezli Yüksek Lisans Programı var. aşağıda görüldüğü gibi;

    quote:

    Programlar
    Tezli Yüksek Lisans Programları:

    Sosyal Bilgiler Eğitimi Tezli Yükseklisans Programı
    Sınıf Öğretmenliği Tezli Yükseklisans Programı
    Türkçe Eğitimi Tezli Yükseklisans Programı
    Tarih Tezli Yükseklisans Programı
    Türk Dili ve Edebiyatı Tezli Yükseklisans Programı
    İktisat Tezli Yükseklisans Programı
    Halkla İlişkiler ve Tanıtım Tezli Yüksek Lisans Programı
    Uluslararası İlişkiler Tezli Yüksek Lisans Programı
    Eğitim Yönetimi,Teftişi,PLanlaması ve Ekonomisi Ortak Tezli Yüksek Lisans Propgramı (*)
    İşletme Tezli Yüksek Lisans Programı
    Resim ve Baskı Sanatları Tezli Yüksek Lİsans Programı
    Sanat ve Tasarım Tezli Yüksek Lisans Programı
    Tezsiz Yüksek Lisans Programları:

    Eğitim Yönetimi,Teftişi,PLanlaması ve Ekonomisi Ortak Tezsiz Yüksek Lisans Propgramı (**)
    İktisat ve Yönetim Bilimleri (İ.Ö.) Tezsiz Yüksek Lisans Programı
    Uluslararası İlişkiler (İ.Ö.) Tezsiz Yüksek Lisans Programı
    Doktora Programları:

    Türk Dili ve Edebiyatı Doktora Programı
    Sosyal Bilgiler Eğitimi Doktora Programı
    İktisat Doktora Programı
    İletişim Bilimleri Doktora Programı
    Rehberlik ve Psikoloijik Danışmanlık Doktora Programı (***)



    lakin kamu yönetimini bitiren biri için yukarda herhangi bir uygun seçenek göremedim. bu nasıl oluyor?




  • Demek ki o enstitüde akademisyen yetersizliği ya da talep azlığı nedeniyle Kamu Yönetimi yüksek lisans programı açılmamış. Bu bölüm için başka üniversitelerin enstitülerine göz gezdiriniz.

    Hem her yüksek lisans programına kendi alanından lisans mezunu olma koşulu konulmuyor. Örneğin bu koşulu koymayan bir İşletme yüksek lisans programına Kamu Yönetimi mezunu biri alınabiliyor. Alan dışından yüksek lisansa kabul edilen öğrenciler genellikle yüksek lisansa başlamadan önce bilimsel hazırlık dersleri alıyorlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nForcer -- 7 Eylül 2015; 19:52:25 >
  • Ben başvurmuştum aöf diplomasıyla beni almadılar.Hatta başvurduğum üniversitenin öğrencisiydim.
    Ben bilim sınavını geçtim mülakatta bana kazık sorular soruldu. Peki ben bunları bilemedim de hukuk mezunları denizciliği nereden biliyor? Tamamen adamına göre muamele var.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: photo_canon1

    AÖF Mezunu olup, Yüksek Lisans yapan var mı?

    ben bu yıl İşletme'yi bitirdim çok şükür. şimdi üstüne 2 yıl yüksek lisans lisans yapmak niyetindeyim ama nasıl oluyor bu iş? zorlukları nelerdir? nereye başvuruyoruz? bu türde genel bilgiler verebilecek olan var mı?

    arkadaşım yüksek lisans işi ne oldu bi gelişme varmı ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sanalldeli

    quote:

    Orijinalden alıntı: photo_canon1

    AÖF Mezunu olup, Yüksek Lisans yapan var mı?

    ben bu yıl İşletme'yi bitirdim çok şükür. şimdi üstüne 2 yıl yüksek lisans lisans yapmak niyetindeyim ama nasıl oluyor bu iş? zorlukları nelerdir? nereye başvuruyoruz? bu türde genel bilgiler verebilecek olan var mı?

    arkadaşım yüksek lisans işi ne oldu bi gelişme varmı ?

    Ben konuyu unutmuatum dogrusu :) neyse...
    Bu yil basladim yuksek lisansa ama,
    Tezsiz uzaktan yapiyorum.
    İsletme yonetimi bolumu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tezsiz uzaktan yüksek lisans hakkında bilgi vermeniz mümkün mü?
    ücreti nedir? her başvuru yapanı alıyorlar mı?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: muhammet2272

    tezsiz uzaktan yüksek lisans hakkında bilgi vermeniz mümkün mü?
    ücreti nedir? her başvuru yapanı alıyorlar mı?

    her okulda böyle mi bilmiyorum(ama zannımca aynıdır)
    uzaktan tezsiz adı üstünde, uzaktan eğtiim alıyorsun haftanın belli günlerinde dersler oluyor, sesli ve görüntülü onlara katılıyorsun.
    vizeler uzaktan, bilgisayar üzerinden test şeklinde oluyor
    finaller ise okulda oluyor(yılda 2 kez ve sanırım oda testmiş, ben henüz ilk finalime girmedim) yani yılda 2 kez de olsa okula gitmek gibi bir zorunluluğun var.
    ücret okuluna göre değişiyor, benimki 3 dönem toplamda 4200-4300 lira filandı yanlış hatırlamıyorsam.
    her başvuru yapanı almıyorlar bununda belli bir kontenjanı var ama çoğu girebiliyor.
    ales ve yds zorunluluğu yok uzaktan tezsiz yüksek lisans için bu arada.

    başka yardımcı olabileceğim birşey olursa seve seve...




  • photo_canon1 P kullanıcısına yanıt
    selam hocam konu hort olacak ama güncel bilgi sende vardır belki. sosyoloji son sınıf haziranda bitecek kısmetse.. doktora yapmak istiyorum. bilginiz varmı bu konuda.. bu alanda çalışmak için deği,l zaten kamu kurumunda memurum. derece kademe vs için "dr" ünvanı faydası var :)) bu arada sizin yüksek lisans devam ediyormu bittimi. umarım ve dilerim başarılı olursunuz... şimdiden teşekkürler..
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.