Şimdi Ara

AÖF KREDİLİ SİSTEM HAKKINDA BİLGİ (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
838
Cevap
18
Favori
219.321
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Selam arkadaşlar, az önce aöf sonuçları açıklandı öncelikle geçenlere hayırlı olsun diyorum,
    ben iktisat 4. sınıf öğrencisiyim ve büt.de bir dersten kaldım, eski sistemde 2012-2013 eğitim yılını tamamlamam gerekiyordu, yeni kredili sistemde yarım yılda geçme durumumuz oluyormu merak ettim, yoksa eskisi gibi hazirana kadar bir ders için bekliyecekmiyim :((

    peşin teşekkürler,
    saygılar,
  • Beyler 2 yıllık dış ticaret okuyorum bu sene 2.senem fakat 1.sınıftan genel muhasebe dersim kalmış şimdi dgs'den yararlanamiyorum değil mi? Ayrıca kredili sistemde bu dersi ilk dönem verebilir miyim?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • herkese selam. işletme 3. sınıftayım büt sonuçlarına göre ikinci sınıftan 1 dersim 3. sınıftan bir dersim kalmış eski sisteme göre 2. sınıftan dersim kaldığı için 4. sınıftan ders alamıyordum kredili sistemdede aynı kural geçerlimi acaba bütün sene 2 dersmi alabilicem bu konuda herhangi bir bilgisi olan varmıdır acaba?????
  • arkadaşlar merhaba.benim bir sorum olacaktı.bu sene 3 dersten kaldım.ikisi 1.sınıf biri 3.sınıf(genel muhasebe,iktisada giriş,iş ve sosyal güvenlik hukuku).soruma gelince kredili sistemde 1-3,2-4 sistemi devam ediyor mu acaba?yoksa ben bu sene kredimin yettiği kadar kaldığım derslerle beraber 4.sınıftan ders alabiliyor muyum?1-3,2-4 sistemi varsa okul direk 1 sene uzadı demektir bence bu 1-3,2-4 sistemi çok saçma bir iş
  • selam ben son sınıftann bütte iktisatı geçemedim. yeni sitemde bu dersi kredili sisteme göre nasıl alıcam ikt1 ik2 mı olacak . bide bi dersin ücreti ne kadar tam bilgi verirseniz sevinirim.
  • bluefurblood o bir ders 2 ye ayrıldı. güz dönemi 1 bahar dönemi 1 alacaksın.

    gøød chãrlotté muhasebe dersi muh.1 muh.2 olarak 2 ye ayrıldı. 1 dönem 1 i 2 . dönem 2 yi vereceksin.

    sarp8787 evet eski sistem bu sene devam ediyor.seneye 2 ders i 4 ders olarak alacaksın.

    kirchoff_01 1-3 olayı devam ediyor ama dikey geçişle geçtiysen bunun cevabı daha belli değil aöf bilir.
  • stone2627 ve diğer bilgisi olan arkadaşlar allah rızası için bir yanıt bekliyorum şu sorularıma;

    ben radyo-tv prog. önlisan öğrencisiyim ve 2.sınıfa geçtim büt sonuçları açıklandı tek dersten kalmışım şimdi;

    1-kaldığım ders iktisada giriş bu dersi bana tekrar verecekmi okul çünkü yeni sistemde baktıgımda ne işletme nede iktisad dersleri koyulmamış ders listesine

    2-benim 1.sınıfta geçtiğim dersler 1. yaryıl şeması içinde gösterilmiş ve adları değişik (davranış bilimlerine giriş olmuş sosyolojiye giriş) bu dersleri tekrar vermez demi öyle bir kazı yemeyelim ismi değişik diye.

    3-şimdi 4 sınav var eyvallah anladım onu bana okul 30 kredi lik otomatik ders atacak ben bunu 45 yapacam ona eminim bu 45 krediyi lik derslerin sınavlarını 1.yarıyıl ve 2.yarıyılda girecem demi ee tamamlamdım diyelim 45 krediyi nolcak?? 3 ve 4 yaryıllarada girecem mi yani

    4-derslerin içerikleri değiştimi mesela medya hukuku yine medya hukuku veya ufak isim değişiklikleri yapmışlar haberciliğin temel kavramları olmuş radyo-tv temel kavramları bunların kitapları değişmez demi sonuçta bu kadar kısa sürede bunun tv programları var, e kitap, sesli kitap vs. zannettem ama bilginiz varsa lütfen paylaşınız.

    5- demeye çalıştıgım şu bana o gösterdiği listedei tüm dersleri okutmayacak demi 45 e tamam ladığım anda bitiyormu okul ders veya derslerden kalmış olsam bile


    biliyorum çok uzun oldu cevaplayandan allah kat kat razı olsun teşekkürler.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: stone2627


    bluefurblood o bir ders 2 ye ayrıldı. güz dönemi 1 bahar dönemi 1 alacaksın.

    gøød chãrlotté muhasebe dersi muh.1 muh.2 olarak 2 ye ayrıldı. 1 dönem 1 i 2 . dönem 2 yi vereceksin.

    sarp8787 evet eski sistem bu sene devam ediyor.seneye 2 ders i 4 ders olarak alacaksın.

    kirchoff_01 1-3 olayı devam ediyor ama dikey geçişle geçtiysen bunun cevabı daha belli değil aöf bilir.

    Yani hocam tek ders için 1 senem yanacak mi? Dgs ile 3e devamda mi edemem?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • s.a uludağ üniversitesi 2 yıllık mekatronik m.y.o bitirdim.direk geçiş ile aöf 3.sınıf işletme bölümüne başladım.bütünleme sınavı sonrası 3 dersimden kaldım. iktisada giriş , hukuka giriş , türk vergi sistemi . bir üst sınıfa geçebilicekmiyim ? bir üst sınıftan bu derslerin üstüne ders alabilecekmiyim? yardımcı olursanız sevinirimçiyi günler
  • turn table
    1-Bu dersin yerine gelen dersleri alacaksın.ders seçimi yaparken karşına çıkar.
    2-Hayır aldığın dersleri tekrar vermezler.
    3-45 kredi her dönem için geçerli. Eğer üst yarıyıldan ders aldıysan ve o derstende geçtiysen bir sonraki sene muaf olacaksın.
    4-kitaplar değişti.Ama içerik olarak nasıl olur bilemem. Konuları ayırıyorlar işte.

    5- Sorunu tam olarak anlamadım anladığım kadarıyla cevaplıyorum. Bak şimdi aöf sana her dönem 30 kredilik ders veriyor 8 dönem toplamda 240 kredi yapar(2 yıllık ise 4 dönem 120). Bu krediyi tamamladığında mezun oluyorsun. Bunu tamamlamayıda bir dönemde enfazla 45 kredi alarak tamamlamaya çalışıyorsun.


    gøød chãrlotté Mezun olmadan DGS olmuyor.

    sert7onu 45 krediye kadar alabilrsin



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi stone2627 -- 2 Ekim 2012; 23:42:58 >
  • Selam ben şuan aöf işletme 3. sınıfdayım ve 7 dersden kaldım, bu 7 dersin 3 tanesi hazırlık sınıfı ( 2 yıllık myo okuyup dgs geçiş hakıını kullananlardanım) 4 taneside 3. sınıf derslerinden, şimdi ben bu kredili sistemde bu yıl sınıf tekrarımı yapıcam yoksa dersleri alttan alarak 4. sınıfa devam edebilme şansım varmı ? ( böyle saçma bir şey oluyormu. )
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MESUT52_34

    Selam ben şuan aöf işletme 3. sınıfdayım ve 7 dersden kaldım, bu 7 dersin 3 tanesi hazırlık sınıfı ( 2 yıllık myo okuyup dgs geçiş hakıını kullananlardanım) 4 taneside 3. sınıf derslerinden, şimdi ben bu kredili sistemde bu yıl sınıf tekrarımı yapıcam yoksa dersleri alttan alarak 4. sınıfa devam edebilme şansım varmı ? ( böyle saçma bir şey oluyormu. )

    Bu konuda net bir açıklama yok
  • Paşam verdiğin bilgiler için allah razı olsun herşey tamam ama bir konuda hala kafamız karışık.


    -Ben şimdiye kadar ne kadar kredi tamamladım

    -2 yıllıkta 4 dönem demişsiniz bunlar 1 dönem (1 ve 2 yarıyıl) 2 dönem (3 ve 4 yarıyıl) şeklindemi ayrılıyor. yoksa ben 1 yarı yıl da 45 2 yarıyılda 45 3 yarılda 45 şeklinde kredi alabiliyormuyum. eğer öyle ise zaten 1 yılda 4 yarıyıl var 180 kredi yapar yoksa güz ve bahar dönemi olmak üzere 45 er kredi den en fazla 1 eğitim öğretim yılı içinde 90 kredmi alabiliyoruz...

    -en önemli soru paşam biliyorum çok zahmet verdik sana ama hep 45 kredi alır ve bunları verirsem en yakın ne zaman mezun olabilirim....yardımcı olması için sınav sonucu ve ders listesini ekledim...bu arada yuvarlak ile belirttiğim yerdeki harf kodları ne manaya geliyor. k kredi herhalde ama diğerleri nedir.



     AÖF KREDİLİ SİSTEM HAKKINDA BİLGİ


     AÖF KREDİLİ SİSTEM HAKKINDA BİLGİ



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turn table -- 3 Ekim 2012; 15:18:19 >




  • @stone2627

    Hocam siz biliyorsunuz diye soruyorum, ben bu sene DGS ile geçiş yaptım ve durumun aşağıdaki gibidir ben bu sonuçlarla kaldığım dersleri ve 7.Yarıyıl tüm derslerini alabilirmiyim? Yoksa seneye sadece kaldığım 3 dersimi alabiliyorum ?

     AÖF KREDİLİ SİSTEM HAKKINDA BİLGİ


    Benim yaptığım hesap aşağıdaki gibidir ama doğrumudur acaba;

    İşletme 7.Yarıyıl Dersleri

    DENETİM 5 Kredi
    SERMAYE PİYASALARI VE FİNANSAL KURUMLAR 5 Kredi
    STRATEJİK YÖNETİM I 5 Kredi
    TÜRK DİLİ I 3 Kredi
    İŞLETMELERDE SOSYAL SORUMLULUK VE ETİK 4 Kredi

    Toplamda 22 Kredi ediyor bunlara kaldıklarımıda eklersem toplam 37 kredi hesap doğruysa tabi...

    Birde aklıma takıldı ULUSLARARASI İŞLETMECİLİK bu ders 4.sınıf dersi ama 5.yarıyıl olarak gözükmüş bu derstente 4.sınıf öğrencileri sorumlumudur acaba çok soru sordum biliyorum kusura bakmayın aöf'nin saçma sapan bilgi alma sistemi var hiçbirşey yazmıyor...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sarman61 -- 3 Ekim 2012; 15:24:43 >




  • Arkadaslar,
    Ben 4 yıllık Aöf ısletme mezunuyum.
    Sınavsız kayıt ıle 2 yıllık lojıstık okumak ıstıyorum. Ama 2 sorum var;
    - 1. sınıf derslerıne baktıgımda daha once vermiş oldugum bırcok ders görüyorum. Bunları tekrarmı okumam gerekıyor.
    - Güz donemı, bahar donemı hesaplamaları 2 yıllıklar ıcınde gecerlımı?

    bu sorular hakkında cevaplarınızı beklıyorum, tşk..
  • işletme 3.sınıftayım bu sene bütlerede girdim 4 dersten kamıs bulunmaktayım.seneye bu dersleride alabilecekmyiim yani?
  • turn table Her yarıyıl toplam 30 kredilik ders veriyor aöf sana. Ama sen istersen bunu 45 e kadar çıkartabiliyorsun üstten ders alarak. Veya diyelim alttan 20 kredilik dersten kaldın. ilk baş bu 20 yi alıyorsun sonrada kalan 25 kredi ilede okuduğun dönemin dersini alıyorsun. Yani kısacası üstten ve alttan 45 e kredi tamamlıyabiliyorsun. Ama aöf sana 30 kredilik ders atıyo her dönem.
    - T olan saat Ders 3 saatlik yani.
    2 yıllık lar için erken mezun olma şansı tam anlamında yok çünkü 120 kredinin 1. yılında 90 en fazla alırsın 30 kalır onuda mecburen 2 yıl almak zorunda kalırsın. Üstten ders almak seni sadece 2. sınıfta rahatlatır.

    sarman61 şimdi DGS ile geçiş yaptığın için bunlar 3. sınıf dersleri olarak görünüyor ve büyük ihtimalle 4. sınıfa geçersin.
    DGS ile geldiğin için Türk dili dersini almıyorsun fakat onun yerine ingilizce dersini alacaksın.
    Kredi hesabın doğru 22 kredi toplam+ 15 de diğerleri toplamda 37 kredi böylece alırsın.


    volkan_aysenMuaflık konusunu aöf bilir yaparlarsa eğer yani. Güz ve bahar 2 yıllık içinde geçerli.


    confusion. Bu 4 dersin yerine hangi dersler geldiyse onu alırsın.




  • stone2627 paşam çok sağol vakit ayırdın zahmet verdin cevapladın. Allah senden razı olsun tüm arkadaşlara Allah kolaylık , sabır ve başarı versin hayırlı günler.
  • @stone2627 çok sağolasın cevap için yabancı dil muafiyetim var öğrenim durumunda da zaten yabancı dilden muaf yazıyor yine almak gerekir mi acaba ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sarman61

    @stone2627 çok sağolasın cevap için yabancı dil muafiyetim var öğrenim durumunda da zaten yabancı dilden muaf yazıyor yine almak gerekir mi acaba ?

    Yeni yönetmelik öyle.

    Dikey geçiş yapan öğrenciler önlisans programında almış oldukları Yabancı Dil dersi nedeni
    ile lisans programında 5 ve 6. yarıyıllardaki Yabancı Dil I ve Yabancı Dil II derslerinden sorumlu
    tutulmayacaklardır. Bu öğrenciler, 7 ve 8. yarıyıllardaki Yabancı Dil III ve Yabancı Dil IV derslerinden ise sorumlu tutulacaklardır.
    Dikey geçiş yapan öğrenciler Türk Dili dersini
    önlisans programında almış olduklarından lisans
    programındaki 7 ve 8. yarıyıllardaki Türk Dili I ve
    Türk Dili II derslerinden sorumlu tutulmayacaklardır.




  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.