Şimdi Ara

AÖF Kayıt Yenileme ve Sınavlar Genel Konu (838. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17.700
Cevap
78
Favori
1.063.999
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 836837838839840
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Khal Woof kullanıcısına yanıt
    4 yıllık programlarda işletme yada iktisat fakültesi yazar iki yıllıklarda açıköğretim yazar. fakat bu birşey değiştirmiyor çünkü hepsi açiköğretime hizmet veren fakülteler. iktisadi ve idari bilimler yazmaz yani..
  • Khal Woof kullanıcısına yanıt
    Okumak istenen bölüm, Açıköğretim Fakültesine bağlıysa mezun olduğunuzda diplomada Açıköğretim Fakültesi yazar. Eğer bölüm, İktisat Fakültesine bağlıysa, İktisat Fakültesi yazar. Eskiden bu şekildeydi. Fakat son zamanlarda bir değişiklik yaptılarsa bilemem. Bulunduğunuz şehirdeki Aöf bürosunun önünden geçerseniz, Aöf bürosundaki yetkililerden daha doğru ve kesin bilgi alırsınız.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi musette -- 30 Ocak 2017; 20:3:47 >
  • musette M kullanıcısına yanıt
    Tesekkut ederim. Son olarak Yonetim bilisim sistemleri okuyup sonrasinda yurtdisi yuksek lisans yapilabiliyor mu?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tek ders sınavı üç ders olarak değişti ya atıyorum yazın üç dersten girdik mezun olmak için ama sadece ikisini verdik. Bir ders kaldığı için okul uzayacak ama bu iki dersi vermiş olarak sayılacak mıyım yoksa zaten mezun olamadın deyip tekrar verirler mi?
  • yönetim bilişim sistemleri 1.sınıf okuyorum. çalışarak anca böyle.
    AÖF Kayıt Yenileme ve Sınavlar Genel Konu
  • Şimdi bu durumda benim olay nedir ben anlayamadım. Seneye sadece Muhasebeyi mi yeniden alıcam, diğerlerin den geçtim mi kaldım mı ?

    AÖF Kayıt Yenileme ve Sınavlar Genel Konu
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Gatetrans

    Şimdi bu durumda benim olay nedir ben anlayamadım. Seneye sadece Muhasebeyi mi yeniden alıcam, diğerlerin den geçtim mi kaldım mı ?

    AÖF Kayıt Yenileme ve Sınavlar Genel Konu

    evet seneye muhasebeyi yeniden alacaksınız.

    hukuk ile ilgili durumunuz da şöyle; eğer sene sonundaki genel not ortalamanız 2.00 ve üzerinde olursa geçersiniz. eğer altında kalırsanız o dersten de sorumlu olursunuz.

    hesabı basitçe şöyle yapabilirsiniz eğer içinde "F" harfi olan dersiniz varsa o dersten kaldınız demektir. eğer içinde "D" harfi olan not varsa da yıl sonu not ortalamanıza göre 2.00 ve üzerinde olursa geçersiniz. diğer durumların hepsinde zaten direk olarak o dersten geçiyorsunuz.
  • Çok teşekkür ederim bilgi için yalnız bu şartlar mezuniyet için geçerli değil mi ? Yoksa dediğiniz D harfi barındıran dersten geçmek için o yıl sonu not ortalaması 2 üzeri mi olmalı, yani her yıl sistem böyle mi gidiyor?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Gatetrans

    Çok teşekkür ederim bilgi için yalnız bu şartlar mezuniyet için geçerli değil mi ? Yoksa dediğiniz D harfi barındıran dersten geçmek için o yıl sonu not ortalaması 2 üzeri mi olmalı, yani her yıl sistem böyle mi gidiyor?

    benim açıköğretimde ilk senem ancak örgün okurken bizde harf sistemi olduğundan oradan aşinayım.

    şöyle açıklamaya çalışayım; her yıl (güz ve bahar dönemi bütün olarak düşünün) içerisinde "D" harfi olan ders varsa (tabi FD hariç :) ki zaten onda "F" harfi olması nedeniyle kalırsınız) o ders için yıl sonu ortalamanıza bakılır. 2.00 geçerseniz o ders veya derslerden geçmiş sayılırsınız. ama "F" harfi olan dersiniz varsa ortalamanız ne kadar yüksek olursa olsun o dersi tekrar etmek zorundasınız.
  • Bu dönem bir dersim kaldı FF
    Bahar'da dersim yok çünkü 3 senede bitirdim okulu. Bu tek ders için temmuzu mu bekleyecem ? Ekstra para ödeyecekmiyim öğrenciliğimin aktif olması için bahar döneminde ? Dersim yok ama
  • Forumda hiç 4.00 ortalamali kimse yok mu herkes kalmis ya da zar zor geçmiş.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu ff not alanlari ve sikayetci olanlari anlamiyorum

    Zaten 30 alsan geciyorsun kac olcakti gecme notu 20 mi ?

    Sadece son gun calisiyorum tum derslerden geciyorum

    Cuma ve cumartesi calissaniz gecerseniz hepsinden

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • AÖF Kayıt Yenileme ve Sınavlar Genel Konu

    web programlama bölümü.

    yaş 36 :) final sınavına çok çok az çalıştım. hatta bazı derslere çalışamadım bile. düşük puan almama rağmen ortalama yüksek geldi. çan eğrisi güzel bir şey galiba :)

    bilgisayar mühendisliği ve yazılımla ilgili bir bölümü okumayı çok isterdim. inşallah hayallerime kavuşurum. bu sene ilk defa açıldığı için dgs için bir şey yayınlanmadı. büyük ihtimalle bilgisayarla ilgili mühendislikleri açarlar. inşallah
  • geçen sınavda itiraz edip notu değişen varmı acaba ? itiraz etmeyi düşünüyorum bu sefer.
  • işletme son sınıf öğrencisiyim.Normalde geçen sene mezun olmam gerekiyordu ama uzattım, güz döneminde 5 dersim vardı 5 inden de kalmışım çok enteresan notlarla.Geçen sene çalışmadan girdiğim aynı dersten 40-50 alıyorken bu sene çalışarak girdiğim halde 1,25 gibi komik bi not almışım.Çok saçma anlamadım gitti itiraz eden var mı?

    Asıl sorum ise bahar döneminden 3 dersim var onlardan geçtim diyelim seneye yine kaldığım o 5 dersi verirsem güz döneminde mezun olur muyum? + olarak 5 dersin 1 tanesinden bile kalsam mezun olmam için tek ders sınavına girmem gerekiyor ya yine yaza kadar bekleyecek miyim tek ders sınavını?
  • AÖF Kayıt Yenileme ve Sınavlar Genel Konu

    Kurtulduum



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -Bane -- 31 Ocak 2017; 14:49:31 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: alembizim

    açık uçlu soru sistemi hayırlı ugurlu olsun.
    https://www.anadolu.edu.tr/acikogretim/aof-duyurular/acikogretim-sisteminde-acik-uclu-soru-donemi-basliyor-1484835489

    Olabildiğince zorlaştırıyorlar, gelir olarak gördüklerini bu kadar belli etmesinler bari Ben devam etmicem galiba aöf e. YGS girer uyduruk bi bölüme gitsem bile bundan daha iyi.
  • Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan, yaklaşık bir yıl süren yoğun bir çalışmanın sonunda, 2016/2017 öğretim yılı bahar döneminden itibaren açıköğretim sistemindeki bazı derslerin ara sınavlarında çoktan seçmeli soruların yanında kısa cevaplı ve açık uçlu soruların da kullanılmaya başlanacağını söyledi. Rektör Gündoğan, “Açıköğretim Fakültesi’nin 4 programında 4 ders kapsamında ilk uygulama başlayacak. Bu programlar Türk Dili ve Edebiyatı, Sosyoloji, Felsefe ve Tarih programları olacak. Türk Dili ve Edebiyatı programında Çağdaş Türk Romanı, Sosyoloji Programında Türk Sosyologları, Felsefe Programında Çağdaş Felsefe ve Tarih Programında Hukuk Tarihi derslerinin ara sınavlarında çoktan seçmeli soruların yanında 2 kısa cevaplı ve 1 açık uçlu soru yer alacaktır.” dedi.

    Moda oldu zaten Eğitim sisteminde her sene değişiklik yapmak. Seneyi bırak dönem dönem :) Neyseki bahar döneminde sadece 4 programda uygulanacak.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kuarejzmaaa

    işletme son sınıf öğrencisiyim.Normalde geçen sene mezun olmam gerekiyordu ama uzattım, güz döneminde 5 dersim vardı 5 inden de kalmışım çok enteresan notlarla.Geçen sene çalışmadan girdiğim aynı dersten 40-50 alıyorken bu sene çalışarak girdiğim halde 1,25 gibi komik bi not almışım.Çok saçma anlamadım gitti itiraz eden var mı?

    Asıl sorum ise bahar döneminden 3 dersim var onlardan geçtim diyelim seneye yine kaldığım o 5 dersi verirsem güz döneminde mezun olur muyum? + olarak 5 dersin 1 tanesinden bile kalsam mezun olmam için tek ders sınavına girmem gerekiyor ya yine yaza kadar bekleyecek miyim tek ders sınavını?

    4 yanlış 1 dogru götürünce işler degişti.Önceden bilmesende yada 2/3 şık arasında kalınca sallıyordun.Şimdi o şans daha az yanlışlar çok olursa olan dogrularına oluyor.İtiraz etsende degişmez ama dene.

    Seneye güz döneminde mezun olabilirsin ama diploma için bahar dönemini beklersin büyük ihtimal.Ama geçici mezuniyet belgesi alırsın sorun olmaz.Tek ders sınavı sene sonunda olur her türlü bahar döneminin sonunu beklemek zorundasın.

    Mezun olmak gittikçe zorlaşıyor.İlerde bu diploma kıymete biner.
  • 
Sayfa: önceki 836837838839840
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.