Şimdi Ara

AOC C24G2U vs Samsung CFG73

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
1.132
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar,

    Samsung CFG73'ü Amazon'dan 1099TL'ye aldım henüz gelmedi ama şimdi AOC C24G2U modeli gözüme çarptı çok da hoşuma gitti. Çok kararsız kaldım siz hangisini önerirsiniz? Samsungun renk kalitesi iyiymiş sanırım bir de curved, öte yandan AOC hem ips hem de kenar çerçeveleri çok ince. Tavsiyelerinizi bekliyorum,teşekkürler.



  • AOC monitörlerde C Curved anlamına geliyor monitörün adı 24G2U olacak.

    CFG70 ile 24G2U'yu yan yana kullanmış biri olarak ben 24G2U'yu tercih ederim. (CFG70 ve CFG73 arasında sadece stand ve birkaç kronik arıza giderilmesi dışında hiçbir fark yok, ikisini de aynı monitör olarak varsayabilirsiniz.)

    CFG70 tarafında renkler daha canlı ve cıvıl, CFG70 geniş renk gamutuna sahip olduğundan renkler daha oversaturrated gözüküyor. 24G2U tarafında renkler daha doğal ve gerçekçi duruyor. Özel bir ölçüm yapmadım, iki paneli de kalibre ettikten sonra karşılaştırdım.

    Stand ve malzeme kalitesi olarak CFG73 daha iyi. 24G2U'nun sayabileceğim tek büyük eksisi stand malzeme kalitesi; plastik.

    Hız konusunda ise 24G2U kesinlikle daha iyi, Strong Overdrive ile UFO Test'ten tertemiz çıktı. CFG70'e de çok yavaş diyemem ama koyu renklerde ghosting belli oluyor, açık renklerde ghosting pek belli olmuyor. CFG70'de Standard Overdrive'ın üzerine çıktığınız an gözle görülür bir overshoot başlıyor ve rahatsız ediyor.

    Bana gelen 24G2U'da ölü piksel yoktu, karanlık odada %100 parlaklık ile BLB/Glow testi yaptım, sol alt kısımda biraz IPS Glow vardı. Siyah ekran dışında farkedilmiyordu. BLB ise temizdi.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.