Şimdi Ara

Antideprasan sonuç alan birisi yardımcı olabilir mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
163
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Sevgiler arkadaşlar nasılsınız umarım iyisinizdir.


    Başlıktada yazdığım üzere bu konuda tecrübesi olan birisinin bana yardımcı olursa minettar olurum.

    Aslında maddi imkan olsa profeserlere randavu alırım da devlet hastesinin doktorlarına çok hasta gittiği için detaylı dinlemiyorlar.


    Şimdi ben sinir asabi takıntılı ishal sorunu yemek beğenmeyen ve aşırı fevri olan bir insandım ve paxil 20 mg ile yazdıklarımın hepsini %80 olarak başarılı bir şekilde tedavi etti.

    Ancak özellikle dikkat eksikliği ve deprasyon sorunum düzelmedi. Deprasyon derken majör olarak değilde tamamen hayat keyifsiz gibi geliyor. Yaşam sevincim yok sadece yemek ve kültürü iyi olan insanlar ile sohbet etmekten keyif alıyorum. Fakat yaş oldu 32 ve okulu lisede bırakmakla beraber bu yaşıma kadar hiç bir işte çok çalışmamakla beraber geleceğim için hiç bir mücadele etmiyorum.


    Daha sonra bunun dikkat eksikliği olduğunu araştıtrak kendim de keşfettim ve bununla alakalı kırmızı reçete tabi ilaçlar olduğunu keşfedip devlet hastesinde doktorlara durumumu anlattıktan sonra gerekli ilacı yazdılar. Şimdi bu kırmızı reçeteli ilaç başkasında nasıl etki ediyor bilmiyorum ama işe yaradığı kesin olmakla beraber bende şöyle bir sorun oluyor. Normalde ilacı kullandıktan sonra 4 saat etkisi süresi var deniliyor fakat bu etki bende en fazla 1 saat sürüyor. İlacın çalışma şekli dikkat bozukluğu olan kişilerde dopamin salımı yaparak motivasyon bölgesi uyarılıyor ve enerjik dolup o an herşeyi yapabileceğinizi düşünerek istediğiniz her konuya ilgi gösteribiliyorsunuz. Doz olarak doktorlar günde en fazla 6 olmak şartıyla aylık 6 kutu verebiliyor. Bu durumda 6 kutu yetmediği gibi birde ilacın bağımlılık potansiyeli yüksek ve kullanmayı kestiğiniz anda inanılmaz bir düşüşe geçip karamsar panik atak hayattan hiç keyif almama gibi geçici sorunlarda ortaya çıkıyor. Ayrıca bu ilacı kullanmadığımda gün içinde sürekli uykulu bitkin ve hiç bir şeye dikkat veremiyorum.


    Sorun belki deprasyona bağladır denerek welbutrin kullandım. Bu ilacı beni en azından şu foruma girmek arada bir oyun oynamak olsun birazda olsa ilgi göstermemi sağladı ancak kesinlikle bir işe girmek veya kitap okumak kendi geliştirmek olsun dikkat veremiyorum.


    Dostlar tecrübeli birisi konuyu anladıysa bir fikir bir yol bir tavsiyede bulunabilir mi acaba?

    Şimdiden teşekkür ederim.








  • aynı sorunlardan muzdaribim daha çözümünü bulamadım.

  • hocam bu psikojik rahatsızlıklar en sıkıntılı hastalıklar gerçekten. en iyi en doğru doktoru bulmadan çözüm bulmak imkansız. verebileceğim tek tavsiyem şehrinizdeki en iyi psikiyatristi bulup ona gitmeniz.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.