Şimdi Ara

Antibiyotik Kullanmayın Propagandası Hakkındakı Dusunceleriniz Nelerdir (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
46
Cevap
0
Favori
4.056
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: DrakeMcCain

    Hastaya durumu anlatmaktan acizim öyle mi? Bak güzel kardeşim, ben hastalarla nasıl konuşulması gerektiğinin eğitimini aldım.
    Ama burası Türkiye!
    Burası; insanların bir türlü medenileşemediği, bir türlü anlayış göstermeyi öğrenemediği bir cahillikler ülkesidir.
    Burası en ufak bir durumda medyanın biz hekimleri can düşmanı olarak gösterdiği bir ülke...
    O mesajımda yazdıklarımı tamamen kendi kafamdan yazmadım, bunu bilesiniz. Ben bu fakültede bu hekimliği yapmanın tek yolunun kendimi hastalardan korumak olduğunu öğrendim.

    Şu an bu ülkede kimse cerrah olmak istemiyor, kimse kadın doğumcu olmak istemiyor. Sence neden hiç düşündün mü?

    Bunun en güzel örneği, bu forum! Bu forumda günde bilmem kaç tane bekaret konusu açılıyor. Bu kafadaki adamlar bana yarın öbür gün karısını getirecek belki de ve diyecekler ki "Kadın doktor yok mu?" diye.

    Bak kardeşim, sen de benim gibi bir hekimsin. Bu ülkede birisinin SABİM'i arayıp sırf gözünün üstünde kaş var deyip senden şikayetçi olması mümkün.
    Hayatının kayması sadece bir telefona bakar...

    Neden bu ülkede her sene hekimler intihar ediyor hiç düşündün mü? Ben henüz öğrenci olduğum halde bana bile ne küfürler eden çıktı, seni şikayetçi edeceğim diyenler oldu.

    Umarım yukarıda yazdığım hiçbir durumla hekimlik hayatında karşılaşmazsın.

    Başarılar dilerim.
    Üslubunuzu doğru bulmuyorum. Üslubunuzu düzeltmeden kimseyle doğru ve etkili iletişim kuramazsınız. Tartışabilirdik ama tartışmamızın kimseye faydası olmayacak gibi. Sadece şunu söyleyip tartışmayı kendi tarafımca sonlandırmak istiyorum. Antibiyotiklere direnç geliştiğinde insanların(Aids, immunsupresif kullananların vs) basit bir enfeksiyondan ölmelerinde sizin de katkınız olacak.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Bakterilerde dna konjugasyonu diye bir olay vardı,dna'nın bir kısmını alıp kendilerine kopyalıyorlardı lise bilgilerimde hatırladığım. Böylece bakteriler antibiyotiklere karşı uzun vadede direnç geliştiriyorlar. Uzun vadede örneğin 20 sene sonra aynı bakteriler şuan kullandığımız antibiyotikler ile etkisiz hale gelmeyecekler. Olabildiğince az kullanmak lazım bu yüzden.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 58zara -- 27 Aralık 2019; 9:0:27 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • tuketiciserdar T kullanıcısına yanıt
    Son paragrafta gerçekten saçmalamışsınız
    Cinci hocaları unutmuşsunuz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Yeni_kullanıcı

    İçler acısı. 5.Sınıfsınız o kadar bilimle haşır neşir olmanıza rağmen bunu söylüyorsunuz. 5. Sınıf diş hekimliği okuyorum. Sizinle aynı düşüncede değilim. Antibiyotikler bizim son ve en etkili silahımız. Bu kadar kolayca düşmana teslim etmek ileride savunmasız kalmamız demektir. Uluslararası kongrelerde çok ciddi bir şekilde suçlanıyoruz. Böyle devam ederse antibiyotik vermeyi ya azaltacaklar ya da kesecekler. O zaman ihtiyaç olan durumlarda bile yazılamayacak. Hastaya durum anlatmaktan acizsiniz. Kendinizce haklısınız ama biliyorsunuz ki söylediklerimde ben de haklıyım. En makül olanı yapmamız gerekiyor. Bir hekim adayı olarak insanlara ihtiyacı olmayan bir şeyi lütfen alınız diyerek yazmamalıyız.

    Alıntıları Göster
    Ulan tüh be sen bir akılcı ilaç kullanımı diye bir rehber çıkarda biz de ona göre ilaç yazalım dişçi esnafa bak

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Her zaman hemen hemen her konuda olduğu gibi doktoru yine arada bırakan,sistem karşısında ezen bir konudur antibiyotik yazılması da. Devlet ve sağlık literatüru gereksiz antibiyotik yazılmasın der. Vatandaş ise özellikle renk belirterek bunu talep eder.isi görülmediğinde ise laf söyler kapı çarpar veya bazen doktoru döver vs. Sistem adil değildir. İlaç yazılmadığı için vatandaş doktoru döve biliyorsa doktorun da gereksiz ve ısrarcı antibiyotik taleplerinde vatandaşı dovebilmesi gerekmektedir,eşitlik ilkesi gereği.ornegin bir kişi bir polis veya askere kurşun sıkarsa asker veya polis de ona kurşun sıkıp mukabilinde karşılık verebilir ve kendini koruyabilir di mi ? Oysa doktorlar ve diğer bir çok kamu görevlileri bu orantısız şiddet karşısında savunmasizdir. Hele hele aile hekimliği sisteminde ise şöyle bir saçmalık vardır ki; hastayı bir şekilde memnun edeceksin ki kaydını senden alıp yandaki hekime geçmesin.herkes geçerse aç kalırsın. Bu nedenledir ki özellikle aile hekimleri, usulsüz rapor vermek, gereksiz antibiyotik reçete etmek, vatandaşa her türlü muameleyi yapmak zorunda kalmakta,bir de hasta geçişleri nedeniyle meslektaşları ile küs gezmek durumunda kalmaktadir. Doktor nasıl gerçeğe aykırı rapor düzenlediği tespit edildiğinde hayatı kayiyorsa bunu talep eden vatandaşın da hayatı kaymalidir.sistem kesinlikle adil değildir. Günü geçiştirmek üzere kurulan düzende hep birileri ezilir.1930 da yazılan ve neredeyse orjinaline yakın haliyle duran 1593 sayılı kanunla sağlık hizmeti vermesi beklenen doktor vatandaşın işi görülsün diye suç işlemeye mecbur bırakılmıştır.kanunu uygularsa doktor kesinlikle dayak yer, çünkü vatandaşin yakında düğünü vardır, sağlık raporu almak zorundadır nikahsız mı girecek gerdeğe???e mecbur vatandaşın işi görülsün diye kanunu uygulamadan belgeyi verir.bu durumda da resmi evrakta sahtecilikten 3 yıl ile yargilanabilir her an, gel de bu mesleği yap...







    Not: tabiki vatandaşı dövebilmek gibi bir talebim yoktur.yazi tepkisel yazılmıştır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ThePiraeusHunter -- 27 Aralık 2019; 9:32:33 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Antibiyotik gerekliyse kullanılır gereksizse kullanılmaz.. Bütün ilaçların hepsi bir ölçüde zarar verir ama elde edilecek yarar zarardan fazlaysa ve ilaç / antibiyotik kullanmadan hastanın bu durumu atlaması imkansızsa , zorsa , rahatsız edici ise kullanılabilir..



    gereksiz antibiyotik kullanımının eksileri
    -barsak florası bozulabilir çoğu antibiyotik bu sebeble ishal yapar..
    -ilaçlar çogunlukla karaciğerden bozulur ve karaciğeri zorlar, karaciğer yetersizse sıkıntı oluşabilir..
    -böbrekler yine ilaç atılımında görevlidir böbrekler her ilaç alışınızda biraz daha fazla mesai yapacaktır..
    - tetrasiklinler gelişim çağında yada gebelikte alınırsa kemikte bozukluklar yapabilir (örn. diş lekesi)
    kinolonlar 18 yaş altı çok güvenli değildir.. uzun süre kullanımının aort genişlemesi yaptıgı gösterildi.
    penisilin , makrolid , sefalosporin , sülfonomid spesifik yan etkileri mevcuttur
    vsvs

    - ilaç yada antibiyotiklerin en önemli yan etkilerinden bi tanesi allerjik reaksiyonlardır.. Mesela penisilin allerjisi sonucu gelişen anaflaktik şok ölüme bile neden olabilir..
    - uzun süre antibiyotik kullanmak antibiyotiklere vücudunuzun hassasiyetini azaltır yani mükroplarınız antibiyotiklere karşı direnç kazanır..
    - uzun süre gereksiz antibiyotik kullanımı bağışık sisteminizinde zayıflamasını sağlar



    EK BİLGİ.. Genel Antibiyotik direncinin %20-30 u insanlarda kullanılan antibiyotikler sayesinde gelişmiştir.. Genel antibiyotik direncinin büyük bölümü hayvancılıkta kullanılan antibiyotiklerle oluşmuştur.. küçükbaş büyükbaş ve kümes hayvancılığında özellikle amoksisilin inanılmaz oranda kullanılmaktadır..bu sebeble 20-30 yıl önce kullandıgımız alfasilin - augmentin şıp diye sizi tedavi ederken bugun kullandıgınızda 3-4 gün içinde etki etmekte bazen hiç etki etmemektedir..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EcZaNeT -- 27 Aralık 2019; 9:55:42 >




  • DrakeMcCain kullanıcısına yanıt
    Dogrudur hocam ama ben C vitamininden bahsetmedim. Genel olarak vucut direnci ile alakali. Sihirli degnek gibi sunu icip hemen duzeleyim diye birsey olamaz zaten. Bircok etmen var kimisi 1-2 gunde atar kimiside 10 gunde.

    Benim kendime has karisimim var; zenfecil, nane, maydanoz, limon, sarimsak ve karabiber kaynatip iciyorum direk doping etkisi .. grip olup hastaneye gidenleri anlamiyorum zaten yuksek ates yoksa kimse gitmemeli.
    Ha bu arada saglik personeli falan degilim, kendi okuduklarim ve kendi uzerimde gozlemlerimdir.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Doğrudur. En son çare.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • DrakeMcCain kullanıcısına yanıt
    Haklısın, bu ne biçim doktor hiç ilaç yazmadı, bir şey bilmiyor bu diyorlar; halk cahil kardeş, olayın bir yönü de doktorların büyük bölümünün ilaç şirketleri ile anlaşmalı olması ve yazdıkları ilaçlardan komisyon alması, öyle ki x marka bir ilaç senin için daha iyi olsa bile y marka ilacı sana yazabiliyor, bunlar nasıl yemin etmiş, nasıl vicdansızca hareket ediyor anlamak mümkün değil, bence bir yerde sorun varsa bu sorunun büyük sebebi halkın bilgisizliğidir, ayrıca ufak tefek şeylerde hemen ilaca sarılmamak lazım, ben biraz grip olmuşum en basit soğuk algınlığı ilacını bile içmiyorum, limonlu çay ve paça çorbası içiyorum, bunlar en iyi ilaçtan daha faydalı ve yan etkisiz ilaçlar, dinlere inanmam ama gerçekten tabiat hastalıkların şifasını da kendi içinde barındırıyor.
    Geçen sene akut tonsillit diye bir bademcik rahatsızlığım olmuştu, doktora gittim antibiyotik yazmak istedi, hayır dedim istemiyorum ilaç falan, ilaçsız 5 gün çekersiniz bunu demişti, çekeyim dedim, 4 gün rapor aldım evde dinlendim, gerçekten 5 gün sonra geçti, eğer o antibiyotikleri alsaydım bütün bağırsak florasını bozacaktı bu antibiyotikler ve o bozulan flora iki-üç senede yerine gelmiyor. Hastalığı 5 gün yerine 2 gün çekmek için o kadar ilaç yutmak kadar saçma bir şey olamaz. Tıp daha o kadar gelişememiş, sadece zararlı bakterileri öldüren bir ilaç yapamamış, bütün bakterileri temizlemekte bulmuş çareyi, yararlı bakteriler de ölünce bu sefer değişik hastalıklar (örneğin psikolojik sorunlar) ortaya çıkıyor. Bağışıklık sistemi de zayıflıyor.




  • Bak güzel kardeşim. Antibiyotik organizmaların enzim yapısını bozup yok ediyor. Virüslerde ise enzim yapısı olmadığı için hiçbir şey olmuyor.
    Başka bir şey de bakteriler ve virüsler çok kolay bir biçimde çoğalıp çok kolay bir biçimde gen alışverişi yapabilen varlıklardır. Yani eğer bir bakteri/virüs o antibiyotiğe karşı bir savunma mekanizması geliştirdiyse ve hayatta kalıyorsa bunu pekala bütün bakteri/virüslerle paylaşabilir. Bu da ileride oluşacak hastalıklara karşı antibiyotiği çaresiz bırakır. O yüzden ileride basit bir hastalığa karşı ölümler oluşur.
  • tuketiciserdar T kullanıcısına yanıt
    Yani bu nedemek anlamadim yani “yine de isterseniz yazayim” cok cahilce bir soz. Ne icecegine hasta mi karar veriyor?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Soğukalgınlığı için bence gereksiz brusella gibi bir hastalığın yoksa içmeye gerek yok Ülkemizdeki bazı insancıklar ağrı kesici içer gibi antibiyotik içiyor yada sabah 1 gün içiyor bidaha içmiyor bu adamlara antibiyotikin ne olduğunu öğretmek lazım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Namaste.

    Yani bu nedemek anlamadim yani “yine de isterseniz yazayim” cok cahilce bir soz. Ne icecegine hasta mi karar veriyor?
    "Dayak yemektense ilacı yazacağım" çok aydınca bir söz değil mi?

    Evet ne içeceğine hasta karar veriyor, sen bir doktor olarak anca ona tavsiye verebilirsin pek çok aydın bey. Oda doktorsan.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: TulparHAN

    Son paragrafta gerçekten saçmalamışsınız
    Cinci hocaları unutmuşsunuz
    Ah sağol hatırlattığın için:)

    Böyle herşeyi bildiğini sanan insanlara tavsiye vermek pek anlamsız oluyor gerçekten. Ben uyguluyorum, faydasını görüyorum ve paylaşıyorum gerisi size kalmış. İsterseniz gidip ilaç şirketlerine gönülle denek olun, BANANE.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Old Mac New Clip

    hayatımda kullandığımı hatırlamıyorum. hastaysam yatmam bile hayata devam ederim kendi geçer xd
    ateşli bir hastalık geçirmemişsin belli, ben de senin gibi diyordum yatmam felan ama ateş yatağa düşürüyor gerçekten
  • quote:

    Orijinalden alıntı: TulparHAN

    Son paragrafta gerçekten saçmalamışsınız
    Cinci hocaları unutmuşsunuz
    Atom fiziğide profesörlükde yerin dibime baktısın bundan sonra itlik hergelelik sahtekarlık öğreneceğim

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tuketiciserdar

    Kullanılan antibiyotik, vücuttaki tüm mikrofloraya saldırıyor.

    Tabi hastalık gidiyor ama vücudun ihtiyacı olan mikroorganizmalar da ölmüş oluyor.

    En neticede daha savunmasız daha sağlıksız bir insan oluveriyoruz.

    İşin kötü yanı ise şu, kötü mikroorganizmalar zamanla direnç geliştiriyor, antibiyotik ile yok olmuyorlar, ilacın etkisi geçtiğinde kötüler ortaya çıkıyor ancak iyiler meydanda yok.

    Sadece antibiyotik değil, petro-kimya ilaç sektörünün ürettiği hiçbir ilacı kullanmamak gerek. Hepsi sentetik ve vücut hepsine karşı tepki veriyor, inanmıyorsanız yan etkilerine bakın.

    Bu yüzden hastalığa şifayı bitkilerde, oruçta, hacamatta ve sülükte aramak gerek. Uzun araştırmalar sonucu vardığım bu sonuç ve uygulama sonrası Allaha şükür sağlığım çok daha yerinde.
    İlaçlar iyi kötü işe yarıyor.Kullanmak makul olmasa da mecbur kalabiliyorsun

    Peki ya hacamat ve türevleri

    Safi palavra




  • Gerekli olmadıkça antibiyotik kullanmam hatta bu gerekliliği de sorgulamam direkt doktor uygun görürse. Ama son hastalığımda öyle bir enfekte olmuşum ki hem faranjit hem de bademcik iltihabı. Doktor hem yeni nesil bir antibiyotik yazdı hem de tek doz penisilin. Doktora gitmeden bir günde bakteriler insanı bu hale getirebiliyorsa antibiyotik kullanmadan vücut bununla nasıl başa çıkacak hiçbir fikrim yok. Hiç ilaç kullanmayan arkadaşlar da bu tip hastalıklarda nasıl atlatıyorlar çok merak ediyorum.
  • Yeni_kullanıcı kullanıcısına yanıt
    Demek istediğim bunu yapmaya vatandaş mecbur bırakıyor, bunu anlaman neden bu kadar zor? Yani orada tek takıldığın şey benim üslubum mu oldu?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Asgari olarak antibiyotik kullanmak uzun vadede mokoko yapabilir.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.