Şimdi Ara

ANSKİYETE PANİK ATAK HASTASIYIM ASKERLİKTEN NASIL MUAF OLURUM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
3.473
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • AĞIR PANİK ATAK HASTASIYIM 5-6 SENELİK GEÇMİŞİM VAR PSİKYATRİ ASKERDEN NASIL MUAF OLURUM




  • Sanırım askerliğe elverişli değildir raporu almanız lazım geçmiş olsun

  • Askerlik başvurusunda sağlık taraması esnasında aile hekiminden psikiyatri polikliniğine sevkinizi isteyin. Psikiyatri askerliğe elverişli değildir diye not düşecek muayeneden sonra kağıda. O kağıtla birlikte bir sonraki sağlık kuruluna(heyete) çıkacaksınız. Heyet de onay verirse muafiyetiniz onaylanacak. Geçmiş olsun.

  • Bence askerliği bir fırsat olarak gör. Benim panik atak krizim hiç olmadı ama panik başlangıcı vardı bende de. Askere gittikten sonra ne panik ne anskiyete en ufak bir his dahi oluşmadı göğsümde. Orada öyle bir düzen var ki. Düzenli uyku, düzenli beslenme, her gün sana bolca hayvansal yemekler veriyorlar. En basiti günde 200-300 gram et veriyorlar. B12 seviyelerin yükseliyor. Emin ol sağlığına çok daha iyi gelecek. Artı koşu, spor vs de eklenirse panik ve anksiyeteye bye bye dersin. Ama dediğim gibi benimkisi başlangıç seviyesindeydi ve ben askere gitmeden önce her gün 30 dk koşuyordum. Yani zaten bir şey yoktu pek. Ama askerlikte çok daha kötü olacağımı düşünmüştüm. Yanımda sürekli yiyecek taşımam gerekir cebimde diye düşünüyordum, kan şekerim düşmesin diye. Oraya gidince ceplerimde bir şeyler taşıyordum ama sonra bıraktım taşımayı. Gerek olmadığını farkettim. Askerlik, senin kendini en erkeksi, sağlıklı ve güçlü hissedeceğin yerdir. Hiç korkma. Ha yine de muaf olmak istiyorsan kendi tercihin. Bir şey diyemem. Ağır panik hastasıyım diyorsun çünkü. Bilemem. Allah hepimize sağlık versin. Tabi ki sağlık önemli. Ama gidersen de hiç hiç hiç korkma. Her şeyin, vücudundaki her şey daha iyiye gidecek. Bir de insanlarla tartışma ve asla ve asla telefon sokma içeriye. Akıllı telefon sokup, sürekli sosyal medya sitelerine girersen sağlığın düzelmez. Sosyal medya zaten çok tetikliyor böyle hastalıkları. Sokacaksan sadece tuşlu telefon sok. Ki ona bile gerek yok aslında. Ben hiç telefon getirmemiştim, tuşlu da dahil.


    Yüzümde rozase vardı. Askerde tamamen düzeldi. Midem daha güçlü oldu. Reflünün R si kalmadı. Panik ve anksiyete hafif hafif arada sırada çok küçük hissettirirdi kendini. Krize girmezdim askerden önce de ama, askerde bu hislerin TAMAMI YOK OLDU. Sağlığım çok güçlendi. Ortam falan çok güzeldi. Koğuştaki arkadaşlarla 17.00 yemek ve içtimadan sonra koğuşlarda güzel sohbetler ederdik, çekirdek kırardık, çay içerdik, meyve suyu içerdik. O kadar güzeldi ki her şey. Müthiş bir ortam. Ayrıca silah atışı, eğitimler, şınav vs çok keyifli. Zaten böyle silahlı, eğitimli, aksiyon şeyleri severim çok abartı olmadığı sürece. Ki askerlikde de tam kıvamındaydı. Mesela bir gün yemekhanede çalışmıştık. O bile çok kolaydı. Herkese tek bir görev veriyorlar onu yapıyorsun sadece. Sivildeki garsonluk gibi bir kişi 10 işe koşmuyor. İş bölümü var askerde. Mesela ben bulaşıkları yıkıyordum ve bulaşıkları yıkayan 4 kişi vardı. Biri duruluyordu, biri çitiliyordu kiri gitsin diye. Yemekleri çok güzeldi askeriyenin bu arada. Ben çok beğenmiştim. Bu arada askeriyeyi övmek için yazmıyorum bunları. Gerçekten böyle olduğunu gördüğüm için, gördüğüm şeyleri söylüyorum. Biraz havasızdı bazenleri, çünkü dışarı çok soğuktu eksi 20 derece falandı. O yüzden cam açmak zor oluyordu. Ya soğuk ya havasız 2 sinin dengesini kurmaya çalışıyorduk. O da o kadar sorun değildi. Kısacası güzel yer bence.


    Sağlığın için yapabileceğin şey her gün düzenli yarım saat koşu yap. Bunu hayatından hiçbir zaman çıkarma. Hayatından sosyal medya sitelerini tamamen çıkar. Konu dışı, forum donanım da dahil. Çünkü her an bir tartışma ve karşıtlık olabiliyor. Bu da iyi gelmez psikolojiye. Aklında bulunsun. Bir de her öğünde hayvansal yemekler ye. Zamanla düzelirsin. Ama dediğim gibi sosyal medya kullanırsan ve aktif olarak kullanırsan psikolojine hiç iyi gelmez. 5 sene bırak, hiç kullanma. Ondan sonra kendine sınır koy. Günde 15 dakika kullanımı geçmeyeceğim, kullandığım süre zarfında da kimseyle tartışmayacağım diye düşün ve uygula. Geçmiş olsun.





  • Bendede vardı.Katıldığım gün kağıt doldular öbür hafta rdmye sevk ettiler.Ordan hastaneye gittim antidepresan verdiler.Kullanmadım.Benim çok ağır değildi fakat baya baya ağır ilaç kullananlar vardı.Onlar bile muaf olamıyorlardı.Öyle basit bir iş değil yani.Son hafta sıkıntılarım başladı yemin töreni ve provalara katılmadım.Benim gibi olanlar ve fiziksel sıkıntısı olanları koğusun onunde tören yaparak bitirdiler.Herşeye rağmen güzeldi…
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.