Şimdi Ara

ANNO 1800 (2019) [ANA KONU] #Rehber İlk Mesajda - 2021 Season 3 (8. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
560
Cevap
44
Favori
36.380
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
22 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: TheMuyu

    Göndermek istediğiniz malzemeleri bir gemiye koyun sonra o gemiye tıklayın sağda pencerecesi açılacak orada move to another region gibi bir buton var oradan diğer dünyaya gonderebirisniz gemi yeni dünyaya vardığında bildirim gelecek
    Hocam tekrar merhabalar işim düştü size desteklerseniz sevinirim
    2 sorum olucak sizlere hatta 3.. :):) hatta 4
    1)Gazeteyi manüpüle ederken need consumption denen bir oran var bunu seçtiğim zaman tüketim oranlari mükemmel şekilde aşağilara düşüyor..ama en fazla yüzde 30 verebiliyorum bunu daha fazla nasil arttiririm? yüzde 150 veya en fazla kaç verebiliyoruz ve nasil artiyor?
    2) son seviyeye geldim sonunda ve orda kirmizi elektrik ibrasi var ve orda gaz var üzerine geldiğimde tecnical 750 yaziyor bu nedir nasil yapiliyor
    3)normal petrolden eletrik üretir iken eletrik yayilsin diye bina yapiyorum üzerinde belli bir süre sonra ünlem çikiyor ve paralel train rail yap diyor ve yapsam da yine çikiyor çünkü sahile kurulan oil tanker tek ve başka giriş çikiş yok yada varmi
    4) ANNO 1800 WİKİ sitesinden hazir sistemleri kuruyorum yani hazir layotlari...lakin dlc olduğundan ve elektrik geldiğinde bu yapilan yapilar hazir layotlar olmuyor
    sizin öneriniz nedir efendim hazir layotlar daha düzenli tertipli duruyor ama çok insan kullaniyor örneğin bir yün üretme yeri sanirsam 30 saniyede 1 dakikada 2 üretiyor ve ayni şekilde elbise fabrikasida dakikada 1 üretiyor ....
    fakat elektrik ve brigt dlc gelince birine silo diğerine de elektrik verince otomatik yüzde 200 çikiyor üretimler ve 1 tane yün yeri 1 tane elbise üretim yeri yapip geçiyorum
    bu hali ile ilgili bir layot varmi ornek yapilmiş onu yapim teşekkürler şimdiden




  • Oskis kullanıcısına yanıt
    2. sorunun cevabı sanırsam technical nüfusunu 750 yaptığın zaman açılacak bir mekanik.
  • enesbsk E kullanıcısına yanıt
    Ogle bir nufus cesidi yok ama yada ben goremedim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Desteklerinizi rica ederim teskkurler



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Oskis -- 5 Eylül 2020; 17:22:43 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Oskis kullanıcısına yanıt
    Hocam 2 aydır oynamıyorum hiç pandemi bittiği için hatırlamıyorum çoğu şeyi ama bi bakarım

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Oskis

    Desteklerinizi rica ederim teskkurler
    https://anno1800.fandom.com/wiki/Population
    Farmers > Workers > Artisans > Engineers > Investors (en son)
    trial versiyonunda engineer ve üzerine çıkmıyor

    Tecnical 750 yazıyorsa büyük ihtimal technical populasyonu yok demek. Ayrıca o Tecnical değil de engineer olabilir mi ? DLC ise bilemiyoum DLC kullanmadım daha.

    Elektrik yapmadan nasıl son seviyeye atladın anlamadım. Adada topladığın petrolü önce petrol limanına raylar ile aktarman gerekiyor. Sonra bu petrolü oradan elektrik istasyonlarına dağıtıyorsun. Eğer adada petrol yoksa ve ya azsa bunu steam gemi ürettiğin tersaneden petrol taşıyan gemi ile başka adadan alıp bu adaya getirebilirsin.

    Ben farmları ve üretim yerlerini ayırdım. Farm ve üretim yerinin yan yana olmasına gerek yok. Bir tane elektrik binası bütün üretim yerlerine yetiyor. Farmlara zaten elektrik gerekmiyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi StoneOcean -- 5 Eylül 2020; 17:50:41 >




  • StoneOcean S kullanıcısına yanıt
    Kutup dlc si.var bende ....the passge adi..
    Burdan gelen bir yakit cinsi war oil.olarak degil. Gaz olarak yakit var oil disinda sanirsam oda bu dlc ile geliyor....
    Bu dlc kullanan birisi yokmudur hocam teskkurler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sözde geçtiğimiz ay sonu bu ayın başında tr yama çıkacaktı ne oldu o iş. yamayı yapan arkadaşa pm attım dönüş yapmadı. Konuyuda kitletmiş.
  • Türkçe yamaya noldu ya harbi
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Oskis

    Kutup dlc si.var bende ....the passge adi..
    Burdan gelen bir yakit cinsi war oil.olarak degil. Gaz olarak yakit var oil disinda sanirsam oda bu dlc ile geliyor....
    Bu dlc kullanan birisi yokmudur hocam teskkurler
    Bu arada DLCyi aldım, bitirdim. Passage DLCsi için gemiyle expedition yapmak gerekiyor. New World gibi yeni bi bölge açılıyor. Explorers ve Technicians orada var. Gaz için Airship yapıp, Airship ile içinde gaz kaynakları olan dağ gibi adalara yerleşmen gerekiyor.
  • bilgennyk kullanıcısına yanıt
    Agustos sonu gibi hazir denmisti ama gecen baktim ilgili konu yoruma kapatilmis😁

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ne oldu bizim iş. Konu kilit, pm ye görüldü atmışsın. . .
    https://www.youtube.com/watch?v=CJocWBUmf94
  • Arkadaşlar, discord üzerinden gerekli açıklamayı yaptığımdan ötürü ve gereksiz yere konuyu tekrar açtırmak istemediğimden buraya yazmamıştım. Yurdakull vesile oldu diyelim, yazılanı buraya da göndereyim:

    @yurdakull


    Hepinizin bildiği gibi son zamanlarda sunucuya katılan arkadaşlar Anno 1800 yaması için burada bulunuyorlar. Öncelikle yamanın başından beri nasıl ilerlediğini ve en son ki durumuna gelmesi ile ilgili kısa bir özet geçmek istiyorum. Çeviriye ilk başladığımızda 2 kişi olarak bu işe girdik ve bir başka bir arkadaş daha aramıza katarak yolumuza devam ettik. %10 luk bir çeviri oranına geldiğimizde diğer iki arkadaşımızın şahsi işlerinden ötürü yamaya tek başıma devam etmeye başladım.

    Ağdalı bir dil ve bol bol deyimler kullanılması ilerlemeyi oldukça yavaşlattı. O zamanlar, sizlerde sunucudaki bota emir vererek çeviri yüzdesini görebiliyordunuz. Hatta yukarıda bahsettiğim sebeblerden ötürü çevirinin çok yavaş ilerlediğini söyleyen arkadaşlarda oldu. Akabinde, sevdiğim bir oyun olduğu için ve yarım kalmasını istemediğimden ötürü çözüm arayışlarına girdik. Yine sunucudan bir arkadaşın aracılığı ile -ki kullanıcı adı aklıma gelmiyor- bir çeviri grubu ile konuştuk ve çeviriyi devretmeye karar kıldık. Bu çeviri grubu “Anonymous Çeviri” oldu.

    Sevdiğim bir oyun olduğunu tekrarlamak istiyorum çünkü bu sebepten ötürü çeviriyi bir gruba teslim etmeme rağmen yine de çevirinin kalan kısmında projenin içinde olmak istiyordum. Bu süreçte kendilerine de teşekkür etmek istiyorum, projeye 10 kişi gibi bir çevirmen takviyesi yapıldı. Planımız Ağustos sonu, en kötü ihtimal ile Eylül ayında çıkacak son DLC’yi de çevirip Eylül sonu yayınlamaktı.

    Farkettiyseniz geçmiş zaman dilimi kullanıyorum çünkü üzülerek söylüyorum, hepinizin bildiği süreçlerden ötürü çeviri iptal edildi. Anonymous’un diğer yamaları ile ilgili hiçbir bilgim olmamakla beraber bu yamaya çeviri grubu olarak devam edilmeyeceğinin bilgisini verme vaktim de geldi.

    Şu an çeviri ne kadar ilerledi diye merak eden arkadaşlar olursa diye bir kaç rakam verebilirim. Son olarak %32 gibi bir çeviri ilerlemesinde kalındı. Bir iki yerde aylar öncesinden %90 olduğunu söylemişim gibi cümleler gördüm. Hiçbir zaman bu rakamlardan bahsetmedik. Bir ara bot yüzdelik kısım gösterdiğinde ara sahneler yani sinematiklerin büyük bölümünün bittiğinden bahsetmiştik fakat sinematikler oyunun belki de %2 ya da %3 ü kapsamakta.

    Bundan sonra ne olur? Çeviriye tek başıma devam edebilirim belki. Ama sizin de bildiğiniz gibi 350 bin kelimelik çevirinin kalan 238 bin kelimesini tek başıma çevirmeye kalkmak aylar hatta seneyi bile bulabilir. Yarım çevrilmiş bir oyunuda sunmak pek benim tarzım değil açıkçası. Kısacası zaman gösterir. En az sizin kadar üzüldüğümü bilmenizi isterim. Dil dosyalarına ulaşıp, türkçe karakter sorunu dahi olmadan çeviriyi yapabiliyorken tamamlayamamak cidden üzücü bir durum. Ama maalesef yapacak bir şey yok.

    Yine kendim boş vakitlerimde çevirisine devam ederim ama çok yakın zamanda Anno 1800 için Türkçe yama maalesef çıkmayacaktır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MantarTheGreat -- 15 Eylül 2020; 17:35:44 >




  • Yamayı başka bir çeviri grubuyla paylaşmayı deneseniz onlarla ortak gidilse
  • bilgennyk kullanıcısına yanıt
    Bu son vakadan sonra hiçbir kimsenin ya da grubun bir oyun çevirme işine gireceğini düşünmüyorum. Tetris bile çevrilmez bu saatten sonra.
  • warchief46 W kullanıcısına yanıt
    Paralı değil gönüllü olarak herkes yapabilir. Zamanında üniversitede öğrenciyken ben de yapıyordum gönüllü uygulama ve oyun çevirisi. Bu ülkede skyrimler gta serileri witcherlar bedavaya çevirirdi. Neden çevirilmesin? Şimdiye kadar paralı mı oluyordu sanki

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • bilgennyk kullanıcısına yanıt
    İnşallah dediğiniz gibi olur ama benim hiç umudum yok. Forumdaki gönüllü gruplar bile burası artık çekilecek bir yer olmadığı için gittiler, konularını kapattırdılar vs. Bakalım, nasıl olacağını zaman gösterecek.
  • Apex çeviri grubu ile görüştünüz mü hocam? böyle projenin sahipsiz kalmayacağına eminim. Tek başınıza bu iş bitmez.

    RDR2'yi anlamadan oynayıp bitirebiliriz ama Anno 1800 strateji oyunu olduğu için Türkçe olması elzem. İngilizcesi olanlar bile bu yamayı bekliyordu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Reiskonen kullanıcısına yanıt
    İnanın kimse ile görüşmedim. Pandemi kısıtlamaları sona erdiğinden beri iş güç yoğun, ilgilenemedim hiç.
  • arkadaşlar bu oyunu en uygun nereden satın alabilirim ?

    biraz araştırdım ama tek opsiyon sanırım epic'te indirime girmesini beklemek ve ayrıca dlcler olan paketle birlikte mi alınmalıdır ?

    Tropico 6'yı çok sevmiştim mesela o tarz bir oyuna benziyor tabi ki çok daha detaylı olduğuna eminim.
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.