Şimdi Ara

Annem çok kavgacı ve cahil. Tartışmalardan nasıl koruyabilirim kendimi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
77
Cevap
0
Favori
6.788
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
15 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Kara mizahtan anlıyorlarsa, sen onlarla arkadaşlığını kesme. Akıllı insanlar demek ki.
  • Tek çözüm onlardan kurtulman. Cehaletle savaşmak imkansız gibidir kanka

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: profesöre_sor

    27 yaşında ailenle yaşıyorsun fakat onlara hakkını helal etmiyorsun?

    belki ailen de artık seni yük görüyordur?

    parayı bulduğun ilk anda onlara sırtını döneceğini anlamışlardır belki de?

    bir oğul olarak annenin hayatına beklediği katkıyı sağlayamadın belki de

    insanın körleştiği noktalar vardır önce kendini yargıla
    TR'de çocuk yapıyorsan ölene kadar bakman gerekiyor, Almanya değil burası. Kendi isteği ile mi geldi dünyaya bu arkadaş?
  • Cross Thread kullanıcısına yanıt
    Ya nerden biliyosun ateist ailelerin çocukları mutlu? Ayrıca bu nasıl bir genelleme :D

    Dinle ilgili bişey demicem bizim ailede de çok sık tartışma oluyor ama şunu kabul etmek lazım :ne kadar eleştirirsen eleştir onlar senin ailen. Anlaşamıyorsundur eyvallah ama aynı evde küs gibi yaşamak gerçekten çok zor. Senin için de söylüyorum bu durum yorar seni evden bıkarsın. Ve bence manasız. Anne babalar çocukları onlar ne derse yapsın istiyor sana tavsiyem her şeyi kafana takma yüzlerine gül evet de tamam de geç. Aynı evde yaşamasan bile hayatından komple çıkarma şansın yok sonuçta.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cross Thread kullanıcısına yanıt
    Müslümanların hatası İslâm'ı bağlamaz herkes hatasının sonucuna katlanacak der Kur'an. İslam kusursuzdur kardeş. Zengin biri hata yapınca parasını mı suçluyorsun sen?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aragorns kullanıcısına yanıt
    Adamsın kardeş. Ne güzel söyledin öyle. Bunu okumak ve düşünmek bile keyif veriyor. Atatürklü ve Türk bayraklı profil fotoğrafın da güzel duruyor. Tam da Atatürkçü birine yakışır bir yorum. Ah şu cehalet hiç olmasaydı. Sorunların en büyük kaynağı burdan geliyor aslında.

    1.5 sene kaldı. Allahın izniyle okulu bitirip gidicem. 1.5 sene boyunca da evde pek durmayacam. Sürekli kütüphanede dururum. Boş zamanlarımda işte çalışırım. Diğer boş zamanlarımda da arkadaşlarla takılırım. Eve sadece uyumaya gelicem.
  • Filadam kullanıcısına yanıt
    Nefret etmiyorum zaten ailemden bu kadar şeye rağmen. Ama onları sevmiyorum da. Evden ayrılınca küs ayrılmam zaten. Ama emin ol küs olmayınce çok daha stresli geçiyor zaman. Çünkü sürekli laf sokuyorlar o zaman. Ben annemle iki türlü de denedim. Konuşmayınca kafam öyle rahat ediyor ki anlatamam. Konuşmaya başlasam küçük şeylerden tartışmaya direk başlar. Bunu niye buraya koydun. Sandalyeyi neden düzeltmeden koydun vs vs. O kadar boş ve gereksiz tartışmalar ki. Bu tarz gereksiz, küçücük şeylerden kavga, tartışma çıkaranlar genelde cahil insanlar oluyor. Akıllı bir insan böyle şeyleri kafaya takmaz, tartışma çıkarmaz.

    Ben ailevi sorunları olan insanların açtıkları konuları da okudum. Ve hep benzer sorunları var. Küçücük şeylerden kavga çıkaranlar var. Bu cahillikten, cehaletten oluyor. Düzenli kitap okuyan, spor yapan, sosyal çevresi olan üniversite mezunu biri, kolay kolay macunu neden ortasından sıktın, sandalyeyi neden yerine düzgün koymadın, sürahideki suyu neden boşalttın gibi saçma sebeplerden tartışma çıkarmaz. Çıkarıyorsa psikolojisi bozuktur. Ama ben hiç görmedim. Tabi ki burda 2 tane kıstas nokta var. Birincisi eğitim, ikincisi de sağlıklı bir psikoloji. Psikolojisi yıpranmış insanlar tartışmacı olmaya ve insanların morallerini bozmaya daha meyilli oluyor.

    Yazdığın yorumda haklı olduğun noktalar var. Kafaya takma noktasına gelelim. İnan ki küçük birikintiler zamanla daha büyük olmaya başlıyor. Ben yine de kafaya takmıyorum. Çünkü zekamla, mantığımla bunu yapmamam gerektiğini bildiğim için. Zaten annem beni anlık streslere sokuyor. Bende lisede bir sürü hastalık çıktı strese bağlı. Doktorun yanında bile dedişm aile ilişkilerim yüzünden. Doktor da, ailenle ilişkilerini ne zaman düzeltirsen bu hastalıklar da geçer dedi.

    Annem benim moralimi anlık bozuyor. O anlıklar o kadar çok ki bu yüzden zaten mutlu huzurlu yaşamama engel oluyor. Peder de , annem de birbirinin kopyası. 3 aydır annemle konuşmuyorum evde. Kafam çok daha rahat. Tartışma yok, dırdır yok. Yine de konuşmasak da arada laf sokmaya çalışıyor. Gerçekten sadist ruhlu. Zarar vermekten, kavgadan ve tartışmadan besleniyor. Gerçekten tartışmayı ve kavgayı çok çok seviyor. İnanamazsın. Ben ise tartışmaktan da kavgadan da nefret ederim. Ben huzur, mutluluk, güzel sohbetler, kahkahalar, gülmeler falan bunları seviyorum. Böyle bir yaşantı istiyorum. Arkadaşlarımla takılınca zaten keyfim yerinde oluyor. Gülüyoruz, eğleniyoruz, kahkaha espriler falan. Ama aile böyle değil. Düşünsene senin ailen sana destek olacağına sürekli köstek oluyor. Ben bu hayatta en büyük zararı ailemden gördüm. Onlara hakkımı helal etmem için hiçbir neden göremiyorum. Onları asla affedemem. Çünkü hayatımın içine sıçtılar. Onlara hakkımı helal etmem için, onları sevmem için 1 tane bile neden yok. Sadece maddi yönleri var. O da beni doğurdukları için zaten yapmak zorundalar, yoksa açlıktan ölürüm.

    Bak bana kıyafet almıyorlar. 7-8 senedir eski kıyafetlerimi giyiyorum. Çoğunun rengi değişti, bir çoğu yırtık. Üniversitede iken çok az para gönderiyorlardı. Ben kredi alıyordum devletten. Krediyi biz geri öderiz sen al dedi annem. Söz verdi bana geri ödeyeceği için. Ama yok şimdi diyor ki biz ödemeyiz. Bildiğin sahtekar, yalancı. Hani biz ödeyeceğiz diyordun deyince de, biz öyle bir şey demedik diyor. Görüyorsun dimi kürtlerin ve zazaların ne kadar hain ve yalancı olabildiğini. Bunlara asla güvenilmez. Hayatta babana bile güvenmeyeceksin diye boş yere dememişler.

    Bak benim midem kötüydü. Kefir, ev yoğurdu falan istiyordum. Keşke olsa diyorum. Gidip almadı annem biliyor musun? 3 tane de evimiz var. Pederin emekli maaşı var artı çalışıyor. Ama almadılar. Git kendin al diyorlar.Bu nasıl bir aile bir düşün. Ben şu anda hem çalışıyorum hem dgs ye hazırlanıyorum. Sanki fakir bir ailede yaşıyormuş gibi çalışmak zorunda bırakılıyorum. Devletten, çeşitli kurumlardan burs da alamıyorum.Bakıyorlar diyorlar ki bunların 3 tane evi, arabası var. Niye burs verelim. Ama bilmiyorlar ki aile ilişkilerimiz böyle, bana para vermiyorlar. Yani varlıkları bile zarar aslında.

    Babamı asla affedemem. Bir kere o konu kesin. Çünkü bana çok şiddet uyguladı. Şiddet benim affedebileceğim bir şey değil. Babamın şu an zaten cezaevinde olması lazım. Çünkü hem anneme hem de bana defalarca şiddet uyguladı. 4 er seneden 8 sene hapis alması lazımdı. Annemin çalışmasına izin vermiyor. Geri kafalı. Annem de evde durduğu için sürekli bunalıyor. Annem belki çalışsa her şey çok daha güzel olurdu. Annem bir ara yemek kursuna gitmişti. Arkadaşları falan vardı orda. O zaman kafası rahatlamıştı. Stres seviyesi düşmüştü. Daha az tartışıyordu. Kürtler ve zazalar eşlerini eve kapatıyorlar. Kürt ve zaza kadınları da çok pislik oluyor. Hepsi feminist, aşırı erkek düşmanı. Yani bu toplumsal bir sorun. Bu toplumun düzelmesi lazım. Bu da eğitim devrimi ile olacak bir şey.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cross Thread -- 11 Nisan 2020; 12:54:20 >




  • meturan. M kullanıcısına yanıt
    Müslümanların hatası hristiyanlığı mı bağlar?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Cross Thread

    Sen bence dini propaganda yapmaya gelmişsin. Dine inanmıyorum kardeş. Ailem müslüman olmasaydı bana böyle davranmazdı. Buna da emin ol. Müslüman aileler böyle davranıyor çocuklarına. Çocuklara şiddette müslümanlar dünya 1. si. Ateist ülkelerde niye çocuklar ağlamıyor, neden onlar stresli değil. Neden onlar onlarca hastalık çıkmıyor da müslüman ailelerin çocuklarında çıkıyor. Bu konunun esas sorumlusu da islamiyettir. İlla konuşturtacaksın beni. Benim ailemin eğitim durumu bu kadar düşük olmasa ve ateist, deist olsalar bu sorunlar olmazdı. Müslümanlar çocuklara şiddeti normal görüyor. Kime sorarsan sor. Müslüman ailelerin yüzde 90 ı böyle. Annedir, babadır sever de döver de zihniyeti ile yaşıyorlar hayatı. Bu barbarlıktır.
    Allah sen hala hayattayken seni de doğru yola iletsin. Selam.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Millennium -- 11 Nisan 2020; 12:57:54 >




  • Cross Thread kullanıcısına yanıt
    Aslında kısmen Atatürkçü biri sayılmam. Onu çok severim ama bunun yerine onun yaptığı davranışları hayata geçirmeye uğraşırım. Yani bu daha mantıklı geliyor.

    Aile kaderdir. Eğer ailen düşünen kültürlü bireyler olsaydı hayatın çok daha iyi olabilirdi Ne yapalım imtihanın budur belki de senin. Takma kafaya koy gitsin



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Aragorns -- 11 Nisan 2020; 13:7:53 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Cross Thread kullanıcısına yanıt
    Kendisini bağlar kardeş. Bu cevabından sonra daha sana bir şey diyemem

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim annemde benzer bir yapıya sahip başta çok fazla takmamaya çalıştım ama ben onu yaptıkça üstüme geliyordu.En sonunda ben de psikolojik olarak şiddet uygulamaya başladım,durup dururken bağırmaya kavga çıkarmaya başladım.Ondan sonra bir şey demeye cüret edemedi.O benden çekinir oldu,dünyanın kahrını niye sen çekiyorsun.Bırak sana hayatı zindan edenler düşünsün.
  • Aragorns kullanıcısına yanıt
    Eyvallah kardeş saol.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: HIGHER

    TR'de çocuk yapıyorsan ölene kadar bakman gerekiyor, Almanya değil burası. Kendi isteği ile mi geldi dünyaya bu arkadaş?

    Alıntıları Göster
    Hmm. Almanya'da çocuklar kendi istekleri ile mi doğuyor? Müthiş tespitin için tebrikler.

    Konu sahibi arkadaşa gelince Allah yardımcın olsun diyecem ama dine de inanmıyormuşsun bu nedenle kuldan medet ummaktan ve insanlara bağımlı yaşamaktan başka çaren yok. Bir an önce sorunlarını çözersin umarım.

    psikolojini sağlam tutmaya çalış en önemlisi bu




  • Almanya'da insanlar iş bulabiliyor rahatlıkla, yoksulluk çekmiyorlar, eğitim sistemleri müthiş. Üni mezunu bulamıyor burada iş.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çalış eve para getir değere binersin.
    Parazit gibi yaşayanlar saygı beklemesin.
  • Annende şeker veya tansiyon olabilir. Özellikle şeker yüksek olduğu zaman akıl dengesi şaşıyor insanın. Şekeri var mı? yada test yaptırdınız mı
  • Cross Thread kullanıcısına yanıt
    Çok yanlış biliyorsun.

    Dini değerleri pek takmayan ülkelerde hatta ekonomik refah seviyesi yüksek ülkelerde aile içi şiddet boşanma intihar oranları çok yüksektir.

    Aynı durumu tam da 27 yaşında ben de abim de yaşadık. Tam para kazanmaya başlama mezun olma döneminde ailenin de sabrı kalmamış oluyor. Bu da başımıza kaldı bu yaşta... diyorlar. Aynı şeyi babam abim için demişti biz uyurken, tabi uyanmış duymuştum, benim bile zoruma gitmişti adam kpss çalışıyor daha ne yapsın diye düşündüm. Abim farklı bir şehire taşındı erkenden, birkaç memurla ev tuttu geçici işlerde çalıştı özel ders verdi idare etti iki üç sene, sonra Allah'a şükür 90 üzeri puan aldı atandı kurtuldu. Ben de benzer durumlar yaşadım, aynı sözü ben yeni uyanmış yataktan henüz kalkmamıştım babam benim için de söyledi ve yan odadan duydum, resmen psikolojik işkence o yaşta aklı başında bir insan için. Allah'a bin şükür şu an durumum çok çok iyi maddi açıdan. Tabi şükür sadece dil ile söyleyerek olmaz, önce beş vakit namazını kılmak, sonra da kazandığından ihtiyacı olana da bir pay vermen lazım Allah rızası için. Önce namaz, kılmaya başladım beş vakit kılıyorum. Ondan sonra yardım için Öncelik anne baba, ihtiyaç varsa. Şimdi biz abimle ikimiz her ay onların bir kısım ihtiyacı için harcama yapıyoruz, Allah sizden razı olsun diyorlar. O sözleri belki o anda kafamı bozdu ama belki de daha çok kpss çalışmam için kamçı oldu. Sonuçta anne babanı silmeyeceksin ters konuştular diye. Biraz daha biraz daha sabırlı olacaksın. Şimdi de sabırla namazını kılıp dersine çalış. Sonra sabırla onlara yardım et. Hayırlısı Allah'tan.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • aynısı benim başımda da var yaş 21.okulum 27 28 yaşında bitcek malesef benimde.kocalarından babalarından görmediği değeri ilginin hıncını bizden cıkarmaya calısıyorlar.psikiyatrik hastalar belli bir şey .her dakika kavga odaklı yaşıyoruz bir istediğini yapmasam hemen vücuduma tipime bir şeyime mutlaka laf ediyor üzüyor beni.bende 2018den beri müslümanlık-deizm arası gidip geliyorum hayatımı size cok benzettim hocam her şey gönlünüzce olsun tek çare evlenmek ya da evlenmeseniz bile başka bir eve cıkmak mücadele edilerek düzelmez.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.