Şimdi Ara

Anksiyete,Panik Atak,Depresyonla Mücadeleye Varmısın?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
1
Favori
8.874
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar. Öyle bir konu açayım ki ilaç gibi gelsin diye düşündüm tabii tek başıma degil sizlerle beraber bu konunun başlıgındanda belli oluyor. Bu konuya tüm bilinçli arkadaşları davet ediyorum ilaçlı ilaçsız terapili terapisiz geçen veya geçmeyen bu lanet hastalık hakkında derdinizi dökün. Hep beraber konuşarak anlatarak bir birimize yardımcı olabilir.

    Benim özetim;
    Uzun süredir panik atak kaygı bozuklugu eşliginde depresyon 2 yıldır fakat bu 2 haftadır çok şiddetlendi çıldırma kıvamındayım şuan yazarken bile zor dayanıyorum. (Açık alan korkusuda var dışarı çıkamıyorum.)
    Kullandıgım ilaçlar;
    Xanax,Paxera,Redepra.
    Xanax var ama şuanlık kullanmıyorum sadece redepra ve paxera kullanıyorum
    Redeprayla 1 ay paxerayla 3.günüm
    Paxera kullandıgım bu 3 gün boyunca iyi yanları;
    Olgunlaşıyorsunuz,eskisi gibi duygularınız oluyor,rahatlıyorsunuz,daha saglıklı düşünüyor korkularınızla mantıklı bi şekilde yüzleşebiliyorsun.

    Yan etkisi/Kötü yanları;
    Sinirli oluyorsunuz,duygusuz oluyorsunuz,çok rahat karşınızdakini kırabiliyorsunuz,hiç bir şeyi kafaya takmıyorsunuz. (Akşamları yine sıkıntıya giriyorum duzelir diye umuyorum şuan da öyleyim.)
    Redepra Iyi yanı;
    Kalp teklmemi gecirdi ilk ictigim zamanlar çok rahattım uykumu duzeltti.
    Kötü yanlari;
    1 aydır kullandıgım için bu depresyon sıkıntı kaygı derecesi ilerledi redepradan dolayı oldugunu dusunuyorum biraz once redepra kullandım ve kaygım dahada arttı.
    Not:Konu günceldir arkadaşlar cekinmeyin yazın ilaç kullanan kullanmayan herkes yazabilir tecrubelerinizi paylaşın yoksa hayat boylr cekilmez. Buda hayatın bir parcasıdır.
    Dip not:Her gün güncellemeye calışacam..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Hocam ben de 4-5 ay önce kalp çarpıntısı, sırt ve göğüs ağrısı nedeniyle doktora gittim, kalbinde hiçbir problem yok, kas ağrısıdır dedi. Sonra geçen ay nabzım 150'ye çıktı bu sefer acile gittim, yine birşey çıkmadı, ertesi günü tekrar başka bir kardiyoloji doktoruna gittim. Ekg, eko normal çıktı yine o ağrılarda kas ağrısı dedi. Çarpıntı için Beloc Zok 25 mg yazdı, sadece çarpıntın olduğunda iç dedi. 3 gündür de sol kolumda ağrı var ve bu ağrıyı sanırım kalple ilişkilendirdim ve dün yine nabzım yükseldi. İlk defa dün bu haptan yarım tablet içtim ve dünden beri hafif bir şekilde mide bulantısı ve ara ara terleme var. Kolumdaki ağrı da hafif bir şekilde devam ediyor. Göğsümde veya sırtımda ağrı yok.

    Doktor kalpte birşey yok dedi ama kolumdaki ağrı beni şüphelendiriyor. Yoksa bende panik atak, anksiyete tarzi birşey mi var. Bu kol ağrısı yüzünden doktora gitsem mi acaba?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Bak o bendede arada sırada oluyor kalp çarpıntısı bende çok vardı sol koluma agrı arada bir giriyodu çıtlatınca geciyodu bende ekg nöroloji kardiyoloji tomografi acil her yere gittim temiz çıktı aslında iyi bi araştır tiriod bezine baktır gizli şekere baktır kısaca git ilk baş bi hastaneye en iyi doktorlara bak a dan z ye hepsine tek tek git derdini iyice anlat tarif et ben kaygı bozuklugu panik atak eşliginde depresyon yaşıyorum özel e gittim ilaclarımı degisti dün başladım bugun kendimi cok iyi hissediyorum ama kaygıyı şurdan anlarsın gün içinde huzursuz surekli duygu degisimi hani bisey olacakmış korkusu ölüm düsünceleri ateş basması titreme veya bas dönmesi mide bulantısı aşırı sıkıntı bunalım bunlar panik atak veya kaygı bozuklugu belirtileridir tam teşhis koyulmadıgı sürece psikiyatriye gitme eger teşhis konulmazsa aynı şekil devam ederse bak o an geldigi zaman aç telefonu gir mesaj yerine o an ne oluyosa hepsini o an yaşarken yaz mesaja ve mesajı kaydet o an gecince mesajı oku hem unutmazsın hemde daha iyi tarif eder anlatır daha rahat teşhis konulmasını saglarsın

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • az sonra okula gideceğim gözüme uyku bilegirmedi

    şimdiden çıldırıyorum

    geçmek bilmeyen 2 saat

    zaman bilgisayarın başında göz açıp kapatıncaya kadar geçerken lanet olası derste 2 saat saniye sayıyorum bir türlü bitmiyor :)

    şimdi bu durumda o ilacı içerek mi kafayı bulacağızz :) hey ki hey ne salak adamlarsınız lan sorunun kaynağını ortadan kaldırmadan belayı sikmeden kafanız güzellenmez.
  • İlacı içerekmi kafayı bulacaz nedir insan ilaç içerek kafa bulmak istiyorsa nasıl düzelmesini bekliyorsun? İrade büyük rol oynar teşhis konulmuşsa ilaç takviyesiyle iradeyle geçer inanmak gerekir uyuyamıyabilirsin ben ilac ictigim halde herksi 15 20 saat uyutan ilac şuan beni 7 saat uyuttu sen ilac içmeyi alkol almak maddde kullanmakla karıştırıyorsun ki burda biz ilaç icelim kafamız güzel olsun diye bişey demedik o niyetlede bir şey yapmıyoruz. Sen depresyona gir git doktora ya ben ilac icerekmi kafamı güzelmi yapacam de bak bakalım oturdugun yerden iyi olacanmı bilip bilmeden bilinçsizce konuşma

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • şimdi nasılsın hocam ?bende de yaklaşık iki yıldır anksiyete var bu aralar doktora gitmeyi düşünüyorum. bu zamana kadar doktora gitmeme sebebim ise forumlarda vs. yazanlar. yok 20 yıldır çekiyorum bu hastalığı. yok sala geçmez ilaca bir kez başlarsan bittin vs. içimi karartıyorlardı. son zamanlarda gittikçe yoğunlaştı hastalığım artık gideceğim yani mecbur.( 2 yıl önce bir kaç kez panik atak da geçirmiştim)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Selam Arkadaşlar,

    Panik atak dediğimiz bu çağın hatalığı çok can sıkıcı, yaşamayanların çok anlayamayacakları bir durum.
    Ben 44 yaşındayım ve uzun yıllardır bu hastalıkla mücadele ediyorum. Etrafımdaki tüm sevdiklerimi bu durum yüzünden sürekli kırıyorum :)

    Fakat bu kaygıya kardiyolog arkadaşlarda oldukça sebep olduğunu düşünüyorum. Belki yoğunluklarından belki de önemsemediklerinden baştan savıcı ve tatmin edilemeyen yöntemler sergiliyorlar genelde.

    Bu arada yeni bir kardiyolog buldum ve çok memnunum kendisinden.

    1.Durum
    Kalbiniz çok çarpıyor, ve paniğiniz artıyor içiniz içinize sığmıyor hemen bir kalp doktoruna koşa koşa gidiyoruz, EKG - EKO - EFOR - KAN Herşey temiz çıkıyor yetmiyor tansiyon holter ritim holter.
    a bir bakıyorsunuz her şey normal diyorlar bir şeyiniz yok.
    e çarpıntım ? Acaba hekim yanıldı mı korkusu ya olursa korkusu.
    Arkadaşlar uzun zaman sonra öğrendim ki eğer 30 yaş altında değilseniz ve kalp yapınız ile ilgili bir sorununuz yok ise yani kapak, duvar kalınlıkları o zaman ritim yüksekliği yüzünden kriz geçirilemiyor muş. Kalp sağlam ise durduğnuz yerde 180-190 bile atsa
    sakinleştiğiniz de durum düzeliyormuş. Ama sürekli bu çarpıntı durum var ise hemen bir ilaç veriyorlar zaten durum kontrol altına giriyor.

    2.Durum damar tıkanıklığı
    Bu riski tamamen ekarte etmenin bir yolu var onuda öğrendim. Sanal Anjio yani BT kroner anjio. Çok basit ben yaptırdım 10 dakikada hemen bitiyor ve 0 ağrı acı ve 0 risk ve %100 doğru sonuç hatta damar yaşınız bile çıkıyor.
    Durumu müsait olan tüm arkadaşlara öneririm. Bu sıkıntıları çekeceğinize 2000 tl verip kafanızdan 5 yıl boyunca silip atıyorsunuz acabaları, çünkü eğer damarlar açık ise 5 yıl risk grubunuz sıfırda oluyor hatta ciğerlerin bir kısmını da çekiyor sistem. Kalp yapınızıda 3 boyutlu olarak çekiyor.

    Yukarıda yazdıklarım tamamen kontrollerde temiz çıkması durumunda geçerlidir. Sağlık açısından risk grubunuzu hekiminiz size söyleyecektir.
    Eğer size düşük risk grubundasınız diyor ise dışarıdaki en sağlıklı insanla aynı durumdasınız demektir. Yani rahat olun ve kafanızdan silip atın. Ama silip atmak tüm riskleri ekarte etmekten geçiyor.
    Siz istediğiniz kadar ilaç kullanın eğer riskleri ekarte ettiğinizi beyninize anlatamıyorsanız içiniz rahat etmez. Teknolojiden faydalanın.

    Sağlıklı günler dilerim hepinize




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.