Şimdi Ara

Anksiyete gerçekten sonsuz kadar sürüyor mu ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
49
Cevap
0
Favori
3.257
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • yabancı forumlarda birçok insan,hatta ekşi sözlükte bile, bu anksiyetenin tedavisinin olmadığını ileri sürüyorlar. kısmen haklılar aslında ama gerçekten bu meretten en ufak bir iyileşme kaydeden var mı ? yani ben de 5 ay önceki halime göre iyiyim ama hala günlük hayatıma etki edecek kadar anksiyete sahibiyim, tedirginim. yeni ilaç yazıldı 6 gün oldu bir değişiklik yok, burada var mı ben iyileşme kaydettim diyen ?



  • Ben iyilestim ama ilaci birakinca tekrar kullanma gerektiren durumlar olustu.

    Simdi yine biraktim ilaci.Bakalim nasil olmusum zaman gosterecek.

    Ilac ve sen uyumlu olursan, bulundugun ortamda da isler yolunda giderse baya baya kurtuluyorsun bu meretten.
  • ya bu doğru ilaç meselesinden bahsediyor herkes de aşırı zor bir süreç bu. ben 5 aydır cipralex kullanıyorum internetten okuyorum herkes efsane ilaç iyileştirdi beni vs. ben de o kadar bir etki göstermedi. ya hiç doğru ilaç tedavisi göremezsem korkusu var... gerçi ilaçla olacak iş de değil ama bilemiyorum..
  • iyi birisiydim kullanıcısına yanıt
    Ilac ve senin aranda bir uyum olmali cidden.Iki farkli ilac kullandim ben de.Ikisinde farklı etkiler yaşadım.

    5 ay yeterli bir süre.Hatta keske 3 ayda verim alamayinca ilaci degisseymissin.Olsun,zararin neresinden dönersen kârdır.Problemlerini daha acik anlat psikiyatra.Umarim aşarsın sorunlarını.
  • Sonsuza dek sürecekmiş gibi geliyor bana
  • Anksiyete gerçekten sonsuz kadar sürüyor mu ?

    ilaç
  • Bende sağlık anksiyetesi vardı, tamamen iyileştim. Nasıl dersen, düşüne düşüne.
  • hocam benimki de sağlık anksiyetesi. daha açar mısınız nasıl iyileştiniz özelden yazın olmadı .
  • Anksiyete zor bir rahatsizliktir. Kimi zaman dusunce, kimi zaman fiziki semptomlarla karsimiza cikar. Bas agrilari, kalp carpintisi, mide bulantisi, bas donmesi hissi vs gibi. Herseyden onemlisi iyi bir psikiyatr ve dogru ilac/doz tedavisiyle baslamak. Tabi bunun yaninda maddi durumunuz iyiyse psikoterapi'de aldiginizda bu hastaligi yüksek ölcüde yenersiniz. 5 aydir cipralex kullanimindan bahsetmissiniz, Escitalopram etken maddeli ilaclar (cipralex, citoles) genelde panik bozukluk tedavisinde , depresif bozukluklarda kullanimi yaygindi sanirsam. Tabi durumunuzu en iyi hekiminiz bilir, lakin sadece bir doktora bagli kalmamalisiniz. Belki Escitalopram (cipralex) ilacinizin dozu size yetmiyordur, yada farkli bir SSRI etken maddesi denenebilir. Ornegin, Sertralin (Lustral, Selectra, Misol) , Duloksetin (Cymbalta, Duxet, Duloxx) gibi.
  • Rodimus01 kullanıcısına yanıt
    hocam evet 5 aydır cipralex kullanıyorum doktoruma da baya güveniyorum aslında. kendisi psikoterapi de uyguluyor zaten. cipralexi şu an maksimum doz olan 20 de kullanıyorum. şimdi buspon diye bir ilaç ekledi ona ama cipralexi değiştirmedi. zaten şehir değiştim o yüzden doktor değişicem muhtemelen de her şeyi en baştan anlatmak zor geliyor bana.
  • iyi birisiydim kullanıcısına yanıt
    Buspiron (Buspon) iyi bir ilactir, lakin dozu onemli. Kimi doktor kullandirmak istemez, gun icinde fazlaca alinmasi gerektiginden midir, baska bir sebeptenmidir bilinmez. Eski devletteki psikiyatr'im tavsiye etmiyordu mesela. Neyse, ben sabah ve akşam olmak uzere gunde 5 mg + 5 mg şeklinde kullaniyordum. Etki suresi biraz zaman alabilir. Buspon'unda bildigim kadariyla gunluk max dozu 45 mg idi o donem araştırdıgımda. Siz kac kullaniyorsunuz suan? + suan ikamet ettiginiz şehirde ki doktor aramanizi, doktortakvimi ve doktorsitesi gibi sitelerden yapmanizi öneririm. Yeni bir hekime gitmeden once herşeyi , tum sikayetlerinizi bir kagida yazip resmini cekin veya not olarak kaydedin ki doktorun karsisina ciktiginizda unutmayın hiç birşeyi. Rahatsizliginizi en hizli sekilde de atlatmak istiyorsaniz psikoterapi de en iyi secenek.
  • Rodimus01 kullanıcısına yanıt
    hocam şu an buspironu 6 gündür kullanıyorum. doktor ilk bir hafta sabah 1 akşam 1 şeklinde ondan sonra sabah 2 akşam 2 şeklinde devam etmem gerektiğini söyledi. şu an herhangi bir etkisini görmedim ne yan etki ne etki anlamında. şu an ankaradayım ve ankarada baya bir psikiyatrist araştırdım, yeni bir doktora başlayacak olursam dediğiniz gibi yapıcam.
  • tamamen atlatamasam da baya bi iyileşme oldu bende. böyle düşününce de neden tamamiyle bitmesin diye düşünüyorum. her ne kadar sonsuza kadar bununla yaşayanlar varsa bu meretten sonsuza kadar kurtulanlar da var. kişiden kişiye değişiyor. doğru zihin, doğru ilaç ve doğru ortam çok önemli. haftada 1 bazen 2 haftada 1 yoklar beni, başımı döndürür ve gider. sanki ben burdayım ayağını denk al kontrol bende demek istiyor. iyice alıştım, uzun süre gelmeyince merak ediyorum yolunu mu kaybetti diye

    demem o ki bu durumla barışık olun ve elbet düzeleceğinize inanın. doktorum tedavimin 6 ay daha süreceğini söyledi ve doktorumu cidden seviyor ve güveniyorum. bu nedenle kendimi şartlandırdım yani maksimum 6 ay sonra bu iş bitecek. ayrıca okulun uzman psikoloğuyla da terapi yapıyoruz haftada 1, bana gayet iyi geliyor. amacı aklımı başka şeylere odaklandırıp bilinçaltımı tazelemek. ilacımı da çok seviyorum, kankam olarak görüyorum onu. her yere yanımda götürüyorum, bazen erken atıyorum diyorum ki kanka bugünlük idare et beni takılalım dışarda elden ayaktan düşürme beni şizofren değilim arkadaşlar ama ilacımla konuşuyorum evet

    ortam konusu da şöyle, ne bileyim kapalı alanda daralıyorsan kardeşim GİTME, üstüne gideyim geçer ya diye düşünme. bir süre öyle yerlerde bulunma. rahat ettiğin yerlere git, o mekanlara git. arkadaş çevrene dikkat et, eğer biri gelip sana sürekli derdini anlatıp darlıyorsa uzak dur, sohbeti saran, eğlenceli kişilerle takıl. hiç olmadı tek takıl kitabını oku dizini izle.

    elbet sonunda her şey düzelecek sakin ol, sabırlı ol




  • MotosikletPilotu kullanıcısına yanıt
    çok teşekkürler hocam, böyle anksiyetenin bastırdığı günlerde böyle mesajlar okumak içimi rahatlatıyor cidden. işte benim tedavi de 6 aydı ama 5. aydayım ilaç çok iyi gelmedi. ilacı değiştirmem gerek muhtemelen.
  • iyi birisiydim kullanıcısına yanıt
    sağlık anksiyetesi derken nasıl hissediyorsun? semptomlar neler yani
  • white4343 kullanıcısına yanıt
    hocam sağlıkla ilgili kaygılarım hat safhada işte. en büyük sıkıntı şu arada bir gelen batma tarzı acılar oluyor vücudumda. nörologa vs. gittim ms testi bile yapıldı hepsi temiz. prof. dr bile kaygılarımı vs anlatınca " şerefsizim bir şeyin yok " vs. gibisinden dalga geçti hatta. bir de genel anksiyete semptomu olan iç sıkıntısı yani huzursuzluk var. fiziksel sıkıntıları da yani bu bahsettiğim batmaları da beraberinde getiriyor bu huzursuzluk. onun dışında googledan hastalık araştırıyordum sürekli ve ne okusam kendimde hissediyordum yavaş yavaş bıraktım onu da.
  • iyi birisiydim kullanıcısına yanıt
    InsALLAH 4-6, 6-8 hafta gibi bi surede buspon da etkisini gosterir ve seni rahatlatir umarim.
  • Rodimus01 kullanıcısına yanıt
    umarım hocam, en büyük korkum bu anksiyete karşısında çaresiz kalmak. arada bir 1-2 tane bira içiyorum bu arada bunun tedaviye aşırı zararı olur mu sizce ? pratisyen hekim tanıdığım bira bir şey yapmaz dedi ama bilemedim... psikiyatra sorsam %100 alma diyecek tabi de...
  • iyi birisiydim kullanıcısına yanıt
    Korkacak birşey yok dostum, ben baş ağrı semptomu yaşıyorum mesela, çok şükür bi süredir ağrılarım bayagı azaldi. (Kullandigim ilacin maximum dozuna ciktik). Unutma bu hastalik degil, sen güçlüsün. Psikiyatri ve bu rahatsizligin ilaclari biraz deneme yanilma yontemiyle ilerliyor bence. Hekim etken madde değiştirebiliyor, doz extra arttirabiliyor ya da yanina ek ilaç takviyesi ekleyebiliyor. Hocam bira abartilmadigi sürece, pek bir etki edecegini düşünmüyorum. Haftada 1 yada 10 günde 2 bira sorun olmaz diye düşünüyorum, ki benimde içtigim zamanlar oluyordu. Sadece kendini toparlayana kadar kafein'den uzak dur. Kahve, kola vs.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.