Şimdi Ara

anksiyete bozukluğu mu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.183
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba değerli forumdaşlar,
    başlıkta da belirttiğim gibi bazı sorunlarım olduğunu düşünüyorum. Bu konuda ilgisi/bilgisi olan arkadaşların da yorumları bana yardımcı olur diye bu konuyu açmak istedim.
    kendimde anksyete bozukluğu olduğunu düşünüyorum. neden? bazı kaygılarım var, birazdan bunlara değineceğim, kaygılandığım anda neler hissettiğimden bahsedeceğim.

    - şöyle ki; ofiste hafta içi 8.00-18.00 saatleri arasında bilgisayar başında çalışan biriyim. örneğin bir telefon geliyor yerine göre, her zaman olmasa da panik oluyorum, ateşler basıyor, ellerim terliyor, bazen bu paniğim konuştuğum kelimelere de yansıyor gerek yanlış telaffuz, gerekse kekeleme olarak. neyse iyi kötü konuşuyorum ama karşıdaki kişi ismini söylemesine rağmen (veya nerden, hangi firmadan aradığını) ben duymama rağmen unutuyorum, algılayamıyorum panikten, tekrar soruyorum söylüyor tamam anlıyorum ama bilgisayar ekranına geçip işlem yapacağım esnada yine panikle unutuyorum hangi firma olduğunu bazen,
    veya diyelim ki ahmet adında biri x firmasından arıyor. bizim müdürle görüşmek istediğini bildiriyor ben hatta 1 saniye bekleyin deyip müdüre sormak için müdürü arıyorum o esnada panikle yine kimin aradığını, nerden aradığını ne için aradığını unuttuğum zamanlar oluyor. bazen notlar alıp bu unutma işini minimuma indirmeye çalışıyorum.
    aynı panik olma, ateş basma, el terlemesi vs. müdür bana bişey söyleyeceği zaman veya benim müdürden bişey söyleyeceğim/isteyeceğim zaman da oluyor. bir sıcak basması, terleme, ellerde terleme,panik, heyecan, yerine göre kekeleme, eksik veya yanlış kelime kullanma. ben elimden geldiğinde bu davranışları karşıya belli etmemeye çalışıyorum ama illaki belli oluyordur diye düşünüyorum.

    - diğer bir konu sinir ile ilgili. evliyim ve evde bazı şeylere takıyorum. ve taktığım şeyler benim istediğim gibi olmazsa sinirleniyorum. baktığımız zaman bu kadar sinirlenecek şey yok gibi ama yine de bişey benim için ve sinirleniyorum. örneğin ben yaptığım işi düzgün yaparım. mesela sucuk keseceksem kestiğim dilimlerin birbirine denk olmalarına özen gösteririm, dilimler arasındaki farkı minimuma indiririm, ama eşim keserken biri kağıt gibi oluyor, diğeri 2 kat 3 kat daha kalın, biri silindir gibi diğeri koni gibi, bu beni geriyor ve sinir ediyor.
    veya eşim masaya bardak getiriyor ve bardakları masaya koymadan çeşmede duruluyor fakat duruladıktan sonra kurulamıyor ve masa ıslanıyor. bu da beni çok geriyor ve sinir ediyor. niye? çünkü oraya ekmek koyacağız, ekmek ıslanacak veya kolumuzla dayanacağız kolumuz ıslanacak, yani çok büyük sinir olacak şeyler değil gibi ama ben sinir oluyorum. ve bazen o da bu durumu bişey değilmiş gibi cevap verirse hepten sinir olup bağırıp çağırmaya başlıyorum.

    - diğer konu banyodaki havlupan çalışmıyor banyo buz gibi banyo olduktan sonra buhar oluyor havalandırma var ama yine de buhar oluyor ve küf yapıyor bende banyo kapısını duş aldıktan sonra açık bırakalım da iyice bir havalansın küf müf olmasın diyorum, banyo hala ıslak nemli olmasına rağmen yeterince kurumamasına rağmen üşüdüm,soğuk geliyor ordan diye kapatıyor banyo kapısını, "sen geç salona salonun da kapısını kapat o zaman gelmez soğuk diyorum", 'kapı altlarından geliyor' diyor. ben gene fıttırıyorum, sinir tepeme çıkıyor. bağırıp çağırmaya başlıyorum.

    - veya mutfakta yumurta çırpıyor diyelim, yumurta kaseden dışarı taştı taşacak çırparken, benim yine sinir tepeme çıkıyor, şöyle yapsana diyorum gösteriyorum, yok ben böyle yapacağım diyor. yani benim istediğim veya düşündüğüm gibi yapmaması beni sinir ediyor, rahatsız ediyor.

    - bu sinir olma olayları iş yerinde de oluyor mesela bir yığın evrakla uğraşıyorum, aynı zamanda müdür başka bir iş vermek istiyor bir de üzerine telefon çalarsa benim gene sinir tepeme çıkıyor, panik oluyorum ama iş yeri olduğu için evdeki gibi bağıramıyorum "tamam" diyorum mecburen.
    aynı sinirlenme sabahtan öğleye kadar hiçbir iş olmayıp, sözlük,forum,gazete sitelerini geziyorum tam yemeğe kalmış 10-15 dk acayip bir yoğunluk oluyor ben gene panik oluyorum ve sinir oluyorum. gerçi buna herkes sinir olur da ben panik de oluyorum.

    - bir de birine laf anlatırken sinir oluyorum. adam anlasın istiyorum. eğer anlatıp anlatıp anlamıyorsa yine sinir oluyorum.

    - yolda yürürken sallana sallana (özellikle kalabalık ve geçmesi zor yerlerde) yürüyenlere veya durup muhabbet edenlere de sinir oluyorum. belki herkes sinir olur ama ben normalden fazla sinir oluyorum gibi hissediyorum.

    - ben tv izliyorum, dizi izliyorum veya belgesel izliyorum diyelim veya bişey takip ediyorum, eşim kendi telefonundan bana getiriyor "bak bu bizim iş yerinde xx. haftasonu şuraya gitmiş buraya gitmiş şöyle yapmış böyle yapmış." ilk başta kendimi bildiğim için sinir olacağımı, tamam deyip geçiştirmeye başlıyorum çünkü benim de ayrıca takip ettiğim dizim var veya belgeselim var yayın akmaya devam ediyor yani her gördüğünü bana gösterirsen ben ya tam anlayamam izlediğim şeyi ya da sonu gelmez yani zırt bırt bölünürse, tamam dedikten sonra "bak, bu da eşi" demesin mi! ben gene sinir oluyorum "tamam işim var şimdi bişey bakıyorum görmüyor musun. banane elalemin eşinden veya nereye gittiğinden bana çok mu lazım?" diye bağırıp çağırıyorum ve sinir tepeme çıkmış oluyor yine.

    - daha bir sürü şey, mesela bazen bir bahçe teli boyunca yürürken bahçe telinin bir ucu yürüdüğüm tarafa bırakılmış olarak kalmış ve yürürken de benim gözüme girecek veya gözümü çizecek gibi hissediyorum.
    aynı his havai fişek atılırken veya havaya ateş edilirken de geçerli. sanki beni vuracakmış gibi hissediyorum. bana isabet eder diye takıntı yapıyorum.

    - bazen de balkonun fayansına çıktığım ve orda ayakta durduğum gibi bir düşünce geliyor aklıma, ordan aşağı düştüğümü düşünüyorum. intihar etme düşüncesi yok ama bazen sinirlenip ailemle veya eşimle tartışınca "ben öleyim de bütün sorunlar çözülsün. hepiniz rahatlayın" diye söylüyorum, bazen de düşünüyorum.

    kafalar karışık arkadaşlar. anlayacağınız daha örnekleri çoğaltabilirim. sizin bana bu konuda söylemek istediğiniz şeyler, tavsiyeler varsa beklerim. "şöyle şöyle oluyor mu?" "böyle hissediyor musun?" tarzında da sorular sorabilirsiniz. şeffaf bir şekilde cevap veririm. bu yazı aynı zamanda kendi hissettiklerimi de realize etmeme yardımcı olacak.

    edit: bunlar normal mi yoksa sıkıntı mı var? nedir?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rapstar_bg -- 21 Ocak 2019; 13:18:52 >







  • Sanki kaygı bozukluğu değil de panik atak veya sinirsel bozukluk gibi geldi. Sanırım Sağlık bölümüne açman konuyu daha ciddiye alınıp daha sağlıklı cevaplar bulabileceğini düşünüyorum.

    Ani unutkanlığa karşı her zaman elinin altında kağıt kalem bulundurarak telefon açmanda fayda var.

    https://forum.donanimhaber.com/forumid_412/tt.htm
  • Doktora gitmeyip burada lise öğrencilerine sormak hangi akla hizmettir?
  • lise öğrencileri doktora git derse bu da bir tavsiyedir. doktora gitmeden benimle aynı duyguları yaşayan gören geçiren var mı bilgi sahibi olmak istedim. çünkü doktora gitmek de bana kaygı veriyor. bu tip sorunlarda direkt olarak çözüm olmadığı için doktor sana her ay değişik hap veriyor ya tutarsa diye ilk kullandığın hap da iyi gelebilir 1 sene her ay farklı dozlarda farklı haplar kullanırsın hiç iyi de gelmeyebilir. bahsettiğimiz ilaçlar da birsürü yan etkisi olan ilaçlar olduğu için bir bilene sormak istedim. sizin deyişinizle lise öğrencilerine. cevaplarını da takip ediyorum.
    teşekkürler.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.