Şimdi Ara

Ankilozan spondilit ve Askerlik (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
232
Cevap
4
Favori
50.171
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Angelica kullanıcısına yanıt
    Size de geçmiş olsun hocam. Gece 2-3 gibi ağrıyla uyanıyorum ve o anda nefes almakta da zorlanıyorum. Göğüs tutulumu galiba bu. Gerçekten yanma ile nefes darlığı birlikte. Bir süre evin içinde dolanınca sırtımdaki ağrı geçmiyor ama nefes darlığı biraz düzeliyor.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Knisath kullanıcısına yanıt
    Herkese merhaba. Yaklaşık 10-15 gün önce hallettiğim ancak şimdi vaktimin olduğu AS VE ASKERLİK konusunda benim gibi de internetten araştırma yapıp en ufak bilgi kırıntısına ihtiyaç duyanlar için ben de bir kaç tecrübemi ve başımdan geçenleri anlatayım.

    Yukarıda yazdığım gibi şubeye başvurmazsam askerlik yoklama kaçağı olacağımı bildiren kağıt eve geldiğinde soluğu askerlik şubesinde almıştım. Memurun hastalığın var mı sorusuna evet deyince seni askeri hastaneye yollayacağız demesi üzerine ben şimdi uğraşmak istemiyorum çünkü KPSS hazırlığı ile uğraşıyorum dedim ancak sadece sağlam olanlar tecil yapabiliyorlarmış. Neyse sevkedildiğim asker hastanesinde romatoloji bölümü yoktu dahiliye hekimi röntgen ve kan sonuçlarına göre ki üstte detayı var GATA'ya sevk etti. Kağıt kürek işlemlerinden sonra iş yerime resmi sevki bildirerek Gata'nın yolunu tuttum. Sabah 7 buçuk gibi romatoloji biriminin önünde olmama rağmen sürekli başka hastaların yani askerlerin önümüze geçmesinden dolayı 11 civarında ancak muayene olabildim ve sevk kağıdını verdim doktora bir kaç soru ve muayene sonucunda kan-idrar tahlili ve raporlu yani çok daha detaylı bir röntgen ve tahlilleri yaptırdım. Heyet hastası olduğumuzdan bu ikisinde sıra beklemedim direkt
    girdim. Mr ise facia. 1 ay sonraya sıra veriliyor ancak yine memurlarla bol bol konuşup rica minnet sonucu 5 gün sonrasına sıra aldım. Sonuçlar ise haftaya dendi. Ertesi gün sonuçların erken çıkması için konuşmaya gittim ancak hocayı bulamadım. Kongreye gitmiş. Neyse bir hafta sonra sıraya girdim sonuç için, ancak asker arkadaş sonuçların çıkmadığını söyleyince fıttırdım. Gittim hocayı buldum rica minnet edince üsteğmen doktor 1 saat sonra çıkar dedi.Tam 1 saat sonra aldım sonuçları. Romatoloji doktoruna tekrar gittim tamam dedi 7. kata çık tekrar muayene ol ve sağlık kuruluna kağıdını bırak.
    İşte üst kattaki klinikte başka bir doktorun da muayenesi sonucu hoca el yazısıyla askerliğe elverişli değildir yazdı. Bu süreçte bütün sonuçlarım hastalığın var olduğunu gösteriyordu. Crp, röntgen,
    Mr özellikle bayağı açık bir şekilde destekliyordu ve en önemlisi bence Hla b-27 pozitif bende. Bunu söyleyeyim çünkü çok ince bakıyorlar kan ve röntgene rağmen illa Mr istediler mesela. Neyse heyete gittik dedikleri gün ve saatte 16. gündü artık iyice yorgun sakallar uzamıştı. Herkes stresli ve heyecanlı bir şekilde beklerken en sonunda 2 gibi çağırmaya başladılar ve 3 gibi ancak girebildim. Zaten ana baba günü gibi 120 kişiden fazla heyete girdik sanırım. Orada muayene falan olmadı iki parmağını basıp sana sonucu tebliğ ediyorlar aslında. En sonunda güvenlik arkadaş evrakları tamam olanların evraklarını dağıttı ve ben de gidip bu kağıdın bolcana fotokopisini çektirip başhekimlikten aslı gibidir yaptırdım. Ve döndüm. Sonuç bu arkadaşlar. Heyet günü kapının önünde muhabbet ettiğimiz bayağı zaman oldu bekle bekle. 3 defa erteleme alan bile vardı. Benim tavsiyem bolcana sabır sebat alıp gidiniz çünkü 4 kilo verdim Ankara'da koşuşturmaktan. İşlemler uzun değilse de her yerde saatlerce beklemekten bunalabilirsiniz. Herkese şifalı günler...

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Conqueror26 kullanıcısına yanıt
    geçmiş olsun ve gözünüz aydın.bu tip işlerle uğraşmak nasıldır bilirim.Oradan oraya koştur , rica minnet et , saatlerce bekle , olmadık sorunlar çıksın vs vs.

    Neyseki halletmişsiniz
  • Knisath kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim hocam sizi de haberdar etmek istedim çünkü yardımınız oldu bana içimi rahatlattınız zamanında ☺ çok şükür hallettim inşallah şu hastalığın da çaresi bulunur.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir AS hastası olarak küçükte olsa tecrübelerimi paylaşmak isterim. İlk olarak ağrı bölgem topuklarımda olduğu için fizik tedavi, ortopedi hatta topuk dikeni tedavilerinin hepsini denedim verilen hapların kremlerin hepsini uyguladım. Endol, Voltarin, Salazopyrin... Daha sonrası için aile büyüklerimde romatizma olduğu için AS hastalığı belrtilerine bakarak Bursa Uludağ Üni. giderek TNF istedğimi belirttim. Heyette mümkün olduğu kadar minimalde olsa bütün ağrılarımı tek tek aktardım. (HLA-B27 testi pozitif)
    Sonuç olarak HUMİRA başlandı 2. gün hiç birşey kalmadı. 1.5 sene boyunca geçen bütün dert bir iğne ile son buldu.1 senedir kullanıyorum iğne varken ciddi anlamda çok iyiyim ama yoksa malesef..
    He bağışıklık sistemi derken gerçekten bir zayıflatma var ama ne zaman örn. kışın bir boğaz iltihaplanması 1 ay kadar sürdü önceden 2 hafta olmadan biterdi.
    Sıcaklar ciddi olmasa da ağrılarımda artma yapıyor.Fazla spor yapma imkanı bulamadığım 2 sene boyunca da ayaklarda ki kaslar zayıfladı koşarken hissedebiliyorum ama yinede zorlanmadan halısaha yapabiliyorum.


    Asıl sorum ise şu olacak uzun br yazıdan sonra Askerlik Muaf olanlar var mı? Böyle bir duyum aldım 1 2 kişi ile tanıştım muaf olmuşlar.

    Okuduğunuz için Teşekkürler..




  • HUMIRA H kullanıcısına yanıt
    Kendi kendime edit mahiyetinde eklema yapayım.

    Öncelikle Haziranda askere gidiyorum :) Arkadaşlar istanbul okmeydanına sevk ettiler sağolsun uzun saçlı bir doktor vardı sağ sol kafamı bir çevirdi ayağımı sağa sola çevirdi.Senin bişeyin yok sağlamsın dedi gönderdi.
    Kaldı ki 2 yıldır iğne kullanıyorum + raporum var. Adam bana 'inanmıyorum sana yalan söylüyorsun' dedi elverişli yazdı gönderdi. Hocam o rapor varya.... :))
    Saygılar
  • quote:

    Orijinalden alıntı: HUMIRA

    Kendi kendime edit mahiyetinde eklema yapayım.

    Öncelikle Haziranda askere gidiyorum :) Arkadaşlar istanbul okmeydanına sevk ettiler sağolsun uzun saçlı bir doktor vardı sağ sol kafamı bir çevirdi ayağımı sağa sola çevirdi.Senin bişeyin yok sağlamsın dedi gönderdi.
    Kaldı ki 2 yıldır iğne kullanıyorum + raporum var. Adam bana 'inanmıyorum sana yalan söylüyorsun' dedi elverişli yazdı gönderdi. Hocam o rapor varya.... :))
    Saygılar

    Doktor subay mıydı sivil miydi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • X kare kullanıcısına yanıt
    Sivil kardeş askeri doktor mu kaldı gözünün korkukusuna 😏

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: HUMIRA

    Sivil kardeş askeri doktor mu kaldı gözünün korkukusuna 😏

    Sivil bunu yapıyorsa yuh artık,bence dilekçe yaz itiraz et.başka hastaneye sevk al.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • X kare kullanıcısına yanıt
    6 aydır askerlik muhabbetiyle uğraşıyorum. 1 senedir işsiz geziyorum göndersinler de bende rahat edem onlarda :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba Arkadaşlar. Öncelikle herkese geçmiş olsun.



    Konuyu bir hortlatayım. :)



    Yaklaşık 5 yıldır bel ağrısı, kalça kemikleri ve bacaklarda ağrı ve tutulmalar, uyuşukluk ve göğüs ağrılarım vardı, bunların yanı sıra eklemlerde zaman zaman uyuşukluklar mevcut. İlk başta fıtık şüphesiyle beyin ve sinir bölümüne gittim ve MR çekildi, doktor romotoloji bölümüne görünmem gereltiğini söyledi. Daha sonra romotoloji uzmanı bir doktora göründüm. Tahlil, film ve MR sonuçlarına göre "Ankilozan Spondilit" tanısı konuldu.



    Askerlik durumum için Devlet hastanesindeki doktorumdan aldığım hastalık durumumu bildiren kaşe-imzalı yazıyla aile hekimime geldim. Yazı ve tahlillerimi inceleyip ikametimin bağlı olduğu devlet hastanesinde romotoloji bölümüne sevk verdi. Hastaneye gidip romotoloji bölümüne gittim doktor beni Sağlık kuruluna yönledirdi. Elimde farklı devlet hastanesinde yapılan tahlil sonuçlarım var ve doktor imzalı bir durum raporum var. Ankilozan Spondilit tanısı yanı sıra birde FMF (Akdeniz Ateşi) hastalığım var. Sizce askerlik muhafiyeti söz konusu olabilir mi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 2013 yılında ilk sedef tanısı ile beraber bu sene mart ayında ağrılarla birlikte sedef hastalığına bağlı iltihaplı romatizma başladı.

    tedavim üniversite hastanesinde yapılıyor ve üniversite hastanesi kurulunda askerliğe elverişli değildir şeklinde rapor verildi fakat askerlik şubesi mutlaka devlet hastanesi raporu istiyor. üniversite hastanesi değil.

    devlet hastanesindeki doktorlar ise aşırı ilgisiz adamların umurunda bile değilsiniz. hangi hastalık olursa olsun erteleme vermeye şartlandırmışlar kendilerini.

    humira kullanıyorum, metotreksat kullanıyorum bir çok vitamin hapı kullanıyorum, tüberküloz olmamak için inh hap kullanıyorum vs.

    1 sene askerlik ertelemesi verdiler. kısacası doktorların insiyatifine kalmış durumdasınız. 4 tane koca doçent doktorun askere elverişli değildir diye imza çaktıkları sağlık kurulu raporuna rağmen erteleme veriyorlar. kısacası bunların mantığı belli.

    erteleye erteleye çürük verecekler. yani 2 sene süründürecekler git gel ile. askeri hastane olsaydı en azından daha çok inceler, tetkiklerini sağlam yaparlardı.

    kurulun önüne çıktım, 5-6 tane doktor masaya oturmuş, ellerinde telefonla oynuyorlar, yüzüne bile bakan yok. bir tanesi hastalığın ne diyor, söylüyorum tamam çıkabilirsin diyorlar. raporuda ertesi gün sekreterlikten alıyorsun.


    durum bu şekildedir, askere almıyorlar ama erteleme verip duracaklar bu gidişle.

    hayır zaten humiradır, metotreksattır bunları zaten askerde kullanamazsın. bağışıklık sistemini çökerten ilaçlar kullanıyorsun, eklemlerde ağrı var bu halde zaten askerlik yapamazsın.

    metotreksat dediğin hap haftanın 4 günü mide bulantısından insanı mahvediyor. yemek yemeye korkuyorsun.

    Allah düşmanımın başına vermesin bu hastalığı. Keşke bu hastalık olmasaydı askere alınsaydık. Ama bu hastalıkla da o askerlik yapılmaz kardeşim. Kronik ve ömür boyu çekilecek bir hastalık var. İlaçları ancak ağrını azaltıyor biraz daha konforlu yaşıyorsun... kesin tedavisi de yok.

    Kanser ilacı kullanmak zorunda kalıyoruz ve bu hastalığa sahip olan insanları askere alan hekimler var gerçekten. İnanılmaz. Yazıktır, günahtır.

    O yatakta çekilen ağrıları bir biz birde Allah bilir. Bazen ailem yataktan kaldırıyordu beni öyle fena bir hastalıktır. Humira iğnesi biraz iyi geldi yalnız çok tehlikeli bir ilaç, lenf kanserine sebep olabiliyormuş yan etki olarak. İnsan korkuyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zaris -- 31 Ekim 2018; 3:32:50 >




  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.