Şimdi Ara

Ankara Şaşmaz Özlem Oto Rezilliği (olay ekşide) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
44
Cevap
1
Favori
11.320
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
185 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Tanıdıkla iş yapmak kadar insanı yoran bir şey yok. Başıma bir şey gelecekse de kendi aklımla batayım.
  • Arkadaşlar biliyorum zor ama sanayide vicdanlı bir ustayı dost edinin bir şekilde. Bizim arkadaş arabasıyla uzun yola çıkacaktı çıkmadan önce arabanın bakımını yaptırmak için oldukça kaliteli bir özel servise götürdü. Servisteki ustaya yağına suyuna bak demiş usta direkt bu arabanın baskı balatası bitmiş yolda kalırsın değişmemiz lazım diye başlamış eksikleri saymaya. Arkadaş ordan çıkmış başka bir ustaya götürmüş, usta arabaya biner binmez ne baskı balatası ya araba canavar gibi yağını suyunu değiştiririz bin git demiş. O aracı üç yıldır sürüyor hâlâ baskı balata değişmedi :) Yine ben aracımdaki benzin kokusu sorunundan dolayı yetkili servise götürdüm bin liranın üzerinde fiyat çıkarttı, farklı bir ustaya götürdüm komple benzin deposunu değişmemiz lazım dedi, o arkadaşın götürdüğü ustaya götürdüm 15 tlye tlye conta değiştirdi toplamda 50 tlye sorunu halletti. Değiştirdiği contanin da faturasını kesip verdi 35 tl de işçilik aldı. Geçen aracın aküsü bitti yolda kaldık ustanın dükkanına da yakın sayılırdim aradım beş dakkaya geldi takviye yaptık para da almadı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Ankarada ismi lazım olmayan bir servise ben de gittim. Anlaradan yeni aldığım arabada yag kaçakları vardı. Dediğim servise gittik. Kaputu açtı ve arabanin yag soğutucusunun çatladığını, motor üst kapak contasinin da değişmesi gerektiğini sabah birakirsam öğlen alabileceğimi ortalama 2500 tl tutacağını söylediler. Benim de zamanım olmadığı için orada yaptırmadım. Yaşadığım şehre döndüm aynı gün ve sonraki gün tanıdıkların tavsiye ettiği bir ustaya gittim ve yağ sogutucusunda en ufak bir sorun olmadığını motor üst kapak contasinin degismesinin yeterli oldugunu söylediler. 250 liraya orjinalini aldım. Aynı ustada şanzıman yağını degistirttim, yıllık bakımlarını yaptım bir kaç ufak tefek iş daha yaptırdım ve 200 lira işçilik aldi sadece. Saydığım tum bakımlar malzemeler ile birikte 700 800 liraya geldi. Ankaradaki sadece conta için benden 2500 tl istemişti. Üstüne yıllık bakım yaptırıp, şanzıman yağını değiştirip yaklaşık 1700 lira param da cebimde kaldı.

    Ustanın iyisine, daha da önemlisi vicdanlisina denk gelmek dileğiyle🙋‍♂️



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oylemiymislan -- 2 Mayıs 2020; 9:46:7 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • Diğer arkadaşlarında dediği gibi. Kimsede ustalık kalmamış. Eskiden ustalar bir sorun olduğunda önce o parçayı bir şekilde yerine uydurmaya, tamir etmeye çalışırlar. Şimdi ise direk yenisini getittirir değiştirirler.

    Çoğu zamanda deneme yanılma yönetimi ile parça değiştirirler. Ya tutarsa hesabı.

    Bu yüzden imkanı olan kendi el becerisini kullanma çalışsın. Yapabildiğini evde yapsın. Hele araba eski modelse internette yığınla tadilat videoları veya o araca ait araba grupları mevcut. Onları takip ederek kendileri arızaları yapabilir. Ufak tefek masraflardan kurtulabilir. Çünkü şuanda usta arabaya dokunsa bile 50 liradan aşağı işçilik istemiyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • burda benim konuyu açma amacım para vs değil.

    asıl konu şu.

    özlem oto sun ustası usta değil.

    usta olan sorunu çözer.

    olay burda radyatörün değişip değişmemesi değil arkadaşlar.

    radyatördeki problemin sebebini bulmadan iş yapması problem. radyatörün fan çerçevesi sürterek delmiş radyatörü. onu tamir etmeden istediğin kadar kalitelisini tak fayda etmez ki?

    anlatabildim değil mi?

    ama oradaki ustanın umrunda değildi asıl problem. radyatörü değiştirip göndermek tek amacı.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cevo_61

    Arkadaşlar biliyorum zor ama sanayide vicdanlı bir ustayı dost edinin bir şekilde. Bizim arkadaş arabasıyla uzun yola çıkacaktı çıkmadan önce arabanın bakımını yaptırmak için oldukça kaliteli bir özel servise götürdü. Servisteki ustaya yağına suyuna bak demiş usta direkt bu arabanın baskı balatası bitmiş yolda kalırsın değişmemiz lazım diye başlamış eksikleri saymaya. Arkadaş ordan çıkmış başka bir ustaya götürmüş, usta arabaya biner binmez ne baskı balatası ya araba canavar gibi yağını suyunu değiştiririz bin git demiş. O aracı üç yıldır sürüyor hâlâ baskı balata değişmedi :) Yine ben aracımdaki benzin kokusu sorunundan dolayı yetkili servise götürdüm bin liranın üzerinde fiyat çıkarttı, farklı bir ustaya götürdüm komple benzin deposunu değişmemiz lazım dedi, o arkadaşın götürdüğü ustaya götürdüm 15 tlye tlye conta değiştirdi toplamda 50 tlye sorunu halletti. Değiştirdiği contanin da faturasını kesip verdi 35 tl de işçilik aldı. Geçen aracın aküsü bitti yolda kaldık ustanın dükkanına da yakın sayılırdim aradım beş dakkaya geldi takviye yaptık para da almadı.
    Ne güzel müşteri kazanmış bundan sonra bir şey olunca otomatik oraya gidersiniz.Herkes böyle olsa kimse batmaz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mark Selby

    Ne güzel müşteri kazanmış bundan sonra bir şey olunca otomatik oraya gidersiniz.Herkes böyle olsa kimse batmaz.

    Alıntıları Göster
    keşke böyle ustaların olduğu bir oluşum olsa. uygulama ya da bir liste vs.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: farukdanis

    keşke böyle ustaların olduğu bir oluşum olsa. uygulama ya da bir liste vs.

    Alıntıları Göster
    Uygulamayı düşünebilirim. Belki yaparım :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yok mu bir yatırımcı şu sanayi işi de yemeksepeti olsun, beğenmediğimize basalım 1 puanı.
  • Her sanayiye gittiğimde; paçadan tutulacağım da dişleri ete geçmese diye dua ediyorum.
    Geçen yıl polen filtremi aldım girdim bir kaportacıdan içeriye, olur dedi hallederiz.Önce torpido kapağını sökmeye uğraştı, usta oradan değil yandan çıkıyor galiba kapakla felan uğraşma istersen. Dinler mi de. Söktü kapağı suratıma bakıyor. Usta dur göstereyim bak şu yanda bi zımbırtı var onu asıl geliyor, filtre arkasında galiba. Takmaya taktı filtreyi de torpidonun altında ses kesmek için keçe var, onun ne kadar parçası varsa kırmış, oradan çıkınca düştü geldi. Hala sallanıyor abi ırzına geçmiş.
    Şimdi bu ustaların ve youtube sayesinde yarım usta oldum yeminle. Uyduruk bi lokma takımı aldım, izleyip izleyip her işimi kendim yapıyorum. Triger,üst kapak harici söker takarım. Arada vida artıyor ama olsun içim rahat,yapacaksam bir hata kendim yapayım, usta diye götürdüklerimiz bizden hallice çıkıyor.




  • geçmiş olsun.
    yetkili servise gitseniz direkt değiştiriyorlar mesela.
    buradaki ustanında size tamir edelimmi sonrası garanti vermiyoruz demesi gerekirdi ama nerde..

    sizde bilemezsiniz bu ürün takılı iken bu delik görünmez.

    geçmiş olsun

    bu tip zihniyetleri açıklayalım ki temizlensinler..
  • Geçmiş olsun. Hep derim güvendiğiniz işini layıkıyla yapan bir ustanız varsa başkasına arabayı kurcalatmaya gelmez. Geçen kurban bayramı öncesi aracımı istemeye istemeye emanet verdim. Ve akşamına debriyaj bilyasi dağılmış vitese geçmez halde teslim aldım. Verdiğim kişinin cenazesi olduğu için tantana çıkarmadım. Zaten bayram sonrası debriyaj seti değişecekti bagajda duruyordu. İstanbul'da Avrupa yakasından çekici ile kendi ustama Anadolu yakasına götürdüm. Çevremdeki kişiler ne gerek var yaptır burada diye söylendi ama kulak asmadım.
    Bilmediğiniz ilk defa gittiğiniz yerler genelde kazığı itelemek ve nasılsa bir daha gelmez mantığında olduğu için işi üstün körü yapıp bırakıyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mark Selby

    Ne güzel müşteri kazanmış bundan sonra bir şey olunca otomatik oraya gidersiniz.Herkes böyle olsa kimse batmaz.

    Alıntıları Göster
    Aynen öyle. Herkes katılır mı bana bilmiyorum ama bence abartılı büyük servisler, yetkili servisler, isim yapmış dükkanlar yerine ufak tefek köhne yerlerde ama işini iyi yapan haram yemeyen düzgün ustalarla iş yapmak lazım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Alüminyum radyatör değil mi? Nasıl tamir edecek onu kaynak ile mı?

    Benim aracım olsa bende değiştirirdim sanırım araba bu şakaya gelmez arada elinizi cebinize atacaksınız yada çıkma baksaydiniz bari

    Ustaya yaptırmadan önce keşke sorunun ne olduğunu iyice sorsaydiniz , adama arabayı teslim ederseniz değiştirir doğrusu budur radyatör tamir edilmez

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • valla hocam eski konuyada yazmıştım. bizim radyatör 28 yıllık aracın üstündeki ilk radyatörü hiç değişmedi. ama yaşından dolayı 3 4 yılda bir patlıyor evin önünde kendimiz söküyoruz öyle olduğunda. sökmesi 10 dakika sürmüyor. radyatörcü 50 liraya yapıyor gelip geri kendimiz takıyoruz.

    100tl işçilik bunun için.. ne diyeyim.. bilmeyen için hep böyle. ''usta'' denen insanlıktan çıkmış varlıklar bilmediğini anladığın an öpmeye başlıyor seni. usta falanda değiller. hepsi kaba saba adamlar. dan dun tipler.
  • Kötü komşu insanı ev sahibi, kötü usta insanı tamirci yapar.

    Çok şükür çoğu şeyi kendim yaparım. Daha büyük işleri abimle yaparız. Silindir kapağı ve silindir taşlaması dışında yapacak her ekipmanımız var bütçe olsa volvoyu rektefiye yapacağız
  • Ben de arabanın arka stop lambası yanmadigi için oto elektrikciye gittim.tabi açarken arabanın bagaj üstündeki bütün vidaları kırmış.dandik bir LED şerit takmış orijinal çit çitli girişini de bozmuş ara parçasını kaybetmiş.50 lira para verdik.ama adamda lehim makinesi bile yok yan taraftan istiyor.arabayi getirdim eve dediler bu geçmez boyle.allahtan eski parçayı atmadık da.diyotu bozulmuş onu değiştirince çalıştı lamba. Artık para vermemek için açtım kendim taktım.tam oturduğu yerdeki parça kaybolmasa hiç ugrastirmayacakti. Bir de lazım değil o boşver diyordu bana. arabanın masrafı 1-2 liralık diyotmus ama yapmak istemiyorlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Brother ToLGa

    Alüminyum radyatör değil mi? Nasıl tamir edecek onu kaynak ile mı?

    Benim aracım olsa bende değiştirirdim sanırım araba bu şakaya gelmez arada elinizi cebinize atacaksınız yada çıkma baksaydiniz bari

    Ustaya yaptırmadan önce keşke sorunun ne olduğunu iyice sorsaydiniz , adama arabayı teslim ederseniz değiştirir doğrusu budur radyatör tamir edilmez
    defalarca sordum hocam. takalım göstericem diyip durdu adam.
  • Yetkili servise götürsen ucuza eleman alıcaz diye vazfına bakmadan asgari ücreti kabul eden herkesi usta diye alıyorlar bide tamir diye bişey yok bu servislerde hemen değişim.
    Tabi fiyatlarıda el yakıyor.

    Sanayiye gidiyorsun adamlar çakal feleğin çemberinden geçmiş herkes onlar için yolunacak kaz. 100 TL lik işi 1000tl gibi fiyatta çekiyorlar. Bide zaten hiç güvenilmez adamlar senin orijinal malzemenin alıp başkasının arabasına bile sıfır orijinal diye takıyorlar. Ve bu tipler sanayide çok düzgün işten anlayan az. Bide sorunun çözümü bu diyorlar masraf yapıyorsun olmuyor o zaman bu diyor yine olmuyor ondan sonra araba folloş olup dikiş tutmuyor. Sonrada 2.elde dıştan iyi içten ölü arabaları alıp yine sanayi yollarına düşülüyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.