Şimdi Ara

Ankara LPG Montaj Tavsiye Hakkında Yardım. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
3.734
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Prins düşünüyorsanız 3 farklı aracıma prins montajı yaptırdım. Ege otogaz, Mocan, Memduh usta. Toplam 300 bin kmden fazla yol yaptım. Güvenle tercih edebilirsiniz.

  • Arkadaşlar cevaplar için tekrardan teşekkürler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blueSKYLINE -- 26 Şubat 2021; 0:38:40 >
  • Prins Technomax omvl firmasını satın aldı. Ürünlerini geliştirerek kullanıyor. İlk serileri ürünlerde omvl yazdığını biliyorum. Sonradan enjektörlerde prins yazan versiyon ile satışa başladı.

    Ben kitten memnun kaldım. Tavsiye ederim. Usta iyiyse fiyatı biraz fazla vermeni tavsiye ederim. Ankarada tanıdıklar mocanda taktırdı zaten firmanın ünü vs belli araştırmanın yeter.
  • Lovato düşünürseniz Türkiye merkez bayisi Damla otogaz var. En yetkili bayi o olur.
  • Merhaba,


    Önceki araçlarımda Teleflex tercih ederdim.


    Müthiş kaliteli kittir.


    10 kadar araca bizzat montaj yaptırdım.


    Sonra distribütör (Tunalı Motorlu araçlar) sorunları yüzünden Prins'e geçtim.


    Araçlar da satıldı sonra falan.


    Bir daha ilgilenmedim.



    Güncel Prins modellerinde her 20 bin km'de bir filtre değişimi için bir yazılım eklenmiş durumda ve bu değişim yapılmazsa sistem lpg'yi devre dışı bırakıyor.


    Filtre değişimi de 400 TL civarında.


    Oysa katkılı otogaz türü yakıt alınmadığı sürece lpg filtreleri 40-50 bin km civarı idare edebilecek sistemler.


    Bu açıdan Prins son 3 yıldır falan tam bir para tuzağı oldu.


    BRC gibi markalardaki durumu bilmiyorum ama Prinste durum böyle.


    Madem siz de Ankaradasınız, Olgun Lpg firmasıyla iletişime geçip mevcut kitinizin sorunlarını çözme yoluna gidebilirsiniz.


    https://www.olgunotogaz.com/markalar.php?id=7



    Bence en mantıklı çözüm bu.


    Ancak buradan bir çözüme ulaşamazsanız lpg markasını değişimini düşünün derim.




    Yaklaşık 30 kadar aracın lpg montajında Prins Memduh Usta'yı tercih ettim zira kendisi (İpragaz firması Prinsi satın almadan önceki) eski Türkiye distribütörü idi ve de servisindeki personeli 10 yıldır falan hep aynı kişiler. Yeterince tecrübeli ve de yetkin bir personeli var yani. Memduh Usta aynı zamanda BRC ve Atiker bayii. Hatta Fb7 kasa Civiclere ilk "garantili BRC lpg montajını" (Honda Efe ya da Bora çalışanları araçları Memduh Ustaya getirerek) Memduh Ustada yaptırdılar. O konuda da yeterince tecrübelidir.


    Ama Quattro Bekir'in de methini duydum.


    Mutlaka her bayiiden fiyat alın.


    Kaç lt depo koyacaklarını da sorun.


    Daha büyük lpg tankı koyduracaksanız mesela, ne kadar fiyat farkı çıkarttıklarını da sorun.



    Bu arada Prins taktıracaksanız (bence) technomax ya da ecomax tercih etmeyin mümkünse.


    Lpg işinde enjektör kalitesi çok önemli ve de VSI-2 ve Silverline enjektörleri bildiğim kadarıyla aracınızın benzin enjektörlerini de üreten Keihn marka.


    VSI-2 çok pahalıdır ama en azından Silverline olsun.


    BRC'nin üst serileriyle yakın paralara satılıyor.


    Ya da o kadar fazla para vermek istemezseniz da diğer arkadaşların da yazdığı gibi BRC-Lovato-Landirenzo tercih ediniz.


    Atiker'i hiç araştırmadım.


    Yeni serilerinde memnuniyet oranı yüksek diye duyuyorum ama nedense 10 yıl kadar önceden kalan bilgilerimle markaya karşı o kadar yakın değilim galiba.



    Kolay gelsin.


    Selamlar.





  • Dün aracımın eski sistemini fark otogaz safa usta da atiker grand ile değiştirdim montaj sonrası afr yol ayarı da yapıyorlar kesinlikle başka yere gitme safa usta bu işin teknik bilgisine sahip donanımlı biri
  • haluk 23 kullanıcısına yanıt

    Öncelikle cevabınız için teşekkür ederim, olgun otogaz ile zaten bir süredir çözümü için uğraştık ama bir sonuç alamadık, bu yüzden kiti değiştirme kararı aldım.


    Prins hakkında böyle bir bilgi ile daha önce hiç karşılaşmamıştım, bu sebepten ötürü prins markasını tercihlerim arasından çıkaracağım büyük ihtimalle. Böyle bir durumla karşılaşan arkadaşlar da bilgilendirirse sevinirim.


    Yüksek ihtimalle de corolla ile uyumu sorunsuz olması açısından brc comfort taktırmayı düşünüyorum. Çünkü atiker grand i biraz araştırdığımda genelde kullanıcıları memnun fakat ufak tefek problem yaşayanlar da olmuş, bu sebepten daha sorunsuz olması için brc comfort düşünüyorum şimdilik.


    Bu arada bütün cevap yazan arkadaşlara teşekkürler iyi günler.

  • Brc ya da diğer kitlerde de benzer bir durum (lpg filtre değişimi yapılmazsa gaz kullanımını kesme) olma ihtimaline karşı montaj yaptıracağınız yere ve de o kitin kullanıcılarına da bu durumu sorun mutlaka.


    Hadi garanti kapsamında anlarım ama garanti bittikten sonra da kullanıcıyı 20 binde bir filtre değiştirmeye zorlamak akıl karı değil.


    Dediğim gibi Prinste birkaç yıldır var bu durum.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: haluk 23

    Brc ya da diğer kitlerde de benzer bir durum (lpg filtre değişimi yapılmazsa gaz kullanımını kesme) olma ihtimaline karşı montaj yaptıracağınız yere ve de o kitin kullanıcılarına da bu durumu sorun mutlaka.


    Hadi garanti kapsamında anlarım ama garanti bittikten sonra da kullanıcıyı 20 binde bir filtre değiştirmeye zorlamak akıl karı değil.


    Dediğim gibi Prinste birkaç yıldır var bu durum.

    Teşekkür ederim hocam, burdan da diğer marka kitleri kullanan arkadaşlara sorayım o zaman, filtre değişimi yapmayınca gaz kesme gibi bir durum yaşayan var mı? Varsa hangi kitte yaşadı bu sorunu?

  • hocam atiker veya lovato taktırırsanız grand ve lovoto obd 2 harika sonuçlar alırsınız.muhakkak afr ayarı yani montaj sonrası yol ayarı yapan yerler tercih edin kitler arasında uçurum kalmadı iyi bir servis bakın derim.benim size tavsiyelerim atiker ve lovato için fark otogaz,atiker için quatro garage bekir usta.prins için mocan otogaz ve şimşek otogaz buralardan şaşmayın.brc için ise mavi denizler en doğru adres.emin olun kite fazla takılmayın hatta en uygun fiyatlı ve obd destekli bir ürün tercih edin.önemli olan kesinlikle montaj ve doğru yol ayarıdır.

  • Bizi tercih edip memnuniyetlerini belirten Değerli Müşterilerimize teşekkürlerimizi sunarız.

    Saygılarımızla,

    Mocan Otogaz Makina Mühendislik Ltd Şti.

    03123947222

    www.mocanotogaz.com.tr
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.