Şimdi Ara

Ankara Hukuk'a Yatay Geçiş Hakkında Birkaç Soru

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
989
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba. İstanbul Hukuk'ta 2.senemi tamamlamış bulunuyorum. Kişisel sebeplerden ötürü İstanbul'dan ayrılmaya karar verdim. Sene içinde Ankara Hukuk'a bir seneliğine geçmek için Farabi Değişim Programına ortalamam ile başvurdum ancak mevcut covid-19 riskinden ötürü başvurular ertelendi ve şu an durum belirsiz. Seneye farabi değişim programı için ortalamamın yetmeyeceğini düşündüğümden ve 4.sınıfta da yatay geçiş yapılamadığından bu yaz Ankara Hukuk'a yatay geçişle geçmenin en makul yol olduğunu düşünüyorum. Merkezi yerleştirme puanım Ankara Hukuk'u tutuyor, ek madde-1 ile geçeceğim.

    Fakat aklımda bazı sorular yok da değil. Daha önce Ankara Hukuk'a yatay geçiş yapmış veya Ankara Hukuk'ta okuyan arkadaşlar yardımcı olurlarsa sevinirim.

    1- Öncelikle iühf ile aühf'de bazı derslerin senelerinin farklı olduğunu biliyorum. Bu durumda alttan veya üstten ders almam gerekeceğini de biliyorum. Fakat asıl merak ettiğim ve beni korkutan şey "İstanbul Hukuk'ta aldığım derslerin ne kadarının, hangilerinin Ankara Hukuk'taki derslere denk sayılıp sayılmayacağı." Bir de iühf'de verdiğim dersleri aühf'de tekrar almak istemiyorum. Ders sayma işlemleri hakkında bilgisi olanların cevabını bekliyorum.

    2-Aklımdaki bir diğer tereddüt de barınma ve burs olanakları. Maddi durumum yerinde şükür, burs bulamazsam da geçinirim ama bunun için de barınmanın bana fazla yük olmaması lazım. Daha önce 2 sene de kyk yurdu çıktı bana uzak olduğu için gitmedim. Bu yüzden Ankara'da da kyk yurdu çıkabilir diye düşünüyorum. Genelde Ankara Hukuk'ta okuyan erkek öğrencilerin kaldığı belirli bir kyk var mıdır? Yoksa Ankara'da kyk yurdu çıkması da mı zor? Ayrıca Ankara'daki erkek kyk yurtlarının durumları ve cebeci'ye uzaklığı nedir? Bir de son olarak kyk olmaması durumunda alternatif barınma tercihleri hakkında önerileri olan varsa çok makbule geçer.

    Herkese teşekkürler. İyi forumlar.







  • hocam bir bilgi edinebildiniz mi tam tersini yapmayı düşünüyorum da. up+

  • Ankara üniversitesinin kendi yurtları hem ucuz hem merkezi yerlerde oluyor, bu konu da şüphe olmasın. Ha orası da kabul etmezse bilemem.

  • Konuyu hortlatıyorum ama sırf bunun için üyelik oluşturdum. Not ortalaması ile istanbul hukuktan ankara hukuka başvuru yaptım kabul oldu. Ancak derslerin sayılması hakkında bilgiye ihtiyacım var. Mesela ankarada seçmeli ders sayısı daha fazla görünüyor. Bu şekilde geçiş yapan ya da bilgisi olan biri aydınlatabilir mi?
  • Acil cevap veriri misinnnn lütfen kaç ortalama ile geçiş yaptın ortalaman kaçtı acabaa

  • Ortalamam 3.5. Dgs ile geçmiştim hukuka onda da ilk 70’teyim.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.