Şimdi Ara

Ankara'da home sinema bağlayabilecek servis elemanı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
577
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar, birkaç sene önce 5+1 sistem almıştım ve sistem güzelce takıldı. Daha sonra bu sisteme önce uydu, vhs ve daha sonra divx player ekledim. Divx player ekleyince ses gelmedi (divx player'i BİM'den aldım diğerlerini kendim takınca olmuştu) önceki yere gittim o eleman yoktu başkasını gönderdiler. O da uzun çabalardan sonra deneme yanılma yöntemiyle sistemi taktı. Kullanma kılavuzuna bak deyince gerek yok dedi.

    Geçen gün dvd izleyecektim ve DTS ses alamadığımı fark ettim ve anfinin arkasına baktığımda bir sürü bağlantıyı yanlış yapmış olduğunu gördüm frontları surroundlara takmış surroundları surround 2 lere takmış ve bizim 5+1, 2+1 gibi bir şey olmuş. Çıkardım ve hepsini uygun yerlere taktım ses alamadım. Gelen eleman gibi takınca geliyor ses ama DTS falan yok. Divx playerdan hiç ses gelmiyor.

    Şimdi ben bunu taktıracak ve bu işten anlayan hangi servise taktırabilirim? Ama bunu takacak kişinin uydu sistemlerinden de anlaması lazım çünkü uydunun diseq motoru kaydı onu da ayarlaması lazım. Sistem toplama olduğu için (sony, philips, panasonic, technics, samsung, next) ve hepsi farklı yerlerden alındığı için belli markanın servisine de başvuramam.

    Bu işi yapabilecek bir eleman ya da bir elektronikçi bilen bir arkadaş varsa bana adresini ya da telefonunu verebilirse çok memnun olurum. İlgilenen arkadaşlara şimdiden çok teşekkür ederim.

    Not: Dikmen'de oturuyorum.







  • arkadas benımde ılk kullandıgım ses sıstemınde dts ses alamıyordum bunun nedenı ses sıstemımın dts sesı desteklememesı oldugunu ogrendım. yanlızca ac3 seslerı dogru alabılıyordum. ses sıstemının kıtapcıgında dts sesten bahsetmıyorsa buyuk bır ıhtımal senın ses sıtemıde dts sesı desteklemıyordur. ac3 seste bır sorunun yoksa sıstemın dogru kurulumdadır dıye dusunuyorum.
  • Anfi destekliyor. Zaten köşesinde yazıyor kocaman DTS diye ayrıca dts ses olan bir dvd yi dts yi seçip daha önce izleyebiliyordum ama şu an dts seçince hiç ses gelmiyor.
  • pekı dolby dıgıtalde 5.1 yanı ac3 kayıtlı dvd dıskde ızlerken bır sorun varmı arkadasım. bende bu sıstemlerle cok cebellestım bogustum oraya buraya kucagımda tasıdım durdum. ama genelde sıstemı kurarken yaptıgım hatalar cok basıt onemsenmeyen hatalardı ama sısıtemı dogru calıstırmıyordu. mesela dvd yada divx oynatıcının ve anfinin ayarlarını kontrol ettınmı. o ayarların dogru oldugundan eminmisin.
  • o dediklerinin hepsini adam gibi bağlayacak servis elemanı zor bulunur
    çok işittim öyle komik bağlantılar yapıyorlarki gülmemek elde değil

    cihazların marka ve modellerini verirsen buradaki arkadaşların hepside seve seve yardım eder
    hatta ilgili link, hatta hatta resim koyarsan insanları uğraşmaktan kurtarır ve daha fazla ilgilenen bulursun
  • Arkadaşım benim başıma gelen bir örnek vereyim belki faydası olur... Öncelikle anfi destekliyor ise ve diğer seçeneklerden ses geliyor ve DTS'den ses gelmiyor ise bunun tek nedeni var o'da kaçak DVD'lerde kayıt esnasında DVD'yi direkt olarak kopyalayamadıkları için (çift katman DVD tek katmana sığmıyor) bazı seçenekleri yok ediyorlar; alt yazılardan bazılarını, ses seçeneklerinden öncelikle de DTS'i ve resim kalitesini düşürüyorlar. DVD'yi koyduğunuzda seçeneklerde DTS görünse de ve hatta seçilebilse de boş olması nedeni ile ses alınamıyor. Buna da bir dikkat edelim!!!
  • sisteminizin back panelini buraya fotograf çekip koyma şansınız varsa bi şekilde gözden geçirebiliriz.böylece olur olmadık kişilerce ayar yapılmasına gerek te kalmaz.yanlız 'ubasara' arkadaşımızın belirtigi konu son derece önemli.şayet baglantılarda bi sorun olmadıgını düşünüyosanız .ki çok fazlada degişken bi biçimi yoktur. bahsi geçen çift katman dvd yi boş medya ya sıgdıramama sıkıntısı etken olabilir.düzgün biçimde yedeklenmemiş bir dvd nin gerek ses gerekse görüntü kalitesinden bişi beklenmemeli zaten.orj ve dts destegi olan bir film takıp denedinizmi sisteminizi?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.