Şimdi Ara

Anime Kültürü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
489
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaslar anime olarak çocukken ne izlediysem o yani ben fanı değilim ama aklıma takılan şu boş vakitlerimde denk geldikçe izliyorum fakat anime çocuklar için yapılan bi şey mi? Yani sizin görüşünüz nedir?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Çocuklar için yapılanıda var büyükler için yapılanıda. Konudan konuya değişir.

    örn: Yuri, yaoi, harem gibi animelerin izlenmesi çocuklar açısından pek iyi olmaz
  • quote:

    Orijinalden alıntı: K i R i K a Z e

    Çocuklar için yapılanıda var büyükler için yapılanıda. Konudan konuya değişir.

    örn: Yuri, yaoi, harem gibi animelerin izlenmesi çocuklar açısından pek iyi olmaz

    Anladım hocam yani ben çok alakasizim animelere karşı ama boş vakitlerim oluyo bu sıralar bi kaç animeye bakmak istiyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sadece anime ile sınırlandırmak yanlış olur.Amerikan çizgi-dizilerini de büyükler izleyebilir.Çocuklar için yapılmış olanı da büyük izler.Ayrıca hentai gibi animelerinde daha çok çocuklar tarafından izlendiğini düşünüyorum.
  • Welcome to NHK, Serial Experiments Lain, Boogiepop Phantom, Ergo Proxy, Legend of Galactic Heroes, Mobile Suit Gundam, Ghost in the Shell, Blackjack, Jormungand, Armored Trooper Votoms, Detective Conan, Kindaichi Shounen no Jikenbo yada Psycho Pass gibi yapımları herkes izlememiş olduğu için bu soruyu sormanı yanlış karşılamıyorum fakat yapabileceğim kısa tabirle Anime izlemenin dizi izlemekten bir farkı olmadığını da bilmen gerekiyor. Dizi olarak sadece Arka Sokaklar, Akasya Durağı, Huzur Sokağı yada Cennet Mahallesi izleyebilmiş birisine Battlestar Galactica, Lost, Fringe, X Files, Twin Peaks, Game of Thrones yada 24'in farkını nasıl anlatabileceksen burada durum çok da farklı değil aslında. İlk cümlede saydığım serilerden biri yada birkaçını izleyerek "Anime kültürü aslında nedir?" sorusuna yanıt arayabilmen mümkün olsa da Anime kültürünün x sayıda yapım izlenerek kazanılabilen bir archievement olmadığını, uzun yıllar Anime izleyerek dahi sadece türlerin genel özellikleri hakkında bilgi sahibi olunabileceğini, olayın bir adım ötesine vakıf olabilmek için stüdyo, senarist, tasarımcı yada yönetmen gibi kkriterlere göre de Anime'ler konusunda fikir yürütebilecek noktaya gelmiş olmak gerektiğini kişisel kanı olarak söyleyebilirim. Bunun yanısıra Japon tarihi, folklörü yada toplum normları konusunda da kitaplar okumaksızın yada sinemada anlatım teknikleri ve senaryo metodları konusunda fikir sahibi olmadan Anime'lerde gördüklerinden algılayabileceklerinin de değişiklik gösterebileceğini söyleyebilirim. Kısaca Anime yayıldığı türler itibariyle ayrı ayrı her yaşa hitap etse de altkültür içerisindeki yeri stereotipik batı animasyonundan yada TV'lerce görüp görebileceğin genel dizi tipolojisinden de farklı bir yerde yeralmaktadır.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Akuma_Blade

    Welcome to NHK, Serial Experiments Lain, Boogiepop Phantom, Ergo Proxy, Legend of Galactic Heroes, Mobile Suit Gundam, Ghost in the Shell, Blackjack, Jormungand, Armored Trooper Votoms, Detective Conan, Kindaichi Shounen no Jikenbo yada Psycho Pass gibi yapımları herkes izlememiş olduğu için bu soruyu sormanı yanlış karşılamıyorum fakat yapabileceğim kısa tabirle Anime izlemenin dizi izlemekten bir farkı olmadığını da bilmen gerekiyor. Dizi olarak sadece Arka Sokaklar, Akasya Durağı, Huzur Sokağı yada Cennet Mahallesi izleyebilmiş birisine Battlestar Galactica, Lost, Fringe, X Files, Twin Peaks, Game of Thrones yada 24'in farkını nasıl anlatabileceksen burada durum çok da farklı değil aslında. İlk cümlede saydığım serilerden biri yada birkaçını izleyerek "Anime kültürü aslında nedir?" sorusuna yanıt arayabilmen mümkün olsa da Anime kültürünün x sayıda yapım izlenerek kazanılabilen bir archievement olmadığını, uzun yıllar Anime izleyerek dahi sadece türlerin genel özellikleri hakkında bilgi sahibi olunabileceğini, olayın bir adım ötesine vakıf olabilmek için stüdyo, senarist, tasarımcı yada yönetmen gibi kkriterlere göre de Anime'ler konusunda fikir yürütebilecek noktaya gelmiş olmak gerektiğini kişisel kanı olarak söyleyebilirim. Bunun yanısıra Japon tarihi, folklörü yada toplum normları konusunda da kitaplar okumaksızın yada sinemada anlatım teknikleri ve senaryo metodları konusunda fikir sahibi olmadan Anime'lerde gördüklerinden algılayabileceklerinin de değişiklik gösterebileceğini söyleyebilirim. Kısaca Anime yayıldığı türler itibariyle ayrı ayrı her yaşa hitap etse de altkültür içerisindeki yeri stereotipik batı animasyonundan yada TV'lerce görüp görebileceğin genel dizi tipolojisinden de farklı bir yerde yeralmaktadır.

    Peki hocam her ne kadar pek bilgim olmasa da yazdıklarınız mantıklı bana onerebileceginiz bi kaç tane anime yazar misiniz yaşım 19 çocuklara göre de var dediğiniz için yasimi da yazmak istedim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Bu cümleden itibaren konunun off topic hale geldiğini gördüğümüze göre sizi ilk mesaja yönlendirebiliriz:

    http://forum.donanimhaber.com/m_90704780/tm.htm
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.