Şimdi Ara

Ani Su Isıtıcısı Tavsiyesi (3. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
43
Cevap
1
Favori
56.548
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • rabitelli kullanıcısına yanıt
    Olmadı bir elektrikçiye kaçak akım rölesi taktırın hocam yoksa tesisatta.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • onatba O kullanıcısına yanıt

    Bina yeni, röle var. Ancak elektrikçilerin "pert ceryan" dedikleri de bir hikaye var. O mudur bilmiyorum, ama geçen senelerde çöp öğütücüm bozulup içine akıttığım su vasıtasıyla beni çarpmağa kalktığında normalde çalışan, problemsiz röle çalışmamıştı. Öyle adam akıllı çarpma değildi tabi ama rahatsız eden, suya değdiğimizde el kol uyuşturan bir çarpma idi. Bunda deneme için çalıştırdığımda herhangi bir çarpılma, uyuşma ya da kontrol kalemi ile bir voltaj algılama olmadı. Çöp öğütücü cortladığında, içine akan suya kontrol kalemi ile dokunduğumda ışığı yanıyordu. Özetle şimdilik güvenli geldi bana.


    Ki barajlarda da su seviyesi çok düşük. Yeni gelen su yok, derişik yani. (Bu kısma ben de mabadımla güldüm, var mıdır bilimsel ya da gerçeğe dayanan bi tarafı, bilemedim  )





  • rabitelli kullanıcısına yanıt
    Kaçak akım rölesi iki tip, bi 30ma var bi 300ma var sanırım. 300lük tesisat için, 30luk sizin için. Üstünde yazar. Röle+toprak hattı varsa klasik rezistans tipi ısıtıcıda problem olmaz herhalde hocam?

    Öğütücü 220v mu hocam? 220v ise o kadar zayıf çarpılmanıza anlam veremedim. Geçmiş olsun belki başka bir sorun vardır dikkatli olmanızda fayda var.

    Barajlarda su seviyesi düşük ancak ozonlama çökeltme tesisi var. Çıkış su kalitesi sıkı denetleniyordur muhtemelen hocam. Debi düşüşü bende yaşadım sebebini bilmiyorum, temizlik fln olabilir. Ucuz tds metrelerden var, arada onunla ölçüyorum genelde 200-300 arası çıkıyor, şu anda 180ppm.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.