Şimdi Ara

Android + Wifi = Google uygulamalarının açılmaması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
653
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Konuyu yaklaşık 1 aydır araştırıyorum ve telefona ip adresi ve dns atamam sorunumu çözmüyor.

    Sorun ise şu;

    Android herhangi bir cihazımdan (sadece kendi evimde) wi-fi bağlantısıyla google play e hiç bağlanamıyorum. Bazende google arama motoru ve facebook uygulamasında sorun yaşıyorum.

    1- Bu eve yeni taşındım ve adsl hattım doping iletişim olarak yeni bağlandı. Önceden ttnet ve dsmartta aynı modem ve telefonla sorun yaşamıyordum. (bunu neden yazdığımı birazdan tekrar anlatıcağım)
    2- İlk olarak sorunun telefonda olduğunu düşünüp, 2 farklı telefonda test ettim ve aynı problemle karşılaştım. Benim evime gelen hiçbir android cihaz google play e giremiyor. Sorun telefonlarda değil.
    3- Sorunun modemden kaynaklandığını düşünerek farklı marka ve model 2 modemle daha denedim 1 i yeni diğeri eski nesil. Sorun yine hüsran. Modemlerde arıza yok. ve 3g bağlantı ile çatır çatır giriyor bu arada.
    4- Daha sonra başka bir arkadaşımın evinde kendi modemiyle wi-fi den denedim sorun yok girebiliyorum.

    5- En ilginç nokta burası. Kendi evimde sorun yaşadığım modemleri ve telefonu söküp babamın evine gittim. Benim evimde doping adsl var, babamda ise ttnet. Aynı modemleri onun hattına bağladım ve onun kullanıcı adı ve şifresiyle girdiğimde hiçbir problem yok. Google play ve tüm google uygulamaları çalışıyor. Yani modemlerin ve telefonun problemsiz olduğu kesinleşiyor. Aralarında tanımlanamama ip alamama gibi durumların olmadığı kesinleşiyor.

    6- Yani sorun benim evimde ve benim adsl hattımdan servis sağlayıcımdan kaynaklanıyormuş gibi. En son sorunun doping adsl in benim modemime gönderdiği otomatik DNS ler olduğunu düşünerek modem ayarlarından onları da manuel olarak değiştirdim ve sorun yine çözülmedi. Bu arada bilgisayardan google play e giriyorum. İnternet erişimim de hiçbir sorun yok. Lg smart tv de açıyor ondada problem yok.

    Tüm fikir ve önerilerinize açığım. Başta dediğim gibi telefona ip adresi ve dns vermeyi denedim. Hiç birşey değişmiyor. Google Play i açıyorum ve bağlantı zaman aşımı uyarısı alıyorum.
    Doping müşteri temsilcisini aradım ağzı açık beni dinledi sağa sola sordu, bilgisayarınızdan girebiliyosunuz bununda bizimle alakası olmadığını gösterir dedi ve postaladı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cileri33 -- 7 Aralık 2014; 21:11:42 >







  • up
  • up
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.