Şimdi Ara

Android Tabletler ve USB HUB

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
2.021
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar,

    Elimde (dalga geçmeyin ) Concord tablet var. Babam televizyonda görüp almış. Kendisine bir bardak soğuk su ikram ettim önce. Sonra cihazı incelemeye başladım, 512MB Cache ve İşlemci hızının düşüklüğü nedeniyle saç baş yoldursa da, temel fonksiyonlarını yerine getirdiği için idare eder dedim kendi kendime. Kutunun içinden mouse ve klavye çıkınca şaşırdım. (iOS kullanıcısı olduğum için ilk Android tecrübem) Yazılıma entegre olarak gelen driverlar herhangi bir USB mouse ve klavyeyi tanıyor. Bu özelliği beğendim. İçinden bir de USB hub çıktı. Klavye ve mouse u aynı anda kullanabilmek için gerekli çünkü üzerinde tek bir OBD girişi var. Sıkıntı da burada başlıyor.

    Cihazın pil ömrü kısa olduğu için priz bulunan yerlerde şarjda kullanmak istiyorum. Fakat birazdan yazacağım yöntemleri denediğimde hiçbir sonuç alamadım.

    Cihazın kendi şarj kablosunun bir ucu erkek USB diğer ucu erkek ODB.

    Yanında gelen USB HUB'ın tek çıkışı erkek USB, girişler 4 adet dişi USB.

    Ayrıca bir adet erkek ODB dişi USB olan dönüştürücüsü var.

    Normal kullanımda USB-ODB dönüştürücüsüne USB HUB'ın erkek tarafını takıp, dişi girişlere de klavye ve mouse takılabiliyor (ya da 3g modem vs). Şarj kablosu doğrudan cihaza takılması gerekiyor. bu nedenle HUB ile birlikte kullanılamıyor.

    İzlediğim ilk adım: USB ODB dönüştürücüsüne iki tarafı da erkek USB olan bir kabloyu takınca cihaz 1 sn şarj oluyor ve devreyi kesiyor. Ben yazılımsal olduğunu düşünüyorum.

    İzlediğim ikinci adım: Kendi şarj kablosunun erkek USB tarafını USB HUB'a, erkek ODB tarafını tablete ve HUB'ın erkek tarafını şarj cihazına bağladım ve hiç bişey olmadı (doğal olarak)

    İzlediğim üçüncü adım: İki ucu erkek USB nin bir ucunu şarj cihazına, diğer ucunu HUB girişine, HUB'ın erkek ucunu ODB dönüştürücüsüne, ODB'nin erkek ucunu tablete taktım. Yine şarjı kesti.

    Forumları araştırdım ve benzer bir konu bulamadım. Bu konuda yardımlarınızı bekliyorum.

    Android 4.0.4 yüklü olan tablete bildiğim kadarıyla root access yapılmadı. Acaba işletim sistemi elektrik akımı alırken USB portlarını mı kapatıyor? bana saçma gelen ise sadece kendi şarj kablosu ile şarj olması. iki ucu düz USB + USB ODB dönüştürücü takınca 1 sn şarj olup devreyi kesmesi. Kablo bildiğiniz düz kablo.

    Yardımcı olabilecek arkadaşlar varsa cevaplarınızı bekliyorum. Anlaşılmayan bir husus varsa lütfen uyarın dilim döndüğünce anlatmaya çalışırım...







  • ss atarmısınız
  • Concord artık bende değil. Galaxy Note 2 kullanıyorum artık.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.