Şimdi Ara

...::::Anayasa Referandumunda Hayır Diyenler Kulübü - 1486 Kişi Dev Konu::::... (33. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
5.398
Cevap
83
Favori
175.592
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
511 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3132333435
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Zamanında fetöye biat edenler gelmişler hayır diyenler 15 temmuzda seviniyorlarmı diye soruyorlar utanmadan. Burada hayır diyen insanlar ülkeyi ne 15 temmuz öncesi ne de sonrasında satma gibi bir planı olmadı. Siz önce fetöye sattınız şimdide fetöde satanlara tekrar satmaya çalışıyorsunuz. Adaletin demokrasinin minimum olduğu yıllarda yaşıyoruz, bunun tamamen ortadan kaybolmaması için, ileride yaşanabilecek bir Türkiye Cumhuriyeti için hayır diyeceğim. Mitinglere gidip üstüne oturdukları bastıkları bayrakları 15 temmuz sonrası şov için sallayanları buldukları heryere asanları unutmadık.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yaz beni de dostum. Libya, Irak, Suriye gibi olmamak için KESİNLİKE HAYIR!

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Sebnem Ferah

    Internette gordugum hic birseye inancim kalmadi. Bir hayirsever kanitlar ile tam olarak ne oldugunu getirisini goturusunu aciklayabilir mi? Hatta mumkunse konu acsin ki herkes faydalanabilsin. Resim uzerine soyle olacak boyle olacak yazmak yeterli olmuyor.

    Neden evet/hayir demeliyiz. Ben maddelere bakip ne olacagini gorecek kadar bilgili degilim ki eminim oy verecek cogu insanda benim kadar cahildir.

    http://anayasadegisikligi.barobirlik.org.tr/Anayasa_Degisikligi.aspx



    Buyrun hocam; Noktasından virgülüne kadar birebir değişiklilik yönergesi. (Sol taraf eski sağ taraf yeni)



    Bu arada arada olabilir diyeceğiniz 2-3 tane değişlilik olabilir lakin unutmayın, pozitif olabilecek değişlikleri gösterip, diğer değişiklikleri yapmaya çalışıyorlar zaten.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Bu topraklara karanlığınızı getiremeyeceksiniz.

    Size de, kirli zihniyetinize de, diktatörlük hayallerinize de HAYIR.



    Listeye ekleyin lütfen.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ekle, safımız belli olsun. Ne demiş şair(?) "Taraf olmayan, bertaraf olur"
  • cdci hobi C kullanıcısına yanıt
    Terbiyesiz, ahlaksız. Hükümetiniz devletin her kademesini fetocularla paylaşırken; beraber yargıyı, devleti ele geçirip usulsüz yargılamalar, kopyalar, adam kayırmalar... kısacası her türlü pisliği yaparken hepiniz ağzınızdan salyalar akarak alkışlayıp desteklediniz. 15 temmuz gecesi ülkeyi b*ka batırdığınızın en büyük göstergesidir, ama o kadar ahlak yoksunusunuz ki bunu bile şova dönüştürdünüz. Şimdi de gelmiş terbiyesizce boş yapıyorsun, yıllarca yaptığınız usulsüzlüklere karşı çıkmış insanları lekelemeye kalkıyorsun. Biz sizin şovunuzda yokuz kardeş, biz her zaman doğrunun, aydınlığın yanındayız. Dil uzatmaya karakterin yetmez.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Beni de ekle, eğer buna hayır demezsek bir daha bize sormayacaklar.
  • ...::::Anayasa Referandumunda Hayır Diyenler Kulübü - 1486 Kişi Dev Konu::::...
  • Ekleyiverin gariii gari de gari de gari HAYIR.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yaz dostum hayır sevmeyene adam denirmi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • malilion kullanıcısına yanıt
    Tam ben yazacaktım benzer bi cümle

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • INADINA EVET
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Treth


    quote:

    Orijinalden alıntı: to let myself go


    quote:

    Orijinalden alıntı: Treth


    quote:

    Orijinalden alıntı: to let myself go


    quote:

    Orijinalden alıntı: METMETALLICA


    quote:

    Orijinalden alıntı: to let myself go

    Eklemesine ekle de, burada bu kadar kişiyiz evet diyen görünce saldırmaktan başka ne yapıyoruz?
    Ne yapmalıyız? Bunu tartışmak gerek.

    Bu konu paylaşım ve fikir telakkisi konusu olacak.Yarın duzenleyecegim.bireysel olarak neler yapabiliriz çevremizdeki cahil vatandaşları es dost akraba aydınlatmak bilinçlendirmek

    İlk kuralımız karşıdakilere ''cahil, çomar'' vs. dememek olabilir.

    Sen aklı başında birine benziyorsun.

    2 mesaj ile bu forumdaki yüzlerce muhalif üyenin içinden direk sıyrıldın.

    Muhalifler senin gibi olsa bu ülke de birbirine düşman iki grup olmazdı buna eminim.

    Ah keşke ama o kadar kutuplaştık ki ve insanların iletişimi, karşıdakini ikna etme gücü, tahammül sınırı o kadar az ki direk hakaret ediliyor.
    Sizde mi hayırcısınız bu arada?

    Bu referandum'da muhtemelen bende hayır derim fakat bu adamlarla asla aynı grupta olmam veya bunlarla aynı tavırı takınmam..

    Ben AKP seçmeniyim. Ama AKP ye fazla güç verdiğin zaman raydan çıkıp saçmaladığını bildiğim için " hayır " demeyi düşüyorum.

    Buradaki elemanlar gibi " Evet " diyenler vatan hainidir . " Hayır " diyenler adamdır kraldır gibisinden iğrenç bir zihniyete sahip değilim ve asla onlarla bir anılmak yada karıştırılmak istemem.

    hocam sizi görüyordum gerçekten akp seçmeni olduğunuzu biliyorum, bazıları algı oyunu falan demiş o yüzden söyleyim dedim.

    bunun bir parti seçimi değil, anayasa değişikliği olduğunun bilincinde olduğunuz için ve ister recep tayyip erdoğan, ister mustafa kemal atatürk olsun, yani kim olursa olsun bir kişinin eline bütün fonksiyonları ve bütün yetkileri vermenin tartışmasız yanlış olduğunu fark ettiğiniz için sizi gerçekten tebrik ediyorum.

    ben doğrudan herhangi bir partinin taraftarı değilim. recep tayyip erdoğan'ın katıldığım yönleri de var eleştirdiğim yönleri de var. fakat burada konu ne recep tayyip erdoğan, ne chp, ne akp, ne hdp, ne pkk, ne fetö, ne dhkp-c. burada konu, tek bir insana bahşedilecek olan mutlak yürütme yetkisinin yanında, ABD başkanlık sisteminde yer almayan oldukça yüksek seviyede yasama ve yargı yetkisinin de verilecek olması. yani bu bir başkanlık sistemi değil, kuvvetler ayrılığını ortadan kaldıracak seviyede yüksek yetkilerle donatılmış bir tek kişiye bağlılık sistemidir.

    bu kadar fazla güç kimin eline geçse, güç zehirlenmesine uğrar. ha belki erdoğan uğramaz da ondan sonra gelecek olan uğrar. sırf istikrar artsın diye neredeyse rejim değişikliği diyebileceğimiz bir yetki birleşimine onay vermek, gerçekten sorumluluk ister.

    bir hukukçu olarak işin hukuki ve mantıki açıdan yanlışlığını ne kadar anlatsam da tabii ki değişmez bir evetçi kitle var. belli başlı dogmaları yıkmak ve gerçeği aramak zor bir şeydir. bu yüzden elimden geleni yapıp insanlara neyin ne olduğunu söyledikten sonra diyebileceğim tek şey, "umarım insanımız bu ağır kuvvetler birliğine izin vermez" olacaktır. çünkü evet çıkarsa, gerçekten bunun sorumluluğunu evet diyen insanlar ileride nasıl üstlenecek bilemiyorum.

    tek isteğim, herkes değişecek maddeleri ve yanda bir t.c. anayasası sekmesini açarak ve oradan karşılaştırarak okusun. biraz da anaysa hukukunun temellerine ve başkanlık sisteminin aslında ne olduğuna baksın (https://tr.wikipedia.org/wiki/Ba%C5%9Fkanl%C4%B1k_sistemi). gerçekten bunun başkanlık sistemi olmadığını anlayacaklar. başkanlık sistemi zaten sert kuvvetler ayrılığının bir alt başlığıdır. bu ise kuvvetler birliğinde yani ayrı bir başlıkta ele alınacak ne olduğu belirsiz bir sistemdir. yani farklı bir rejimdir diyebiliriz.

    eğer o kadar şeyle uğraşamam diyorsanız anayasa prof. kemal gözler'in şu makalesini okuyabilirsiniz;
    kısa versiyonu (5 sayfa):http://www.anayasa.gen.tr/elveda-anayasa-v1.pdf
    uzun versiyonu (9 sayfa):http://www.anayasa.gen.tr/elveda-anayasa-v2.pdf

    beni de yazabilirsiniz gruba.




  • Ülkem için Hayırlı olsun be gülüm.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Çikizen

    Öncelikle HAYIRlı akşamlar...
    Mobilde olduğum için elimden geldiği kadarıyla topladım, güncellemeye çalışacağım.


    Müjdat Gezen Tiyatrocu
    Hayır diyorum... Bir 12 Eylül mağduru olarak, hem Diyarbakır’a götürülmüş, hem Bayrampaşa Cezaevi’nde yatmış biri olarak sivil 12 Eylül Anayasası’na “Hayır” diyeceğim. Çünkü bir suça iştirak etmek istemiyorum. Anayasa Mahkemesi’nin ele geçirilmek istenmesi açık bir suçtur. Bu yeni Anayasa paketinde açlık sınırındaki 12milyon kişiye, milyonlarca işsize, adliyelerde birikmiş dava dosyalarına hangi maddeler çare olarak konulmuş. Ayrıca Sayın Başbakan’ın benimgibi 12 Eylül mağdurları için gözyaşı dökmesine bir sebep yok, yapmasın böyle.

    Levent Kırca
    YENİ anayasa nasıl olmalı. Bütün partiler kendi düşünce ve iradelerini birleştirerek yeni bir Anayasa hazırlamalı. Bu Anayasa’da dokunulmazlıklar kayıtsız şartsız kaldırılmalı, yüzde 10 barajı kaldırılmalı. Ben bunun için ‘Hayır’ diyorum.

    Tarık Akan
    DÜNYANIN hiçbir demokratik ülkesinde bir parti üyeleri tek başına oturup “Anayasa” hazırlamaz. Buna da hakları yoktur. Şayet tek bir parti ‘kendince’ bir anayasa hazırlarsa bunun 12 Eylül faşizminden farkı olmaz. Hitler rejiminden, Mussolini rejiminden bir farkı kalmaz. “Hayır” diyeceğim. Bu Anayasa Türkiye’nin sonu olur.

    Adnan Şenses
    Sekiz yıldır iktidardalar, şimdi mi akıllarına Anayasa değişikliği geliyor. Türkiye’nin bağımsız kalması, Atatürk’ün devrimlerinin korunması gerektiğine inanan bir insanım. Bizim sanat camiası açıkçası bu konuyu pek bilmiyor. Vatandaş da bilmiyor ama ben Atatürk’ün çocuğuyum tabii ki “Hayır” diyeceğim.

    Kadir İnanır
    Toptan Anayasa değişikliğine evet diyorum ama darbe anayasasına hayır.

    Behzat Uygur
    Allah ‘Hayır’ lısını versin.

    Mustafa Sandal
    Hayır” diyeceğim

    Mehmet Ali Erbil
    Benim fikrimzaten belli, hayır

    Pınar Aylin
    Hayır diyeceğim.

    Edip Akbayram
    Tek kelimeyle hayır

    Oya Başar
    Tabii ki hayır.

    Ertuğrul Yalçınbayır (Eski Başbakan Yardımcısı- Siyasetçi )
    Bu anayasa ilerleme içermiyor. Temel hak ve özgürlükler ile yargı alanında evrensel anlamda standartlar getirmiyor. 12 Eylül Anayasası'nı mevcut haliyle daha da güçlendiriyor. Daha güçlü bir yürütme var. Hükümet açısından keyfiliğe yol açacak düzenlemeler var. Örneğin özel hayatın gizliliği zaten Anayasa'da var. Buna kişisel verilerin saklanmasını ekliyor. Cumhurbaşkanının tek başına aldığı kararlara bir denetim getirmiyor. Bu nedenlerle “Hayır” diyorum.

    Süleyman Çelebi DİSK Başkanı
    Öncelikle oyum “Hayır” olacak. Biz 12 Eylül Anayasası’na da, onun ürünü olarak önümüze getirilen Anayasa’ya da karşıyız. Yapılan Anayasa değişikliği 12 Eylül’ün bütün izlerini taşıyor. Değişimi öngörmediği gibi sivil diktayı ön plana çıkarıyor.

    Hülya Gülbahar KA-DER Genel Başkanı
    Hayır” oyu vereceğim, iktidara da muhalefete de hayır diyeceğim. Anayasanın hazırlanış yöntemi, dar kapsamı, temel haklarla ilgili herkesin çok beğendiği düzenlemelerdeki eksiklikler ve uygulamada yaratacağı sorunlar nedeniyle oyumu bu yönde kullanacağım. Birlikte düzenlenmeyen pozitif ayrımcılık risklidir, Anayasa Mahkemesi’ne kişisel başvuru doğrudan doğruya AİHM’ye başvurunun önünü kapatmak içindir.

    E. Org. Necati Özgen
    BEN 12 Eylül'de Türkiye Cumhuriyeti’nin selameti için “Hayır” diyeceğim. Türkiye Cumhuriyeti’nde aklın ve bilimin; demokrasi, hukuk, çağdaşlıkla sonsuza dek var olması için referandumda oyumu bu yönde kullanacağım.

    Hikmet Çetin (Eski Dışişleri Bakanı)
    1982 yılından beri Türkiye’nin bir Anayasa'ya ihtiyacı olduğunu ve bunun uzlaşmayla sağlanması gerektiğini söyledim. Bu olmadı ve iktidarlar küçük küçük değişiklikler yapma yoluna gitti. Toplumu kamplaştırarak yapılan bir değişiklik Anayasa değişikliği olmaz. Hem ilkesel nedenlerle hemde HSYK ve Anayasa Mahkemesi’nin yetkilerine yönelik yaşanabilecek sorunlar nedeniyle “Hayır” diyeceğim.

    Eski Dışişleri Bakanı Prof. Dr. Mümtaz Soysal
    Oyum hayır. Çünkü bu bir referandum değil plebisittir. (Bir kimse ya da bir sorun içinhalkın olumlu ya da olumsuz kanısının belirmesi amacıyla yapılan oylama.) Bu iktidarın devamı ya da devam etmeyişi üzerine bir oylama olacaktır. Ben bu iktidarın devam etmesini istemediğim için oyum hayır.

    Necdet Menzir (Siyasetçi- Eski İstanbul Emniyet Müdürü)
    Sistemi sarsacak, rejimin yapısını değiştirecek olan birçokmadde var. Bu değişiklerin ilerde sorun yaratabileceğini düşünüyorum. Benimmensubu olduğum Demokrat Parti de “Hayır” dediği için “Hayır” diyeceğim.

    Eda Özülkü
    Ben oyumu ‘Hayır’ olarak kullanacağım. Konulara vakıf olan insanların, evet diyeceğini sanmıyorum. Kimseyi yeterli bilgiyle donatmadan, referandum yapılıyorsa ben ona hayır derim.
    Herkesin anlayacağı dilde, değişikliklerin anlatılması gerekirken, bu iş partilerin gövde gösterisine döndü. O yüzden hayır diyorum.

    Nilay Dorsa
    Hayır diyorum. Yeni Anayasa taslağının tamamını görmemizmümkün olmadı ama görüp izleyebildiğim kadarıyla yeterli bulmadığım için hayır.

    Cahit Berkay Sanatçı
    Hayır” çünkü bu Anayasa, 12 Eylül cuntasının getirdiği abuklukları kaldırmıyor ki... 12 Eylül’ün ürünü seçim barajı ve dokunulmazlıkları kaldırmıyor. Keşke AK Parti bunları değiştirebilseydi de “Evet” deseydim...

    Pınar Kür
    Hayır oyu vereceğim. Her türlü baskıya rağmen, 1982 Anayasası’na da hayır oyu veren yüzde 8’lik kesim içinde yer alıyordum. Bu yeni Anayasa’nın Türkiye’yi birçok açıdan 82 Anayasası’ndan daha da geriye, özellikle de yargı sistemi açısından geriye götüreceğini düşünüyorum.

    Rojda Sanatçı
    Hayır oyu vereceğim... Bu paketin 12 Eylül’ün getirdiklerini değiştirmekle ilgisi yok. Tek benzer yanı referandumun tarihidir. 12 Eylül’ü hayatımızdan çıkaracak tatmin edici bir değişiklik görmedim. Bu toplumun huzura ve iç barışa ihtiyacı var ve hükümetin bu paketi bunları karşılamıyor.

    Metin Özülkü
    Referandumda atacağım oy ‘Hayır’ olacak. Fakat bu Anayasa’nın değişmemesi gerektiği anlamına gelmiyor. Bana kalırsa, yapılan düzenlemeler yeterli değil. Çok açıklar var gibi gözüküyor. Bir de bu iş particiliğe döndü. Evet verenler AK Partili, hayır verenler değil ortamına döndü bu referandum. Halbuki böyle olmamalı. Daha çok kutuplaşma doğmaya başladı.

    Prof. Dr. Naci Görür (Deprem uzmanı)
    TERCİHİM hayır. Çok basit bir nedeni var. Ben yargının hiçbir siyasi ideolojinin etki alanına girmesini istemiyorum. Bu Anayasa değişikliğinin hedefi, yargının belirli bir siyasi görüşün etkisi altına alınmasıdır. İkinci nedenim bu pakette çok rahatlıkla kabul edebileceğim değişiklikler, olmasını istemediğim değişikliklerle beraber sunuluyor. Evet-hayır demem isteniyor. “Hayır” diyeceğim.

    Bedri Baykam Ressam
    Oyum “Hayır” olacak. Çünkü işin özeti bana göre şudur: “Diktatörlüğe evet mi, hayır mı?” Bunun tek yanıtı “Hayır” olabilir. AKP’nin hazırladığı paketteki birbirinden alakasız yasaların tamamına tek cevapla yanıt verilmesini istemesi suçluların telaşını gösteriyor. AKP, yargı önünde tamamen denetimsiz kalmaya çalışıyor.

    Şaka mı bu?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Çikizen kullanıcısına yanıt
    Levent kırca öldü anlamadığım nokta nasıl oy verecekte bu sözü söyleyecek
  • Yaz baba yaz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Onur üyesi olarak al. Tek bayrak, tek devlet, tek vatan, tek millet için HAYIR!

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kimseyi çomar diye aşağılayacak halim yok. ben ona çomar derim o bana gezici, vartan haini vs. bir yere varamayız.

    ak partiye oy veren kardeşlerim. bu referandum sana ne vaadediyor? Çeşmenin başını tutan arda turan, rıdvan dilmen vs. gibi adamlara bakıp da ülkenin köküne dinamiti koyma. bu adamlar, bu ülkede bir savaş çıksa akşamında dünyada istediği ülkeden vatandaşlığını alabilir sahip olduğu parasıyla.

    bizim böyle şansımız var mı? yok. o zaman yapacağımız ilk iş tek adamın tüm yetkileri kendisine bağladığı ülkeleri incelemek. tek adam rejiminde olup da iyi bir yere gelen ülke yok. mahkemelerin bağımsız karar vermeyeceği bir ülkede adalet söz edebilir miyiz?

    sen tayyip erdoğana güveniyorsun. tamam da o gittikten sonra feto'nun adamlarının o koltuğa oturmayacakları veya oturanı kandırmayacakları ne malum?


    ülken için doğru olanı yapacağını biliyorum. ak parti, özellikle hayır diyecekleri teröristlerle aynı safta gösteriyor. hdpliler nefes alıyor diye biz de mi nefes almayalım? hayır çıkınca hükümet mi değişecek? hayır.

    HAYIR'da HAYIR vardır.




  • Ülkeye doldurulan yabancı etnik unsurlara HAYIR diyorum. Ekleyebilirsiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 3132333435
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.