Şimdi Ara

Analiz : Windows 8 ve 8.1 kullanım oranı yükselişe başladı (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
70
Cevap
0
Favori
1.366
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: BekirHan

    Lütfen cevap yazarken yazdığınız kişinin mühendis olduğunu ve an az sizin kadar kafasının çalıştığını unutmayınız. Öncelikle bunu belirteyim. Konu ile yakından uzaktan alakanız yok anladığım kadarıyla. Mühendislik firmaları, özellikle CAD çalışanları programları kafalarına göre güncelleyemez. Bunun bir çok alt nedeni vardır.

    Mesela?

    Birincisi bu firmanın yatırım programında varsa yapılır, çünkü! yazılım bakımları ciddi mali külfiyettir.

    Diğer bir unsur ise tasarım firmalarının iş yaptığı büyük ölçekli firmaların bu tarz yazılımları büyük miktarda (bir çok istasyon) olarak kullanmasından dolayı yeni versiyona geçmede ayak diretirler ve haliyle sizde alt yüklenici olduğunuzdan aynı yazılımı kullanmak zorunda kalırsınız.

    Bir diğer faktör ise biz ofislerimizde crackli tabir edilen programlar kullanamayız. Hemen gideyim en son versiyonu indirip kurayım gibi bireysel bir davranış hakkımız yoktur.

    Bu durum göz önüne alındığında ve cad yazılımı geliştiricilerin microsofta kendi platfromunda yazılım üretirken verdiği lisans ücretlerinide göz önüne alığımızda Microsoft' un her zamanki gibi bu konuda herhangi bir destek verdiğini kaç yıllık mühendislik hayatımızda göremedik bey efendi!!! Ancak yazılım firması yeni versiyona göre bir yama çıkarırsa kullanılabilir hale geliyor. Yani Microsoft yada herhangi bir firmanın savunmasını yapmanıza gerek yok. Biz de Microsoft partner bir firmayız.

    Niye gidip 20000$ a yeni olan hiç bir özelliğini kullanmayacağım bir yazılıma sırf 8.1 kullanacağım diye vereyim ki.

    Merhaba,

    Siz de cevap yazdiginiz kisinin bir muhendis oldugunu ve bu islerle uzun yillar ugrastigini unutmayiniz. Neyse konu ile uzaktan yakindan alakam olmadigini cikarmissiniz ancak gayet de yakindan ilgilenmekteyim. CAD programlarinin guncellemesinden kastim yeni versiyonu degildir. CAD programlari guncellemeleri de tipki windows guncellemeleri gibi cikartilirlar.
    Ofislerinizde crack olarak yazilim kullanin veya cad yazilimlarinizi kacak kullanin dedigimi hatirlamiyorum onu nerden cikardiniz bilemiyorum.
    Microsoft isletim sistemini hazirlarken yazilimlari ve donanimlari dikkate almak zorunda degildir. Isletim sistemi hazirliyorsunuz ve uzerinde calisacak milyar tane yazilim ve donanim vardir. Hangisini dikkate almasini planliyorsunuz? Sadece CAD yazilimi olarak bile yuzlerce CAD yazilimi var hangisini dikkate almali sizce? Microsoft isletim sistemi yazar office programlari ve sunucu sistemleri yazar. CAD yazilimi yapmaz. CAD yazilimi yapan firmalar bunu dikkate alip gerekli guncellemeleri cikartirlar veya yeni versiyon piyasaya surerler.
    Kusura bakmayin da CAD yazilimlari spesifik konulardir ve kullanmayan birinin size destek sunabilmesi imkansizdir. Microsoft size kendi yazmadigi uzerinde ne calistigini bilmedigi sistem hakkinda nasil destek verebilir? Yazilim firmasi sistemini calisir olarak tutmak zorundadir Microsoft ile bunun ne alakasi var? Microsoft kendi yazmadigi sisteme nasil destek versin? Microsoft savunuculugu ya da firmas savunuculugu yapmiyorum. Bunu burada israr ile soyledim. Ornegin gidin linux kullanin o zaman tabi uzerinde calisabilecek adam gibi bir CAD yazilimi bulabilirseniz? Mac-os kullanin gene CAD yazilimi bulamayacaksiniz. Bunlardan neden destek istemiyorsunuz? Siz elma ile armudu birbirine karistiriyorsunuz. Ustelik Windows 8.1 yerine hala windows 7 kullanabilirsiniz. Eger pro surum lisansina sahipseniz downgrade hakkinizi sonuna kadar kullanabilirsiniz. Ha derseniz ki ben illa windows 8.1 kullanacagim o zaman gideceksiniz yazilim firmaniza surumlerini windows 8.1 e gore guncellemesini isteyeceksiniz.




  • Güzel ve Etkileyici

  • oduranli kullanıcısına yanıt
    Şu yadıklarınızdan bile söylediğim şeyi hiç anlamadığınız yalnız ben daha iyi biliyorum diyebilmek adına benimle laf dalaşına girdiğiniz çok açık. Kurumsal bir firmada CAD yazılımı kullanan birisi olmadığınız gayet açık. Ancak o zaman anlayabilirdiniz söylediklerimi.
  • BekirHan kullanıcısına yanıt
    Laf dalasina girmek icin yazmadim. Sizin kurumsal firmada cad kullanmaniz Microsoft veya benim icin birsey ifade etmiyor. Yazdiklarimin tek kelimesini bile okumadiginiz veya anlamadiginiz belli. Sizin de yazilim ile hic ilgilenmediginiz belli. Yazilim ile ilgilenen birisi benim soylediklerimi gayet iyi anlar. Cunku hicbir isletim sistemi donanima gore veya yazilima gore yazilmaz. Yazilimini veya donanimini satmak isteyen isletim sistemine uygun olarak hazirlar ve satar. Bilgisayarlarin uzerlerinde bile dikkat ederseniz Windows 8 icin uretilmistir ibaresi yer alir. Ayni sekilde ekran kartlari v.s. lerin kutularina bakarsaniz onlarda da ayni sekilde yazar. Hatta linux simgesi bile mevcuttur. Ayni sekilde yazilimlarin da kutularinda windows 8 e uygundur ibaresi yer alir.

    Bunlardan sadece mac-os isletim sistemi farklidir. Mac-os Apple tarafindan sadece kendi urettigi mac bilgisayarlara uygun olarak yazilir. Onlar da diger donanimlari ve yazilimlari dikkate almazlar. Donanimini veya yazilimini mac kullanicilarina satmak isteyen isletim sistemine uygun olarak cikartir.

    Bunun sebebi de cok basittir. Her isletim sistemi ciktiginda yeni ozellikler sunarlar ve bu yeni ozellikler eski sistemleri ve komutlari desteklemeyebilir ki bundan dogal birsey yoktur. Bundan dolayi yeni isletim sisteminde eski donanimi veya eski yazilimi kullanamazsiniz. (edit: kullanamayabilirsiniz olacaktı)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oduranli -- 19 Kasım 2014; 11:23:05 >




  • oduranli kullanıcısına yanıt
    Yahu ben sana n desem sen muhalif olacaksın. Bilgisayar dükkanındaki ukala tipler gibisin adeta. Bir kurum ürünü uzun vadeli planlarla alır arkadaşım üzerinde şu için üretilmiştir yazmaz bu ürünlerin. 60000$ verdiğin Workstation 8-10 yıl işini görür. Neyse. Ne diyorsan öyle olsun.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: BekirHan

    Yahu ben sana n desem sen muhalif olacaksın. Bilgisayar dükkanındaki ukala tipler gibisin adeta. Bir kurum ürünü uzun vadeli planlarla alır arkadaşım üzerinde şu için üretilmiştir yazmaz bu ürünlerin. 60000$ verdiğin Workstation 8-10 yıl işini görür. Neyse. Ne diyorsan öyle olsun.

    Tekrar soyluyorum muhaliflikle falan ilgisi yok agiz dalasina girmek icin de yazmiyorum. Bilgilendiriyorum sadece siz istediginiz gibi algilayabilirsiniz sorun yok.
    Siz diyorsunuz ya su icin uretilmistir yazmaz diye bakin bakalim yaziyor mu yazmiyor mu?
    http://knowledge.autodesk.com/support/autocad/troubleshooting/caas/sfdcarticles/sfdcarticles/System-requirements-for-AutoCAD.html
    En basitinden autocad programinin sistem gereksinimleri icerisinde isletim sistemlerini neden yaziyorlar dersiniz?

    Her neyse tartismanin anlami yok. Siz 60bin dolar odediginiz bu programi 10 sene yeni isletim sistemleri ile de kullanabileceginizi saniyorsunuz ancak dunya uzerinde boyle bir uygulama yok. Bilgisayar teknolojisi hizli gelisen bir teknoloji, dolayisi ile buyuk yatirimlar her zaman gerekir ve gerekecektir de bunun sonu yok.




  • XP o kadar az mı ?

  • hiç win 7 kullanmadım ama sadece yıllar boyu biriken veya virüs bulaştığından hata aldım o da kökten bi hataydı ve ayrıca dll hatası aldım oyunlar için o kadar yani başka hata almadım

  • bu arada hatırlatıyım xp baya eski bi sistem. o yüzden 256 mb ram de iyi çalışır. benim pc nerdeyse tost makinesi olucak ama 10 kaldırır.

  • Tüm yeni bilgisayarlar windows işletim sistemiyle geldiği için.. Seçim şansı kullanıcıda olsa görür oranları

  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.