Şimdi Ara

Anal Fissür - Makat Çatlağı ( makatını seven okusun ) (309. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
5 Misafir (2 Mobil) - 3 Masaüstü2 Mobil
5 sn
6.245
Cevap
135
Favori
1.636.137
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
34 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 307308309310311
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar Merhabalar; Buraya benim gibi arkadaşlarıma umut olmak adına yazıyorum.

    Geçmiş yazılarımdan bulabileceğiniz üzere bende olan makat çatlağı TAMAMEN ve AMELİYATSIZ iyileşmiştir.Yaklaşık 1 senedir uğraşıyordum.Bir kayboluyordu bir kendini gösteriyordu ama hep kendini hissettiriyordu.Ama artık kurtuldum.Üstelikte GENEL CERRAHların ameliyat olmalısın demelerine rağmen.İnşallah siz de bu ızdıraptan ameliyatsız bir şekilde kurtulursunuz.Peki ben nasıl kurtuldum ? dersek şöyle ki;

    Aylarca bıkmadan usanmadan yediğime içtiğime dikkat ettim.Tamamen doğal beslendim.Paketli gıdaların hiç birini ama hiç birini tüketmedim.Ve hatta 15 kg kadar da zayıfladım.Beyaz ekmeği kestim tam buğday ekmeği yedim.Günde en az yaz-kış 3 lt su içtim. Ev yapımı yoğurt yedim.Kefir içtim.Acıkınca meyve kuruları,hurma,yoğurt yedim.Sabah kahvaltısında hayvansal gıda tüketmedim.Yumurtayı yağda pişirip yedim.aç karna halis zeytinyağı içtim.Kabız olacağımı anladığım zamanlar probiyotik tükettim.Bıkmadan yaptım,usanmadan yaptım ve sonunda kazandım.Şuan beyaz ekmek hariç her şeyi yiyebiliyorum.Ve Allah'ın izniyle tamamen iyileştim.Artık yerini bile hissetmiyorum ve çok rahat wc ye çıkıyorum.Hasta olan arkadaşlarıma ALLAH acil şifalıklar versin.

  • nakrenpasa N kullanıcısına yanıt

    Dostum iyileştiğini düşünüyorsun en ufak zorlanmada tekrardan nüks edecektir :) Adı üstünde kronik anal fissür. En ufak bir zorlanmada seyahatta, bağırsak hareketlerindeki değişiklikte, streste tekrardan nüks edecektir. Nerden biliyorsun diye soracak olursan 8 yıldır bende var 2 senedirde nüks etmedi bazen 3 ayda bir bazen 6 ayda bir bazen yılda bir nüks eder. Bende senin gibi yememe içmeme dikkat ediyorum. Moralini bozmak istemem ama iyileşmemişssin idare etmeyi öğrenmişsin bilgin olsun.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jessie.Pinkman -- 18 Mayıs 2024; 13:12:43 >
  • Yeni edindiğim bir bilgiyi paylaşmak isterim.

    Yapılan araştırmalarda genç yaştaki fissür hastalarının %30 unun makat iç kas basınçlarının, normale göre daha fazla olduğu tespit edilmiş.


    Genç insanlarda iç sfinkter kas basıncının fazla olması ve bir de büyümüş hemoroidlerin varlığı, makat çatlağının oluşmasına neden oluyor. Basınç fazlalığıda iyileşmesinin önündeki en büyük engel oluyor.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Herkese geçmiş olsun. Dün saat 11 itibariyle sakaryada zahide kurt hocaya LİS ameliyatı oldum. Dün beri sızı şeklinde kesi yeri acıyor. Mukuslu ve özür dileyerek söylüyorum kanlı akıntım mevcut. 3 kez tuvaletimi yaptım birisi ameliyat akşamı diğeri bu sabah ve bu öğlen olmak üzere. Daha önceki ağrılarımdan eser yok tuvalet sonrası ancak ameliyat yerinde sızı devam ediyor. Birde hemoroid memesi vardı. Dr.hemoroid değil fissürden dolayı oluşan şişlik vs dedi. Onu da aldı.

    İçeriye kendiliğinden kaybolan/eriyen dikiş attığını söyledi.

    Saat başı oturma banyosu yapıyorum ve verdiği kremleri sürüyorum. 10 gün boyunca oturma banyosuna devam edeceğim. 10 gün sonra kontrol var.

    Tecrübeli arkadaşlara sorum. Oturma banyosunda rahat edemedim bir türlü zorlanıyorum yaparken ama yapmaya çalışıyorum. Zorlandığım yerde duş başlığını tutarak oturma banyosunu devam ettirmeye çalışıyorum. Oturma banyosu işini nasıl yapıyordunuz acaba?

    Oturma banyosuna herhangi bir şey koymuyorum suya biröşey eklemiyorum.

    Diğer sorum bu akıntı hali ne zamana kadar devam etmişti sizlerde?

    Araya gazlı bez koymuyorum koyma dedi dr.

    Şimdilik durumum bu. Gün geçtikçe durumumu editlerim.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • papakli36 P kullanıcısına yanıt

    Klozetin içine yerleştirip içine sıcak su doldurup kullanabileceginiz özel legenler var internete yazarsanız oturma banyosu legeni diye karşınıza çıkar çok pahalı'da değil onları kullanabilirsiniz rahat rahat uzun süre konforlu oturma banyosu sağlar.

  • IVANGUARDI kullanıcısına yanıt

    Eyvallah onlardan aldım hocam. İlk başta leğende yapınca zorlanıp sonrasında ondan aldım. Ama onda da tam etkili oluyor mu emin olamadım. Biraz kilo var. Tam sığamıyorum gibi 😀


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • papakli36 P kullanıcısına yanıt

    Geçmiş olsun. Yaraların iyileşmesi 3 ay sürüyor. Bu 3 ay içinde kanama, intihap akıntısı ve hafif ağrılar olur. Dikişli ameliyat olduğu için dikişler eridiğinde bir miktar ağrı ve akıntı artabilir.

    3 ay içinde olabilecek bu tarz sıkıntılar moralinizi bozmasın. 4. ay iyice gündeminizden düşer. Düşmezse sıkıntı var demektir.

    Süreç içerisinde kabız olursanız yaralarda açılmalar ve ağrı artışları olabilir. moraliniz bozulmasın, sonuçta iyileşeceksiniz.

    Zaman içinde durum paylaşımı yaparsanız sevinirim.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tcebeci kullanıcısına yanıt

    Eyvallah hocam. Sizinde paylaşımlarınız bizler için çok değerli. Sayenizde bir çok bilgi edindim. Zahide hocayı da böyle buldum. İnşallah sorunsuz atlatırım süreci.

    Akıntı 3ay kadar sürer demişsiniz. Hoca araya gazlı bez falan koyma dedi. İlk süreçte mi bunu söyledi bilmiyorum. Sonra rapor bitince nasıl devam eder süreç bilmiyorum.

    Daha sonra günlük hayata dönünce nasıl önlem almak lazım bu akıntıya. Raporum 30 gün


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • papakli36 P kullanıcısına yanıt

    Biraz geriye doğru kaykılarak oturursanız poponunz daha içeriye girecektir daha etkili olur

  • Lazerle Anal fistül ve hemoroid ameliyatı oldum.bu gün 4. Günüm.
    1. Gün hiçbir ağrı sızı hicbirsey hissetmedim ilk tuvaletimden sonrada az bir ağrı hissettim
    2.3. ve bu gün 4. Gün tuvalete çıktığımda o cam kırığı hissi hala var tuvaletten sonra yaklaşım 1-2 saat içinde geçiyor makat kaslarinin arasinda 4-5 tane meme hala var ve çok sert bir halde duruyorlar. İnşallah iyi olurum ama hala.hayat kalitem yerlerde

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • papakli36 P kullanıcısına yanıt

    Hocam sizlerinde paylaşımları çok önemli. Gelişmelerden haberdar etmeniz bizlere ışık sunacak.

    Zahide hoca gerçekten iyi bir seçim.

    Konuya şöyle açıklık getireyim. İntihap akıntısı ve tuvalette 2-3 kan damlaması ilk 20 gün daha yoğun oluyor. Sonraki günlerde azalıyor. Son haftalarda sürpriz yada minimum şekle dönüşüyor.

    Yani 3 ay boyunca intihap akacak şeklinde anlaşılmasın.

    Benim dış hemoroidde alınmıştı. Yüzeye baya yakın olduğu için intihap olayı ister istemez uzun sürdü.

    LİS işlemini dıştan yaptıysa oradan 15-20 gün intihap gelir. Çatlak yüzeyinde oluşacak intihabın çoğu bağırsak tarafından emilir. Yalancı memenin kesildiği bölge biraz rahatsız eder.

    İlk 2 ay alkol, havuz, deniz, stres, yorgunluk ve kabızlıktan uzak duralım.

    Gazlı bez olayı ise hekimlerin kendi taktikleri, Zahide hoca krem gibi ilave ilaçlarla uygun görüyor.

    Benim doktor tersine gazlı bezli ve kremsiz bir tedavi tercih ediyor.


    İlerleyen zamanlarda, özellikle dikişler eriyince semptomlarda artış olabilir. Hatta kabızlıktan sonra tekrar çatlayabilir. Bu durumlar moralinizi bozmasın, LİS ten sonra basınç normale döndüğü için, tıbben %97 oranında iyileşme olasılığı mevcut.


    Ağrı ve acının geçmesi işlerin yolunda gideceğinin göstergesi. Çatlak yüzeyleri artık bir araya gelebiliyor. Ortamdaki basıncın azalması kan akışını rahatlattığı için ortama hücum eden bol miktarda kan hücreleri iyileşmenizi sağlayacaktır. Çok güzel kan var o bölgede.

    Tabi dışkı ve vücudun savaşı iyileşme sürecini biraz öteleyecek. Fakat iyi olacaksınız.


    Çok ilginç bir tavsiye olacak fakat iç çamaşırı renk seçiminizi gri yönde güncellemenizi tavsiye ederim. Beyaz renk sizlere ve ailenize iğreti gelebilir şu dönemde. Gri renk vücut sıvılarının rengini biraz daha kamufle ediyor


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Frk tht F kullanıcısına yanıt

    Çok geçmiş olsun. Acil şifalar dilerim.


    Fistül yazmışsınız, fissür (makat çatlağı) var mıydı? Cam kesiği ağrısını fissür yapar genelde.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hilllllll H kullanıcısına yanıt

    Bu kasılma kaçıncı gün sonlandı benim 4. Gün aynı sekildeyim krem sürmek için serçe parmagim.dahi içine girmiyor


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tcebeci kullanıcısına yanıt

    Fissür vardı artı iç hemoroid çok fazla idi fissür un oluşturduğu nöbetçi memeyi hissetmiyorum kanama 3-5 damla seklinde akıntı iltahap var. Benim en çok moralimi bozan makat girişindeki memeler hala çok sert bir şekilde ve krem sürmek için serçe parmağın dahi zor giriyor makatin icine. Tuvaletten sonra makat kaslar çok kasildigi için o sert memeler kasın arasında sıkışıp ağrı yapıyor. Cam krigi ağrısı var 18 yıldır kronik fissür um vardi bu ağrı fissür ağrısı malesef. İslem sonrası 4. Gün umarım ileryen günlerde iyileşme olur


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İşlem sonrasında kaç gün alkol almıyoruz bilgisi olan varmı.
    10 yıldır sucuk yemiyordum ne zaman yiyebilirim 15 gün sonra doktor kontrolüm var orada soracağım ama şimdiden bir merak sardı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Frk tht F kullanıcısına yanıt

    Benim doktorum alkol hariç her şey serbest, yiyip içebilirsin demişti. 2 ay alkol içilmemesi gerekir, bağışıklık sistemini azaltıp yaraların beç kapanmasına neden oluyor dedi.


    Bilgilendirmeleriniz için çok teşekkürler. Makatın dışındaki sertlik dediğiniz şeyler, dış hemoroidler olmasın?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Frk tht F kullanıcısına yanıt

    Bu bahsettiğiniz memeler dış hemoroidleriniz ise onlara da işlem yapılması iyi olurdu. Bırakması kötü olmuş.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tcebeci kullanıcısına yanıt

    Verdiğiniz bilgiler için teşekkürler hocam. Kesinlikle süreç hakkında ilerleyen günlerde durumum hakkında güncelleme yapacağım.

    İnşallah minimum sorunla bu dertten kurtuluruz hepimiz


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tcebeci kullanıcısına yanıt

    Botoks için tavsiye ettiginiz bir yer var mı ? Ege bölgesi

  • IVANGUARDI kullanıcısına yanıt

    Hocam Ege bölgesinde makat konusunda en iyi doktorlardan biri Burhan Karabağ. 25 yıllık progtolog.


    Sitesindeki videolarda botoks tedavisi konusunda da bilgi verdiğini görmüştüm. Kendisi biraz ameliyat taraftarı fakat botoks ısrar edilirse en iyi şekilde uygulayacaktır.


    Sekreteri ile görüşülüp botoks tedavisi istendiği yönünde konuşulabilir.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 307308309310311
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.