Şimdi Ara

Anal Fissür - Makat Çatlağı ( makatını seven okusun ) (297. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
6.143
Cevap
132
Favori
1.626.859
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
33 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 295296297298299
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Lazer olayına pek sıcak bakmıyorum. Kesi işlerinde ligaşure taraftarıyım.

    Sizin hemoroidler tromboze olduğu için büyük ihtimal kesilecek. Lazer daha çok büyümüş fakat sağlam olan hemoroidleri söndürmek için kullanılıyor. Lazerin sizde pek bir işe yarayacağını sanmıyorum.

    Başarılı bir ameliyat için doktorun tecrübesi ve yeteneği ön önemli kriter. Kullandığı en iyi yöntemi kendisi belirler.

    @yngwiemalmsteen1 hocamızın ameliyat olduğu doktorada görünebilirsiniz. Kendisi baya güzel sonuç aldı.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eski9 E kullanıcısına yanıt

    Teşekkür ederim. Bende de tromboze hemoroid olmuştu ama sizinki kadar büyük değildi. O yüzden doktor Daflon ve Procto Glyvenol krem ve fitille tedavi etmişti. 2 ayda iniyor. Fakat sonrasında tabii hemoroid dolayısıyla oralarda memeler kalıyor. Feza Hanım LIS yaparken onları da almış. LIS’te kasın bir kısmını ölçerek kestiler benim. İlk 20 gün ağrı kesici aldım ve gazlı beze antibiyotikli krem ve Anestol sürüp günde 4 kez koydum. Ameliyat günü dahil beni rahatsız eden ağrım hiç olmadı.


    Ameliyat günü hastanede kaldım, ertesi gün taksiyle eve döndüm. 20 gün rapor verdi doktor. İlk hafta dikkat ettim, sonrasında daha rahat davranmaya başladım. İlk 3 hafta hafif kanama oldu. Hatta son iki haftası hafif kanama bile denmez belki. İltihap hiç olmadı. Oturma banyosu yapmadım, tuvaletten sonra ılık suyla duş başlığı tuttum.


    Birkaç ay Magnesie’ye devam ettim ama azalta azalta. Aslında ben biraz korkudan kullandım uzun zaman. Ameliyatın üçüncü günü tuvalete gittim ve rahattı. İlk gün dahil fissür acısı hissetmedim. Şimdilik aklıma gelenler bunlar.


    Feza Hanım’ı nette araştırın isterseniz. Aklınıza yatarsa bir muayene olursunuz.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yngwiemalmsteen1 -- 14 Nisan 2024; 11:50:9 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eski9 E kullanıcısına yanıt

    Aklınız haklı olarak çoluk çocuğunuzda. Anladığım kadarıyla hemoroidleriniz ile son ana kadar yaşamışsınız. Son aşamada artık içleri kanamaya ve şişmeye başlamış.

    Sizi biraz korkutup işleri hızlandırmak adına yazacak olursam. İhmal edip biraz daha zaman geçirirseniz bir sonraki aşamada hemoroidlerinizin altındaki kaslar çürümeye başlar.

    Çok daha büyük dertler ile karşılaşırsınız. Poposundan 1 litre intihap sağılan ameliyat videoları gördüm.

    Bu saatten sonra yanılıpta krem-ilaç beklentisine girmeyin. Gereksiz vakit kaybı olur.


    Anne-babanızda bu sorunlar var mıydı? Genelde ırsi oluyor çünkü.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tcebeci kullanıcısına yanıt

    Aynen hocam, katılıyorum. Geç kaldıkça bu hastalıklar başka şeylere sebebiyet verebilir. Bu sefer daha zor operasyonlara kapı aralanabilir belki. İyi bir doktor mühim. Şahsen profesör ya da doçentler ve üniversite hastanelerine gitmeyi düşündüm hep. Bu kendi görüşümdür.


    Daha da gecikmeden muayeneye gidilmeli bence de.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yngwiemalmsteen1 Y kullanıcısına yanıt

    Hocam selamlar,

    Ameliyat sonrası yüzde oranı olarak ne kadar iyileştiğinizi düşünüyorsunuz?

    Ben %90-95 oranında iyileştim. Tabi doktorun bahsettiği ameliyat yaralarının doku hassasiyeti var.

    Tuvaletten sonra 3-5 dakika mini bir hissiyat oluyor(acı-sızı değil). Sonrasında tamamen unutuyorum popomu desem yeridir.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yngwiemalmsteen1 Y kullanıcısına yanıt

    Birde sizin hiç intihap olayı olmadı. Bu duruma hayret ediyorum. 2 ay intihap aktı benden.

    10 numara 5 yıldız bir doktor yakalamış olabilirsiniz. Maşallah diyeyim.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tcebeci kullanıcısına yanıt

    Vallahi hocam o hissiyat bende de var. Yani kestikleri kasta ağrı sızı denmez bir hissiyat oluyor. Tuvaletten sonra daha net, gün içinde de yürüyünce falan bir hissiyat oluyor. Ama o fissür ızdırabıyla alakası yok. Acı değil, ağrı değil değişik bir his:) Yalnız soğuk havalarda sızı yapıyor.


    Özetlr fissüre dair bir şey hissetmiyorum. Yani %85-90 derim herhalde şu an. 4 ayı devirdim, muhtemelen ilerleyen aylarda daha da iyi olabilir.


    Lakin bir sefer dışında kabız olmadım bu sürede. Tekrar kabız olursam ne olur, orasını bilemiyorum tabii. Beslenmeye dikkat edip suyu yeterli içince, eksta lif takviyesi ve magnezyum alınca rahat gidiyor.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tcebeci kullanıcısına yanıt

    4 ay geçti, bundan sonra da iltihapla ilgili bir şey olmaz umalım. Maşallah gerçekten. Sağ olun hocam. İnsan yine de hep tedirgin olabiliyor. Yani “Acaba iltihap olur mu, tekrar fissür olur mu, bir aksilik olmuş mudur?” gibi sorular ara ara aklıma geliyor yani.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yngwiemalmsteen1 Y kullanıcısına yanıt

    Hocam ben ameliyattan sonra mutlu mesut yaşarken 5. ay içinde bir kabızlık yaşadım. 10 gün boyunca normal fissürün %40 ı gibi bir ağrı sürekli yakamı bırakmadı. Sorsanız yeniden çatlattım veya eski çatlağı açtırdım diyebilirim. Fakat 10. gün küt diye bitti ağrı.

    Bu olaydan sonra artık tuvalette acele etmiyorum. Kaslara zaman tanıyınca popo çok fazlaaçılmadan mantıklı ölçülerde çıkış oluyor :)

    Ekleme: sorduğumda doktor, “1-1,5 yıl hassasiyet olacak, çok zorlarsan 7-10 gün acır” demişti.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tcebeci -- 14 Nisan 2024; 12:13:39 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tcebeci kullanıcısına yanıt

    Ben mesela şeyi anlamıyorum bu hastalığı çeken onlarca insan var ve hepsi gerek devlet gerek özelde bir takım operasyonlar oluyorlar yorumlara gidenlere bakıyoruz çok memnunlar mesela. Ama bu forumda okuduğum zaman ben resmen tedavi olmaya korkar oldum yanlış işlem yapılır diye. Benim kuzenim abim teyzem hemoroid ameliyatları hep oldular ve şuan yıllardır bir sorun duymadım onlardan hasta iyileşiyor bir daha ortdan kayboluyor zaten herkese Allah şifa versin. Tabiki bazı ameliyatlarda sorun çıkabilir her yöntem her hastayı iyi etmeyebilir ama madem kötü geliyor doktorlar da neden bunu uyguluyor ben anlamıyorum. Kimi kası komple kesiyor kimi bırakıyor kimi lazer kullanıyor kimi başka bişi anlamıyorum yani herkes iyileşiyor mu 😁🙈 zaten sanırım çok iyi olamayan buraya yazıyor çare aramak için ben resmen korkuyorum şuan doktora gitmeye ya bana yanlış işlem yaparsa diye resmen 🙄


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tcebeci kullanıcısına yanıt

    Annem zaten yıllardır bağırsak rahatsızlıklarıyla uğraşıyor babamda da var sanırım ama hiç üstüne düşmez kanaması oluyor onun da ama pek umrunda değil ağrı sızı olmayinca. Bende kanama yok şiddetli bir ağrı var sabah tuvaletten sonra yine başladı tuvalet esnasında acı ağrı yok ama afedersiniz yaparken küçücük yerden geliyormuş hissi veriyor sonrasında o lanet sancı basliyor artık ne zaman kesilirse Allah'ın belası ağrı. Tuvalet öncesi ve sonrası oturma banyosu yaptım bıktım artık bu işlerden işim gücüm oluyor ben uğraşıyorum kendimle herkes için geçerli tabi bayram bayram hicbirsey yapamadım ağladım zirladim yattım hayatıni mahvediyor insanın lanet hastalık. Tromboze oldu diye düşünüyorum şişlik hala var ama ilk gunlerki gibi değil aslında o zaman daha şişti bu kdr ağrı olmuyordu şuan neden bu kdr aşırı derecede ağrım var anlamıyorum gerçekten. Yarın gitmek istiyorum bakalım ne olduğunu bileyim Dr ne yapılması gerek bir anlatır bir de tromboze hemoroid geç mi iyileşiyor ben hep bu acıyı mi cekicem iyileşene kdr tuvalete çıkmaktan soğudum resmen


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yngwiemalmsteen1 Y kullanıcısına yanıt

    Şuan bendekinin büyüklüğü de zaten indi baya yani küçük nohut kadar oldu şuan ama ağrısı beni mahvediyor tuvalet sonrası inanılmaz bir ağrı sancı ilk günler aşırı şişlik vardı bu kdr ağrım olmuyordu şuan şişlik biraz indi ama ağrı çok üst düzeyde o sanciya dayanamıyorum hiç. Bir de iki ay tedavi demişsiniz iki ay bu acıyı çekecek miyim sizin böyle ağrılarınız oldu mu ? Arada benimkiler böyle siserdi ama ilaç bile kullanmazdim iki güne geçerdi bu neyin nesidir şuan hiç anlayamadım gerçekten bir hafta olacak yarın psikolojimi bitirdi resmen.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yngwiemalmsteen1 Y kullanıcısına yanıt

    Bu arada tedavinizin masrafı ne kdr tuttu acaba ?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tcebeci kullanıcısına yanıt

    Okumuştum hocam 1-1,5 seneyi. Ben de kendime verdim o kadar zaman. Beslenmeye dikkat etmek şart.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu mesaja hem güldüm hemde olayı anladım.

    Siz sanırım devlet hastanesinde ameliyat olup işin maliyetini düşürmek ve aynı anda kurtulmak istiyorsunuz. Gayet mantıklı bir çözüm.

    @yngwiemalmsteen1 hocam henüz yazamadığı için ben yazayım. Hatırladığıma kendisi göre 20-25 bin civarı ödemişti.

    Devlet hastanesi olayına dönecek olursam, orada çok büyük ihtimal genel cerrah tedavi edecektir. Genel cerrahlar her şeye bakıyor. Progtologlar ise sadece makat bölgesinde uzmanlaşıyorlar.

    Çözüm; devlet hastanesinde bu ameliyatlara bakan doktor ile ilgili bilgi toplamak. Hemşire hasta bakıcı hastane personeli kimi bulursanız sormaktan çekinmeyin. İnsanlar sizi bu işin en iyisine, kendini kanıtlamış olan doktora yönlendirecektir.

    Yöntem tabikide önemli. Hemoroidleri makas ile keserse 10-15 gün ananızdan emdiğiniz süt burnunuzdan gelir. Yine lazer ile hemoroid söndürülecekse, kullandığı lazer türüne göre büyük acılar çekebilirsiniz.

    Sizin şansızlığınız ana-baba bütün genler, sizi makat hastası yapmak için uğraşıyor. LİS ameliyatı olmuşsunuz ardında hemoroidler oluşmuş yada varmış, ilk ameliyatta ellenmemiş büyümüş. İki seçenekte olabilir.

    LİS çatlak için altın tedavidir. Gerçekten olduysanız çatlağın geçmeme ihtimali %3. Yani bu orana girmeniz çok zor. Sizi rahatsız eden büyümüş hemeroidler. Bunlar büyüdüğü için darlık oluşuyor, tuvaleti rahat yapamıyorsunuz.

    Hemoroidleriniz iyileşiverse dünyanın en kolay tuvalet yapan insanlarından biri olacaksınız. Çünkü sizin kas basıncınız normal insanlara göre artık çok az.

    Boğazınızda bir yara ve şişkik olduğunu düşünün. Ekmek boğazınızdan kolay geçer mi? Aynı şey makat içinde geçerli.

    İşi bilen bir doktora denk gelirseniz ameliyat sabahı acılarınız son buluyor. E tabi ister istemez kesik sızıları olur. Ama bu acılar şimdiki halinizi hatırladığınızda size tebessüm ettiriyor.

    Doktor ve kullandığı yöntem iyiyse, ameliyat sabahı yürüyerek eve gidiyorsunuz.

    İlk tuvalet sadece sizi şaşırtıyor. Bu kadar kolay mıydı diyorsunuz.

    Fakat genel cerrah makasla keserse ve birde keserken mukozanıza zarar verirse, ilk önce bana sonra doktora 15 gün küfür etmeniz serbest Anal Fissür - Makat Çatlağı ( makatını seven okusun ) 


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yngwiemalmsteen1 Y kullanıcısına yanıt

    Hocam okuduğunuz biliyorum, o zamanda bu konuyu yazışmıştık.

    Ben daha çok dışarıdan foruma gelerek sessiz sedasız son yazılanları okuyup bilgi sahibi olmaya çalışan büyük çoğunluk kişiler için özellikle yeniden vurgulamak istedim. Anal Fissür - Makat Çatlağı ( makatını seven okusun ) 


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eski9 E kullanıcısına yanıt

    Aynen, 2 ay fena ağrıdı bende de. Çok zorladı beni ve bir anda hafifledi. Bu arada doktor muayenede gözle bakıyor, hafif elle geriyorlar tabii. Çok aşırı bir acı olmuyor ama biraz kısa süreli ağrı oluyor. Bilginiz olsun.


    2023 aralık ayında 23 bin tl idi masraf. Tek kişilik oda, özel hastane, temiz, ilgililerdi.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tcebeci kullanıcısına yanıt

    Yo hayır hayır iyi olacaksam inanin para umrumda olmaz yeter ki bitsin bu çile. Ben Lis operasyonunu ameliyat ortamında olmadım lokal anesteziyle bir kısmını kestim demişti Rtu ne kdr kesildi ne oldu görmediğimiz için bir bilgim de yok aslında. Bir de bana bu hemorod ameliyati ile ilgili bilgi vwrebilir misiniz benim hiç bilgim yok. Siz hangi yöntemle olmustunuz sakıncalı olan yöntemler hangileridir sağlıklı olanı hangisidir


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yngwiemalmsteen1 Y kullanıcısına yanıt

    Sizin hemoidler nasıl alındı acaba bıçakla alınırsa mahvolursun diyor arkadaş 😁🙈 kaç tane var iç mi dis mi hiç bilgim yok muayene olmalıyım. Şuan yaşadığım ağrı aynı catlaktaki gibi şiddetli ilk kez hemoroid bu hale geldi şaşkınım bende umarım acısı sizisi dediginiz gibi iki ay sürmez iki ay çok çok uzun bir süre 🙄😔 bir de gerçekten ameliyat sonrasi hani bu çektiğimiz sancı varya o olmuyor mu gerçekten zonklar derecede dayanılmaz sancı varya hani onu hiç yaşamadıniz mi ameliyat sonrası sanki hiç kurtulamayacakmisim gibi geliyor bu illetten ya 🙄


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eski9 E kullanıcısına yanıt

    Hemoroidler için insan boğazındaki bademcik benzeri organları örnek verebiliriz. Makattaki mukozanın üzerine yerleşmiş damarlı dokular. Mukoza dediğimizde ağzınızın içindeki yumuşak derinin aynısı.

    İç ve dış olanları mevcut. İçtekiler çok büyümediği sürece veya trombozeleşmediği zaman daha çok darlığa sebep olup, tuvaleti zorlaştırıyorlar. Haliyle makatın çatlamasını kolaylaştırıyorlar.

    Büyüyenleri ve tromboze olanlarda ağrı, sızı ve kanama yapıyor.

    Dış hemoroidler ise bölgenin sinir yapısı sebebiyle daha çok acıma ve yanma yapıyor.

    Hemoroid tedavisinde uygun tekniği doktor seçiyor. Doktorun el becerisi çok önemli. Her aşçının yemeği tutturamaması gibi bir şey. Çok ameliyat yöntemi var.

    Fakat ben memnun kaldığım için ligaşure yöntemini çok sevdim. Ameliyat sabahı ve ilk tuvalet dahil çok rahattım. Bahsetmeğe değer bir ağrıma hiç yaşamadım.

    Ligaşure cihazı elektrik enerjisi kullanarak yakıp kesen ve kestiği bölgeyi mühürleyen bir cihazmış.

    Hatta ben ameliyat sabahı 15 dakika yürüme ve 150 km araba ile yol gidip, keyfine iş yerine gittim. Eski çatlak acısından eser kalmamıştı.

    Benim ameliyatta 1 adet iç, 1 adet dış hemoroid legaşure ile kesildi. Diğer 2. derece ( başlangıç seviyesidir) hemoroidlerim arterligasyon yani ip ile damarların sıkılması yöntemiyle küçültüldü. Benim doktor uygun görürse ses dalgaları ile çalışan lazer yöntemiyle de hemoroid küçültüyormuş.

    Sizinkiler büyük ihtimal artık kesilme kıvamındadır.

    Doktorun el becerisi çok önemli. Mukozanıza zarar vermeden hemoroidleri sıyırması ve kesmesi lazım.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 295296297298299
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.