Şimdi Ara

Anal Fissür - Makat Çatlağı ( makatını seven okusun ) (176. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
10 Misafir (5 Mobil) - 5 Masaüstü5 Mobil
5 sn
6.106
Cevap
131
Favori
1.620.990
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
33 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 174175176177178
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Dr. X

    Arkadaşlar dışkılamayı kullanmamak için az ve sıvı olarak beslenmeye çalışıyorum ne yesem olmuyor öneriniz var mı süt nasıldır mesela dışkı yapmak istemiyorum
    Bu fikirleri size kim veriyor?Sadece sıvı beslenmek nedir?dışkılamamak nedir ?dışkılamazsanız makat işlevini yitirir kapanır ve SONSUZA KADAR DIŞKILAMAMA diye birşey mümkün olmadığı için ilkin den daha beter olursun..

    Aara ara giriyorum okuyorum bazen öyle saçma öyle yanlış bilgiler,kocakarı tarifleri veriliyor ki yazmamak için kendimi zor tutuyorum.

    Ama bu sefer ki zirve..Olacak iş değil, sadece sıvı beslenmek dışkılamamak,böyle bi çözüm olamaz.

    Aklından çıkar bunları kardeşim.

    Bana doktorumun ilk söylediği yiyeceksin hemde fazlasıyla yiyeceksin bakliyat yiyeceksin dışkılamayı erteleme tutma yada yapmamaya çalışma bu sorunun en büyük dostudur demişti.
  • Lazer daralma yapıyor diye korkup bu acıya katlananlar bence boşuna zaman kaybetmeyin son çare ameliyatsa gidin hemen olun. Benim yırtık kendisi geçti ama kalıcı darlık bıraktı. O daralma her türlü oluyor yani boşuna lazerden kaçmayın. Bende 3 haftadır kabızlık var + daralma da eklenince resmen yırtığın olduğu günlerdeki gibi ızdırap çekiyorum. Yeniden yırtıldı yırtılacak diye korkuyorum. En sonunda bol acı biber yiyip kabızlığı 1 gün geçirdim ama sonra yine başladı. Kabızlık ayrı dert daralma ayrı dert şimdi tekrar yırtılırsa bittim ben.
  • vitriol kullanıcısına yanıt
    Bu yazanlar varis hariç tamamı beni anlatıyor. Bazen kalpte de çarpıntı oluyor kontrol ettirmek istiyorum ama skolyoz yüzünden oluyordur diye düşünüyorum.
  • şaka gibi ama fazlasıyla gerçek napıcaz yaa
  • Botoks oldum 15 gün geçti bu süreçde hemeroidler nüks etti botoksun etkisini anlamadım dün cok rahattım spazm yoktu hemoroidler iyice gerilemişti. Sabah rahat bi şekilde wc gittim bilin bakalım ne oldu çatlak yine kanadı spazm olmamasına ragmen zorlandım yapamadım ve kanadı. Ağrı yok kanama var. Başa döndük artık tüm tedavi ihtimallerini denedim. Belki bir iki güne kanama geçecek ama en ufak bir sindirim değişimde normalden biraz fazla hacimli tuvalet ihtiyacınca orası aynı döngüye girecek. Çünkü o çatlak oraya yer etmiş yara kavuşuyor ama yaranın altındaki fissür yolu orda kalıyor, üzerine kapanan ince deri dokusu en ufak gerilimde açılıyor. Ameliyat olup hem hemoroidleri hemde o fissür yolunu aldırmak lazım birde o kası kestirip komple kurtulmak lazım. Bu şekilde hayatı daime ettirmek mayınlı bölgede gezmek gibi nereye kadar dikkat edebilirsinizki. Ameliyat olup düzelemeyenler var oda ayrı konu tabi ama şahşi fikrim o kas kesilmeden olmucak bu iş.
  • Merhabalar,

    Kısaca özet geçeyim.

    Daha önce bir kez botoks yaptırıp 3 aylık kronik anal fissürden kurtulmuş, 5 sene boyunca problem yaşamamıştım. Daha sonra kendi hatamla tekrar anal fissüre yakalanmış ve bu sefer 10 ay içerisinde 10 kez nüks yaşamış, yarayı derinleştirmiş ve sonucunda iki kez botoks yaptırmama rağmen ağrılarımı dindirememiştim. (Her nüks, tuvalete daha çok korkarak gitmeme ve kendimi daha çok kasmama neden oldu.)

    ——————————————————

    Özet bitti.

    ——————————————————

    Şimdi doğru bildiğim iki yanlışı paylaşacağım... Uzun olacak.

    1) Dışkıyı sürekli inceltmeye çalışmak... Bunu sürekli hale getirmemek gerek. Akut fissür durumundayken dışkıyı aşırı ishal olmayacak (puding kıvamı) şekle getirirseniz 3-5 güne iyileşirsiniz.

    Akut da olsak kronik de olsak bir şekilde normal dışkılamaya geri dönmek gerekiyor. Ömür boyu duphalac kullanamayız. Ama ömür boyu LİF tüketebiliriz.

    ANAHTAR KELİME: LİF LİF LİF LİF. Çok önemli.

    Şimdi önce şunu belirteyim; ben 5 sene önce botoks olup iyileştiğimde, bana hoca (prof.) kapsül şeklinde LİF takviyesi vermişti. 30 gün kullanmıştım. Bu sefer vermedi. (Neden bilmem.)

    Botokstan önce görüştüğüm diğer iki profesör de kronik anal fissür teşhisi koydu. LİF TAKVİYESİ VERDİ. Suda çözünen PSYLLIUM tozu. Nam-ı diğer karnıyarık otu. Bu takviyeden günde 1 tatlı kaşığı kullanmam ve ondan sonra dilediğim her şeyi tüketebileceğim söylendi. Yani net bir kısıtlama yoktu.

    Neyse ben bu LİF takviyesini kullandım. Aman allahım, dışkının çapı oldu sana 3 cm. E bizim makat yaradan dolayı 1,5 cm kaldı. O 3 cm’lik dışkı beni mahveder deyip korktum ve 2 gün kullanıp bıraktım.

    10-15 gündür 1 tatlı kaşığı değil de her sabah akşam 1 çay kaşığı LİF takviyesi alıyorum. Bir sonraki gün IKINMASIZ kendi kendine çıkan KALIN ama hafif bir dışkı. Dolayısıyla makat ağzını parçalamıyor. Hacimli olsun dedikleri bu herhalde...

    Yeterli LİF aldınız mı nasıl anlayacaksınız? Dışkı suyun üzerinde yüzüyorsa yeterli LİF almışsınız demektir. Eğer dışkı klozetin dibini boyluyorsa, YETERSİZ LİF almışsınızdır. Ikınmadan tuvalet yapamazsınız, fissürünüz de sürekli nüks eder hemoroidleriniz de şişer... Bilginize.

    2) Biyolojik saat olayına alışmak için IKINMAK... Evet düzenli tuvalet alışkanlığı çok önemli, fakat sabah tuvalet alışkanlığı kazancaksınız diye klozete oturup bekleyerek hemoroidleri şişirmenin, ıkınarak da fissürü kanatmanın bir mantığı yok. Oturacaksanız, klozetin kapağını kapatıp oturun. Tuvalet hissi gelmiyorsa da boşverin gitsin. Fissür öncesi zamanlarınızı hatırlayın, “off acayip tuvaletim geldi, altıma yapacak gibiyim, zor tutuyorum” dediğimiz anlardaki his gelmeden gitmeyin tuvalete falan. Bu his gelince, klozete oturun gevşeyin ve kendiliğinden çıksın gitsin.

    Ayrıca tekrar yırtılacak diye korkup kendinizi kasmayın. O makattan 10 cm çapında dışkı çıkmayacak. Çıkacağı maks 3-3,5 cm.

    Tekrar ediyorum ÇOK ÖNEMLİ: Dışkının suda yüzmesi gerekiyor. Aksi halde LİF alımınız yetersizdir. Kayısı, o, şu bu... Bunlarda da LİF var. Ama demek ki yetmiyor. Siz kendinizi garantiye alın. LİF takviyesi tüketin.

    Bol su da için. Alarm kurun, saat başı bir bardak su için. İdrarı da şeffaf olacak şekilde tutun ki içtiğiniz suyun yeterli olduğunu anlayın. İdrar sararmaya başladıysa, bilin ki içtiğiniz su az...

    Ben şunu anladım. İşin sırrı beslenme. Beslenme olayını düzeltemezseniz, yeterince LİF ALIP o dışkıyı su üstünde tutamazsanız LIS de olsanız tekrar nüks yaşayabilirsiniz.

    Vücudunuzu tanıyın, sindiriminizi takip edin. Hem dışkı hem idrar... Neyi eksik yapıyorsunuz tespit edin.

    Vücutta iyileşmeyen yara yoktur. Mutlaka fissür de olsa iyileşecektir. Yeter ki gerekenleri yapın. LİFli beslenin. Olması gereken miktarda LİF alın, gerekirse üstüne kebap yeyin sıkıntı olmayacak emin olun.

    Bundan 20 gün önce spazmdan sabaha kadar uyuyamadığımı hatırlıyorum. Leğende sabahladım ağrım zerre geçmedi. Şimdi o ağrılarımın %1’i bile yok. Ve daha kalın dışkı yapmama rağmen...

    O günlerdeki tuvaletlerimi hatırlıyorum da, dışkı zar zor çıkardı. Hafif de olsa ıkınırdım. Klozete baktığımda o dışkının dibe çöktüğünü görürdüm. Şimdi anlıyorum ki HER NE KADAR YETERLİ LİF ALDIĞIMI SANSAM DA ALMIYORMUŞUM. Ki her gün kuru kayısı, ceviz, tam buğday ekmeği tüketir sebze yemeği yerdim...

    Kapsül mü olur toz mu olur bilmem ama mutlaka LİF takviyesi deneyin derim. Suda çözünen LİF olması çok önemli. Hatta direk nokta atışı; PSYLLİUM. İster suyla için ister meyve suyuyla ister yoğurtla veya yemekle... Günde sabah akşam 1-2 çay kaşığı (kapsül) deneyin, yeter ki dışkı suyun üstünde yüzsün.

    Umutsuz olmayın. İçinizi de karartmayın.

    Devir değişti, hazır tüketim yiyecekler arttı. Fissür de arttı. Tekrar tekrar söylüyorum, LİF LİF LİF.

    Eğer Crohn veya benzer başka bir bağırsak sorununuz yoksa bence DOĞRU VE LİFLİ beslenme ile bu hastalığı ATLATACAĞIZ. Benim inancım TAM.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi reguse -- 26 Eylül 2020; 22:30:22 >
  • reguse kullanıcısına yanıt
    Güzel bir yazı olmuş eline sağlık. Bugun tekrar nüks oldu bu 8 ayda toplada 4. Nüks botoksun 15. Günündeyim oradaki spazm gidiyor bi şekilde ama tuvalet alışkanlığı ve yapma olayı çok önemli. Ikınmak nasıl olmalı, yada ıkınmadan nasıl yapmalı bunu doğru uygulayan bir agızdan detaylı rehberlemek lazım(birde ortak sorun tam yapamamak olduğu kanatindeyim o yüzden içerde kalan kısım suyunu çekerek sertleşiyor ertesi gün ilk çıkan olacağı için sıkıntı olıyor bu sorununda hallolması lazım). Lif konusunda her harfine katılıyorum ama su çok çok önemli.
  • MekanSIzZ_IM M kullanıcısına yanıt
    Sezai hocaya muayene olurken iç kasin spazmi tam diskilayamamayi sağlıyor ve kalan kısım bir sonraki tuvalette sert çıkıyor. İyileşmeye çalışan fissuru tekrar yirttiyor demişti. Bu şekilde bir döngü oluyor ve iyileşme gerçekleşmiyor diyordu. Lifli beslenme hatta takviye alma önemli illaki, Sezai hocada amerikadan getirilen bir ürünü önerdi lif takviyesi için ve satın aldık. Şuan kullanmıyoruz diskilama çok şükür sıkıntısız diye. Yara daha da derinlesmis ve ameliyat lazım dedi. Şuan o lifi kullansak dışkı daha hacimli çıkacak ve ağrının çok çok az olduğu ve kanın olmadığı bu günlerde tekrar yirtacagini düşünüyoruz.

    Wc alışkanlığı ve diskilama için işin psikolojik tarafina da odaklanmamiz gerektiğini düşünüyorum. Zaten muayene de Bülent hocadan sormuştur muhakkak: " wc ye gitmeye korkuyor musun, wc ihtiyacını erteliyor musun , diskilamamak için yemek yemekten kaciniyor musun ? Vs.) Kası gevşetmek için meditasyon bile yapıyoruz.

    Bu formun tüm sayfalarını okudum ve 6 aydır takip ediyorum. Aslında anal fissur bende değil maalesef eşimde var. O okuyup canını sıkmasin diye ben araştırıp paylaşım yapıyorum bu yüzden ifadelerim çoğu zaman "yaptirdik" gibi "biz" li ifadeler içeriyor. Onunla bu konuları sık konusursak ve dikkat edelim falan diye bahsedersem düzeni bozuluyor.

    Bağırsak çalıştırmak için evde yoga, plates gibi egzersiz yapıyoruz ( son 10 gündür yapamıyoruz ) , wc de ayak Taburesi kullaniyiruz, su ve beslenmeye çok sıkı olmasada dikkat ediyoruz, meditasyon yapıyoruz ( youtube de gevşeme egzersizleri, şifa meditasyonlari vs. Var deneyin vaktiniz olduğunda ) , pelvik bölgeyi yumuşatmak için masaj yapıyorum ağrısı olduğunda sa gevşeme sağlıyor, normal zamanda da o bölge kaslarına katkı saglamasini umuyoruz en azından masaj kan akışını hızlandırır o bolgedeki.

    Diskilarken diyafram nefesi uygulamaları basit şekilde denenebilir. Beyin olarak kendinizi rahatlatmaya çalışmak yapabileceğiniz en iyi şey. Kafaya ufak tefek şeyleri takan biriyseniz bu sıkıntılar sizi buluyor maalesef. Tam bosaltacam, oturup bekleyecem, ya kalırsa içerde sonra sert çıkar vs. Bunları düşünmek kar etmiyor maalesef kafaya takmamak soylemek kadar kolay olmuyor biliyorum ama kafaya takınca döngüden kurtulamiyoruz.

    1 haftadır hastanede babamın yoğun bakım sonrası odasında onunla beraberim, malum covid. Beterin beteri var arkadaşlar. Ölümden gayri herseyin çözümü er ya da geç bulunur.

    Hepimiz iyilesecez inşallah.

    Kusura bakmayın uzun oldu. Sağlıkla kalin
  • canrush C kullanıcısına yanıt
    2019 haziran’dan beri bu rahatsızlığı yaşıyorum. İlk kez bu kadar uzun sürdü.

    Lif takviyesi ile hacimli çıkacak olan dışkı beni de zamanında korkutmuştu ve 1-2 gün kullanıp bırakmıştım dışkıdaki o çapı görünce.

    Ama işin aslı öyle değilmiş... Hacimli pamuk gibi dışkı düşünün kendiliğinden çıkıp giden(1), bir de daha hacimsiz daha sıkı daha yoğun ve çıkması için biraz ıkınarak ittirmeniz gereken(2)... İşte ikincisi(2) kse sebep olan dışkılama şekli.

    Dışkı suyun üzerinde yüzüyor ve dibe batmıyorsa, zaten yeterince lif almış olur eşiniz. O yüzden lif takviyesi almasa da olur. Ama dediğim gibi değilse “üzülerek” söylüyorum ki ilk anormal dışkılamada yara tekrar kanayacak. (Umarım öyle bir şey yaşanmaz tabi.)

    Dediğim gibi umarım eşiniz tekrar nüks yaşamaz. Ama Allah korusun olur da yaşarsa, lif takviyesi almayı ihmal etmesin. Hacimli dışkıdan da korkmasın. Makat dediğimiz yapı ESNEMEK için yaratılmış sonuçta.
  • reguse kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler. Açıkçası lif takviyesini aldık ama daha önce sizin bir paylasiminizdan okuduklarim kullanmaktan korkuttu. Sezai hoca hem basınç yüksek hem spazmdan daralma var dedi ama biz şimdilik darlık hissi yaşamadık, haliyle insan düşünüyor madem 2.5 - 3 cm çaplı çıkış noktası daraldı ve 1.5 cm falan oldu o zaman neden hacimli yapıp genişleterek acı yasayalim diyoruz.

    Psikolojik kısmı için ilaç kullanmaya baslamistiniz doktor önerisiyle, ise yaradı mi ? Son durumunuz nedir ?

    Hepimize şifa diliyorum.
  • canrush C kullanıcısına yanıt
    Benim de muayene olduğum doktorlar arasında Sezai hoca vardı. Bana da benzer şeyler söyledi. Ben daha önce de anal fissür yaşamıştım ama basitçe atlatmıştım önceden. En uzun süren 3 aylıktı. Ondan da botoksla kurtulmuştum. Tedavimde krem ve lif takviyesi vardı. Hemen geçmişti. O zamanlar takıntı haline getirmediğim için yok dışkı çapı yok o yok bu pek dikkat etmemiştim.

    Bu sefer yaşadığım fissür çok uzun sürdüğü için eskiden dikkat etmediğim her şeye dikkat eder oldum. Resmen takıntı oldu. Sezai hocanın “makat çapı” 1,5 cm civarı ve basınç çok yüksek demesi benim devrelerimi iyice yakmıştı açıkçası. Onun ve Ankara’daki bir başka profesörün önerdiği suda çözünen lif takviyesini denediğimde dışkı kalınlığını görünce korkmuştum açıkçası.

    Yalnız şu var; o hacimli dışkı bana nüks yaşatmadı. Zaten kanayan yaranın olduğu yerden o kalınlıkta bir dışkı çıkınca ben kendim yorumladım “ishal ile zar zor geçirebildiğim yarayı böyle kalın bir dışkıyla daha da derinleştiririm” dedim. Anladım ki yanılmışım. Çünkü dediğim gibi o hacimli dışkı ıkınmadan çıkıp gidiyor ve su üstünde yüzdüğüne göre pamuk gibi bir şey, yani yaraya zarar vermiyor. Ama dibe çöken dışkıda her seferinde hafif de olsa ıkınmak zorunda kaldım hep ve nüksü de o tip anlarda yaşadım...

    Ailemde iki tane psikiyatr doktor var. Onlar fazla taktığımı bu kadar taktığım için iyileşemediğimi söyledi. Canım yanmasa bu kadar takmazdım haliyle şeklinde cevap verdim ben de...

    Ama iki botoksu uygulayan hoca da ailemden habersiz bir şekilde stres azaltıcı ilaç tedavisine başlamayı uygun gördü. Ailem de bu tedavi şeklini destekledi.

    Şimdi hem lif takviyesi alıyorum hem antidepresan (geçici) kullanıyorum. Dışkılamada kanama da yok, ağrı sızı da yok. Yaranın yerini hissedebiliyor muyum evet. Ama geçeceğine inancım tam. Çünkü hacimli dışkılamaya rağmen yırtılmayacağına emin oldum artık...
  • reguse kullanıcısına yanıt
    İnşallah dediğiniz gibi olur hem siz kurtulursunuz hem de umudu artar burdaki herkesin.
  • Arkadaşlar foruma çok mesaj yazıp sizleri olumsuz etkilemek istemiyorum ama doktorunuza muayene olurken size ameliyat önerirse ( ki burdaki meşhur olmuş prof. Doktor herkese öneriyor anladigim kadariyla) ameliyat sonrası ne gibi olumsuzluklar olabilir diye sorun .. %90 Iyi bir oran gibi gelebilir ama kalan %10 da neler var bir araştırın çünkü söylemiyor o %10 a denk gelirseniz de sizi umursamıyor .. su an sadece tuvalette yaşadığınız ve daha çok psikolojik etkileyen bu hastalıktan kurtulayım derken otururken kalkarken yürürken acı çekecek bir hale gelebilirsiniz .. sonrasında insan doktorundan söyle bir komplikasyon gelişmiş tekrar ameliyat gerek desin de bi umut tekrar ameliyat olayım iyilesirim belki diye umuyor.. yıllarca araştırdığı güvendiği para verip ameliyat olduğu doktordan başka doktora git cevabını duyunca insan yikilabiliyor.. benim yaşadıklarımı yaşayan birisi bu gruba yazsaydı ben bugün bu yaşadıklarımı göze alamayıp ameliyat olmayıp bu yaşadığım acıları yaşamaya mahkum edilmeyecektim belki de.. benim durumumu da aklınızda bulundurun ki ameliyat sonrası inşallah aynı sorunları yasamazsınız ama yaşarsanız da benim kadar husrana uğramazsınız.. foruma bir daha yazmayacağım özelden bir şeyler sormak isteyen olursa cevaplayabilirim .. Herkese şifa diliyorum..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Bayogretmen

    Arkadaşlar foruma çok mesaj yazıp sizleri olumsuz etkilemek istemiyorum ama doktorunuza muayene olurken size ameliyat önerirse ( ki burdaki meşhur olmuş prof. Doktor herkese öneriyor anladigim kadariyla) ameliyat sonrası ne gibi olumsuzluklar olabilir diye sorun .. %90 Iyi bir oran gibi gelebilir ama kalan %10 da neler var bir araştırın çünkü söylemiyor o %10 a denk gelirseniz de sizi umursamıyor .. su an sadece tuvalette yaşadığınız ve daha çok psikolojik etkileyen bu hastalıktan kurtulayım derken otururken kalkarken yürürken acı çekecek bir hale gelebilirsiniz .. sonrasında insan doktorundan söyle bir komplikasyon gelişmiş tekrar ameliyat gerek desin de bi umut tekrar ameliyat olayım iyilesirim belki diye umuyor.. yıllarca araştırdığı güvendiği para verip ameliyat olduğu doktordan başka doktora git cevabını duyunca insan yikilabiliyor.. benim yaşadıklarımı yaşayan birisi bu gruba yazsaydı ben bugün bu yaşadıklarımı göze alamayıp ameliyat olmayıp bu yaşadığım acıları yaşamaya mahkum edilmeyecektim belki de.. benim durumumu da aklınızda bulundurun ki ameliyat sonrası inşallah aynı sorunları yasamazsınız ama yaşarsanız da benim kadar husrana uğramazsınız.. foruma bir daha yazmayacağım özelden bir şeyler sormak isteyen olursa cevaplayabilirim .. Herkese şifa diliyorum..
    Ne desen haklısın herkes güvenip gidiyor doktora ama böyle bir karsılık almayı kimse haketmiyor doktor hastaya her zaman güven verici davranması gerekir



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kafatopu07 -- 28 Eylül 2020; 3:40:47 >
  • Bayogretmen B kullanıcısına yanıt
    Hocam haklısın , ameliyat olan da olmayan da çaresiz hissedebiliyor. Ameliyattan önce hepsi iyi güzel konuşuyor sonrasıni anca yaşayarak ogeniyoruz. İnşallah tez zamanda şifa buluruz hep beraber.
  • reguse kullanıcısına yanıt
    Dışkı suda batmalı. Yoksa çok yağlı yiyorsunuz, lifli gıdalar tüketmiyorsunuz, ya da başka bir sorununuz var.
  • 0xbkt 0 kullanıcısına yanıt
    Hadi bakalım batmalı mı batmamalımı :) birde burdan vurmayın arkadaşlar zaten millet yaralı batarsa batsın batmassa ne hali varsa görsün. Ama lifli yumuşak ve hacimli olması gerektiğine katılıyorum. O bir gerçek batıp batmamak çok umrumda değil.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Bayogretmen

    Arkadaşlar foruma çok mesaj yazıp sizleri olumsuz etkilemek istemiyorum ama doktorunuza muayene olurken size ameliyat önerirse ( ki burdaki meşhur olmuş prof. Doktor herkese öneriyor anladigim kadariyla) ameliyat sonrası ne gibi olumsuzluklar olabilir diye sorun .. %90 Iyi bir oran gibi gelebilir ama kalan %10 da neler var bir araştırın çünkü söylemiyor o %10 a denk gelirseniz de sizi umursamıyor .. su an sadece tuvalette yaşadığınız ve daha çok psikolojik etkileyen bu hastalıktan kurtulayım derken otururken kalkarken yürürken acı çekecek bir hale gelebilirsiniz .. sonrasında insan doktorundan söyle bir komplikasyon gelişmiş tekrar ameliyat gerek desin de bi umut tekrar ameliyat olayım iyilesirim belki diye umuyor.. yıllarca araştırdığı güvendiği para verip ameliyat olduğu doktordan başka doktora git cevabını duyunca insan yikilabiliyor.. benim yaşadıklarımı yaşayan birisi bu gruba yazsaydı ben bugün bu yaşadıklarımı göze alamayıp ameliyat olmayıp bu yaşadığım acıları yaşamaya mahkum edilmeyecektim belki de.. benim durumumu da aklınızda bulundurun ki ameliyat sonrası inşallah aynı sorunları yasamazsınız ama yaşarsanız da benim kadar husrana uğramazsınız.. foruma bir daha yazmayacağım özelden bir şeyler sormak isteyen olursa cevaplayabilirim .. Herkese şifa diliyorum..
    Öncelikle sana geçmiş olsun.Muhtemelen lazer uygulaması ile operasyon geçirdin ve bu sende kalıcı sıkıntılar bıraktı.Önceki sayfalarda kendi yaşadığım,sonu ameliyat olan sürecimi ayrıntılı anlattım.Doktor eğer ameliyat dediyse bunun başka çözümünü kesinlikle aramaya kalkmayın.7 ay boyunca üst düzey ağrılar,acılar yaşadım.Bende oluşturduğu psikolojik sıkıntıyı saymıyorum bile.2019 Aralık ayında ameliyat oldum.ALLAH a şükür kurtuldum.Düşünün benim doktorum Sezai Leventoğlu ameliyat sonrası krem bile vermedi.Evet ara ara makatımda huzursuzlukar hissettim ama eski acıdan,spazm dan eser kalmadı.Uzun lafın kısası bu ameliyatı olan insanlar altına sıça sıça gezmiyor.Bunu aklınızdan çıkarın.Yapacağınız tek iş ,bütün Genel Cerrahların yaptığı ameliyatta seçici davranıp,alanında uzman progtolog alanında uzmanlaşmış Genel Cerrrahlara ameliyatınızı olmanız.ALLAH başka dert vermesin ama ameliyat denen hastalarda göz göre göre bu acılara izin vermesin.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 0xbkt

    Dışkı suda batmalı. Yoksa çok yağlı yiyorsunuz, lifli gıdalar tüketmiyorsunuz, ya da başka bir sorununuz var.
    Konuyla alakalı farklı görüşler önceden beri mevcut.

    Son zamanlarda daha çok dillenen görüş şu şekilde;

    “Dışkınızın suya düştüğünde yüzüyor olması tercih edilir çünkü yüzen bir dışkı diyetinizin bolca lif içerdiği anlamına gelir. Lif bakterileri çeker ve bu da gaz oluşturur. Bu sayede dışkı suda batmaz. Eğer dışkı batıyorsa daha çok tam tahıl, mercimek, nohut yemek ve sebze meyve tüketimini artırmak gerekir.”

    3 tane proktoloji prof.’u da bu görüşü savunuyor. Hatta iğrenmezseniz, arama motoruna “İDEAL DIŞKI” yazıp görsellere bakın, klozette yüzen örneği görürsünüz

    Açıkçası muayene olduğum 3 farklı proktoloji profesörünün de “dışkıda lif artarsa, hacim artar. Yeterli lif alıp almadığını dışkının suda yüzmesinden anlayabilirsin” ifadesi benim mantığıma yattı.

    Ayrıca lif takviyesi alıyorum diyorum. Nasıl lif tüketmemiş olduğum yorumunu yapabiliyorsunuz anlamadım.

    ***ÖNEMLİ*** Dışkının yüzmesi olayını şöyle tanımlayayım. Dışkı elbette sürekli yüzer şekilde kalmayacak. Dışkı suyun dibine bir anda çökmeyecek diyelim. Suyu üstünde biraz KALACAK ve yavaş yavaş BATACAK...

    İdeal dışkıdaki lif tanımı: “Dışkının hızla suya batması içindeki lif oranının düşük olduğunu gösterir, bu durum sıklıkla günde 2 Lt’den az su içen ve liften (baklagiller, sebzeler vb.) fakir beslenen kişilerde görülür.”

    Allahım konuştuğumuz konulara bak ya Tez zamanda şifa bulsak da kurtulsak...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi reguse -- 28 Eylül 2020; 18:1:3 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Siyahkuşak

    Öncelikle sana geçmiş olsun.Muhtemelen lazer uygulaması ile operasyon geçirdin ve bu sende kalıcı sıkıntılar bıraktı.Önceki sayfalarda kendi yaşadığım,sonu ameliyat olan sürecimi ayrıntılı anlattım.Doktor eğer ameliyat dediyse bunun başka çözümünü kesinlikle aramaya kalkmayın.7 ay boyunca üst düzey ağrılar,acılar yaşadım.Bende oluşturduğu psikolojik sıkıntıyı saymıyorum bile.2019 Aralık ayında ameliyat oldum.ALLAH a şükür kurtuldum.Düşünün benim doktorum Sezai Leventoğlu ameliyat sonrası krem bile vermedi.Evet ara ara makatımda huzursuzlukar hissettim ama eski acıdan,spazm dan eser kalmadı.Uzun lafın kısası bu ameliyatı olan insanlar altına sıça sıça gezmiyor.Bunu aklınızdan çıkarın.Yapacağınız tek iş ,bütün Genel Cerrahların yaptığı ameliyatta seçici davranıp,alanında uzman progtolog alanında uzmanlaşmış Genel Cerrrahlara ameliyatınızı olmanız.ALLAH başka dert vermesin ama ameliyat denen hastalarda göz göre göre bu acılara izin vermesin.

    Alıntıları Göster
    Bu yazdığınız yorum için, eğer alıntı yaptığınız kişi sizi özelden bilgilendirirse ÇOK şaşıracağınıza yemin edebilirim :)
  • 
Sayfa: önceki 174175176177178
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.