Şimdi Ara

Anakartımda Ram Çalışmaması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
233
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar sabah bir konu açmıştım, 4x8 32 GB olarak kullandığım yeni RAM'lerim Memtest sonucu bozuk gibi görünmüştü.

    İzlediğim yolları sizlere tek tek anlatıyorum.

    Anakart ASUS TUF X470 GAMING Plus.

    İşlemci R7 2700X.

    RAM Corsair Vengeance RGB Pro 3200 MHz 4x8.


    1) Tüm RAM'ler takılı halde iken (4x8), bilgisayar önce açıldı. Ama hiçbir oyuna giremedim, oyunları arızalı veya silinmiş olarak gördü.

    2) Daha sonra format attım, defalarca 0x8007025D hatası aldım ve format işlemim başarısız oldu. RAM slotlarını değiştirerek ve 2 RAM'i sökerek düzelttim (şans)

    3) Formattan sonra 4 RAM'i de takarak oyunları indirdim, bu sabah oyunlara girerken tekrar aynı hataları aldım.( fatal error vs. )

    4) Tüm RAM'ler takılı iken Memtest gerçekleştirdim ve 7. testte sorunlar baş göstermeye başladı.

    5) Arızalı RAM'leri tek tek bulmak için her bir RAM'i önce tek tek, sonra ikişerli olmak üzre 2. ve 4. slotlar üzerinden test ettim, bu sefer hiçbiri hata vermedi.

    6) Tüm RAM'leri tek tek 1. slota takarak PC'yi başlatmayı denedim( XMP kapalı ), mavi ekranlarla karşılaştım.

    7) Tüm RAM'leri tek tek 2. slota takarak PC'yi başlatmayı denedim( XMP açık ), sorunsuzca çalıştılar, lakin tek slot RAM'ler oyunları açmadı.

    8) Tüm RAM'leri ikişerli olarak 2. ve 4. slotlara takarak PC'yi açtım ve oyunlara girdim, sıkıntı çıkmadı. ( XMP açık )

    9) 3. RAM olarak 1. slota RAM taktım ve bilgisayar 3200 MHz'de açılmadı 2133 MHz'de açıldı, oyunlara girmedi.

    10) 4. RAM olarak 3. slota da sonuncu RAM'i taktım ve bilgisayar oyunları açmadı. Tekrar 2 RAM'e düşürdüm ( 2. ve 4. slot ) oyunlar vs. sorunsuz açılıyor.


    Yaşadığım sorunun aynısını Corsair'e ait bir forumda aynı anakartı, aynı RAM'leri kullanan biri tarafından açılmış bir yazıda buldum. Linki buraya paylaşıyorum. Yazının sonunda nasıl yapmış, çözmüş mü çözememiş mi belirtmemiş.


    4x8Gb Vengeance RGB Pro not work in Asus TUF x470 Plus - The Corsair User Forums

    4x8Gb Vengeance RGB Pro not work in Asus TUF x470 Plus Memory

    forum.corsair.com


    Sizce anakart RAM slotlarında bir sorun olabilir mi? Bu anakartın RAM destek klavuzuna baktığımda açıkcası pek bir şey anlamadım lakin bazı arkadaşların aynı sistemde aynı ramlerin çalıştığına dair yazılarını okudum.

    Lütfen bilginize ve yardımlarınıza ihtiyacım var, şimdiden teşekkürler.








  • anakart destek listesine bakmissiniz ama tam bakmamissiniz 4 tanesi birlikte calisan ramler genelde 2666mhz den başliyor. ramleri xmp ye aldiginizda otomatik 3200 e cikiyordur. voltajlari 1.35 yaparak bütün ayarları manuel ayarlayip 2666 yada 2800mhz de bi deneyin. sanirim islemcinin limitlerine takiliyorsunuz. keske 16x2 ram alsaymissiniz
  • İade edebilirseniz edin yoksa çok uğraştırır. Başta nasıl giderse öyle gider. Gskill ve samsung çipli ramlere yönelmeli ryzenciler.
    Bu arada ramlerin yerlerini değiştirirken biosu resetlemeniz iyi olur. Uzunca süre power düğmesine basıp veya bios jumperını resetlemek gerektiğini okumuştum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rerererara -- 27 Temmuz 2020; 0:33:8 >
  • Benzer sorunu yaşamış olarak, cpuyu söküp tekrar takınca sorun bende çözüldü ama farklı ramle denemeniz iyi olur.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Aslında 2x16 GB toplamda 32 GB kullanıyordum. 32 günümüz şartlarında fazla bile geliyor. Şuan 16 GB kullanmama rağmen hiçbir aksaklık yaşamıyorum. Ve o dediğiniz 2666 MHz olayını aslında ben de gördüm. Lakin başka forumlarda benim ile aynı sistemi ve aynı Ram'leri kullanan kişiler Ram hızını 3200 de kullandıklarını belirtmişler. İşte tam burada aklıma takıldı. Asus servise detaylı bir mesaj attım fakat ilgilenen yok. Robot mesaj olarak '' Ürünü teknik servisimize gönderin '' ibaresi gönderilmiş. Ram'lerim sağlam ise, ki sağlam olduklarına inanıyorum çünkü 2 hafta ilk aldıklarım ile 3 gündür de yeni aldıklarım ile sorunsuzca bilgisayarımı kullanıp oyunlarımı oynayabiliyorum. Belki ileride upgrade gidersem 4X8 = 32 GB olarak kullanırım. Mesela X570 anakart alasım var, hele bir düşsün fiyatları acelem yok.

    Diğer arkadaşın önerisine istinaden, yurt dışından termal macun siparişi verdim, elime ulaşma süresi ağustos 7 olarak belirtilmiş. Termal macun elime ulaştığında işlemciyi de bir kez sök tak yapacağım, belki dediği gibi olur ve düzelebilir.

    Yardım ve önerileriniz için ve zaman ayırdığınız için ayrıca çok teşekkür ederim. Şimdilik konu askıda kalsın, daha sonra sorunu hallettim veya halledemedim gibisinden tamamlama sonucu paylaşacağım.




  • rerererara R kullanıcısına yanıt
    Yanlışım var ise lütfen düzeltin, Corsair Ram'ler zaten halihazırda Samsung çip ve yongalar kullanıyor diye bilmekteyim.
  • Ayni sistem derken ryzen 2700x ile mi yoksa daha yeni seri ile mi? yeni seriler daha fazla ram mhz desteklemekte. Eski işlemciler daha az ram destegi sunmakta.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: beysas

    Yanlışım var ise lütfen düzeltin, Corsair Ram'ler zaten halihazırda Samsung çip ve yongalar kullanıyor diye bilmekteyim.
    Çoğu corsair ramde samsung chip yoktur. Bazılarında var. Eskiden ramlerin üstü açıktı malzeme görünüyordu şimdi soğutma kapatıyor görünmüyor. Tam modeli nedir bakalım. Micron veya hynix olabilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rerererara -- 27 Temmuz 2020; 21:1:45 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • corsair ramler amd cpu lar ile tam uyumludur.
    bu konuda sorun olacağını sanmıyorum.

    ama ilk mesajında yazdığın bi detay dikkatimi çekti.
    amakartın 1 nolu slotuna tüm ramleri tek tek taktığında mavi ekran aldığını yazmışsın.
    ve tüm aldığın hatalar birinci slota modül takılınca oluyor.

    anakartın 1. slotu arızalı gibime geliyor.
    birde bios güncellemesi yapıp deneyin.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: zeki1981

    corsair ramler amd cpu lar ile tam uyumludur.
    bu konuda sorun olacağını sanmıyorum.

    ama ilk mesajında yazdığın bi detay dikkatimi çekti.
    amakartın 1 nolu slotuna tüm ramleri tek tek taktığında mavi ekran aldığını yazmışsın.
    ve tüm aldığın hatalar birinci slota modül takılınca oluyor.

    anakartın 1. slotu arızalı gibime geliyor.
    birde bios güncellemesi yapıp deneyin.
    Haklısınız. Bana kalırsa da Ram slotlarında bir sorun var. Çünkü yanlış hatırlamıyorsam, maddelere bir madde eklemeyi unutmuşum. O da 4 Ram takılı halde XMP kapalıyken ( yani Ram'ler 2133 MHz'de çalışırken ) oyunları açmamasıydı, tıpkı tek slot Ram gibi, oyunlara defalarca tıklandığı halde açılmıyordu. Aslında 10 dakikalık bir videom var, ama videosu 2k kamera çözünürlüğünde çektiğim için boyutu 5 gb kadar, hem yüklemeye eriniyorum hem de o anda konuşmalarım çok amatörce. Yine de belki sorunun tam anlaşılması için paylaşabilirim. Çünkü orada neredeyse tüm maddeleri ve yazmayı unuttuklarımı da kayda aldım.

    Açıkçası, ağustos 15 gibi 2 haftalığına şehir dışına çıkacağımdan, o vakitlerde anakartı servise göndermeyi düşünüyorum. Belki ben gelene kadar hallederler en azından, bu şekilde pek mağdur olmam. Asus'un servisine de pek güvenmiyorum. Önceden Zenfone 2 kullanırken telefonum arızalandı, garanti için servise yolladığımda anakartın bozulmuş olduğunu ve yedek parça bulunmadığını söylemişlerdi. Ki zenfone 2 o zamanlarda Asus'un sondan 1. çıkardığı telefondu. Bunun da yedek parçası yoksa kapat servisi niye açık kalıyor değil mi? Ayrıca muhattabımız bir bayandı ve aşırı bir şekilde saat 5 olsa da çeksek gitsek diye düşünen ve ona göre sizinle konuşan tiplerdendi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi beysas -- 28 Temmuz 2020; 1:49:0 >




  • beysas kullanıcısına yanıt
    bende asus zenfone kullandım intel atom işlemcili olanlardan.
    garanti süresinin bitimine 2 ay kala asus değişim kararı vermişti. o zaman çok mutlu olmuştum.

    sen anakartı ver en kötüsü değişim yaparlar. ama benim tespitimi yaz mutlaka 1 nolu slota ram takınca çalışmıyor anakart.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.