Şimdi Ara

Anakartım ötmüyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
496
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 3 yıldır sorunsuz çalışan bilgisayarım bir gün açılmadı herhangi bir darbe almamasına rağmen. Ekrana hiçbir sinyal gelmiyor. Fanlar çok iyi dönüyor işlemci yanında CPU power ledlerinin hepsi yanıyor kısacası herşey normal. Ekran kartında sorun yok denedim, işlemciyi iki kere söküp taktım pinlerde sorun yok. Güç bağlantıları tam, anakartı dışarı çıkardım işlemci, işlemci fanı ve anakart + işlemci + işlemci fanı güç bağlantılarını gerçekleştirip çalıştırmayı denedim. Ram bulunmadığı için anakart hoperlörünün ötmesi gerekiyordu fakat ötmüyor. Küçük hoperlörü çıkarıp bağlantı noktalarına jumper bağlayarak masaüstü hoperlöyürümün 3.5 mm jackına temas ettirdim fakat yine hiçbirşey yok. Benim çıkarımım anakartın arızalı olduğu yönünde. Doğru mudur?
    Şimdiden teşekkürler.
    PC:
    https://forum.donanimhaber.com/videolu-inceleme-1577-tl-fiyat-performans-masaustu-yepyeni-testler--71765107#71765107







  • Peki bilgisayar açılıyor mu ?
    anakarttan daha önceleri ilk açılıştaki ı DIT sesi geliyormuydu ?
    harddiskin kasa üstündeki ışığı yanıyormu güç düğmesine bastıktan sonra ?
    acaba ekrana giden kabloda sıkıntı mı var ?
  • acheron34 kullanıcısına yanıt
    Merhabalar, bilgisayar açılmıyor açılsa da ekrana hiçbir sinyal gelmediğinden birşey anlayamıyorum. Anakartım yalnızca hata durumunda buzzerı öttürüyor, 3 yıldır ses duymadım yani buzzerdan 3 yıl önce kurulum sırasında duymuştum sesini. Ekrana giden kabloda da bir sıkıntı yok sağlam bir pc taktım onda hiçbir sorun çıkmıyor. HDMI ve DVI denedim.
    Kasayı tekrar topladım sorun devam etmekte. HDD ışığı hep yanıp sönerdi düzgün çalıştığı zamanlar fakat yanıp sönmüyor şuan farkettim. Sanıyorum BIOS'a hiç giremiyor.
    Teşekkürler



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Astronot1997 -- 26 Ocak 2017; 18:57:52 >
  • Hocam benimde masaüstü bilgisayarım çok eski ve bir zamanlar bende alıyordum böyle hata ama benimki bazen oluyordu. Sonra bende hata vermeye başladı her açılışta rest atmak zorunda kalıyordum. Hata yı araştırdım ve power dan alan gücü dağıtmada görevli devrenin kısa devre yaptığını sonucuda vardım. Hata hala devam ediyor ama bir şey olmadı yani anakart sağlam. Sizinde belki elektriksel bir sıkıntı olabilir. Akım ölçmeniz mümkünse deneyin derim.
  • Forumda gezerken konunuza denk geldim bende sizinle aynı ekran kartını kullanıyorum.Bazen oyunlarda yada chrome da dolaşırken ekran kartı hdmi no sinyal diyerek pc yi kitliyor kasa çalışmasına rağmen hiçbir işlem yapamıyorum.Aynı ekran kartını kullanıyoruz acaba yazılımsal bir sorun mu bu? Kusra bakmayın sorunuza soru gibi oldu
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.