Şimdi Ara

anakart ya da hdd arızalı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
530
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • s.a
    arkadaşlar sistemimde iki adet hdd var. işletim sistemi sata olana kurulu.ide de ise yedeklerim var. pc bazen direk olarak açılıyor ama genelde açılışta 'windows bir bilgisayar disk yapılandırması sorunu nedeniyle başalatılamadı. seçili önyükleme disketinden okunamadı. önyükleme yolunu ve dökümanını gözden geçirin. ek bilgi için donanım disk yapılandırması hakkındaki windows belgelerine ve donanım elkitaplarına bakınız.' hatasını veriyor. yani sata hdd i görmüyor. sata kablosunu değiştima ma sorunum düzelmedi.ben de tuttum ideye de işletim sistemi kurdum. şimdi anakartın sata girişleri bozulmuş olabilir, sata hdd bozulmuş olabilir ya da aldığım sata kablosu da bozuk olabilir. maalesef etraftaki arkadaşlarda sata hdd i deneme imkanım olmadığı için sorunu çözemedim. öğrenmek istediğim tek şey şu. sata hdd i ideye çeviren kablo var diye biliyorum ama hiç kullanmadım.bu kablo ne kadardır ve kullanışlı mıdır? yoksa pc yi satayı deneyebilecek bir tamirciye mi götüreyim. saygılar...







  • sorun anakartta değil bence
    sata diskini görüyor ve partitionları da görüyor. windowsu başlatamadığından hata veriyor. diskte yapabileceğin şeyleri yap. pata diskte windows kuruluyken sata diski görebiliyorsan -görebilmen lazım diye düşünüyorum- hdtune programıyla tarat diskini bir hata var mı bak yoksa formatlayıp tekrar dene sata diski.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Selcuk Igci -- 8 Eylül 2009; 18:41:12 >
  • pata diskteyken sata hdd i maalesef görmüyor. ama bu tek başına sorun hdd de demek için yeterli bir veri değil sonuçta. yine de sağol.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.