Şimdi Ara

Anakart ve Ekran kartı birleşmesi ve Aynı ürünü farklı isim altında satma konusunda y

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
373
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 1. soru
    Beyler yukarıda verdiğim link deki gibi ekran kartları aynı özellikler farklı markalar altında çok fazla fiyat artışı veya düşüş görüyoruz. Peki ASUS ana kartına veya MSİ ana karta EVGA ekran kartıtı taksam veya aynı şekilde farklı ürünlerin parçalarından yeni bir bilgisayar toplamak istesem performans düşüşü yaşarmıyım şimdi hepiniz diyeceksiniz ki ASUS'a, Asus altında geforce ekrantı tak daha uyumlu olur veya MSİ ekran kartına MSİ satışa sunduğu ekran kartını tak ama görüyorsunuz ki ASUS altında Geforce ekran kartı diğer ekran kartı markalarına göre daha pahalı.

    2.soru
    Eğer ki ben bu ASUS ekran kartına bu para yı verip alsam yani parasının kakkını verir mi bundaki amaç ne yani adamlar daha mı dayanıklı yapıyor diğer ekran kartlarına göre overclock yapımında daha mı dayanıklı daha fazlamı güçlü ve performans veriyor yoksa sadece marka yani isim farkına mı veriyoruz biz bu parayı ?



    Şimdiden cevaplarınız için teşekkürler bunu bir tartışma konusu olarak ve aydınlanmaya yardımcı olarak açıyorum.







  • 1. sorunun cevabı şu, hiç mi hiç fark etmez, Nvidia ekran kartı ile AMD işlemci(veya AMD ekran kartı ile INTEL işlemci) kullansan bile sorun yok, o firmalar sırf kendi ürünleriyle çalışır hale getirip kendi topuğuna sıksın ki, bunu yapabilmek için Apple kadar büyük bir pazar payın olması lazım ki o da bu şirketlerde yok, biz onları iplemiyoruz diyemezler. 2. sorunun cevabıysa şu, ASUS çok paragöz bir firma, sırf pahalı olan iyidir kafasıyla parça alan adama ürün satmaya çalışıyorlar Türkiye'de, mesela yurtdışında Sapphire R9 390 diğer hepsinden daha pahalıyken burada 200 Tl daha ucuz, çünkü Türkiye'deki "Sapphire kötüdür" algısını kırmaya çalışıyorlar. ASUS ise Technopat'ta yaptırdığı reklamlar sağolsun en kaliteliymiş gibi dolanıyor(ki değil). Marka desen marka değil(yani biri Vestel biri Apple olsa farkı anlarım da, neyse), kaliteli desen kaliteli değil(MSI, Sapphire, EVGA vb. firmaların ürünleri çok daha iyidir), sırf reklam yapıp ekmeğini yiyor ekran kartı piyasasında, ha anakartları iyi ona bir şey diyemem(ki kendim de ASUS anakart kullanıyorum), yani kısaca fiyat kırmadan anca "keriz" gördüğü üç beş kişiye satarlar o ekran kartlarını ki bu çeşit kullanıcı da onboard ekran kartı versen açıyo mu açıyo diyip devam edebileceği için bu fiyatlara çıkmaz. Eğer Sapphire ve EVGA'dan bir %10 ucuza satarsa kartları bu konu tekrar düşünülebilir, çünkü o zaman tam bir yeri olur, ancak şimdilik mantıksız. Bu arada linkleri atmamışsın aklında bulunsun.




  • Ekran kartı konusunda arkadaşa katılmamak elde değil. Asus notebook yapsın, anakart yapsın, monitör ve modem yapsın. Bi gtx760 ve r9 280x asus ekran kartı aldım başım ağrıdı. Adamlar vramleri soğutma gereği duymamış. R9 280x i servise yolladım 5 komponent yanık dediler değişim iade kararı çıktı. Gtx760 da overclock stabil değildi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • rorschach_ kullanıcısına yanıt
    Hahahha o bendeki hd 7870 de aynı sebepten gitti dostum. Benim vrmler 90-100 derece çalişiyordu en son pc bi res attı, atış o atış kartı öteki tarafa uğurladık.
  • İlk sorunun cevabına gelirsek Hiç Farketmez marka olayı 2.sorunun cevabı ise Asus isim yapmış firmalar benim gözümde bir Asus Neyse Evga MSI sapphıre Zotacta odur ven kartların Sogutmasıba felan bakarım ona göre seçimimi yaparım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: emmre129

    Hahahha o bendeki hd 7870 de aynı sebepten gitti dostum. Benim vrmler 90-100 derece çalişiyordu en son pc bi res attı, atış o atış kartı öteki tarafa uğurladık.

    İşin garibi son kullanıcının kartın aşırı isindigindan haberi olmuyor bakıyor kart 70-75 te çalışıyor. Bir daha asus ekran kartı almam inşallah. 2. Elde hep asus satılıyor farkındaysanız. Sapphire r9 200 serisi vapor-x ve tri-x leri filan millet satmıyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • rorschach_ kullanıcısına yanıt
    Kullanıcı çekirdeğin ısısına bakıyor. benim ekran kartı 65 dereceyi geçmezdi şaka gibi değil mi? 65 dereceyi geçmeyen kartı öteki uğurladım. Ama vrmler öyle mi yeri geldiğinde 110 dereceyi bile görmüştür Asus burayı niye soğutmuyor anlamıyorum.
  • Nerding_Gamers kullanıcısına yanıt
    çok haklısın kardeşim bu konuda yani arrdağım cevapları buluyorum çok teşekkürler
  • emmre129 kullanıcısına yanıt
    yani bence bu konuda ekran kartlarını da geçtim monütör falan yani hepsinde öyle hememn hemen ekran kartı alırken de bence en önemli özellik tam performansdaki iken bile soğutması hani çoğu markada bunları elde ede biliyorken sadece asusu tercih etmek çok yanlış
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.