Şimdi Ara

Anakart tavsiyesi ( sistem parçalarını konuda açıkladım )

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
761
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Ekran kartı: Msi GTX 980
    Kasa : Dark N10
    Ram : 8x2=16gb 3000mhz
    İşlemci : i7 6700k 4.0ghz
    İşlemci Soğutucu: Corsair Hydro Series H100i v2
    Power supply: Evga 750watt gold
    Harddisk : WD 1TB 7200rpm 65mb cache

    Arkadaslar bu sisteme uygun anakart tavsiyesi alabilirmiyim. Aslında aklım da MSI z170 pro gaming carbon modeli var. Yanında Steelseries mouse hediyeli. Mouse çokta önemli değil aslinda ama fazla mal göz çıkarmaz :) yedekte dursun. Son zamanlarda ama forumda herkes Asus tavsiye ediyor. İşlemci soğutucusu sayesinde oc yaparım ileride. Ama şuan zaten sistem bu haliyle rahat rahat çalışır. Anakart tasviyelerinizi bekliyorum arkadaşlar. Şimdiden herkese teşekkür ederim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cilekci -- 8 Mayıs 2016; 18:42:30 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • msi z170 m5 modeli güzel hem killer network hem bios teknolojisi gayet güzel oc yaparsanız kullanışlı sanırım onun da mouse hediyesi var

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam açıkçası diğer tüm parçalar bariz bir şekilde rakamlarla farklılık gösterebiliyor. Ram, ekran kartı, işlemci, harddisk vb... Ama anakartta neye dikkat edicem açıkçası bende bilmiyorum. O kadar incelemede sadece çok pahalı anakartların bağlantı yollarının altın olduğunu öğrendim birde aynen hocam dediğin gibi lag'ı minimuma indirmek için killer network özelliği öne çıkıyor. Ramleri desteklediği Max kapasitede MHZ cinsinden'de hemen hemen aynı hepsi. Ben anlamadım bu işi :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Asus Z170-A veya Pro Gaming tercih edin.
    Overclock yapılacaksa PWM, Mosfet, Mosfet Package, Inductor, Capacitor, Driver gibi bileşenlere dikkat edilmesi yerinde olur.
    Daha önceki bir yazımdan alıntı:
    quote:

    MSI Gaming M5 - Gigabyte Gaming 3 - Asus Z170-A / Pro Gaming dörtlüsü arasında en iyi VRM'e sahip anakart Asus Z170-A ve Pro Gaming'dir. MSI'da 3 true phase bulunuyor ve doubler ile 6 virtual phase elde ediliyor. PK616BA mosfet kullanıyor, oldukça az ısınan fakat düşük kapasiteli bir mosfettir. Gigabyte'da 4 true/virtual phase bulunuyor, SiRA18DP mosfetler 25 derecede 33 amper sağlarken 14.7w ısı dağıtır. PK616BA'ya göre daha verimli bir mosfettir. Asus ise 4C09N mosfet kullanıyor ve 4 true phase 8 virtual phase bulunuyor. 4C09N 25 derece 52 amper sağlıyor ve 25w ısı dağıtıyor (80 derecede 39 amper). 8 virtual phase bulundurması ve yüksek kapasiteli mosfetler sayesinde günlük kullanımda işlemciye 320 amper sağlayabilir. Skylake işlemciler 4.5GHz seviyesinde overclock yapıldığında 150w üzeri tüketim sergilemiyorlar fakat VRM'in yüksek kapasitesi aynı zamanda düşük sıcaklık ve daha uzun ömür demek. Gaming 3 ise 105 amper seviyesinde.
    True phase sayısının fazla olması da aynı oranda daha düşük ripple demektir. 3 true phase 60mv, 4 true phase 45mv, 6 true phase 30mv gibi.
    Load-Line Calibration için ise Asus Level 1-8 arası seçenekler sunarken Gigabyte ve MSI Z170'de 2 seçenek sunuyorlar. Gigabyte ve MSI da LLC enable edildiğinde yeterli değerler sunuyorlar. Asus'da da Level 5 günlük kullanım için ideal.
    Overclock için bir seçim yapılacaksa Z170-A / Pro Gaming bu fiyat seviyesinde en iyi seçeneklerden biri.





  • Asus Gaming anakartlar Doom oyununu veriyormuş.




  • Firienholt kullanıcısına yanıt
    Hocam benim sistemime göre o zaman hangi kartı tavsiye ederseniz. Asus Z170A'mı yoksa Asus Z170 Pro Gaming'mi? İkisinide inceledim Asus Z170A daha iyi özelliklere sahip gözüküyor kendi sitesindeki karşılaştırmasında ama daha ucuz. Onuda anladım :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Z170-A ile Pro Gaming ses yongası dışında aynı kartlar sayılır. Z170-A'da ALC892, Pro Gaming'de ALC1150 bulunuyor. Harici ses kartı kullanılacaksa aradaki fiyat farkını vermeye hiç gerek yok.
  • Eksende Z170-A 512TL, Pro Gaming 591TL . Fiyatı yüzünden muhtemelen Z170-A alıcam. Seçenekleri Son ikiye düşürdüğüm için detaylı inceledim iki kartıda.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • cilekci kullanıcısına yanıt
    Sayın İlgili,

    Size Gigabyte Z170-Gaming K3 model anakartımızı önerebiliriz.

    Saygılarımızla
  • Gigabyte almayın
    Bende gigabyte onermiyorum
    Bilginize

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • asus alacaksan m8 hero
    gigabyte ud-th5 gaming5
    msi gaming 5

    anakart ve güc kaynaginda ucuz ürünlerden uzak durun. pro gaming kullanmistim ve bir sürü sorunu vardi. arkadasim da kullaniyor otomatik ayarlarda islemci 4.2 'ye cikmiyor mesela en basitinden. fan ayarlarinda bios donup kaliyor. ucuz alan iki kere alir(tecrübeyle sabit)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • cilekci kullanıcısına yanıt
    MSI anakartlarda hepsiburada.comda %10 indirim var
    22 mayısa kadar gecerli
    sepete eklenince %10 fiyatı düsüyor
     Anakart tavsiyesi ( sistem parçalarını konuda açıkladım )

    http://www.hepsiburada.com/msi/anakartlar-c-152?utm_source=email&utm_medium=newsletter&utm_campaign=marketing-20160519&utm_content=pazarlama&utm_term=kategori-genel.&wt_em=newsletter.pazarlama.kategori-genel.marketing-20160519

    onerim z170a gaming pro carbon




  • cilekci kullanıcısına yanıt
    Asus z170-A yahut Asus Z170-Pro Gaming seni fazlası ile tatmin edecektir. Eğer bütçeni artırabilirsen Maximus 8 Ranger'ı da öneririm
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.