Şimdi Ara

Anakart Sorunu lütfen bilgili arkadaşlar yardım etsin..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
619
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bilgisayarıma yeni power alıp kurdum bütün bağlantıları yaptığımda çalıştıramadım. Sonunda cha-fan diye geçen powerdan gelen ince 4 pinli bildiğim kadarı ile kasa fanlarının hızını ayarlayan bağlantıyı çıkarıp çalıştırmayı deneyince fanların hepsi çalışıp sistem düzgün bir şekilde çalışmaya başladı fakat bu seferde bilgisayarın BİOS u açılmıyor. bios pili jumper filan herşeyi denedim ancak sistemde bir sorun olmamasına rağmen herhangi bir patlama yanma çatlama olmamasına rağmen sistemim çaışmıyor internette çok araştırdım en mantıklısı biosun silindiği geldi bana bir öneriniz varmıdır bu sorunu nasıl çözebilirim biosu yeniden nasıl yüklerim.
    Anakart: Asus M5A97A2



  • Hocam bios silinmez. Öyle bir durum söz konusu olamaz. Bios zarar görseydi görüntü dahi alamazdın. Ayrıca cha_fan dediğiniz soket kasa fanı soketi oraya taktığınız kablo nereden geliyordu? Ayrıca ekran geliyor mu? Bir hata kodu alıyormusunuz? Ekran da ne var? Lütfen daha açıklayıcı yazın. Yoksa yardım alamaz yada yanlış yönlendirilirsiniz.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • scuti S kullanıcısına yanıt
    hocam hiç görüntü alamıyorum ekrana herhangi bir şey gelmiyor. powerı ilk taktığımda 3-4 kere açıldı bilgisayar hard disk hata verdi filan yeniden başlattım daha sonrasında açılmamaya başladı hard diski hatta herşeyi devre dışı bıraktığım halde bir daha açamadım bios ekranına daha gelemedim hiç görüntü gelmiyor fakat bilgisayar normal çalışıyor gibi görünüyor. ne yapabileceğimi bilmiyorum.
  • Hocam önce bağlantıları kontrol edin. Ekran kartını ve ramleri çıkarıp tekrar tıkın. İşlemci ve psu arasında diğer 4 girişli bir soket var onu kontrol edin power dan gelen soketi ona takmayı unutmayın. Ayrıca kasa içini bağlantılar net görülecek şekilde bir resim atabilirseniz iyi olur. Son olarak bip sesi alıyormusunuz?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 4'lu yada 6 li anakart baglantisini iyice kontrol edin.
    Ekran kartinin varsa guc girisini takmayi unutmayin.

    Bahsettigim 4 lu giris psu'nun hemen altinda yer alir genellikle. Islemci fanini cpu fan yazan yere takin. Cha-fan bos biraksaniz da olur onemli degil ancak egzoz fani girisi eger uygunsa normalde buraya takilir degilse molex 4'lu kablolara takilir.

    Gelen bip sesleri cok onemli eger bip sesi almiyorsaniz bahsettigim kablolarin iyice oturdugundan emin olun. Kesilmeyen bip sesi varsa ramleri iyice takin.
  • Öncelikle teşkkür ederim ilginiz için,

    Hocam dediklerinizin hepsini daha önceden yaptım ancak bi sonuca ulaşamadım bu işlemci ve ekran karti arasindaki 4pinlik girişe powerdan gelen kabloyu takinca sistem hiç açılmıyor. Ben onu çıkardığımda ise sistem çalışmaya başlıyor fakat ekran gelmiyor bi türlü sonuca ulaşamıyorum. Bu kabloyu nasıl adapte edebileceğimi bilmiyorum ayrıca ek bilgi bu kabloyu takınca ve çalıştırmayı deneyince sadece powerın fanı bi titriyor ama dönmüyor diğer fanlar hareket bile etmiyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam o 12V 4 pin power ı takmazsanız görüntü almanız mümkün değil. Şimdi öncelikle onu takın sonra ramler dahil, hdd, DVD, hatta işlemci fanı hariç tüm fanları ve usb bağlantılarını sökün ve sırayla takarak kasayı çalıştırmayı deneyin.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • scuti S kullanıcısına yanıt
    scuti ne yaptıysam çalışmıyor bilgisayar bu kabloyu takınca dediklerini harfiyen uyguladım fakat sadece powerın fanı titriyor bütünn tepkisi bu bilgisayarım daha öncede dediğim gibi o kabloyu takmayınca çalışıyor herşey bir türlü anlam veremiyorum.
  • Atmosfx kullanıcısına yanıt
    Calisiyor diyorsunuz ancak o kabloyu takmadan islemci calismaz.

    Ekran karti,ram ve islemci haric butun aygitlari cikarin sonra 4 pinlik psu p4 kablosunu ve 24 pinlik anakart kablosunu dogru taktiginiza emin olun. Mumkunse psu'yu baska pc'de deneyin.

    CPU fani dogru yere taktiginiza emin olun, ekran kartinizin guc kablolarini dogru taktiginiza emin olun.

    PSU'yu takmadan once islemciyi cikardiniz mi?

    Bip sesleri geliyor mu? Kasanizin buzzer baglantisi var mi onceden bip sesleri geliyor muydu?
  • Atmosfx kullanıcısına yanıt
    Hocam @n-force 'nin dediği gibi o kablo işlemciye güç verir. Yani onu takmadığın zaman işlemci çalışmaz.



    Işlemciyi söktünmü? Pinlerine zarar vermiş olabilir misin? Ayrıca montaj sırasında yanlış bir bağlantı yapıp anakartı yakmanız muhtemel. Arkadaşın dediği gibi başka bir power ile deneyin yada o power'i başka kasa da deneyin. En güvenlisi başka bir power'i kendi kasanıza takmanızdır. Yine aynı arızayı almanız durumunda teknik yardıma ihtiyaç duyacaksınız. Evde yapabileceğiniz birşey yok. Ayrıca bip sesi gelip gelmediğini soruyoruz?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam bakın siz bu ilk resimdeki 8 pinlik güç girişinden bahsediyorsunuz o zaten takılı onluk bi problem yok ben tam açıklayamadım kusura bakmayın benim bu ikinci resimdeki girişle sorunum var arkasındaki beyaz yere takılıyor sanırım cpu_fan girişinin yanındakilere de takılıyor ben bu kabloyu boşta mı bırakacağım bunu bir yere de takmasam sorun olmaz sanırım ama bilgisayarım açılmıyor işte .
    Bip sesleri gelmiyor benim anakartımda aldığımdan beri gelmeyor bip sesleri
    psu da sorun yoktur daha yeni aldım coolmasterın 600watt lık bi psu su zatende dediğim gibi bu ikinci resimdeki kabloyu çıkarınca herşey çalışıyor
    Son olarakta hocam pc çalışmıyor napcam diye direk başlık açmadım buraya defalarca denedim bağlantılar konusunda hatta sistemi dışarıda tahta bi masadada kurdum statik filan olmasın diye yok açılmıyor.

    Anakart Sorunu lütfen bilgili arkadaşlar yardım etsin..

    Anakart Sorunu lütfen bilgili arkadaşlar yardım etsin..




  • Up for
  • Hocam o cha_fan'a taktığınız 2'li kablo power supply den mi çıkıyor? Power supply modeli nedir?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • scuti S kullanıcısına yanıt
    Evet powerdan çıkıyor

    COOLER MASTER WATT 80PLUS 600W
  • Haydaa. Hocam sen floppy power'i anakarta takmışsın. Yani anakarta cha_fan girişinden voltaj vermişsin. Muhtemelen anakart gitmiş hocam.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Atmosfx kullanıcısına yanıt
    Eğer PSU dan Çıkan Flopy Güç Kablosunu Anakarta Taktıysanız O Anakart Mefta Olmaz ancak Yoğun Bakıma girer...O Taktığınız 4 Pinli Girişin hemen yanındaki Transistörler yanar..Bununla
    birlikte Bu işten anlayan yani Elektronik Kart Tamiri yapan İyi bir Tamirci Bunu Halledebilir.
    Diğer bir deneme yanılma yöntemi olarak;
    Öncelikle bir Buzzer(Bazır) Bulman gerekir.Anakarttaki 4 Pinli Yuvaya Buzzer ı takın.Anakart Üzerinde Sadece İşlemciyi Olsun.Ne RAm nede Ekran Kartı Takılı olmasın..Başka hiç bir bileşen takılı olmasın işlemciden başka.Aklıma gelmişken, O Flopy Güç Kablosunu sakın hiçbir yere bağlamayın.O Kablo boşta duracak.
    Anakarta ATX 24pin ve CPU 4 Pin Güç Kablolarını takın sadece.Başka hiçbir şey bağlamayın..
    Anakarta bu şekilde Start verin bakalım..(Buzzer Takılı Olacak)
    Eğer Anakart Start Alıyor vede Buzzer dan ard arda bip-bip sesi geliyorsa anakart sağlam demektir..
    Ama 1 dakika içerisinde hiç ses soluk yoksa yukarda analattığım gibi Transistörler Uçmuş ve yanmış demektir..Ayrıca Elinizde Başka bir işlemci varsa, başka bir işlemci ile bu testi yapın..




  • scuti S kullanıcısına yanıt
    Daha öncesinde de bu flopy güç kablosu takılı kullanıyordum bilgisayarı biri öyle yaptı diye hatta yıllar bu şekilde kullanıyordum cidden bilmiyordum :)
    Bu kablonun takılı olduğu yerin etrafını ve anakartın çoğu kısmını inceledim herhangi patlama çatlama yanma yok tabi içlerinde öyle bir yanma filan oluyorsa o kadar ayrıntısından anlamıyorum Buzzer ım yok hocam bulabileceğim yakın bir yerde yok zaten yakınımda iyi bir bilgisayardan anakarttan anlayan bir yer olsa götürürdüm zaten buradan bu kadar uğraşmazdım :(
    Bugün yine deniyorum fakat hala aynı sorun devam ediyor bi ekrana görüntü getiremiyorum..
  • Atmosfx kullanıcısına yanıt
    Eski Anakartların Bazı Modollerinde Bu Flopy Güç Kablosunun Anakarta Bağlı Olduğu Doğrudur.478 Socketlerin bazılarında var bu özellik.Sizdeki hata sayılmaz, Olabilir...
    Biz Millet Olarak Bilgiye değilde Kulaktan Dolma Hurafelere daha çok rağbet ediyoruz..Sorgulamıyoruz,Eleştirmiyoruz..Eleştirsek te Asla Yapıcı Eleştiri değil, hep Yıkıcı Eleştiri yapıyoruz..Bunlar Hepimizde Olan Kusurlar Maalesef...
    Yakınında Bilgisayarcı Olmaması ve yedek işlemcin olmaması hiç iyi olmadı şimdi..Yakınımda olsaydın sana yardımcı olamaya çalışırdım..Neyse Bununla geçmiş olsun...Allah Bundan Daha Büyük Sorunlar Yaşatmasın inşallah..
  • Cidden anakarttan veya bu tür sorunlardan anlayan biri yokmu beyler .. :(
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.