Şimdi Ara

Anakart-İşlemci tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
220
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese Merhaba

    Yaklaşık 6 ay önce ekran kartım bozulduğu için ileriye de yatırım olması amacıyla GTX-760 ekran kartı satın aldım. Ekran kartını aldıktan sonra elimde şöyle bir sistem oluştu.

    İşlemci: AMD Athlon II x4 640
    Ram: 4x2 DDR3 1333 mhz ram
    Anakart: Gigabye 880GA-UD3H
    GPU: GeForce GTX 760

    Bu anakart ve işlemciyle zannediyorum ki henüz ekran kartımdan tam performans almam mümkün değil, fakat sistem tahmin ettiğimden de daha yavaş çalışıyor. Örneğin arkadaşlarımın daha düşük bir segment ekran kartıyla ultra ayarlarda v-sync ile 60 fps ile çalıştırdığı bir oyunda ben 15 fps'lere kadar düşebiliyorum, hatta daha da aşağı.

    Bu sebeple sistemimin darboğaz yapan parçalarını tekrar güncellemek istiyorum, en önde gelen kriterim malesef bütçe, pc'den beklediğim ise oyun performansı. BF - titanfall gibi oyunlar pek oynamiyorum, fakat MMORPG türü oyunlarda performans sorunu yaşamak hiç istemiyorum. Ayrıca stream (yayın) yapmayi da düşünüyorum.

    Bu bilgiler ışığında kendimce bir işlemci anakart kombinasyonu seçtim;

    İşlemci: AMD FX x6 6350 3.9 ghz
    Anakart: Asus M5A97

    Bu işlemci ile ek olarak bir de soğutucu almam gerekiyor sanırım.

    Şimdiye kadar parça ve sistem seçiminde coğunlukla yanlış kararlar verip pişman olmuş birisiyim, tekrar yaşamamak için sizlerden ricam bana sistem tavsiyesinde bulunmanız (ekran kartı sabit kalacak) Bütçe şart olmasa da gayet önemli, kafamdaki soru işaretlerini liste halinde sıralayayım.

    - Sistemimin beni şu an yolda bırakmasının temel sebebi işlemcim midir?
    - Ekran kartımdan tam performans alabilmek icin en azından nasıl bir sisteme sahip olmalıyım?
    - Seçtiğim yeni anakart-ekran kartı ikilisi beklentilerimi karşılar mı? veya daha mantıklı bir seçim mevcut mudur?


    Şimdiden herkese çok teşekkürler, uzun bir yazı oldu kusuruma bakmayın.







  • fearmentorr F kullanıcısına yanıt
    Maalesef yavaş olan parça Athlon II X4-640 işlemci. zamanında giriş seviyesinde gerçek 4 çekirdeği ile rakipsizdi ama artık yaşlandı. Buna en iyi uyan kart HD-7790 olup mükemmel ikili oluştururlardı. Hatta az gıdıklama ile 7850 kartı bile tam perf vermese de epey idare ederdi.

    Oysa GTX-760 kart HD-7950 karttan bile hızlı bir ürün. 640 işlemcinin yavaş gelmesi çok normal. Athlon II değil Phenom II olsaydı adahi iyi olurdu zira bunlarda L3 cache var.

    Bulabiliyorsanız ikinci elde Phenom II X6-1075 vb veya üstü modellere (1090 gibi) bakın. Bu işlemciler ile 760 kartı rahat kullanabilirsiniz. Hem de anakart değişmek gerekmez. 1333 bellek de bunlara yeter zaten.

    Bulamıyorsanız M5A97 almayın derim. bu seride ben dahil çok kişi ses ve usb sorunu yaşadı. 970A-G46 işinizi görür. OC istiyorsanız yakın fiyata 970A-UD3P rakipsizdir.

    İşlemciyi de FX-6300 alın. Fark sadece frekans olup OC ile yaparsınız zaten.




  • Şanssız olduğum için ikinci el konusuna pek girmek istemiyorum. Tavsiyeniz için çok teşekkür ederim. FX6300 ve gigabyte anakart'ı değerlendireceğim.
  • amd yada intel fark edermi ona göre önericegim
  • cihanmirza C kullanıcısına yanıt
    Özellikle AMD olsun diye bir takıntım yok fakat şu an çalışmadığım için maddiyat sebebiyle daha fiyat/performans tarafına bakmak durumundayim. Bu sebeple AMD seçtim. Sizin öneriniz nedir?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: fearmentorr

    Özellikle AMD olsun diye bir takıntım yok fakat şu an çalışmadığım için maddiyat sebebiyle daha fiyat/performans tarafına bakmak durumundayim. Bu sebeple AMD seçtim. Sizin öneriniz nedir?


    İşlemci: AMD FX X8 8320http://www.vatanbilgisayar.com/fx-x8-8320-soket-am3--35ghz-16mb-cache-32nm-islemci.html

    Anakart: Gigabyte 970A-UD3Phttp://www.vatanbilgisayar.com/970a-ud3p-amd-970_sb950-am3--ddr3-2000mhz-oc-usb-30-sata-30-anakart.html

    İşlemci Soğutucu: Cooler Master Hyper 212Xhttp://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=5710

    Uzun vadeli kullanmayı düşünüyorsan bu parçalardan aşağısını kesinlikle alma kardeşim.. :)




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.