Şimdi Ara

ANAKART FİREWİRE (IEEE 1394)'I TANIMIYOR !!!!!!!!!!!!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
2.633
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • YAkın zamanda bir bilgisayar topladım, çoğunlukla video, görüntü, fotoğraf vb işleriyle uğraşacağım için üst düzey (kendimce) olduğunu sandığım ASUS P5N32-SLI bir anakart aldım. (diğer bileşenleri geçiyorum). Bu anakarttın tanıtımına bakıldığında 2 adet FIREWIRE giriş olduğu görülüyor. Ne varki ben bu girişi bir türlü aktif hale getiremedim. BİOS ayarlarındabu giriş ayarı "ENABLED" yani sorun yok. Ancak bilgisayarım özelliklerinden "AYGIT YÖNETİCİSİ" ne girerek sistem bileşenlerine bakıldığında "IEEE 1394 DENETLEYİCİSİ" sekesine glerek özelliklerine bakıldığında sürücüsünün yüklü olmadığı, yükle denildiğinde ise aşağıdaki durum ortaya çıkmaktadır. Kısaca "VERİ GEÇERSİZ" gibi bir hata. Yükleme öncesinde hani belki olabilir diye CD-ROM sürücüsüne gerek (xp) CD'ni gerekse (anakartın) CD'ni koyarak adres gösterdim, onlarıda taradı ama, sorununum hallolmadı,
    [simage][/simage]

    Ayrıca (VIA) chip setli aşağıda resmini verdiğim başka bir kart kullandım, yine görmedi, yuvayı değiştirdim yine olmadı.

    [simage][/simage]

    Bir benzer sorundahttp://forum.donanimhaber.com/m_6300892/mpage_1/key_firewire//tm.htm#6306769 burdakı arkadaş yaşamış, ne tasadüftürki onun anakartının IEEE 1394 chip setide TEXAS INSTRUMENTS !!!!!!!

    Sanırım ANAKART'ta bir sorun var, bu konuda biraz araştırma yaptığımda bir arkadaşın benzer sorundan dolayı 2 anakart ve 2 firewire kartı yakmış, mesaj metnini aynen veriyorum. link adresi vermenin yasak olup olmadıığını bilmiyorum, ama isteyen olursa onuda verebilirim.
    İLGİLİ MESAJ AŞAĞIYA AYNEN VERİYORUM

    DİKKAT DİKKAT ÜRETİLEN ANAKARTLARDA BÜYÜK HATA !!!
    ________________________________________
    Öncelikle bu araştırmamı sadece 2 anakart ve 2 firewire kartını yaktıktıktan sonra yazıyorum.
    Hikayeye en eski makinamla başlamak istiyorum.Eski makinamın özellikleri
    AMD 2500+
    MSI KT6-DELTA FIS2R
    256 MB TWİNMOS DDR400 RAM
    SKYSTAR2 PCI TV KARTI
    300 WATT FSP POWER SUPPLY vs vs...
    Bu anakartımda herşey normal düzgün olarak çalışıyordu.Skystar ın programını tercih etmediğimden dolayı Progdvb programını kullanıyordum.Vede hiçbir sorunum yoktu.Buraya kadar herşey normal ...
    Taa kii makinamı değişip AMD 64 e geçene kadar. Anakart olarak ASUS A8N-SLI Anakartı seçtim. siparişini verdim.İşlemci olarak 300+ aldım. şu an ki kasadaki konfigurasyonum Amd 300+ , Asus A8n-Sli anakart, 2x512 Twinmoss ddr400 ram, 300 watt FSP PSU.Hepsini taktım. Eski makinamdanda SKYSTAR2 yi taktım.Herşey çok iyi çalışıyordu.Progdvb yi kurup cine 5 e tıkladığımda 4-5 saniye bilgisayar dondu ve bi koku..o an anladım bi şey yandı diye.Anakart yanmıştı ama neden yanmıştı.Anlamamıştım..

    Sonra anladım ki anakartın firewire çipi yanmış.Sorun PROGDVB den sebep.Yani anakartı yakan bir program dı(Progdvb).Ağ bağdaştırıcılarında aynı yerde olan skystar2 ile 1394 bağdaştırıcısı windows çakışma göstermediği halde çakışıyorlardı.

    Yeni anakart geldi bide ben denedim harbidende PROGDVB anakartımın firewire çipi ni manyak derecede haşlıyor.

    Testlerimi daha da ilerlettim.Anakarttın bios undan onboard firewire desteğini kapattım. Gene aynı tipte bir PCI firewire kart taktım makinama
    Ve maalesef bu da yandı.Bi düşünmeye başladım eski anakartımda neden böyle bişey olmamıştıda bunlarda böyle oluyordu.

    Acaba sorun çipte olabilirmiydi.hemen araştırdım eski anakartımın 1394 çipini.Altta resimde gördüğünüz gibi markası via VT6306 .çipin üreticisi via.Benim kullandığım kadarıyla bu çiple hiçbir sorun yok.



    Hemen şu anki anakartım olan Asus A8n-sli bordumun firewire çipini adını baktım oda 41AY42T TSB43AB22A (Altta resimde). Bu çipide Texas Instruments firması üretiyor.



    Ne tesadüftürki üstte olan Texas Instruments çipindende , kart olarak taktığım PCI Firewire kartının üstündede 42CD8DT TSB43AB23 yazıyordu.Bu da Texas Instruments firmasına da aitti.Vede o da yanmıştı.

    Bunun üzerine anakartıma VIA çipsetli başka bir PCI Firewire kart taktım.Ve şu an makinamda PROGDVB ile rahat bi şekilde uydu yayınlarını izliyorum.sorun çözüldü.

    Bana göre bu çip Skstar2 ile uyumsuz Eğer bu çip uyumsuzsa bu çipi kullanan piyasada soket 939 bi sürü anakart var.Tabi kesin bilmiyorum ama intel anakartları cephesindede aynı durum mu var bu da kafamda bir soru işareti.

    Aynı çip şu an alttaki anakartlarda var.

    ASUS A8N-SLI DELUXE
    GIGABYTE GA-K8NXP-SLI
    ECS KN1 Extreme
    GIGABYTE GA-K8NS ve gigabyte ların çoğunda var.

    Alttakilerde ise yok.

    EPoX EP-9NPA+ ULTRA ---> VIA VT6307
    DFI LanParty UT nF4 SLI-D ---->VIA VT6307/a
    ASUS A8V Deluxe S939 Wireless Edition ---->VIA VT6307
    MSI larda durum aynı oda via vt6307 kullanıyor.

    Bu araştırmamda bana göre kesin bi şey yok. ama yaptığım araştırmanın sonuçları ortada.Tabii bu araştırma böyle 2-3 denemeyle olmaz.Daha profesyonel bi çalışma lazım.

    Bana göre ya skystar2 yi bu çipe sahip olan bi anakartta kullanamayacaksınız ya da başka bi çözüm yolu geliştirilecek.Forum yöneticilerinde bu konuya el atmasını bekliyorum.

    Siz genede şu sıralar bi anakart alacaksanız yukarıda yazdığım şeyleri bi araştırın.

    Bi de herkes yorumunu yazarsa sevinirim.

    --------------------------------------------------------------------------------

    BU KONUDA YARDIMLARINIZI BEKLİYORUM.

     ANAKART FİREWİRE (IEEE 1394)'I TANIMIYOR !!!!!!!!!!!!!!







  • Bu problemin sonucunu daha öncelikli öğrenmek istersenwww.cizgi.com.tr adresinden form a üye olup sorununuzu iletmeniz daha sağlıklı bilgi almanız bakımından yararlı olur kanaatindeyim,cevabınızı yanıtlıyacaklarından eminim.
  • teşekkürler önerin için, bu mesaj sonrasında bu kadar detaylı olmasada Çizgi elektronik'e de e-mail gönderdim. Bakalım n'olacak, sonucu burdan paylaşırım !!!!!!!!!!
  • Ayrıca ben bu resim işinde acemiyim galiba, gönderememişim özür , özür çok özür. bir bilen varsa kısaca anlatırsa sevnirim.
  • yokmu bu konuda bana bir yardım edecek olan, çıldırmak üzereyim, konuyu çizgi elektronige ilettim, kayıtlarından kontrol ederek anakartın boğazici elektronik tarafından ithal edildiğini dolayısıyla onların bu konuya cevap verebileceğini.. oray yazdığımda ise aynen;

    Forumlarda okumuş olduğunuz sorunlar bu anakartlarla birlikte aynı ieee1394 ( TEXAS INSTRUMENTS FIREWIRE ) kontrollere sahip pcı kartların kullanılması ile oluşan sorunlardır. ( Skystar2 digital uydu alıcıları ki bu ürünler uluslararası Ce belgesine sahip değildirler. ) eğer taktığınız ieee1394 üründe sorun olmadığını düşünüyor iseniz anakartı servise göndermenizi öneririm.

    gibi bence çözüm olmayan bir öneri sundular , yani daha tümleşik ieee 1394 olduğunu bile bilmiyorlarki bana yarrdımcı olsunlar
    o kadar para verdiğine mi yanarsın, sorunu çözemediğinemi, doğru dürüst bir cevap alamadığınamı, benim şanssızlığım ürünün çizgi"den çıkmış olmaması, şansıma ...........

    servis haricinde bir onerisi olan varmı ??????????????/




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.