Şimdi Ara

Anakart arızası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
427
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Daha önceden kondansatörler deki problemler yüzünden anakartım bir daha çalışmadı . Ben de bozuk olan kondasatörleri yenileri ile değiştirdim fakat board üzerindeki led yanıyor ama board çalışmıyor psu fanı da dönmüyor zaten :-) Acaba bunun dışında başka entegrelerde zarar görmüş olabilirmi .Fiziksel olarak bir şey göremedim sorunda burda sanırım :-) Bunu anlamamın bir yolu varmı ?


    Birde bu kondansatörün bozuk olup olmadığını kondansatöre bi led-ampul bağlayarak voltaj verilmesi ve led veya ampul ün yanması ile anlayabilirmiyim .Bi arkadaşım bu yöntemle anlayabileceğimi söyledi ama. Elimdeki multimetre dijital ve analog olmadığı için ölçme yöntemini bi,lmiyorum zaten basit bir şey elimdeki de.



  • Kabaca ön direnç bağlanmış bir ledle böyle bir test yapılabilir,kapasiteyle oranlı yanma süresi olacaktır ama anakartlardaki kondansatörler özellikle besleme devrelerindekiler DC-DC konvertör devrelerinin temel elemanları, üzerlerinde yüksek frekanslı ripl ler oluyor.Dolayısıyla şişmiş veya kaçırarak kurumuş bir kondansatörün ölçümünü bu şekilde yapmak doğru sonuçlar vermeyecektir.İlave olarak anakartlarda bu kondansatörler bozulduğunda genelde besledikleri bölüme de düzensiz voltaj - akım girişi oluyor ve o kat zarar görüyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.