Şimdi Ara

Anahtarsız(Kartlı) Renaultlarda alarm hakkında?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
8.425
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Alarmlarda kalite, marka ve fiyat çok değişik, bir de daha önce yaptırmadığınızda danışmak gerekiyor.
    Kartlı araçlarda yetkili servisemi gitmek gerekiyor illaki? aracın orjinal kartına alarm özellikleri yüklemek mümkün müdür?

    Kartlı aracı olan ve alarm taktırmış arkadaşlar fikirlerini yazarlarsa çok güzel olur.tecrübe önemli birşey aynı hataları yada gereksiz masrafları yapmayız.

    Bir çok model ve markayı DH forumlardan okudum, cam kaldırma, park sensörü, motor kilitleme gibi aracın yazılımını(beyin) ilgilendiren şeyler bu yüzden garantili sağlam şekilde taktırmak istiyor insan, aracım farkedeceğiniz üzere yeni megan, expression modeli yani "ller serbest özelliği" yok, o yüzden bu cam kaldırma vesaire gibi alarmlar için olumlu düşünüyorum...

    orjinal karta alarmı entegre edebiliyor muyuz garantili bir şekilde? illa yetkili servise mi gideceğiz bunun için? neler yaşadınız neler yapabiliriz? taktırmış kullanan arkadaşlardan yardım bekliyorum..

    kolaylıklar..

    Not: bu arada ilginçtir immobilizer(motor kilit) var alarma gerek yok, gibi fikirler okudum forumu gezerken, çok saf arkadaşlar var bu araçların güvenliği konusunda, bu yüzden işin ehline denk geldikmi alarmın işe yaramayacağını biliyorum, ancak camlar açık kalabilir, böyle unutkanlıklarda 80-100 liralık alarm taktırmadık diye aklımız kalmasın..Bir de kapının önünde duran araca kim napcaksada azcık tedirgin olsun, ben hırsız olsam mantığıyla hareket ettiğim için taktırıyorum zaten, neden alarmsız araba yan taraftayken yada bir sokak ilerdeyken alarmla geceyi zindan edeyim kendime : )



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yenimegan -- 14 Haziran 2009; 12:04:43 >







  • kartlı bir renault sahibi olup alarm taktıran kimse yok mu gerçekten?
  • bende merak edıorum bunların standart alarmı varmıkı
  • yok kapı açık kitlediğinizde sadece sinyaller 2 kez yanmıyor "tok" bir ses geliyor tek uyarıcı bu!
    cam ve kapı açık unutmalar için kesinlikle alarm şart.
  • Sanırım kartlı meganına alarm taktıran yok.
    İmzamdaki aracımda kapıları kilitlemek için arka arkaya 2 sefer kumandadaki kapatma düğmesine bastığımda sürücü tarafındaki cam, açıksa kendiliğinden kapanıyor.
  • araçlar kartlı olduğu için çalıştırmaları çok zor imkansız gibi alarma gerek yok tabi aracınızda kıymetli sistem yoksa gerçi hırsızlar kafaya taktıklarını yapıyorlar belki caydırıcı olabilir
  • quote:

    Orjinalden alıntı: yenimegan

    yok kapı açık kitlediğinizde sadece sinyaller 2 kez yanmıyor "tok" bir ses geliyor tek uyarıcı bu!
    cam ve kapı açık unutmalar için kesinlikle alarm şart.



    kapılardan herhangi biri ya da bagaj kapağı açıksa kilitlediğinizde 4'lüler yanmaz
  • quote:

    Orjinalden alıntı: emregulec_1905

    araçlar kartlı olduğu için çalıştırmaları çok zor imkansız gibi alarma gerek yok tabi aracınızda kıymetli sistem yoksa gerçi hırsızlar kafaya taktıklarını yapıyorlar belki caydırıcı olabilir


    şimdi size immobilizer'in 22 saniyede mobil donanımla araç üstünde(içinde) yeniden kodlandığını söylesem içinize kurt düşürmüş olmam dimi?
    bu imkansız çok zor söylemleri müşteri güven endeksiyle alakalı bir durum bayilerde söylenen neredeyse hiç bir teknik konuya koşulsuz itimat etmeyin derim ben : )
    ben de yazdım zaten işin ehline denk gelince tek kurtuluş kasko, ama camı kapıyı açık unutunca itin köpeğin maskarası olmamak için alarmı gerekli görüyorum, expressionda eller serbest özelliği olmadığı için camlar kapılar vesaire alarmsız, kafa karışık telaşlı bir günde pekala açık unutulabilir, alarmı bu yüzden düşünüyorum zaten, arabanın götürülmesi korkusu falan değil...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yenimegan -- 16 Haziran 2009; 16:29:30 >




  • Bende Edirne' ye düğüne gittiğimde aracın sağ arka camını binen kişi açık bırakmış bende dikkat etmedim ve öyle kaldı. Bence de olmalı.
  • ilk yaptıran ben olucam sanırım..
    tecrübelerimi anlatırım buraya taktırınca, hala araştırıyorum bakalım servislede konuşayım, garanti dışına çıkmasın elektrik tesisatı..
  • 3 kez gördüm Alarm taktıranı taktıran kişiler daha sonra servise bakım için geldiklerinde iptal ettirdiler Alarmı. Alarm kendiliğinden devreye giriyor geceyi zindan ediyormuş Sonunda AKÜ kutup başını sökmüşler kullananlar bunları söylemişti öyle yerlerden tesisat çekip Kablolara zarar vermişlerki Aracın Sigorta kutusunuda bozmuşLar (1 araçta yaşandı bu) az değil Tam fiyatı şimdi hatırlayamadım 240 lira mıydı ne Alarm Kullananı 1-2 yılı aşmış ama adamlar.Dışardan Alarm taktırmanı tavsiye etmem


    ServisLe Konuş gittiğin servis sana neder bilemem ama Alarm takılıyor. Cam kaldırma modülünü hiç bilmiyorum ama vardır bu zamana kadar hiç alarm bağlamadım Elektirikcilerin görevidir bu

    Bazı arkadaş immobilizer var birşey olmaz diyor ama fazla güvenme işin içini bilen biri için 1 dk'sını almaz Aracı çalıştırması Bilgisayar yardımı ile immobilizer devre dışı bırakıyorlar




  • Ben onu alarmla ilgili bir konuda yazmıştım, 22 saniye sürüyor immobilizer ayarı araç içine girdikten sonra ; ) işin ehliye denk gelince yapacak birşey yok orda kaskoya yaslıyacağız artık sırtımızı ama camı açık unutmak gibi saçma şeylerden aracın içinden bişeyler uçmasın, atıyorum camı kıracak kadar şuursuz birine denk gelirsek araba sessizce beklemesin, alarm isteğim bundandır..

    ben aracı aldığım bayi ile bir konuşayım.

    teşekkürler ilginize.
  • Ben 2 hafta önce Cenmax taktırdım.
    Çokta iyi ettiğimi düşünüyorum çünkü aracım kaskosuz, otopark ta kapısız olduğundan
    hergece uyandıkça arabamı kontrol etmek ihiyacı duyuyordum.
    Şimdi artık bir ses nasıl olsa gelir diye bi nebze rahatım.
  • Yalnız camların açık kalması halinde - ki benim araçta çift tuşlamama rağmen % 2-3 oranında camların kapanmadığını gördüm,gerçi 2 defa değil 5-6 defa basıyorum düğmeye garanti olsun diye. - Ulrasonik çiftli sensör ilave olarak takılıyor yani sadece o iş için.
    Fakat onunda bir dezavantajı; araçta çocuk falan bırakıp, camlar açık kalsın şurdan ekmek alayım diye tek kitleme yaparsanız, çocuğun el kol hareketinde alarm devreye girer.
    Ayrıca laarmı rastgele biryerlere sıkıştırıyorlar sol hava manifoldunun altına, mavi uyarı ledini de aynı şekilde sol göğüsyan dikmesine kıstırıyorlar Hareket sensörü de aynı şekilde.... Bunlar çabuk iş bitirme endişesinden kaynaklanan itici hareketler.
    Biraz işten anladığımdan bunları sırayla uygun montaj modifiye edeceğim.
    Montaja ve markaya dikkat edin derim.
  • Servisle konuştum, bir kere ucuz ve fonksiyonlu alarmları takmaya yanaşmıyorlar, takarsak orjinal takarız ve garanti bozulmaz diğerlerini takarsanız garanti dışı kalır diyorlar, hem fiyat hemde özelliklerini öğrenmek için tamam orjinal alarm taktırıcam dedim, aracın şase numarasına göre takılabilecek ve özellikleri belli alarmlar varmış bunun dışında orjinal olupta "şu özellikte olsun alarmmımda" deme şansınız olmuyor.

    neyse şase'yi verdim bulamadılar 2-3 gün araştıralım sistemden göremiyoruz doğru alarmı dediler ancak özellik olarak kapıların zorlanması veya cam kırılması aracın içine girilmesi vs. durumlarda sesli uyarı veriyor, bunun dışında cam kaldırma gibi özellik olacağını sanmıyorum dedi servis.
    bir üst donanımda eller serbest ile gayet yerinde olan alarm oalyına bir alt donanımda paranızla bile garantili erişemiyorsunuz, çok ama çok saçma birşey renault mais'e mail ile ulaşıcam servisten en son ve kesin sonucu aldıktan sonra, hayır zaten bir alarma 400-500 lira vermeye niyetim yok ama garanti bozulmasın diye verdiğimi düşünsem bile istediğim gibi olmayacak, işe yaramayan saçma bi alarm...kabak tadı yani bu araçlara alarm konusu.

    bilginize..




  • camlar açıkken kitlemeye 2 kez bastığınızda camları kaldırıyormuş ben 1,5 ay sonra farkettim bunu ilk denememde art arda basamadım sanırım o yüzden olmuyor dedim..Anlıyacağınız iki kere kitlerseniz camları kaldırıyor tüm megan 3'ler..

    ben sırf cam kaldırma için istiyordum zaten böylelikle gerek kalmadı, hey allam yana yakıla zaten araçta olan birşeyi arıyormuşum haftalardır.
    demekki bir kaç kere denemek lazım özellik var mı yokmu diye
  • Sen bu Sıfır aracı alırken satış sorumlusu aracın bütün özelliklerini size anlatmak zorunda isterseniz şimdi gidin ve Aracın özellikleri hakkında bilgilendirilmek istiyorum demeniz yeterli :)
  • Konuyu yıllar sonra tekrar canlandırmış olsamda net bir cevap olmadığından..
    Megane 2 ye alarm taktıran varsa bilgi paylaşırsa sevinirim
  • cenmax çoban çeşmeye merkeze giderseniz her türlü yardımcı olurlar
  • 2009 megan 2 ye geçen sene taktırdım. soketli alarm dedikleri ve bu araca uygun bir alarm.
    fakat aklınıza normal alarm gelmesin sakın. sesi ab standartlarına göre dizayn edilmiş ve yanındayken bile zor duyuyorsunuz. ne yaptıysam yükselttiremedim sesini malesef.. ayrıca alarm kumandanın sağ tarafındaki 3 tuşla bağlantılı. ve kapatamıyorsunuz. ancak seviyesini düşürüyorsunuz ve ya yükseltiyorsunuz.
    adam düdüklemek için kurulan tuzak denir buna. garanti dışı kalmasın diye bu alarmı kakalıyorlar. ama bir işe yaramıyor malasef.

    başka çözümleri araştırmanızı öneririm.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.