Şimdi Ara

[ANA KONU] Linux Masaüstü Ekran Görüntüleriniz (27. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.427
Cevap
16
Favori
100.294
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • loradona kullanıcısına yanıt
    Mx Linux eskiden mepis adıyla anılıyordu ubuntu'dan önce en favori dağıtımlardan birisiydi, ama ben bir dağıtımın orjinalini kullanma yanlısıyım neymiş o yok bi tane driver scrtipti koyup sahiplenmek falan saçma bence saygısızlık. Bu arada 10 yıldır funtoo kullanıyorum, her gün dağıtım değiştirmene şaşırdım, merak etme fazla bir fark bulamayacaksın. Bir tane seç onu kullan işte.
  • superpenguen S kullanıcısına yanıt
    Hocam sadece ekran kartı yazılımı değil, baya bi tools eklemişler tam tembel içi compton, conky ve plymouth favorim.



    Açıkcası manjaro geliştiricileri çok değişti, eskisi gibi samimi değiller ve ilginçtir ki türküleri fena dışlamaktalar sanırım ki tulina nickindeki bir Türk abimiz o sebepten manjaro yu bırakıp Archmanı geliştirmeye başladı. Boş sallama diyen olursa özelden iki adet geliştirici ile yaşadığım olayı ss atabilirim...



    MxLinux da mutlu gibiyim Debian biraz hala irite ediyor beni ama flatpak ve MxLinux un depoları sağolsun çok sıkıntı yaşamadım


    Saf arch biraz sıkıntılı biliyorsun. Bir güncelleme sonrası çat diye sistem çökebiliyor(yaşanmış hikaye). Belki antergos kullanırdım kendi depolarını kullansa ama dediğim gibi hocam Linux alemini sevdiren manjaro oldu, benimde ilk aklıma mx geldi kısaca



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi loradona -- 3 Aralık 2018; 15:27:45 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • loradona kullanıcısına yanıt
    Updatele çökme hikayesi birazda kullanıcıya bağlı benim kullandığım dağıtım gentoo kadar stabil degil çünkü çok az kullanıcısı var ayrıca arch kadar günceldir diye tahmin ediyorum. Mesela geçenlerde boot-update paketi güncellendi bir problem çıktı bilgisayar boot edilemiyodu açtım grub.cfg buldum hatalı kısmı elimle düzelttim bu kadar basit yani. Stabilite birazda senin sisteme hakimiyetinle alakalı. Birde her gün bilgisayara format atıp başka bir dağıtım denemeyi de zaman kaybı olarak görüyorum linux linuxtur dağıtımların arasında pek fark bekleme hepsi linux işte.

    MX linux da uubntu gibi tembel işi zaten dediğim gibi ubuntunun daha çıkmadığı zamanlarda bir mepis linux vardı ubuntunun tahtına sahipti hatta bende kısa bir süre kullandım baya hızlıydı diye hatırlıyorum. Sonra gentoo ile karşılaştım haliyle onlar linuxsa bu ne diyip o günden beri kullanmaya devam ettim. Bu makyaj linuxların kötü yanı kullanarak linuxa dair birşey öğrenememen yani windows mantığı kapalı kaynak sistem gibi alıp kuruyosun hiçbirşey yapmadan script yazmak vb gibi haliyle birşeyde öğrenemiyosun.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi superpenguen -- 3 Aralık 2018; 19:21:11 >




  • loradona kullanıcısına yanıt
    Madem o kadar meraklısın farklı değıtımları kurup kullanmaya birde Calculate linux dene bakalım beğenecekmisin bana gentoo sevdiren dağıtımdır Funtoo kullanmasam heralde onu kullanıyor olurdum hem derleme yapmıyosun BINHOST kullanıyo bu sayede kurlumla uğraşmadan gentoo sahibi oluyosun belki hoşuna gider.
  • superpenguen S kullanıcısına yanıt
    Hocam iyisin hoşsun da bir ara dediğin gibi çok uğraştım forumda bir ara i3 masaüstü fotoğrafım var ama scriptler paketler derken boğuldum resmen ya bilgisayar kullanıyorum ama pratik değil Bundan mütevellit bende zaman önemli dedim ve pratik dağıtımlara geçtim :)

    Emin ol elle ayarla desen conky compton ne bileyim bumblebee xconfig grub dosyası hepsini ayarlarım ama dediğim gibi ne gerek var


    Edit:https://www.youtube.com/watch?v=ndKk2JpeaXk bu ne hocam adam ufak bi uygulamayı 5 dk da yüklüyor ne gerek var bu kadar hamallığa..
    https://www.youtube.com/watch?v=qHGTs1NSB1s linus abimiz bile kolay olan şeyler sevdiğini söylüyor adam hayatında bu yüzden debian bile kullanmamış xd



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi loradona -- 3 Aralık 2018; 20:11:48 >




  • loradona kullanıcısına yanıt
    Maksimum performans istiyosan programları kaynak kodundan derleyeceksin. Performans önemli değil diyorsan Gentoo'da binhost kullanacaksın, aur'daki programlarda kaynaktan kuruluyor biliyosundur o zaman aur'da kullanmaman lazım. Ama dediğim gibi senin 1 haftada değiştirdiğin dağıtımların toplamından daha kısa sürer gentoo kurulumu. Direk gentoo kur demiyorum zaten o biraz zor gelebilir, ama calculate linux iyidir hem gentoo dünyasıyla tanışmış olursun hemde binhost kullanma lüxün var yani. Nu arada i3 kullanmak hariç ki kullanmıyorum bence 2018de mate xfce gibi hafif masaüstleri varken gereksiz gibi. Ayrıca bahsettiğin diğer işlemlerin xorg.conf falan filan gibi hiçbiri 5 dakikamı bile almadı.

    Senin işlemcin 4 çekirdekli sanırım derleme süreleri fazla uzun olmaz ancak kaynak kodundan derlemeyi pacmanle program kurmakla kıyaslayamazsın dediğim gibi aur kullandığını düşün.

    Ayrıca o uzun kurulum sürelerinin sonunda yapılan benchmarklarda ubuntunun toz yuttuğunu burdan görebilirsin.
    http://www.linux-mag.com/id/7574/

    https://www.phoronix.com/scan.php?page=article&item=gentoo_linaro_odroid&num=1

    Gentoo kesinlikle en hızlı işletim sistemidir portage sayesinde.
    ayrıca gentoo aşırı stabil bir sistem çünkü üzerindeki bütün programlar hardwarein baz alınarak derleniyor o stabiliteyi bu debian spinlerinde bulamazsın hepsinden bug fışkırıyo resmen gentooda bir programı kurarsın gayet çalışması gerektiği gibi çalışır ancak ubuntu ve türevlerinde birşeyin düzgün açlışması için 50 kere configurasyon dosyalarını açıp editlemen gerekebiliyor dediğim gibi bir yerden alıp başka bir yere verdiğini düşün.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi superpenguen -- 3 Aralık 2018; 20:43:45 >




  • loradona kullanıcısına yanıt
    Boşver sen debian kullan aynen, eğer amacın linuxun nasıl çalıştığını öğrenmek mesgale olacak yeni birşeyler bulmak değilse en güzeli sen kur mint linuxunu başka birşeyle uğraşma ama ben bilgisayar nerd'üyüm bilgisayarımdan tam performans almak istiyorum linux kaputunun altında ne var merak ediyorum diyosan arch linux ve gentoo kullan seçim yine senin. Ama iyi bir spinoff arama çünkü bulamayacaksın hepsinden bug fışkıracak bir yerini düzelteceksin başka bir yeri bozulacak falan bundan kurtuluş yok.
  • superpenguen S kullanıcısına yanıt
    Çook uzun bir süre arch kullandım hocam. Bak manjaro demiyorum arch diyorum çünkü o sıralar manjaro boot edilmiyordu cahillik işte sinirlendim arch kurulumu öğrendim vs.

    Açıkcası gentoo kullanmam gibi duruyor. Eve çok tatlı duruyor sistem tamamlandığında ama ne bileyim uğraşmak gelmiyor içimden. Şu ara sınavlarım yoğunlukta sınavlarım hafiflesin arch kurabilirim tekrardan ...
  • loradona kullanıcısına yanıt
    Iyi o zaman aurdan program kurmanın ne kadar sürdüğünü iyi biliyosundur.
  • superpenguen S kullanıcısına yanıt
    Açık konuşmak gerekirse pkg editlediğim 2 program oldu sadece diğerlerini otomatik kurdum ve saniyeler aldı yani gentoo ile ilgili videolar izledim biraz adamların resmen dakikalarını alıyor en basit program bile
  • loradona kullanıcısına yanıt
    O yüzden calculate linux tavsiye ettim zaten calculate linux binary host kullanıyor yani paketler önceden derlenmiş halde repoda tabi performans iyileştirmelerine sahip degil.
  • Toriko kullanıcısına yanıt
    Yok amaç ram kullanımını düşük tutmak ise i3'e falan gerek yok dedim yukarıda attığım screenshotta gördüysen mate desktop açılışta 270mb ram kullanıyor i3 ün çok daha farklı olacağını sanmıyorum, hatta bi screen shot atta görelim i3 ne kadar ram kullanıyomuş.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: superpenguen

    Yok amaç ram kullanımını düşük tutmak ise i3'e falan gerek yok dedim yukarıda attığım screenshotta gördüysen mate desktop açılışta 270mb ram kullanıyor i3 ün çok daha farklı olacağını sanmıyorum, hatta bi screen shot atta görelim i3 ne kadar ram kullanıyomuş.
    180-190 arası hocam, hem ram hem cpu kullanımı az dolayısıyla bataryaya da katkısı oluyor bunun ve her şeye kısayol tuşu atabilmeniz sayesinde inanılmaz hızlı ve rahat bir workflowa sahip olabiliyorsunuz
  • Toriko kullanıcısına yanıt
    Anladım hocam i3 kullanmıştım zamanında fluxboxda hafiftir full featured desktopun verdiği rahatlığı seviyorum o yüzden mate kullanıyorum, 4gb ramin olsa 270miş 190mış takmazsın büyük ihtimalle
  • superpenguen S kullanıcısına yanıt
    Yok hocam 8gb ram var zaten olay tam olarak ram degil. Workflowu, 2 tusla istidigin uygulamayi acman, workspace rahatligi cok hosuma gidiyor. Birde sadeligi, klasik archci kafasi iste. DE kullanacaksam favorim KDEdir. Oda bosta 450-500 mb civari yiyordu. Son zamanlarda temel kodlarini sifirdan yazdilar, bloated olma olayida cozuldu, gayet akici ve stabildi yazin kullanmistim biraz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Toriko kullanıcısına yanıt
    Kde 3 iyiydi de 4 e bir türlü alışamadım bıraktım kde kullanmayı her yerinden bug fışkırıyodu o zamandan beri kde'ye elimi sürmem gnome2 iyiydi işte iyiki forkladılar yoksa xfce denen o dandik masaüstüne talimdik. Bu arada bu kısayolları mate'de falan da ayarlayabilirsin i3'e özel birşey değil.

    Şöyle işte

    [ANA KONU] Linux Masaüstü Ekran Görüntüleriniz

    buradan istediğin kısayola istediğin komutu atayabiliyorsun.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi superpenguen -- 6 Aralık 2018; 10:7:42 >




  • superpenguen S kullanıcısına yanıt
    İyiymis hocam, mate'i 2 yıl once 2 ay kadar kullanmıstım daha yeniyken linuxte. Hatırladığım kadarıyla kötü bir tecrube degildi. KDE'ye bir sans saha vermenizi oneririm.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Toriko kullanıcısına yanıt
    Kde hala aynı kardeşim dev gibi tonla bağımlılık falan bunca kalabalığın yanında problem getirmemesi imkansız, yani belki seni rahatsız edecek kadar kötü durumda olmayabilir ama ben rahatsız olacak birşeyler bulurum illaki ayrıca, ağır masaüstü sevmiyorum ne kadar debloat edilmiş olsada kafadan 1GB lık bir program windows gibi yani.
  • superpenguen S kullanıcısına yanıt
    E hocam seninde bir dedigin bir dedigini tutmuyor, o zaman gec i3 e dwm e daha debloat edilmisini mi bulucan

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Toriko kullanıcısına yanıt
    Hoca kullandığım sistem funtoo, bütün programlar kaynak kodundan derleniyor 1gb kaynağın derlenmesi 8-10 saati bulur napayım beğenmeyeceğimi bildiğim birşey için 10 saat mı harcayayım şimdi mate yeterince pratik benim için i3 için tonla kısayol falan filan ezberlemem gerekiyor yok klavye ayarıydı mouse sensitivitysiydi hepsini gui üzerinden yapmama izin veriyor daha ne istiyim.
  • 
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.