Şimdi Ara

Ana Kartım Ekran Kartını Destekliyor mu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
327
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba, 5 gündür ekran kartımın neden görüntü vermediğini araştırıyorum fakat bir türlü sonuca varamadım. Sanırım anakartım Hdmi to Vga adaptörünü desteklemiyor.https://support.hp.com/in-en/document/c03387773 Burda anakartımın özellikleri var.
    Anlayabilen bir arkadaş sorunun nerede olduğunu söylerse gerçekten çok yardımcı olmuş olur.



  • hangi ekrankartini kullaniyorsunuz? anladigim kadariyla onboard degil. farkli bir ekrankartini mi sisteme taktiniz? monitörünüz vga,dvi,hdmi lardan hangilerini destekliyor?
  • Mukarnas kullanıcısına yanıt
    Oem Amd Radeon Rx 460 , Monitörüm Vga destekliyor.
  • rivaldo96 R kullanıcısına yanıt
    tamam rx 460 ta ramdac ünitesi yok yani vga monitörden görüntü alamazsiniz. bunu icin aktif dönüsütürücü gerekir. Ayrica aktif dönüstürücü aldim yine olmadi derseniz, psu ya baktiniz mi?

    sitesinde 240w lik bir psu oldugu yaziyor. psu 12V tan kac amper kac watt veriyor? cünkü mesela sapphire in sitesinde bakinca 75w gereksinimiz var diyor fakat 6pin pcie kablosu istiyor. Sizde bu mevcut mu? Aldiginiz kartin markasi modeli nedir?

    Psu da uyumlu yine olmadi neden? bu tip bilgisayarlara genelde ucuz bios oluyor ve her ekrankarti ile uyumlu calismayabiliyor. Ama kesin konusabilmek icin ilk iki durumu asmak gerekiyor. Siz neleri denediniz simdiye kadar?

    sapphire rx 460:http://sapphirenitro.sapphiretech.com/en/460.html




  • *BIOS en son sürüme güncelledim.
    *HDMI to VGA adaptörünü kullandım.
    *BIOS piliyle BIOS reset attım.
    *Ekran kartı driverlarını yükledim.
    *Monitör değiştirdim.(Sonuç aynı.)
    *Adaptörü test ettim.(İyi çalışıyor.)

    Kasanın içinde pcie 3.0 16x slotu var ekran kartıyla uyumludur. Ekran kartı gayet iyi fanla beraber çalışıyor hatta bilgisayar başlatma seside geliyor, sadece görüntü alamıyorum.

    Bu arada biosda VGA Configuration yeri kilitli. Eğer oraya girmeyi başarırsam öncelik olarak onboard kart değilde harici ekran kartına görüntü aktarımını sağlayabilirim.

    Psu'da sıkıntı olduğunu düşünmüyorum, 250w psuyla çalıştıranlar varsa benim içinde bir sıkıntı çıkacağını zannetmiyorum.
  • Kullandiginiz dönüstürücü bunun gibi birsey mi? ->https://www.yukko.com/dark-mini-hdmi-to-vga-ve-ses-aktif-dijital-analog-donusturucu-dk-hd-ahdminixvga-v-50074322 , marka model yazabilir misiniz?

    pcie 3.0 16x slotundan bahsetmiyorum. Tamam o var ama misal vereyim medion marka hazir kasalarda gtx 970 in calismadigi durumlari gördüm. Hersey dogru iken anakartin beraberinde gelen gtx 750 disinda ekrankartina destek vermedigini ögrenmistik bios kilidi gibi birsey varmis, baya arkalarindan söylendik cünkü arayamadik bile. Garanti bitince ücretsiz arayamiyorsunda, servisini aramak parayla düsünün yani neler var dünyada... Garanti dahilindeyse ücretsiz konusabiliyorsun medion markasiyla. Neyse konu bu degil.

    ekrankartinda psu(güc kaynagin)dan gelen bir kablo yani 6 pin ihtiyaci var mi diye sormustum. kartin marka modelini bu yüzden sordum fakat siz cevap vermemissiniz. 6pin ihtiyaci varsa ve siz takmiyorsaniz bu ihtimalide düsünmek gerekir.




  • rivaldo96 R kullanıcısına yanıt
    Bu ekrankartinin extra 6pin ihtiyaci yokmus. Teoride calismasi gerekiyor. Aktif dönüsütürüde var. Ekrankartini farkli bir pc de deneyip ekrankartinin saglam oldugunu tespit ettikten sonra geriye bir tek bios ile ilgili soru isaretleri kaliyor.
  • Mukarnas kullanıcısına yanıt
    Peki hocam anakartın ekran kartı için sıkıntı çıkarmadığına eminsiniz öle değil mi?
  • rivaldo96 R kullanıcısına yanıt
    bios ile ilgili dedigim kisim zaten anakarti ilgilendiriyor yani... BIOS = Basic Input/Output System, anakartin ve üzerindeki bilesenlerin calismasini, koordinasyonunu, kontrolünü saglayan en temel, hardware seviyesindei isletim sistemi desen yanlis olmaz sanirim. Daha uzunca da yazilabilir lakin bios ekrankartini görmezse, farkli bir bios yüklenene kadar elden birsey gelmez. Yani anakarttan bahsediyoruz. Söyledigim gibi önce ekrankartini farkli bir pcde dener, calisip calismadigindan emin olurdum. Belki kart bozuk..
  • Mukarnas kullanıcısına yanıt
    Hocam çok teşekkürler. Kasayı TV'ye takınca görüntü verdi, driverları kurdum ve gayet iyi çalıştığını anladım. Ama yine monitöre takınca girişli olmadı. Burda sıkıntı monitörde midir yoksa hdmi to vga dönüştürücüde mi?
  • rivaldo96 R kullanıcısına yanıt
    TV de hdmi ile bagladiysaniz ve calistiysa ve monitör onboard ekrankarti ile calisiyorsa ki öyle söylediniz evet aktif dönüstürücü bozuktur diyebiliriz. yanlis anlamadim öyle degil mi monitör calisiyor? Onu sizin test etmeniz lazim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mukarnas -- 13 Şubat 2019; 21:10:2 >
  • Mukarnas kullanıcısına yanıt
    Monitör yerine 106 ekran 1920X1080 Tv almayı düşünüyorum. Sizce oyunlarda sıkıntı yaşar mıyım?
  • rivaldo96 R kullanıcısına yanıt
    cözünürlük 1080p olduktan sonra monitör yada tv inc in büyüklügünün alinan fps e bir etkisi yok.(performans) TV nin panelide iyi olursa neden olmasin. Ama epey uzaktan bakmaniz gerekecek. Bana kalirsa monitörün yerini tutmaz ama oyun keyfi baskadir tabi :)
  • Mukarnas kullanıcısına yanıt
    Biliyorum :). Gecikme sorunu olursa diye merak etmiştim. Sanırım çok sıkıntı çıkmaz. Tekrardan teşekkürler hocam.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.