Şimdi Ara

Ana karta güç geliyor fakat pc açılmıyor!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
1.816
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar. Vatan bilgisayardan OCZ OCZ550FTY-EU FATAL1TY 550W MODÜLER GÜÇ KAYNAĞI aldım. bilgisayarıma takıp açmayı denedim.
    Fakat bilgisayar hiç açılmadı. Bios bile ekrana gelmedi. Ana karta güç geliyor ama bilgisayar hiç açılmıyor,Güç kaynağıda çalışmıyor. Acaba sorun ne olabilir? :( Güç kaynağı bozuk olsa ana kartın ledi yanmaz diye düşünüyorum ama siz daha iyi bilirsiniz.
    Eski güç kaynağını takıp denicem ama yeğenime verdim. 1 hafta beklemem gerekicek test yapabilmem için!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ulas_sly -- 29 Kasım 2010; 10:09:53 >



  • Ekran kartı ve işlemci fanları dönüyor mu?
    4 pinli olan kare kabloyu takmayı unutmuş olmayasın?
    Eski güç kaynağını tekrar takıp test edinceye kadar bilgisayarını çalıştırma. Eğer PSU hatalı ise ana şebekedeki en ufak bir voltaj dalgalanması anakartının yanması ile sonuçlanabilir. Bence 1 hafta bekle, eski PSU nu tak ve anakartta bir problem olmadığından emin ol. Kolay gelsin.
  • bağlantı kablolarına dikkat et. eğer hepsinden eminsen doğru düşünmüşsün test kesin sonuç olur bencede...
  • PSU nun 20 pin lik girişindeki siyah vede yeşil pinlere uçları açık bir kablo ilen kısa devre yaptır bak bakalım psu nun fanı dönüyormu.

    Aşağıdaki resim gibin yapabilirsin. EĞer bu şekilde psu nun fanı dönerse problemin o zaman anakartındaki bir fiziksel bağlantıdan dolayı olduğunu anlarsın.
     Ana karta güç geliyor fakat pc açılmıyor!
  • Hiç bir fan dönmüyor. Powera basınca bilgisayarda hiç bir hayat belirtisi gözükmüyor. bir tek ana kartın ledi çalışıyor. soketleri kontrol ettim hepsini. En kötü güç kaynağını söküp iş yerinde denicem yarın. İnşallah ana kartım yanmamıştır. sağolun arkadaşlar.
    Bir forumda okudum:işlemci arızalanırsa bilgisayar hiç açılmazmış! doğrumudur? Benmi acaba zarar verdim! :(
  • bir dk ona gerek yok tam olarak şöyle yapıcan. psu nu sök masaüstüne ne koy vede resimdeki gibi kısa devre yaptır zaten amacın iş yerine götürüm çalışıp çalışmadığını kontrol etmek değilmi.birde psu nun şu andaki takılı olduğu anakart resmini soketleri ilen beraber resmini çekip buraya gönderebilirmisin ?
  • Teşekkürler cosmodream. Akşam eve gidince bunu denemekte fayda var. en azından sorunun güç kaynağından olup olmadığını çözülmüş olur.
    Vatanbilgisayara götürüp uğraşmak istemiyorum. Sağol yardımın için.
  • arkadaşım güç kaynağının doğru bir şekilde taktığından emin ol........
  • cosmodream umarım bu fotoğraf yardımcı olur. net değil. Soketleri doğru taktığıma eminim. Güç kaynağı modüler. çok inceledim, yanlış takma imkanım yok. soketler iyi ayarlanmış.

  • PSU nun fanı damı dönmüyor? Cosmodream'in gösterdiği kısadevreyi yap. Fan halen dönmüyorsa PSU bozuk demektir. Eğer fan dönüyorsa o zaman kasanın güç düğmesi ile anakart arasındaki bağlantıda problem olabilir.Bu kabloyu anakarttan çıkart ve bağladığı pinleri kısadevre ile anlık birleştir ( tornavida ucu işine yarar). Yani güç düğmesinin yaptığı işi sen yap. Böylece tüm fanlar dönecek ve biostan dıt diye açılış sesini duyacaksın. Eğer halen hiçbir çalışma emaresi yoksa o zaman çok büyük ihtimal PSU arızalı demektir. İşlemcisi yanmış olan bilgisayarlarda ( genelde overclocklu) işlemci ve PSU fanı dönmeye devam eder ancak makina açılmaz, ekrana görüntü gelmez. Anakartın arızalanmış olma ihtimalini şimdilik gözardı edelim. PSU'nun çalıştığından emin olursak o zaman dönüp anakarta bakarız.
  • kasanın power düğmesinden anakarta gelen ince kablolar yanlış pinlere takılmış olabilir mi??pinlerin altında pwr gibi birşeyler yazması lazım bir kontrol et istersen. Bana problem bu taraftaymış gibi geliyor.
  • sen direkt güç kaynağını alır almaz pc bağlayıp mı çalıştırdın.
    eğer öyle yaptıysan yanlış yapmışsın öncelikler güç kaynağının fişini takacaksın ama güç kaynağından hiç bir çıkış almayacaksın güç kaynağı kendini önce bir tanımlayacak ayarlayacak ondan sonra güç kaynağından çıkış alıp pc bağlantı yapacaksın
  • quote:

    Orijinalden alıntı: naked leader

    sen direkt güç kaynağını alır almaz pc bağlayıp mı çalıştırdın.
    eğer öyle yaptıysan yanlış yapmışsın öncelikler güç kaynağının fişini takacaksın ama güç kaynağından hiç bir çıkış almayacaksın güç kaynağı kendini önce bir tanımlayacak ayarlayacak ondan sonra güç kaynağından çıkış alıp pc bağlantı yapacaksın



    malesef öyle yaptım. İlk kez güç kaynağını değiştirdim. dün akşam arkadaşın eski oem 300watlık güç kaynağını takıp denedim çalıştı! Ya naked leaderın dediğini yapmadığım için oldu, ya da gerçekten güç kaynağı bozuk. şimdi iş yerine getirdim. Arkadaşım kısa devre işlemini yapıcak. Birde başka bilgisayarda denicem.

    PSU'nun fanı da dönmüyor.hiç bir hayat belirtisi yok. Kasanın güç düğmesi ile ana kart arasındaki bağlantıya hiç dokunmadım.

    Herkese yardımları için tekrar teşekkür ederim. Başka bilgisayarda denedikten sonra bugün vatana götürücem,inşallah fazla uğraştırmazlar. 4 gün oldu alalı...




  • Arkadaşlar ürünü vatanbilgisayara götürdüm. ve ürünün arızalı olduğu anlaşıldı. Ürünün aynısı olmadığı için yerine başka psu beğenemedim. paramı geri aldım. ve şimdi psu'suz kaldım. Aynısı sadece avcılarda varmış. şimdi tekrar araştırmam lazım. Ya ocz Z serisi yada thermaltake veya corsair almayı düşünüyorum. Yardım eden tüm herkese teşekkür ederim.
  • önemli değil dostum (bu arada psu yu direk pc ye bağlanmayacağını öğrendin)
  • 550 W o bilgisayara fazla ama ilerde sistemi değiştirim diyorsan tamam birşey diyemem ama şuan resimden baktıgım kadarıyla ekstrem bir güç kaynağına ihtiyacın yok 400 450 w düşünebilirsin
  • Thermaltake veya Zalman ( bulabilirsen) tavsiye ederim.
  • evet ileriye dönük yatırım yapıyorum. sistemi değiştirirsem tekrar güç kaynağı masrafı olmasın. Eski güç kaynağım 350w idi ama bilgisayar hiç performanslı çalışmıyordu :) eskisinide yeğene verdim şimdi hafta sonunu bekliyorum. mecidiyeköyde ocz 550w 145TL imiş. daha ucuz.

    Tharmaltake de güzel ama modüler olanı biraz pahalı. Haftasonu mecidiyeköy piyasasına bakıp karar vericem. Corsair de çok iyi diyorlar.
    Modüler olmasını istiyorum, çünkü kasam küçük ve fazla kablo karmaşası olsun istemiyorum.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.