Şimdi Ara

Amilo pro v2045 farklı başlık aynı dert...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
18
Cevap
0
Favori
4.897
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • bu sitedekilerin çoğu artık öğrenmiştir fujitsu siemens 2045in ne başbelası bir makine olduğunu... ben 1.5 sene boyunca sorun yaşamadığımdan kendimi şanslı hissettim :) fırtına önceki sessizlik belkide :D daha önceki başlıkların altına yazdım ama şimdi yeni bir başlık altında sorunlarımı anlatıp yardım ve biraz iç dökmek istiyorum; beni anlayanlar burda olacağı için:)

    en baştan alıyorum sikayetvar.com a yazdığım cümlelerle

    "22 Ekim 2005’te İzmit Teknosa’dan aldığım Fujitsu Siemens Amilo pro 2045 model dizüstü bilgisayarımı 2 sene boyunca günde en az 8 saat çalışır durumda sorunsuz kullandım. İnternette en sorunlu dizüstü bilgisayar modeli olarak gösterilen ve bu konuda hiçbir çözüm üretilmeyen bu laptopu nasıl sorunsuz kullandığıma kendim de şaşırmıştım.

    23.08.2007 tarihinde Teknosa’ya wireless, dvd ve sd kart sorunumdan dolayı garanti kapsamı içersinde arıza giderilmesi için servise gönderilmesini istemiştim. Tam bir ay sora Datapro’dan dizüstü bilgisayarım gelmiş wireless ve sd kart sorunum halledilmiş dvd okuyucuma bakılmamıştı. Sd kart sorunu çözerken board’u değiştirdiklerini öğrendim ve bunun sonunda arızalarım başladı.

    2 senedir bir kere bile görmediğim hatalarla karşılaştım XP’de sorunlu mavi ekran karşıma geldi. Bilgisayarım açılmadı. Programları açmadı. Kayıt defterli hataları oluştu. Sürekli kitlendi mavi ekran çıktı. Anakart ve ekran kartında sorun oluştu. Driverlar sürekli tekrar yüklenmek zorunda kaldı. Recovery diskten repair yapılamadı. Format atmadan sorunlar geçmedi sayısız format atılmak zorunda kaldı.

    Datapro’ya ikinci kez götürdükten sonra problemlerin hiçbiri geçmedi. Üçüncü kez tekrar götürmek zorunda kalacağım. Eminim sorunlarım gene bitmeyecek. Sürekli servise giden bir dizüstü bilgisayar istemiyorum. Aynı modelden yeni bir ürün veya paramın iadesini istiyorum ama Fujitsu Siemens ve Teknosa’nın politikasını bildiğimden bunun imkânsız olacağını biliyorum.% "

    şikayet var.comdan 217090 nolu şikayet :)


    tekrardan okuyamadım bile direk kopyaladım... 23.08.2007den beri laptopum 3 kez servise gitti geldi ve 19.10.2007dan beri dördüncü serviste... bu süre içersinde harddiskim 2 kez değişti (servise vermeden önce hiçbir problemim olmadığı halde) lcd temazsığlığım wirelessim ve sdcard problemim giderildi (servise ilk verme nedenim) dvd.rom okumuyor dediğim halde dvd rom 3. kez gittiğinde değiştirildi, ekran kartım daha önceden sorun çıkarmadığı halde servisten sonra sorun çıkardı ve değiştirildi anakartım birkez değişti 2.cisini bugun 31 gün oldu hala yurtdışından bekliyoruz 30 işgünü ayın 23ünde doluyor tahminen 22 sinde getirir yüzsüzler!!!

    bir özet geçelim...

    23.08.2007de veriyorum değişen parçalar

    anakart 2 kez
    harddisk 2 kez
    ekran kartı
    lcd
    dvd rom
    wireless

    ben üniversite öğrencisiyim mühendis adayıyım ve 3 aydır notebooksuz yapmam gereken işleri yapamıyorum... garantim biteli bir ay oldu datapro hala serviste olduğu için uzattı... 31 gündür ise yurtdışından parça bekliyorum... fujitsu siemensi aradım 30 işgünü bittikten sonra para iadesi olabilcekmiş ama bunlar inat son gün getirirler gibime geliyor... 4 kez servise gitti değişme yada iade için 5 kez gitmesi yada aynı hatadan 3.defa gitmesi gerekiyorMUŞ
    benim garantim bitti gelen anakartla sorunlarım bitmezse ne yapacağım?

    19.10.2007 den beri serviste geri iade için ne tür problem çıkartabilirler???

    ve en kötüsü param geri iade edilmezse... 3 aydır laptopum yok arızalı bir makinem var hakkımı nasıl arayacağım?


    Saygılar







  • 25 Ekim 2005'de Teknosa'dan almıştım... Aynı model.

    Yazını okumadım şöyle bir göz gezdirdim ama, Fujitsu'da çözüm aramak yanlış. Bozuldu mu çöpe atacaksın.

    Siemens ürünlerine yaklaşan her tanıdığıma da başımdan geçenleri anlatıyorum vazgeçirmeye çalışıyorum.


    Ekleme: İlk servise gönderdiğimde bir buçuk ay, ikinci serviste ise 1 ay bekledim.
    Normalde bir ayı geçerse aynı işi görebilecek başka bir cihaz temin etmek zorundalar geçici olarak. Ama bahsettiğimiz firmalar belli.
    Fujitsu ve Teknosa. Uzun uzun anlatmama gerek yok.
    Teknosa ne kadar müşteri memnuniyetine önem veriyormuş gibi lanse edilse de hatta üstüne üstlük müşteri memnuniyeti bazlı çalışması sebebiyle ödül* almış olsa dahi, benim için sınıfta kalmış bir firma.

    ___
    Bir daha evime Fujitsu-Siemens ürünü girmeyecek hiç bir şekilde.
    http://forum.donanimhaber.com/m_19024842/tm.htm


    * Teknosa'nın aldığı o ödül kesinlikle para karşılığı alınan bir ödüldür. Doğruluk payı yoktur. Kaynak mı? Forumlar. İnsanların şikayetleri. Kazık yiyen insanlar. Ahmak yerine koyulan, parasıyla rezil olanlar. Bizler, sizler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Replica_Gun_Snatch -- 22 Kasım 2007; 17:32:50 >




  • 30 işgünü doluyor yakında( bilmiyorum nezaman telefondaki uyuz temsilci daha dolmadı daha dolmadı diyor) bakalım bugun yarın gelirse anakart isyan ederim son dakikada verirler zaten


    mutlu bir amilo 2045 kullanıcısı varmıdır acaba?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: osmaniac

    mutlu bir amilo 2045 kullanıcısı varmıdır acaba?


    Filmlerde belki.
  • bugun aldım servisten şimdilik sorun yok ama sorun olmadığına sevinemiyorum keşke sorunları bitmesede para iadesine gitseydi kurtulsaydım şu lanetten!
  • quote:

    Orjinalden alıntı: osmaniac

    ben üniversite öğrencisiyim mühendis adayıyım ve 3 aydır notebooksuz yapmam gereken işleri yapamıyorum... garantim biteli bir ay oldu datapro hala serviste olduğu için uzattı... 31 gündür ise yurtdışından parça bekliyorum... fujitsu siemensi aradım 30 işgünü bittikten sonra para iadesi olabilcekmiş ama bunlar inat son gün getirirler gibime geliyor... 4 kez servise gitti değişme yada iade için 5 kez gitmesi yada aynı hatadan 3.defa gitmesi gerekiyorMUŞ
    benim garantim bitti gelen anakartla sorunlarım bitmezse ne yapacağım?

    19.10.2007 den beri serviste geri iade için ne tür problem çıkartabilirler???

    ve en kötüsü param geri iade edilmezse... 3 aydır laptopum yok arızalı bir makinem var hakkımı nasıl arayacağım?


    Saygılar


    Welcome To The Turkey




  • Bende FS Amilo 2045 i Teknosadan aldım harddisk problemi yüzünden teknosaya gittim durumu anlattım..

    Oradaki yetkili kişi notebookun kutusunun hala durup durmadığını sordu ama ben şoktayım tabiki.. bakalım ne bahane çıkacak diye bekliyorum..

    Arkasından bomba geldi.... eğerki kutusu varsa garantide ilk sırayı bize vereceklermiş eğer yoksa garanti kapsamında olmama şansı bile varmış.

    Ben artık kutu biriktirmediğimi söyledim ama çok lazımsa 6 ay kadar önce bıraktığım çöp bidonunun çevresine bakabileceğimi söyledim ama sinirdende elim ayağım titriyo hem gülüyorum hemde bişeyler daha desede sinirimi çıkarsam diye bakıyorum..

    Tabiki teknosaya vermedim bizzat istanbulda teknik servisine götürdüm hatta yanımda değiştirdiler.. Teknik servis oldukça becerikli ve özverili davrandı gözgezdirdiğim kadarıyla diğer notebooklarada aynı ilgiyi gösteriyorlar ancak onlarında yapabileceği fazla birşey yok Fslerin hepsi problemli..

    Parça değişimleride ayrı bir dert Türkiyede parça yok hepsi yurt dışından geliyor onun için yeni aldığın notebooku garantiye verip kullanamamak ve devamlı bu yüzden beklemek insanı delirtiyor hatta çoğumuz işlerimizin aksamasından yakınıyoruz..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SaRsLaN3 -- 10 Aralık 2007; 4:38:16 >




  • garantisi bitmeden önce lcd temassızlığı ve bios update i için servise verdim ve 3 günde geri geldi..sonrasında baktımki laptop yanıyor dizim yanıyor ne oluyor diyerek fan speed i indirip kontrol edince fanın iptal olduğunu gördüm hakketten de fan dönmüyordu...garantisi de bittiği için ilk defa olmak üzere yeni tornavida takımı alıp laptop u açtım...fan da çıkacak en son parçaymış ne yazıkki

    bi baktım fanın içinda vida var...yuhhh dedim artık
    fanı söküp bi elektronikçi de kontrol ettirdiğimde çalıştığını gördüm..sonrasında laptop u toplayıp sorunsuz çalıştırdım.....

    bunu servise soolediğimde olabilir cevabını aldım..ya yansaydı ne olacaktı o zaman kesin garanti bitmiş biz karışmayız derlerdi.

    bir ay kadar sonra laptopu eve getirip açtığım da ani nemlenmeler gördüm ve hemen kapattım ama sonrasında açtığımda 5 dakika sonra ekranın bozulduğunu gördüm..siz siz olun soğuk bir evde bile laptopu açmayın...şu an 400 ytl masraf çıkardılar ben de kabul etmedim tabiki..

    amilo pro 2045 arçaları lazım olana uygun fiyatla satabilirim bilginize.
    allah hepimizi f.s in şerrinden korusun




  • Arkadaşlar benim de vardı geçen martta sattım kurtuldum.

    İlk servise verdiğimde klavye iyi yazmıyor diye vermiştim.Bios güncellemesi yaptılar ekrankartım bozukmuş değişecek dediler.
    Tamam dedim dedişin ne kadar sürer.15 gün sürer dediler.Bende dedim inşallah gelmez 30günde ama 3gün sonra bir telefon geldi laptopunuz hazır alabilirsiniz.Şok oldum üzüldüm yapıldığınaNEyse aldım geldim yaklaşık 1 yıl kullandım sorunsuz.Ama günde 4-5saat anca kullanıyordum.Daha sonra ekranda temassızlık oldu.Yine servise verdim.1hafta sonra aradılar hazır diye aldım güzel şekilde kullandım.Sonra baktım bi arkadaş istedi 1.000ytl veriyim dedi.İyi dedim al senin olsun.Sattım gidip acer 4233 aldım.
  • Arkadaşlar,

    Burada yazan arkadaşların şikayetlerini dikkatle okudum. Ben de bir Fujitsu Siemens Amilo Pro V2045 kullanıcısıyım. Bu cihazın gözlemlediğim kadarı ile 2 kronik sorunu var. Birincisi FAN bir süre maximum hızla döndükten sonra tekrar yavaşlayamayıp takılabiliyor ve sürekli maximum hızda devam edebiliyor. Ancak bunun çözümün şu şekilde buldum: Beligisayarın kapama düğmesine "Hazırda beklet / Hibernation" fonksiyonunu atadım (Başlat > Denetim Masası Güç Seçenekleri) menüsünden hem hazırda beklet aktive edilebiliyor hem de tuşa atmaa işlemi. Eğer takılma olursa bilgisayarı hibernate edip tekrar açıyorum sorun düzeliyor. Bu sorun aslında donanımla ilgili değil Windows XP nin içerisinde bulunan ACPI sürücüleri ile ilgili bir hata ve SP2 nin ileri güncellemeleri ile bu sorun kayboluyor. Bu hataya dair şikayetleri Thinkpad, Lenovo ve Toshiba sitlerinde de görebilirsiniz. Ancak FAN max hızda takılıp çalışınca çoğu kişi bunun bir hata oludğunu düşünmeden ürünün üzerindeki fanının çok gürültülü çalıştığını düşünmesine sebep oluyor. Ancak Centri no nun getirdiği özelliklerden birisi de FAN hız kontrolü arkadaşlar. Yani Centrino işlemcili bir cihazda Fan hızı hiç bir zaman sabit değildir. İşlemeci ısısına göre dinamik olarak ayarlanır. Bu arızadan tamamen kurtulmak için güncellemeleri yüklemenizi öneririm. İkinci kronik sorun ise ekran oynarken geri plan aydınlatmasının yanıp sönmesi bu ise ekranın arkasındaki, sistemi ekrana bağlayan, kurdele kablonun ekrana ait sokete girerken yerleştiriliş biçimi sebebi ile gevşeyerek oynaması. Buna çözümü de bu kurdele kabloyu ekran panelinin arkasına opak Scotch -Tape (ısınınca yapıştırıcısını bırakmayan bant) ile sabitledim. Bu işlemi denemek isteyecek arkadaşlar için ekran lastik ayaklarının altındaki 8 vidayı sökerek buraya ulaşabileceklerini söyleyeyim. Bu arada bir hatırlatma ekran paneli çok hasas olduğu için işlemi buna güç uygulamadan yapın yoksa bir de ekranınızdan olursunuz ki herhalde bilgisayarın en pahalı parçasıdır. Bu sorunları gidermek için cihazın ekran panelini 2 kere açtım RAM güncellemesi için klavyeyi sökmem gerekti. Bu yüzden cihazın içinin de son derce kaliteli ve sorunsuz olduğunu söylemeleyim. Örneğin başka marka bazı bilgisayarlarda ekranın iki yanına yerleştirilen Wireless anten tellerinin kasanın kirişleri arasından sıkışık bir şekilde dolaştığı pek çok notebook PC gördüm ancak Amilo'nun içersinde kablolar çok derli toplu hatta kablolar özel açılan yuvalardan gidiyor. işçilik kalitesi oldukça iyi. Üstelik Türkiye de en çok üretim yapan PC fabrikalarından birinden de birazdan öğreneceğiniz sebepten bulunduğum bir sırada üretim müdürü bilgisayarıma bakıp bu bilgisayarı FS için üreten Çinli üreticinin kaliteli üretim ypan bir yer olduğunu kendilerinin de onlardan bir zamanlar ürün aldığını belirtmesine tanık olmuştum. Ayrıca PC-Diagnostik ürünlerinden bazılarının Türkiye distribütörü olduğumuz için Türkiye’ de üretilen ya da ithal edilen pek çok bozuk notebook un içini ve sorunlarını bizzat gördüm. Bu yüzden söylediklerime güvenebilirsiniz.
    Bu problemler dışında 1,83 GHz. Sonoma Centrino işlemci, 1 GB DDR2-533 Bellek, 80 GB SATA disk ile aldım. benden 1 sene sonra, bana danışmadan bilgisayar alan kuzenimin bilgisayarına benden çıkan 512 leri takmak istedim takamadım çünkü DDR kullanıyordu!!!. Yani piyasada olduğu zamanlara göre çok çok iyi bir konfigürasyonu vardı. Hala da öyle Çift Taraflı DVD yazıcısı ve Optik ses çıkışı, Gigabit Ethernet desteği, Paylaşımsız ekran adaptörü gibi pek çok özellik hala birçok cihazda olmayan özellikler. Bilgi işlem sektöründe çalışıyorum. Bu yüzden toptancımdan aldım ve almadan önce aynı özelliklere sahip bir HP o gün için 1,000 - 1,500 USD daha pahalı idi. Ben bilgisayarımı günde 12 saat’ den fazla ve sürekli kullanmaktayım. Bu bahsettiğim sorunlar hariç hiç bir sorun yaşamadım. Hatta pili bile daha önce kullandığım cihazlardan daha uzun ömürlü oldu. 2 seneye yakın kullanmama rağmen XP hala fabrikadan geldiği gibi duruyor. CD' den kurulum yapmam dahi gerekmedi. Tabi zaman içersinde Belleği 2 GB ye çıkardım, diskimi 250 GB yaptım. Ancak bir süre daha değiştirmeyi düşünmüyorum. Benim gördüğüm kadarı ile çok sağlam ve güvenilir bir cihaz. Bu benim şimdiye kadarki 8. notebook PC'm ve daha önce IBM, Toshiba, HP, Compaq ve FS kullandım. Benim şimdiye kadar sahip olduğum bilgisayarlar içerisinde en sorunsuzu diyebilirim. Burada yazılanlar üzerine Yurtdışı forumlarını da taradım. Vista yükleyenler bile olmuş. Yani hala kullanan pek çok insan var hatta ürün desteklemediğini belirtmesine rağmen 2 GB bellek ler ile 2,5 GB yapan birisinin yazdığı bir yazıyı okudum.
    Arkadaşlar bir şeyi ayırmamız lazım. Forumlardaki şikâyetler genelde satıcı ve bayilerin tavrı ile alakalı sonuçta kaç tane FS bilgisayar var Türkiye’de ve ne kadarı arızalanıyorun bilgisini vermiyor. Geçtiğimiz yıl hatırlayacaksınız bütün markaları Sony Vaio’sundan tutun Dell e kadar etkileyen bir pil krizi oldu. Sonuçta firmalar da bir takım üreticilere bağlı çalışıyor. Ne kadar büyük / ciddi firma olsalar da bazı arızalardan kaçılamıyor. Bu yüzden ürünü mü yoksa satıcı ve ithalatçının tutumunu mu suçluyoruz dikkatli olup ona göre yazalım.
    Bir de bir yerlerde bir arkadaş sormuş mutlu bir FS Amilo Pro kullanıcısı var mıdır diye. Ben göğsümü gere gere evet hem de çok memnunum diyorum. Core2 bilgisayarlar sadece %20 -30 performans artımı sağladıkları bu da Notebooklrın zaten yavaş olan bellek / disk gibi ara birimleri arasında tamamen kaybolduğundan benim yaptığım hiç bir işi daha hızlı çalıştıracaklarından emin olmadığım için almayacağımda. Bu şekilde en az 1 - 2 yıl daha tep tepe kullanarak destekleyeceğinden kesin eminim FS Amilo Pro mun. Zaten Eğer donanım hızlandığı için bir kazanç olacaksa da Vista bu performansı misliyle sömüreceğinden bir fark göremeyeceğimden de eminim.

    Demin de bahsettiğim gibi PC ürünleri, Notebooklar ve firmaların Tamir / değiştirme prosedürlerine çok sık şahit olmuş ve işin "mutfağındaki" birisi olarak, okuduklarım bana daha çok ürün kusurlarından çok satıcı ve servis firmalarının düzensiz çalışmasından ibaret gibi göründü. Belirtildiği gibi Teknosa gibi büyük bir firma Tamir ve değiştirme prosedürlerini çok baştan savma yaptığı için kimi kez arızaya giden bir ürüne kutuları köpükleri duruyor mu yoksa yapmam diyebiliyor. Ya da servis veren bir firma ürünü 1,5 ay bekletip hem de kullanıcının yasal hakkı olan değiştirme ve ücret iadesi yapmayabiliyor. Ya da teknik servise giden bir ürün tümden test edilmediği için arızalı kısımlar, eğer kullanıcı belirtmedi yada Teknik Servis fişine dikkatle işlenmedi ise bu sorunla geri gelebiliyor. Maalesef ülkemizde Tüketici hakları henüz emekleme aşamasında ancak arkadaşlar burada şikayet ederken hep "sattım kurtuldum" mantığındalar fakat arkadaşlar Sanayi Bakanlığına web üzerinden bile şikayette bulunabiliyorsunuz. Eğer ürünün "Ayıplı Mal" kategorisinde olduğu tesbit edilirse kullanıcının Ürünün misli ile değişimi, para iadesi, ya da ürünün ayıbının oranında para iadesi seçeneklerinden birisini kullanıcı kendi seçebilir ve bayi, ithalatçı, servis hepsi müşterek sorumlular bu karara uymak zorundalar. Son olarak her ilde hakem kurulları var bunlara baş vurabiliyorsunuz. Eğer firma bunların kararına uymaz ise icra yoluna başvurmak mümkün. Bu da olmazsa Tüketici Mahkemesine başvuruyorsunuz. Tüketici Mahkemeleri kanunu uyarınca her türlü vergi ve harç dan muaf. Her ilde adliye içinde mutlaka bir tüketici mahkemesi bulunuyor. Lütfenwww.sanayi.gov.tr adresinden Tüketici Hakları kanunun özellikle 4 ve 12. maddeleri dikkatle inceleyin. Hatta bir de ürününüz garanti kapsamından çıkmış olsa bile eğer garanti içersinde iken servis, bayi vs ürünün ayıplı bir özelliğini size fark ettirmeden geçiştirdi ise bu durumda iyice suçlu oluyorlar. Lütfen kanuni haklarınız sonuna kadar arayın.

    Selamlar,
    K.




  • arkadaşlar anlamıyorum sizleri neden araştırmadan f-s notebook alıyorsunuz?abartmıyorum bedavaya verseler almam fujitsu siemens laptop ı.kuzenim f-s almayı düşünüyordu hemen vazgeçirdim,çünkü kalitesi ortada,kullanıp da memnun olan kullanıcı sayısı yok denecek kadar az.ben de öğrenciyim ve paramı sokağa attığımda üzülüyorum,siz de paranızı sokağa atmayın eğer imkanınız varsa(4 kere tamire gittyse mesela) hemen para iadesi isteyin....
  • Burada FS bölümü çok ıssız kalmış.. Yazılan yorumlarda da FS yerin dibine batırılmış. Gerçi yukarıda yazan bir arkadaşımız gerçekçi ve genelde olumlu gözlemlerini aktarmış.

    Ben Amilo Pro V 2000 kullanıyorum ...Laptop 3 yaşını geçti 3.5 diyelim....1.5 yaşında HDD sorunu nedeni ile servise gitti.....3. gün sorunu giderilmiş olarak evime teslim edildi...Başka da bir sorun yaşamadım. FS e bu kadar kaliteli ve dayanıklı bir laptop ürettiği için teşekkür ediyorum. Bilmiyorum bu bir model olayı mı ???

    Bu konularda pek uzman değilim. Resimlerini çekip burada yayınlasam...yeni alınmış gibi...klavye ...ekran...touchpad mouse...malzeme kalitesi....maşallah diyorum...kendi nazarım değmesin.

    2004 yılı Ekim ayında usd 1.400 gibi bir fiyata almıştım ..Zamanın harikası değildi ama...Ucuz ve çok sıradan bir dizüstü de sayılmazdı. Şimdi bakıyorum forumlara...

    Boyası dökülen Asuslar..
    Menteşeleri alındığının haftasında çatlayan....Bu modelin..... klavyesi hatalı sağ tarafı daha yüksek (??????)....denilen Acerlar...
    Ateş gibi yanan HP ler.....

    Benim FS de CPU sıcaklığının 47 C yi geçtiğini görmedim....Çok sekmeli Maxthon tarayıcı kullanıyorum...Bazen 8-10 sekme birden açık kalıyor...fan çalışıyor sürekli...sekmeleri kapatıyorum duruyor. Fan sesi hiç de rahatsız edici değil.

    Kısaca ben yeniden dizüstü alacak olsam fiyat /performans özelliğini dikkate alarak FS i seçmeye öncelik veririm.




  • Ben de bundan 2 yıl önce Bimeks'ten FS Amilo Pro 2045'i 1299 $'a aldım. O zamanlar aynı fiyata alımlımı alımlı bir Toshiba satılıyordu ama Bimeks'teki satıcı beni bu laptopu almam konusunda beni ikna etti. Ama aklım Toshiba'da da kalmıştı.

    Sonra bir arkadaşımın benim almadığıma pişman olduğumu düşündüğüm Toshiba'yı aldığını gördüm. Üstelik arkadaşım da ilk önce benim aldığım FS den aldığını problem çıkarttığı için de değiştirdiğini söyledi. Tabii merakla laptobun her tarafını inceledim bir müddet kullandım ve sonuçta benim bilgisayar da hiç fena değilmiş dedim. Benim bilgisayarım daha hızlı çalışıyor ve şu anda bilgisayarımda Fifa 2007 ve Call of Duty 4 ve Futboll Manager 2008 yüklü hiç takılmadan bu oyunları oynayabiliyorum. Ama arkadaşım bu oyunları oynayamadıklarını söylüyor.

    Kayınbiraderim yakın bir zamanda Acer bilgisayar aldı. Çift çekirdek miymiş neymiş. Ver biraz kullanayım dedim 1 saat sonra eline tutuşturdum al hayırlı olsun diye. Bir bilgisayar bu kadar yavaş olur mu ya! Hani eski bilgisayarlar vardır ya bir işlem yaparsınız hardiskinden gıcır gıcır sesler gelir, 2008 model bir laptop tan böyle sesler gelir mi?

    Ayrıca ben sinirli bir adam olduğumdan kafamın bozuk olduğu bir gün laptopu yere fırlattığım halde ve yine bir gün laptopun yüksek bir yerden düşmesi ile usb girişlerinin kırılmış olmasına rağmen şu anda bilgisayarımın çalışmasında hiç bir problem yok.

    2 yıllık süre bitmek üzere iken sırf servise vermiş olmak için baksınlar bakalım neyi var neyi yok diye Datapro'ya verdim onlar da format atıp bana 2 gün sonra tekrar geri verdiler. Şu anda yine problemsiz kullanıyorum. Üstelik bilgisayarımın +1 yıl da Bimeks garantisi var. Bir kaç ay sonra bir de onlara veririm şöyle bir genel kontrol yapsınlar diye.

    Gelelim problemlerine; Kerem arkadaşımızın dediklerine katılıyorum. Bilgisayar problemlerine baktığımızda genelde aynı. Klavye sorunu, fandan rahatsız olanlar vs. Nitekim bu problemler giderilebilecek nitelikteki problemler gibi geliyor bana. Evet fan biraz rahatsız edici ama diğer bilgisayarlar kadar yavaş olmasındansa fan biraz gürültülü olsun ama hızlı çalışsın bence daha iyi. Ayrıca dış görünüşü alımlı değil, bir albenisi yok ama ne alımlı bilgisayarlar gördüm bana benim bilgisayarımı aratan.

    Sonuç olarak Bimeks'teki arkadaşa teşekkür ediyorum bana bu bilgisayarı aldırdığı için.




  • fan problemi için Notebook Hardware Control öneririm işlemci hızını yarıya düşürünce ısınma problemi biraz hafifliyor. Denemeye değer (.NET Framework 2.0 gerektirir) Buradan



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emirolcay -- 12 Mart 2008; 10:01:15 >
  • Bende Fs v2045 kullanıyorum 2.5 sene oldu ve şimdiye kdr 1 kez ekran kartım değişti ki onun sebebi altta bulunan ayaklar kopunca benim laptopu neredeyse masaya sıfır konumda kullanarak fanların hava giren ve çıkan çıkışlarını kapatmam olduğunu düşünüyorum bir kez de harddiskim yanmıştı bunun fujitsuyla alakalı olduğunu sanmıyorum o biraz benim şanssızlığım sonuçta seagate harddisk takılıydı ve piyasada çokça bulunan bi marka.Arada bazen ufak sorunlar oluyor ekran temassızlığı yada touchpad'in çıldırıp bi sürü sayfa açması gibi ama onları da yukarıda anlatıldığı gibi çeşitli yöntemlerle geçiştiriyorum çünkü daha 2 ay önce arkadaşım amerikadan Hp laptop aldı 2gb ram dualcore 2ghz işlemcili falan son sürüm bi laptop ekran kartı paylaşımlı sadece diğer bütün özellikleri gayet iyi ama pes 6 oyununu bile açamadı ben pes 6yı daha ilk çıktığından beri sorunsuz oynadığımı bildiği için çok bozuldu.Ortaya çıkan problemlere gelince Dvd-writer bazı dvdleri okumuyor ama okumadığı dvdleri başka arkadaşlarımın dvd'si de açmıyor yani sorun dvdnin yazılmasında bi sürüm farkı olabilir.Ekran temassızlığı konusunda tanıdığınız bir elektronikçi varsa temassızlık yapan slotu sabitlesin bi daha sorun yaşamazsınız.Fan konusunda ben bilgisayarı kapatıp 2 dakika bekliyorum tekrar açınca bi sorun olmuyor.Fan sorunu 7-8 saat aralıksız çalıştığı zaman oluyor bende.Touch-pad neden bisürü sayfa açıyor kendiliğinden onu bilmiyorum henüz ama mini fare kullanıyorum genellikle.Yani kısaca bu kadar zorlanmaya gelen ve iyi performans veren bi laptopta ufak tefek sorunlar hoşgörülebilir ben 2 sene daha değiştirmeyi düşünmüyorum.FS V2045 aldığımda benzer özelliklerde acerlar vardı 2.5 milyar üzerindeydi yani Fs'de aynı performansı veriyor ufak tefek problemler dışında.Bu performansta sorun çıkarmayan bi notebook almak için o zmn 2.5-3 milyarı gözden çıkarmalıydınız.Ne kadar ekmek, o kadar köfte:)




  • Bende bu laptopu 27 ekim 2005te büyük bir hevesle almıştım ama almaz olaydım şimdiye kadar 7 kere servise gitti abartmıyorum mavi ekrana düşmesinden dolayı en az 30 kere format attım

    Ben hayatımda bu kadar sorunlu bir alet kullanmadım acaba sorun bende mi diye bakınırken arkadaşlarımda da varmış
  • hala elimde ve yine ekran kartı arızası verdi salak şey
  • Ekran kartım bozuldu.Yenisini nasıl bulacağım.Şimdi 0 ı da pahalıdır.bunu yerine farklı markada veya modelde hangi kartları alabiliriz.Uyum sorunuda var tabii.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.