Şimdi Ara

Amfi'yi kapatırken hoparlörden ses gelmesi hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
2.934
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Kaynak olarak Dell Inspiron 1545 Lap Top'umu kullanıyorum. Amfi'nin ses seviyesi en düşükteyken ve playerdan şarkı çalmıyorken yani müzik dinlemiyorken Amfi'nin power tuşundan amfi'yi kapattığımda hoparlörlerden hafif bir " dup" sesinin geliyor olması normal mi?

    Marantz PM5003 stereo amfi ile Triangle Esprit Comete Ex hoparlörleri kullanıyorum.Benim bildiğim bu sesin gelmesi normal değil fakat bu "dup" sesi çok düşük seviyede yani belkide dikkat etmezseniz duymayabilirsiniz o şekilde geliyor.Amfi'yi aldıktan 1 ay sonra farkettim bunu, belkide daha öncede vardı ama dikkat etmedim.Gece geç vakitte farkettim ilk olarak.Amfi'nin on/of tuşunun kondansatöründen olabiliceği söylenmişti var mı yok mu bilmiyordum Marantz'ın yetkili servisinden aldığım cevap on/of tuşunda kondansatörünün olduğu yönünde bazıları kondansatörün arızalı olduğu için bu sesi çıkarabilir diyor bazıları ise normal diyor.EGEMEN'deki bir kişiyle konuştuğumda bunun amfinin son nefesi dediğimiz ses olduğunu bunun normal oladuğunu söyledi.Amfi uzun süreli açık kaldığında ise 1 saat ve daha fazla gibi o zaman bu ses azalıyor veya gelmiyor onun yerine "çıt" sesi geliyor amfiyi kapattığımda bu normal diye biliyorum.Aradan Lap Top'u çıkarıp öylede denedim durum aynı şekilde değişmedi bu bir sorunmudur bilemedim sanırım değil ama yinede sorayım dedim cevaplarınızı bekliyorum.







  • Bu bir sorun değildir, nasıl ki araba motorunu söndürünce hafif bir titreme olur. Anfi kapanırlen, voltajlar düşer buda hoparlörde bir sese neden olur. Bunun olmaması için ses çıkış devresinde roleler olur, anfi açılır, 2sn sonra role açılır, anfinin açılma sesi duyulmasın diye. Kapanırken role kapanır ki bunun sesi bile duyulur yani. HOPARLORBU işibu.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Emin-Fırtına

    HOPARLORBU işibu.


    Hoparlör bu işi zaten ses çıkarmak. Bu lafa baya güldüm Bu arad arkadaş haklı sistem açılırken ve kapanırken rolelerden ses gelir bu çoğu anfide belli olur zaten...
  • ses gelmezse sorun vardır demektir. kolay gelsın..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.