Şimdi Ara

Amfi şeçimi veya tavsiyesi için yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
3.061
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Öncelikle herkese merhaba demek istiyorum... 1 yıldır uzak kalmıştım iş yoğunluğundan dolayı...
    Stereo sistemimi satmak zorunda kalmıştım... Yeniden bir sistem yapmak istiyorum... Bütçem malesef çok değil ama birkere stereo sistemler bende de hastalık haline geldi....
    Lafı çok uzatmak istemiyorum, hemen konuya giriyorum...
    Energy exl 26 hoparlör için amfi almak istiyorum... Kaynak olarak şu anda Onkyo Dx7355 cd çalar kullanıcam... İleride plak çalar da eklemeyi düşünüyorum.
    Aklımda olan amfiler
    Pioneer A757
    Rotel ra 1312...
    Bu amfiler nasıldır? Hoparlörler ile uyum konusunda bir sorun çıkarmı?
    Tecrübeli arkadaşlardan 2000 tl ye kadar(ikinci el olabilir) amfi tavsiyesi de olabilir.
    Teşekkür ederim...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Elinizdeki hoparlörler hem Kanada üretimi olan hem oldukça iyi bir sunumu da olan hemde hemen her amfiyle kolay eşleşen bir hoparlör.

    94db gibi hassasiyeti var ve karakterinde pek amfi seçen ürünü yok Energy'lerin genelinin. Orta ve üst band okuması belirgindir daha çok. Uygun amplifikasyon ile güzel sonuçlar alınabilir.

    Bu amfileri hangi kriterlere göre seçtiniz?
  • Yorumunuz için teşekkür ederim...

    Fazla bilgi sahibi olmadığım için özel bir kriterim yok... Forumlarda yapılan yorumları okudum... Genelde hoparlör ve amfi uyumundan bahsediliyor... Oyüzden hata yapmak istemiyorum... Uygun bir amfi alıp müziğin tadını çıkarmak amacım....

    Bu iki amfi arasında fark varmı? Ya da hangisi daha uygun olur? Bu fiyat aralığında başka bir amfi tavsiye edebilirmisiniz?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Vintage kategorisinden bir seçim yapacaksanız iki cihazda kendi dönemlerine göre güzeldir ve tabiki fark var en başta yapı olarak.

    Rotel 70 ortalarının cihazıdır oldukça eski ama ses zenginliği ve güç olarak oldukça iyidir bilen biri tarafından test edilip temiz bulunur sesini de beğenirseniz alınabilir. Diğer yandan plak ağırlıkta gidecekseniz sonra; cihazın arka kısımında dikkat ederseniz özenli bir phono katı görürsünüz ve çift phono girişlidir. Kullanılacak kartuşa göre switchleri mevcut.

    Lakin sahibindendeki cihazsa ilgilendiğiniz ufak bir revizyon var A-B hoparlör seçicisinde ama genel durumu iyi ise bu problem değil.

    Pioneer A757; 90'lar başının dual mono ve çift trafolu referans sınıf iyi ve burada oldukça tutulmuş bilinen kült olmuş modellerinden MarkII olarak da mevcut. Buna karşılık Sony 770ES de düşünebilirsiniz. Dinlediğiniz müzik türü nedir genel olarak bilemiyorum ama caz ve akustik yapıdaki müziklerde hatta klasik de buna dahil Sony'nin sesini severim. Pioneer'a göre ses biraz daha flat yapıdadır.


    Daha yeni cihazlara hiç baktınız mı bütçeniz oranında? Mesela Marantz 5005 veya Denon 720 gibi..

    Tavsiye olarak mümkünse dinleyerek bir seçim yapmanız yoksa bahsini ettiğim cihazlar önerim olur.




  • Delerıum kullanıcısına yanıt
    Yardımcı olursanız sevinirim amfi bakıyorum müzik setimin eko su bozuldu ekosuz amfiden temiz ses alamıyorum bu 3. Eko olucak bozuluyor bende yeni bir amfi almaya karar verdim 4 tane hoparlör var aklımda pioneer sx-20 ve sony str-dh130 var bu amfiler 8 ohm 100+100 watt uygun fiyatlı amfiler pioneer a50 a70 gibi amfilerin degerleri daha düşük daha pahalı nasıl oluyor bu bana str-dh130 yeterli gelicekmidir şimdiden tşk edrm

    Amfi şeçimi veya tavsiyesi için yardım

    Amfi şeçimi veya tavsiyesi için yardım

    Amfi şeçimi veya tavsiyesi için yardım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Biraz daha kalite, yapı ve segment farkı diyelim kısaca.. Pek aman aman amfiler olmasalarda D sınıf için A50 ve 70 Sony'den daha iyi bir seçenek keza Sony receiver (radyo gibi alıcı-verici devre bulunduran amfiler); Pioneer'lar entegre amfi. Sony giriş seviye iş görecek uygun fiyatlı bir seçenek ötesini beklememek lazım. Güç tek başına fiyatı etkileyecek kriter değildir bu arada.
  • Delerıum kullanıcısına yanıt
    Merhaba müsadenizle bir sorum olucak fiyatları hemen hemen aynı olan pioneer a50k mı yoksa a-757 mi secmeliyim birde gr-777 düşünüyorum a-757 ile uyumunun iyi olucagını düşünüyorum a50 ilede kullanabilirmiyim uyumsuzmu olur yeni amfiler cıkıyor ama yeni ekolar cıkmıyor şimdiden tşk edrm

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tercih meselesi biraz ama ben kendimce dönemin cihazlarını mümkün olduğunca bir araya getirirdim. A50 ve 757 karşı karşıya getirmek ne kadar doğru olur ama 757 dönemin referans cihazlarından ve a50 güncel giriş seviye bir ürün. Eğer temiz bilindik bir cihaz alıyorsanız dinleme şansınız da var ise 757 tercih edebilirsiniz. Düşündüğünüz eq ile uyum (görsel olarak) gayet iyi olur. en revaçta aranan Pioneer eq'larından biridir ayrıca.
  • Delerıum kullanıcısına yanıt
    Malum sitedeki ilanlara bakıyorum dinleme şansım elbet olur dikkat edilmesi hususlar nelerdir bilmiyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dinleyin, sese bakın, potansiyometrede herhangi bir sorun var mı, recap yapılmışmı, A ve B terminallerinin ikisini de dinleyin vb. karar verme aşamasında anlayan biriyle bakmanızda fayda var. Görsel kısmı zaten kendiniz görebilirsiniz.
  • Herkese selamlar arkadaşlar

    Benim 2000 yılında aldığım sony LBT XB800AV Müzik setim var.Uzun zamandır odada kasası ile çok yer kapladığı için başka bir odada kullanmadan muhafaza etmek zorunda kalıyorum.Aklıma ilginç bir fikir geldi ve bunu sizlere danışmak istedim.

    Tv ünitesinin gözüne sığacak aynı zamanda da hoparlörlerine

    Amfi şeçimi veya tavsiyesi için yardım uyum sağlayabilecek bir amfi arayışına girsem diyorum sizce nasıl bir amfi olmalı acaba ?

    Amfi şeçimi veya tavsiyesi için yardım

    Amfi şeçimi veya tavsiyesi için yardım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.