Şimdi Ara

Amerikan Film Enstitüsü Bağımsız Film Gösterimleri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
1.255
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • ABD'nin Türkiye Büyükelçiliği'nin desteğiyle 17-31 Ocak 2008 tarihleri arasında tanınmış Amerikalı yönetmenler ve uluslararası alanda çalışan bağımsız yönetmenlerin filmlerinden oluşan 5 filmlik bir seçki, Ankara, İstanbul ve Adana'daki sinemalarda gösterilecektir.

    Etkinlik Ankara'da Ankapol Sineması'nda 17-20 Ocak tarihleri arasında ücretsiz olarak gerçekleştirilecektir.

    Etkinlik, Adana'da 22-25 Ocak tarihleri arasında Adana Amerikan Konsolosluğu - Altın Koza'da,
    İstanbul'da 26-31 Ocak tarihleri arasında İstanbul Modern Sinema'da gerçekleştirilecektir. İstanbul ve Adana'daki gösterimlerin ücretsiz olup olmadığı konusunda bir bilgiye sahip değilim.

    Dün Ankapol Sineması'ndan ücretsiz biletlerimi alırken filmlerin altyazılarını hazırlayan arkadaşla ayaküstü sohbet etme imkanım oldu. O'nun da verdiği bilgiler ışığında Ankara'da gösterilecek 4 filmden bahsetmek gerekirse

    17 Ocak Perşembe Saat 20:30'da Su Tanrıça'sı Faro(Faro: Goddess of the Waters)

     Amerikan Film Enstitüsü Bağımsız Film Gösterimleri


    quote:

    Evlilik dışı bir ilişkinin meyvesi olduğu için, doğduğu köyden kovulan Zanga, şehirde mühendislik eğitimini tamamladıktan sonra, babasının kimliğini ortaya çıkarmak ve bir su dağıtım projesini yürütmek için köyüne geri döner. Rastlantı eseri, o sırada, köyün gençlerinden biri, nehirde boğulur. Köyün ileri gelenleri, suların hâkimi olduğuna inanılan tanrıça Faro’nun, Zanga’nın geri dönüşüne öfkelendiğini ve bundan kurtulmanın tek yolunun bir kurban vermek olduğunu düşünürler. Böylece Zanga’nın eski inançlar ve geleneklerle mücadelesi başlar.


    Mali'li yönetmen Salif Traore'nin ilk filmi. Özellikle Afraka kültütünr ilgi duyanların kaçırmaması gereken bir film.

    18 Ocak Cuma Saat 20:30'da Çatal(American Fork)

     Amerikan Film Enstitüsü Bağımsız Film Gösterimleri


    quote:

    Tracy Orbison, hayattaki bütün girişimleri bir dizi trajikomik maceraya dönüşen, kimlik arayışında azimli bir hayalperesttir. Tracy, sıkıcı bir alışveriş merkezindeki bir markette tezgâhtar olarak çalışmakta, ama oyunculuk hayallerinin kendisi için bir çıkış yolu olduğuna inanmaktadır. Kara listeye alınmış bir oyuncu olan Truman Hope’un büyüsüne kapılsa da, onun gerçek karakterini fark etmeye başlayınca, bu hayranlık, hayal kırıklığına dönüşür. Kötü çocuk Kendis Cooley’le olan dostluğu, Tracy’nin bir sonraki projesine yön verir: genç ve kavgacı serserilerden oluşan bir çeteyi ıslah etmek. Ne yazık ki, Tracy’nin çabaları yine hayal kırıklığıyla sonlanır. Neyse ki, Tanrı’dan korkan, memnuniyetsiz annesi Agnes ve âşık olmak için sürekli birini arayan, inatçı kız kardeşi Peggy ile yaşadığı evde ise biraz olsun teselli bulmaktadır. Bütün bunların arasında, Tracy bir yandan ehliyet sınavını geçip, kilo vermeye çalışırken, diğer yandan da şöhret kazanmak için uğraşmaktadır.


    Eleştirmenler tarafından beğenilen ve birkaç festivalde ödül alan sevimli, renkli, hümanist bir komedi.

    19 Ocak Cumartesi Saat 20:30'da Kayboluşlar(Disappearances)

     Amerikan Film Enstitüsü Bağımsız Film Gösterimleri


    quote:

    Yaklaşmakta olan uzun kış aylarından sığır sürüsünü korumak için para bulma umudunu yitiren düzenbaz ve hayalperest Quebec Bill Bohomme, ailenin geleneksel mesleği olan viski kaçakçılığı işine girer. Yanına oğlu Wild Bill ile esrarengiz viski kaçakçısı Henry Coville’i ve kiralık has adamı, umutsuz sabıkalı Rat Kinneson’ı da alır. Hep beraber sınırı aşarak, “korku ve merak dolu” bir dört gün için, Kanada’nın uçsuz bucaksız vahşiliğine doğru unutulmaz bir yolculuğa çıkarlar.


    Whisky kaçakcılığı üzerine modern bir western. İzleyeceğim filmler arasında

    20 Ocak Pazar Saat 20:30'da Cyrano Fernandez

     Amerikan Film Enstitüsü Bağımsız Film Gösterimleri


    quote:

    Latin Amerika’nın en büyük varoşlarından birinde, hayatın güçlükleriyle kahramanca yüzleşen, vahşi ama romantik bir modern zaman savaşçısı. Orijinalinde olduğu gibi Cyrano Fernandez de, Cyrano, Roxana ve Cristian arasındaki aşk üçgenini anlatıyor. Cyrano’nun yaşadığı mahalle, yoksulluğun vurduğu, “güçlü olanın hayatta kaldığı” ifadesinden öte “cesur ve korkusuz olanın hayatta kaldığı” bu varoş mahallesi, acımasız, cüretkâr ve bazen de küçük düşürücüdür. İşte Cyrano da; insanların, değerlerin, ilkelerin teminatı, her an savunucusu olan ve mahallede yaşayan herkesin imrendiği bir kahramandır. Acımasızlığın ve şiddetin kol gezdiği bu varoşta yaşayan bir kahraman için çok şey söylenebilir. Zaten varoşlarda iş bitirecek maharet Cyrano’da fazlasıyla da mevcuttur…


    Özellikle merak ettiğim bir film. Venezuella'da geçen ve Tanrıkent(Cidade De deus) benzeri bir atmosfer sunan bir film, tabiyki onun kadar başarılı değil. Filmin başı çok iyiymiş fakat altyazıları hazırlayan arkadaş sonunun Türk Filmlerine benzediğini, pek iyi olmadığını söyledi. Ayrıca bu film dünyada ilk defa Ankapol Sineması'nda gösterilecek, ilk izleyenlerden olacağım



    Daha fazla bilgi için: Ankapol Sineması Resmi Sitesi







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.