Şimdi Ara

Amerikan Borsasina yatirim yapiyoruz

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
9
Favori
29.653
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Benim gibi turkiyeden araci kurum arayalar icin gelsin

    en basta tahmin edeceginiz gibi Garanti, Is bank, Yapi kredi gibi butun buyuk bankalarin yabanci borsalara yatirim icin araclari var fakat ne hikmetse kimse bilmiyor

    sizde turkiyedeki borsadan biktiysaniz, buyrun yabanci borsalara nasil yatirim yapilir , nerden hesap acilir

    alintidir:http://www.mrmilyoner.com/yurtdisi-piyasalarda-islem-yapmak/

    Türkiye’dekiler
    Yazının başında dediğim gibi, yazıya başlamadan birkaç saattir işlem kanalları için araştırma yapıyorum. Türkiye’den yurtdışı piyasalarda işlem yapmak için bulduğum mantıklı ve pratik alternatifler (belki daha uygun seçenekler vardır, tavsiyeniz varsa yorum olarak bırakın, onları da inceleyelim) şunlar:

    İşCep Yurtdışı Piyasalar
    YapıKredi Yatırım – TradeBox
    Garanti Yatırım
    AkYatırım – TradeALL
    Gedik Universal
    UTrade International – Ünlü & Co

    İşCep Yurtdışı Piyasalar


    İş Yatırım’ın bir ürünü olan İşCep Yurtdışı Piyasalar, isminden de anlaşılacağı gibi İşCep uygulaması üzerinden dünya borsalarında işlem yapmamızı sağlayan bir platform. İşCep Yurt Dışı Piyasalar ile NASDAQ, NYSE, XETRA, LSE, ICE, SEHK gibi Avrupa, Amerika ve Asya’da faaliyet gösteren 26 borsada Hisse Senedi ve Futures işlemleri yapılabilmekte. Kısaca özetlersem:

    Herhangi bir para yatırma alt limiti yok.
    İş Bankası nezdinde yatırım hesabı olmayanların şubeye gitmesi gerekirken, halihazırda yatırım hesabı olanlar bütün kayıt işlemlerini İşCep mobil uygulamasından yapabilir.
    Para yatırma işlemini İş Bankası vadesiz USD hesabınızdan havale ederek yapabilirsiniz.
    Alım-Satım komisyonu minimum 25 $‘dır. Komisyon oranı da işlem tutarı üzerinden %0,25’tir. Örneğin 1 $ ile 10.000 $ arasında yapacağınız işlemlerde 25 $ komisyon ödersiniz. 100.000 $ tutarında bir işlem yaptığınızda da 250$ komisyon ödersiniz.
    Ayrıca saklama ücreti adı altında aylık %0,003 masraf vardır. Örneğin 100.000 $ tutarında hisse senediniz var ise aylık 3 $ saklama masrafı ödersiniz.
    Kendi websitelerindeki detaylı bilgi için tıklayınız.

    YapıKredi Yatırım – TradeBox


    Yapı Kredi Yatırım’ın bir ürünü olan TradeBox, UniCredit’in üzerinden dünya borsalarında işlem yapmamızı sağlayan bir platform. TradeBox ile NASDAQ, NYSE, XETRA, LSE, ICE, SEHK gibi Avrupa, Amerika ve Asya’da faaliyet gösteren 26 borsada Hisse Senedi ve Futures işlemleri yapılabilmekte. Kısaca özetlersem:

    Herhangi bir para yatırma alt limiti websitesinde belirtilmemiş, fakat müşteri temsilcisiyle görüşülmesi gerektiği yazıyor.
    Anladığım kadarıyla Yapı Kredi nezdinde yatırım hesabı olsa bile şubeye gitmek gerekiyor, yine de müşteri temsilcisiyle görüşülebilir.
    Para yatırma işlemini Yapı Kredi vadesiz USD hesabınızdan havale ederek yapabilirsiniz.
    Alım-Satım komisyonu minimum 30 $’dır. Fakat komisyon oranına ilişkin bir bilgiye ulaşamadım! Arayıp sormak gerekiyor, kısa zamanda güncelleyeceğim.
    Saklama ücreti/masrafı bilgisine de ulaşamadım.
    Kendi websitelerindeki detaylı bilgi için tıklayınız.

    Garanti Yatırım


    Garanti Yatırım yurt dışı pay (hisse) senedi piyasalarında, 25 farklı ülke borsasında alım satım işlem hizmeti sunduğunu görüyoruz. Garanti bu hizmeti Saxo Bank aracılığıyla veriyor. Belki bu Danimarka Bankasını hatırlayanlar olacaktır 🙂 Kısaca özetlersem:

    Herhangi bir para yatırma alt limiti websitesinde belirtilmemiş, fakat müşteri temsilcisiyle görüşülmesinde fayda var.
    Anladığım kadarıyla Garanti nezdinde yatırım hesabı olsa bile şubeye gitmek gerekiyor, yine de müşteri temsilcisiyle görüşülebilir.
    Para yatırma işlemini Garanti vadesiz USD hesabınızdan havale ederek yapabilirsiniz.
    Alım-Satım komisyonu minimum 25 $‘dır. Komisyon oranı da işlem tutarı üzerinden %0,3’tir. Örneğin 1 $ ile 8.350 $ arasında yapacağınız işlemlerde 25 $ komisyon ödersiniz. 100.000 $ tutarında bir işlem yaptığınızda da 300$ komisyon ödersiniz.
    Ayrıca saklama ücreti adı altında yıllık %0,06 masraf vardır. Örneğin 100.000 $ tutarında hisse senediniz var ise yıllık 60 $ saklama masrafı ödersiniz.
    Kendi websitelerindeki detaylı bilgi için tıklayınız.

    AkYatırım – TradeALL


    TradeAll, Forex, Futures, CFD ve Hisse Senedi işlemlerini yapabileceğiniz bir elektronik işlem platformudur. Ak Yatırım bu hizmeti Citibank üzerinden veriyor.

    Herhangi bir para yatırma alt limiti websitesinde belirtilmemiş, fakat müşteri temsilcisiyle görüşülmesinde fayda var.
    Anladığım kadarıyla Akbank nezdinde yatırım hesabı olsa bile şubeye gitmek gerekiyor, yine de müşteri temsilcisiyle görüşülebilir.
    Para yatırma işlemini Akbank vadesiz USD hesabınızdan havale ederek yapabilirsiniz.
    Alım-Satım komisyonu minimum 26,25 $ + BSMV (%5)’dır. Komisyon oranı da işlem tutarı üzerinden %0,25 + BSMV (%5)’tir. Örneğin 1 $ ile 10.500 $ arasında yapacağınız işlemlerde 26,25 $ + BSMV (%5) komisyon ödersiniz. 100.000 $ tutarında bir işlem yaptığınızda da 262,5 $ + BSMV (%5) komisyon ödersiniz. Diğer alternatiflerden farklı olarak BSMV hariç bir komisyon yapısı var.
    Ayrıca saklama ücreti adı altında yıllık %0,02 masraf vardır. Örneğin 100.000 $ tutarında hisse senediniz var ise yıllık 20 $ saklama masrafı ödersiniz.
    Kendi websitelerindeki detaylı bilgi için tıklayınız.

    Gedik Universal


    Gedik Universal, yatırımcıların global piyasalarda hisse senedi, eurobondlar, vadeli işlem ve opsiyon sözleşmeleri alım satımını yapabilmelerini sağlayan bir hizmet ve işlem platformudur. Interactive Brokers isimli uluslararası bir aracı kurumun altyapısıyla hizmet sunuyorlar.

    Herhangi bir para yatırma alt limiti websitesinde belirtilmemiş, fakat müşteri temsilcisiyle görüşülmesinde fayda var. Müşteri temsilcisiyle görüşen arkadaşlar alt limit olduğu konusunda bilgi verdiler. Yalnız biri 5.000 $, diğeri 10.000$ olduğunu söyledi. Sanırım müşteriye göre farklı bir yakşaşımları var.
    Gedik Yatırım bankalardan farklı olarak daha küçük bir platform. Fakat gördüğüm kadarıyla birçok ilde şubeleri var. Ayrıca şubeye gitmeden de yatırım hesabını açmak mümkün.
    Para yatırma işlemini kendi kullandığınız bankadan EFT ile yapmanız gerekiyor. Burada eğer mevcutta dolar birikiminizle işlem yapmak istiyorsanız, TL’ye çevirip göndermek gerektiğini anlıyorum. Yine de müşteri ilişkilerine sorulabilir.
    Alım-Satım komisyonu minimum 10 $’dır. Türkiye’deki alternatifler arasında UTrade International ile birlikte en düşük azami komisyon tutarı. Ayrıca komisyon tutarı da işlem hacmi üzerinden değil, alınan hisse adedi başına 0,03 $ şeklindedir. Bunun ciddi avantajı olabilir, örneğin 1 lotu 1.000 $ olan bir hisse bile alsanız 0,03 $ komisyon oluşur. Yalnız yine de minimum komisyon 10 $ olduğu için tabii ki az işlem yapanlara yaramayabilir! Ama pahalı hisselerden (AMAZON, APPLE) alım yapılacaksa büyük avantaj!
    Örnek komisyon tutarı hesaplamak biraz zor olacak, çünkü hacim üzerinden değil hisse adedi bazında bir komisyon yapısı var. Adedi 5 $ olan bir hisse ile 1.000 $ olan bir hisse arasında farklı komisyonlar çıkabilir. Örneğin, 1 lotu 5 $ olan bir hisseden 1.000 adet (5.000 $ toplam) alırsanız 30 $ (1.000 x 0,03 $) komisyon ödersiniz. 1 lotu 1.000 $ olan bir hisseden 5 adet (5.000 $ toplam) alırsanız 10 $ (5 x 0,03 $ = 0,15 $ eder fakat minimum 10 $ komisyon)

    Ayrıca saklama ücreti bulunmamaktadır. Fakat toplam yatırım tutarınızın 2.000$ altına düşmesi durumunda aylık 1$ ücret olduğunu bilgisini müşteri temsilcisiyle görüşen bir okuyucumuz iletti.
    Kendi websitelerindeki detaylı bilgi için tıklayınız.

    UTrade International – Ünlü & Co


    UTrade International, Gedik Universal’e çok benzer şekilde yatırımcıların global piyasalarda hisse senedi, eurobondlar, vadeli işlem ve opsiyon sözleşmeleri alım satımını yapabilmelerini sağlayan bir hizmet ve işlem platformudur. Gedik Universal gibi Interactive Brokers firmasının altyapısıyla hizmet sunuyorlar

    Para yatırma alt limiti websitesinde belirtilmemiş, fakat edindiğim bilgiye göre 10.000$ imiş.
    Bankalardan farklı olarak daha küçük bir platform. Sadece İstanbul genel merkezleri var anladığım kadarıyla, şubeleri varsa da ben göremedim.
    Para yatırma işlemini kendi kullandığınız bankadan; TL için EFT, dolar için de SWIFT yapmanız gerekiyor.
    Alım-Satım komisyonu minimum 10 $’dır. Türkiye’deki alternatifler arasında Gedik Universal ile birlikte en düşük azami komisyon tutarı. Ayrıca komisyon tutarı da işlem hacmi üzerinden değil, alınan hisse adedi başına 0,03 $ şeklindedir. Avantajlarını yukarıda açıklamıştım.
    Ayrıca saklama ücreti bulunmamaktadır.
    Kendi websitelerindeki detaylı bilgi için tıklayınız.

    Karşılaştırma
    Farkındayım biraz kafanız karıştı. Çok fazla alternatif var, birbirlerine benzeyen yönleri de fazla. Hadi bu alternatifleri tek bir tablo üzerinde karşılaştırıp avantajlarını ve dezavantajlarını görelim:

    Alt
    Limit Hesap
    Açma Para
    Yatırma Minimum
    Komisyon Komisyon
    Oranı Saklama
    Masrafı
    İşCep Yok Şubeden USD Havale 25 $ % 0,25 Aylık %0,003
    YapıKredi * Şubeden USD Havale 30 $ * *
    Garanti * Şubeden USD Havale 25 $ % 0,3 Yıllık %0,06
    AkYatırım * Şubeden USD Havale 26,25 $
    +BSMV(%5) %0,25
    +BSMV(%5) Yıllık %0,02
    Gedik Universal 5.000$
    veya
    10.000$ Şubeden TL EFT 10 $ hisse başına 0,03 $ Yoktur
    UTrade International Telefonla TL EFT -
    USD SWIFT 10 $ hisse başına 0,03 $ Yoktur
    * Arayıp sormak gerekiyor.


    Kolaylık anlamında, eğer bildiğimiz büyük bankalardan biriyle çalışmayı tercih ederseniz alternatifler birbirine çok benzer. İş Bankası ve Garanti burun farkıyla büyük bankalar arasında başı çekiyor. Yalnız Gedik Yatırım ve UTrade International düşük minimum komisyon tutarıyla (ve hisse başına komisyonla) diğerleri arasında öne çıkıyorlar. Çünkü biz küçük yatırımcılar daha az tutarlarda işlem yapıyoruz, tek seferde milyonlarca dolar değil!

    Eğer Türkiye’deki bu alternatiflerle çalışmayı düşünüyorsanız, kendiniz de araştırın, websitelerini kurcalayın, telefon açıp en küçük detaya kadar sorun, vaktiniz varsa şubelerine giderek daha da bilgi alın. Sonra kararınızı vererek işlem yapmaya başlayabilirsiniz. Ayrıca aklınıza takılanları, buradan yorum olarak da sorabilirsiniz. Amaaa Mr. Milyoner sizin için bir Yurtdışındaki alternatifleri araştırdı, isterseniz önce onlara da bir göz atın 😉


    alintidir:http://www.mrmilyoner.com/yurtdisi-piyasalarda-islem-yapmak/

    ** YTD ** Ben de hata yapmaya müsait bir ölümlü olarak yazım hatası veya dikkatsizlik gibi nedenlerle yanlış bilgiler vermiş olabilirim. Lütfen bir hata/yanlış bilgi farkeden olursa beni uyarsın, hemen düzeltelim. Burada verdiğim bilgiler herhangi bir yatırım tavsiyesi değildir, kendinizin dikkatli bir şekilde araştırma yaparak şahsi olarak karar vermeniz gereken bir konudur! Burada yazan bilgiler ilgili şirketlerin websitelerinden alınmıştır, beni veya blogumu hukuki olarak bağlamaz. Şirketlerin bu işlemlere yönelik yapacakları değişiklikler olabilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RichardB -- 3 Nisan 2018; 9:54:27 >







  • DOW ----S&P----NASDAQ çöküşte....

    Tam zamanında açtınız.....



    BTD.....




  • quote:

    Orijinalden alıntı: expertadvisor

    DOW ----S&P----NASDAQ çöküşte....

    Tam zamanında açtınız.....



    BTD.....






    evet aynen oyle tam zamani, dusute alinir hisse
    uzun vadeli, akilli yatirimci anlik donemlik dususe bakmaz , uzun vadeli karina bakar
  • türkiye, abd, avrupa borsalarına nasıl yatırım yapılabilir? hangi banka bunu sağlar. yardımcı olur musunuz ? olaya şuan çok yeniyim borsalar çakılıyor :D
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ririii

    türkiye, abd, avrupa borsalarına nasıl yatırım yapılabilir? hangi banka bunu sağlar. yardımcı olur musunuz ? olaya şuan çok yeniyim borsalar çakılıyor :D
    Bu sorunun cevabını ben de merak ediyorum. Özellikle Usa borsa işlemlerini yapabileceğimiz yabancı bir firma var mıdır? Ya da yerli?
  • Tuykil T kullanıcısına yanıt
    https://www.tefas.gov.tr/FonKarsilastirma.aspx

    Yukarıdaki sitede ünvan tipi kısmından yabancıyı seçin. Borsa yatırım fonları ile yabancı borsalarda yatırım yapabilirsiniz. Bütün bankalar üzerinden bu fonları alabilirsiniz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kadirt

    https://www.tefas.gov.tr/FonKarsilastirma.aspx

    Yukarıdaki sitede ünvan tipi kısmından yabancıyı seçin. Borsa yatırım fonları ile yabancı borsalarda yatırım yapabilirsiniz. Bütün bankalar üzerinden bu fonları alabilirsiniz.
    Bence ikinizde yatirim yapmayi aklinizdan cikarin, en basta ,bu konuyu okusaydiniz nasil hesap acilir,
    Hangi yerli kurumlar var ,
    Hangi yabanci kurumlar var

    Hepsi ayrintisiyla yazilmiz

    Siz 2 satiri bile okuyamzken cok onemli yatirim kararlarini nasil vereceksiniz? Neyse bilgilendirmek bizim gorevimiz




  • İşbank var bende.

    10 dolar değerinde 1 lot hisse aldım diyelim. 25 dolar sadece komisyon ödemek zorundayım. Acayip mantıksız bişey
  • quote:

    Orijinalden alıntı: phorever

    İşbank var bende.

    10 dolar değerinde 1 lot hisse aldım diyelim. 25 dolar sadece komisyon ödemek zorundayım. Acayip mantıksız bişey

    Zahmet olmasa sikayetinizi yapin da biraz farkindalik yaratalim, Is bankasina, yaziyorum, bir tek siz sikayetcisiniz diyor

  • Geçen yıl en iyi gedikti hâlâ öyle mi acaba
  • yine ne kadar dogru bir karar veridigimi bir kere daha anladim, Turkiyede yaptigim butun yatirimlar cop oldu

  • Bu konuya bende takıntılıyım ama vergi konusu canımı sıkıyor bilgili biri varsa aramızda birkaç soru sormak isterim
  • zamaninda facebook hissesi alsaydik keske
  • RichardB kullanıcısına yanıt

    Halâ iş bankası ile mi calısıyorsunjz? Komisyon oranları cok fazla. Düşük komisyonlu bir yer bakıyorum ama bulamadım. Midası saçma ve güvensiz buluyorum orayla calışmam şu an

  • ririii kullanıcısına yanıt

    yok dostum benim paylasimim degil, alinti yaptim,

    Is bankla calismiyorum, bende midas guven anlaminda bir sorun yok ama zaten onemli degil

    IK ile deneyebilirsin ve butun bankalarin yurtdisi yatirimi yapan yatirim firmalari var , yani secenek cok


    kendinize gore olanini bakin ,, ama masraf olarak hic biri midas kadar avantajli degil

  • RichardB kullanıcısına yanıt
    Aynen ama midas hisse bile almıyor aslında siteyi kurmuş para karşılığı o an ki hisse fiyatıyla eşleştiriyor:) tamamen dijital.
    İşler yolunda gitmezse batma ihtimali cok yüksek
  • ririii kullanıcısına yanıt

    Bilmiyorsaniz arastirin, turkiyede gercekte sizin adiniza hisse alan tek kurum belkide , digerleri. Aldik diyor , belkide almamistir ama midas gercekten aliyor ve sizin adiniza alpaca da sakliyor , endise edecek bisey yok, bence en guvenilir kurum


    cogu araci ya hisse almiyor yada sizin adiniza saklamiyor ,, daha cok arastirin

  • RichardB kullanıcısına yanıt
    Hisseyi gercekten alıp sakladığına dair hiç bir garantisi yok. Adamlara talep olusturdum sordum. Saçma sapan cevap vermişler :) yani nasıl güveniyorsunuz böyle şeylere thodex vakasından sonra hayret
  • ririii kullanıcısına yanıt

    Midasın Türkiye de kısmı borsa işlemleri yapabilir spk lisasın var. Her 3 ayda bir bilanço açıklıyorlar. Bistde aracı kurum olmak için bir dünya prosedür var. Thodex ile bir tutmanız hata.


    İnsanlar binanceye dünyalar yatırıyor. Bencede Binancenin thodex ten hiçbir farkı yok. Batsa kime başvuracaksınız belli değil.


    Midastan Tr hissesi aldığınızda adınıza tabkasbankta saklanıyor. Midas batsa takasbanktan Tr hisselerinizi başka bir aracı kuruma virmanlarsınız. Amerikan hisseleri içinde benzer durum oldugunu belirtiyorlar.

  • Too-Xaris T kullanıcısına yanıt
    Tr hisseleri için söylemiyırum zaten. Konu tr hisseleri dğeil. Onlar takasbank güvencesinde eyvallah.
    Bu konu Abd hisse senetleri. (Yurt dışı) hiç bir garantisi güvenilirliği yok.
    Bilanço açıklıyorlar kısmına gelince. Aynen o kısmı zaten iyice korkutuyor. Şirket zarar açıklıyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ririii -- 2 Nisan 2023; 19:5:14 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.