Şimdi Ara

Amerikadan yeni macbook pro almak ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
1.808
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaslar ne zamandir macbook pro dusunuyordum fakat su son m1 islemciden sonra iyice cezbetti beni. Baya saglam olmus duruyor yeni macbooklar. 13 inc olanini alacagim macbook pro 256gb. Abd de 1300 dolar yani 10.000 tl diyelim duz dengesiz kur yuzunden. Turkiyede ise 14.299tl. Nerden baksaniz %50 daha pahali. Abd den almamin ne gibi dez avantajlari olur? MantiKlimi sizce ? GARANTI haric. Garanti demeyin lutfen hayatimda garantinin tek bir faydasini gormedim ve aradigim birsey degil


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Bizzat ben amerikada kurlar 3.6 iken 2017 yazında macbook pro almıştım vergilerle beraber $1800 (6500TL) geliyordu. O zamanlar Türkiye'de aynı macbook pro 7500 TL civarıydı ben işim gereği alma zorunda kalmıştım. Şimdi aynı fırsatım olsa 4000TL daha fazla verir miyim diye sorarsan evet verip Türkiye'den alırdım.


    Neden?

    2017-2019 arasındaki tüm macbooklarda klavye sorunu çıktı, benim laptopum 2 kere servise gitti garantisi varken ve gel gör ki şimdi garantisi bittiği için servise gönderemiyorum. Tamam klavyeyi değiştirebiliyorlar ama teknoloji ürünleri çok şansa bağlı ürünlerdir. Başka markalarla kıyasladığın zaman apple daha sağlam ve daha az servise götürme şansın var fakat garantisi biten bir mac'i servise götür bakayım..


    Pilini değiştirmem lazım %25'e geldiğinde ekran kapanıyor ve bunun için 1300TL para vermem lazım.

    Klavyeyi değiştireceğim ücretsiz (ki daha önce 1 kere değiştirmeme rağmen yine aynı sorun devam ediyor) fakat aynı sorun yine devam edecek çünkü o serideki macbooklarda eski teknoloji klavyeye geçiş yapmıyorlar.


    Yani uzun lafın özeti bence TR'den al garanti konusunda kafan rahat olsun. Yurtdışından alırsan 1 yıl garantisi vardı şu an devam ediyor mu bilmiyorum. Bir de amerikadan alıcaksan da bence öğrenci kampanyasından al, öğrenci belgesi bile sormamışlardı bana ve yanına da beats kulaklık vermişlerdi.





  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.