Şimdi Ara

Amerikadan kredi kartıyla iphone almak... (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
2
Favori
4.392
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Hotcup

    Verilen bilgiler için çok teşekkürler.

    Türk kredi kartıyla internetten almak mı daha uygun olur yoksa doğrudan amerikadaki apple store'dan kredi kartıyla postan çektirmek mi?

    Bir farkı olmaz, aynı tutar usd çekiyor. Zarara girmek istemezsen kredi kartin icin bankayi arayip usd ekstresi iste. Doviz burosundan da o kadar doviz alip kredi kartina subeden odersin



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SiNaPSiS -- 31 Mayıs 2016; 16:14:48 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar merhaba;

    Şimdi okudum ettim kendimce bir işler yaptım ama sonuçta yukarıda anlattığınız durum bende patladı nasıl düzelteceğim bilmiyorum da..

    Garanti Amex kartımla İphone 7'yi Amerika Apple Store'dan cumartesi günü başarılı bir şekilde aldım ve stok bulabildiğim World Trade Center daki mağazadan pick-up için arkadaşımın bilgilerini girdim.

    Tabi orada fatura bilgisi de istiyor, girmeden de sizi bırakmıyor ve seçeneklerde kesinlikle Türkiye olmayan 10-12 ülke var bende United States seçip google'dan bakıp gerçek bir adres girdim aynı bölgelerde.

    Herşey tamam onaylandı dedi, garanti cebe mesaj attı şu kadar tutar harcama yaptınız vs diye dedi hatta devamında Apple'dan mail da aldım :
    Your order is being processed.
    We’ll email you when your items are ready for pickup.
    vs vs vs vs

    Pick-up günü yani bir sonraki gün pazar teslimat saati geldi.. keyifle mağazadan alış haberini beklerken, oradaki satış danışmanın alışverişte fatura adresinde sorun olduğunu, yarım saat - 1 saat sonra onu veya beni arayıp bazı bilgiler almaları gerektiğini, olmadı şu numara ve ext. kodu ile isterseniz siz ulaşın gibi bir cevapla arkadaşımın sepetlendiğini öğrendim.

    Apar topar önce o numarayı aradım tabi açan yok, mesaj bırakın arayalım sistemine düşürüyor sürekli.. (amerika nuamrası herşey ingilizce) üstüne order status'e bakayım dedim ama her şey yolunda "ready for pickup" modunda..

    Maillarıma bakayım dedim... bide ne göreyim, cumartesi akşamı ben alışverişi yaptıktan 2 saat sonra, hiç adında konusunda Apple fln yazmadığı için dikkatimi çekmeyen, "Action Required (orderNum.)" konulu ve "zzzamr_orderprocessing@apple.com" adresinden atılmış bir mail var içeriği de şöyle;


    Hi **** ****,
    Thank you for your recent order with the Apple Online Store. We appreciate your business.
    We have been unable to successfully verify your information with your financial institution. While you may see a pending authorization on your account, to continue processing your order, we will need an alternate form of payment.
    If we do not receive a response from you within one week from the date of this email, your order will be cancelled.
    We offer the following options for resolution:
    1. To use a different credit card for your order, please call your account specialist at the number below.
    2. If you wish to use a Wire Transfer, please contact one of our Payment Specialists by calling 1-877-***-**** and they can complete this change for you.
    3. If you wish to cancel your order, please visit online Order Status. You will need to login to your account with your Apple ID to locate this order.
    We apologize for the inconvenience and look forward to hearing from you.
    Sincerely,
    Apple
    Your account specialist is Ebony
    Phone: 800-***-**** ext. *******
    Online Help: store.apple.com/help


    Hemen Garantiyi aradım, bu kartları ne diye verdiniz yurt dışında kullanımında sıkıntı olacak beceremediyseniz diye yüklenme edasıyla, bağlandığım arkadaş hemen inceledi etti ve her şey yolunda, hem Master hem Amex iniz her türlü platformda yurt dışı harcamaya açık ve Apple ödemeyi çekmiş, limitinizden bile düşülmüş yani askıda bir blokaj değil bu işlem, direk satış işlemi gerçekleşmiş cumartesi günü dedi.

    O gazla şahane ingilizceme güvenip ararsın arkadaşa verilen Amerika Apple store mudur destek hattımıdır neyse numarayı ve Ext numarasını girersin sanki N11'i arıyor edasıyla nasıl vermezsiniz telefonumu dicem.. :) tabi yine bant kaydı konuşan, mesaj bırakın biz sizi ararız diyor, bende şahane İngilizcemle, tane tane ve net bir şekilde durumu anlattım ettim, bide urgent mı diye sordu sistem, tabi olmaz mı dedim yolladım mesajı..

    Yetmedi bide kredi kartı bilgisi değiştirmeyi, sadece şu numaradan arayarak yapabilirsin dediği numarayı da aradım 8-10 dakkada ordaki playlist i dinledim bekleyin bağlayacağız diyen döngü içinde.. açan yok sanki Kargo Firmasını yada Tapu dairesini aradım Türkiye'de.. (tel faturası fln gözüm görmüyor tabi) ama olmadı açan maalesef.. olmadı..

    Hala yetmedi girdim Apple Store da ki hesap bilgilerime, baktım orada da billing info var sadece United States yazmışım yada apple store'un amerika adresinden işlemleri yürüttüm diye kendi yaptı heralde, neyse doldurdum siparişi verdiğim adresle aynı bilgileri, aynı kredi kartını oraya da girdim ettim vs (Türk aklı işte olur da bakarlar aynı görsünler diye minare kılıf misali)

    Sonuç olarak salı günü arkadaş son birkez daha gidecek dükkana ve sonrasında uçağa binecek..
    Ben burda telefonu verecekler mi, vermeyecekler m,i ona mı yanayım, paramı ne zaman geri iade ederler, banka ne keser yurtdışı alışverişi diye vs onları mı düşüneyim bilmiyorum..

    Oturdum nette araştırdım tabi kös kös ben nerde yanlış yaptım diye.. en güncel bilgi paylaşımını burada buldum tarih olarak, sizlere hem sorayım bir yol var mıdır? neyi yanlış yaptım? düzelteyim vs diye oturdum üye oldum, yazdım, hemde bu tip bir tecrübeyi yada başarılı bir pick-up operasyonunu benim gibi ayrıntılı yazan başka bir paylaşım ben bulamadım bari başkaları benimkini bulsun istedim..

    Gelişme olursa ekleme var galiba burda mesajlara yazarım inşallah..


    evet arkadaşlar bugün itibari ile ikinci sefer mağazaya gidilidi, istenen renk ve kapasitede telefon teslim edildi.

    Şimdi kaldığımız yerden nasıl bu noktaya gelindiğini anlatayım:

    pazar günü yukarıda anlattığımız tüm çabalarımız sonuçsuz kalmışken, pazartesi günü arkadaşım benim için tüm bu durumu özetleyen bir mail hazırladı saolsun ve bana bunu kendi apple'a tanımlı mail adresinden gönder bakalım ne cevap gelecek dedi. Bende hevesle Apple yada Apple store ile iletişime geçebilmek için bir mail adresi aramaya başladım.. Fakat newww.apple.com da nede google da yaptığım araştırmalardan bir sonuç alamadım.

    Deneyerek ve araştırarak varabildiğim sonuçlar şöyle:
    Apple mail ile iletişim kabul etmiyor. sadece bizi arayın dediği bir amerika numarası,
    Chat yapın dediği ama US harici bağlanıyorsunuz size yardımcı olamayız diyerek bağlanmayan bir "chat" linki,
    Sadece satın alınmış cihazların (iphone ipad vs) ve yüklenmiş uyguşamaların, programların sorunları üzerinden size birkaç soru sorup sonra gayet güzel bir şekilde telefonla sizi arayıp sadece arıza tespiti yada uzaktan bağlantı yapabilen bir müşteri desteği bölümü var.


    Bende (bir türk olarak, genelde bu tip bilgilendirmeler böyle kurumsal firmalarda noreply modundadır ama taş atarım elim yorulmaz dedim) bana son yollanan "Action Required" konulu yukarda gösterdiğim mail'ın geldiği adrese arkadaşımın yolladığı durumu açıklar mail'ı yolladım.... tabi ses çıkmadı :)) (!) (sonra çıktı tabiki)


    Akşam arkadaşımla buluşup Amerika'daki mesai saati bitmeden apple'ın bize verdiği numarayı aradık. Bir önceki gece bağlanmak bilmeyen numara, iş günü ve mesai saatlerinde olmamızdan dolayı arayan az kişi var heralde çat açıldı. Çıkan kıza anlattık ettik, kız olur mu çok ilginç sizi bağlayayım ödeme bölümüne dedi, ama bağlayamadı açmıyorlar maalesef dedi (sanki Beylikdüzün'de tekstil firmasını aramışız :) ) bidaha aradı yine cevap vermiyorlar dedi kayıt doldurun dönerler dedi, biz o işi çok yaptık ama 24 saat oldu dönen eden yok, hemde tüm iletişim bilgilerimizi vermemize rağmen dedik, oda ben yazıp çizeyim sizin için dedi, yazdı hallederler dedi kapattı.

    Benim içime sinmedi, bir daha arattım arkadaşa (Başkası halden anlar bir el at derim) anlattık, Aaaaa olmaz dedi, Türkiye'ye kayıtlı kredi kartı ile alışveriş yapamazsınız bizden dedi, arkadaşımda yapıştırdı biz 5th avenue'daki mağazanızdan geçen sene iphone 6 aldık hatta ondan önceki seneler de iphone 4 aldık ve bu alışverişleri mağazanızda Türkiye bankası olan ve Türkiye'deki bir adres üzerine alınmışi Türkiye'ye kayıtlı, Akbank Visa kartı ile yaptık nasıl iş hemde Amex karta şimdi böyle diyorsunuz dedi, adam da Apple Store'un mağaza satışında ayrı prosedürü, internet satışında ayrı prosedürü olduğunu anlattı durdu, arakdaşım da nasıl parayı alacağıza geçti hemen, oda paramızın sadece bloke olduğunu stış olmadığını geri döneceğini vs vs zırvaladı. (ki para bloke değil satış gerçekleşmiş diyor bankamız bile diyemedik sıkıntıdan)

    3. kez arkadaşımı ikna ettim, ara peki telefon stokta duruyor, bizi bekliyor halde, bize ödeme şeklini değiştir diye mail gelmişti, mağazaya giden arkadaşa para yollarsak nakit alım yapabilir mi, hazır ayırtmışlar istediğimiz telefonu? sor diye. Aradık sorduk :))))) adam dedi ki neden uğraşıyorsunuz, telefonu zaten satın almışsınız dedi. Kardeşim böle böle vermediler dedik, hayır telefon sizin, artık ödeme alınmış, para Apple da neden uğraşıyorsunuz (bize manyakmışız gibi ameikan şaşkınlığı ve heyecanı ile konuşuyor bide) mağazadan gidip alın hadi fln dedi. Arakdaşım döndü bana Türkçe "bu bir bok bilmiyor dedi güldü" :) ben yinede sordurttum nakit vs sen onu söyle dedik adam evet alabilir ama gerek yok ki ödemişsiniz anlamıyorum neden tekrar ödeyeceksiniz diye yine ısrarla, hayretle bize soruyor, arkadaşımda yoruldu artık thank you thank you diyerek kapattı telefonu.

    (tam bir Türkcell-Superonline call center gibi sorun çözme dengesizliği yaşadık şu 3 konuşmada, bide tüm bunlar Türkiye boktan diye sadece bizim ülkemizde oluyor sanıp kızarız.)

    Tabi ben ısrar ettim bak bu adam işi biliyordu, benim tespitimde göre ödeme yaptık diyor banka dolayısı ile almamız lazım fln desemde arakadaşım bu adama inanmadı ve bana sen nakit yollama yolu bul yarın halledelim dedi :)

    Sabah oldu nasıl para yollayayım, en az komisyonu kim alır, nasıl zamanında gider para vs araştırırken mail'larıma bakayım dedim. Birde ne göreyim, benim mail'a cevap gelmiş :) (nejat alp severim) adam diyor ki "herşey yolunda, gerekli işlemi yaptık, işleminiz devam ediyor, önceki işlem gerekli konuşmalarını yazılarını uyarılarını dikkate almayın" yazan bir mail (şu adreslere bakın tam spam mail yollanan adresler gibi)

    From: zzzamr_orderprocessing@apple.com; AMR_OrderProcessing@apple.com
    Sub: Your order is on its way.

    Hi **** ****,

    Thank you for your recent order with the Apple Online Store. We appreciate your business.
    Action has been taken on your order and we will continue processing it. Any prior communications requiring action can now be disregarded.

    Sincerely,
    Apple

    Hemen Apple Store'a girdim, kesin bi _bnelik var bu işte diye, order sayfamda fatura linki çıkmış, bastım adamlar Amex karttan cmt günü şu kadar alındı şöyle faturalandı, şu şekilde vergilendi vs başka ödeme yapmanıza gerek yok yazan bir fatura kesmişler.

    Arakadaşımı aradım, bak o son konuştuğumuz adam işi biliyordu dedim ama arkadaşım hala kuşkuyla baktığını ama yinede deneyelim dedik ve yine sorun çıkarsa göstesin diye Newyork'taki arkadaşımıza ilk gelen maili, benim gönderdiğim ve son olarak yolladıkları cevabı ve faturanın ingilizce versiyonunu bir PDF oluşturup yolladım.

    Yine keyifli bir bekleyiş sonrası haber geldi sorgusuz sualsiz telefon teslim edilmiş :) tabi hemen yok ürün koduna bak A1778 olsun değilse değiştirirsin Türkiye'de garanti sadece o modeldeymiş vs dememe rağmen işi halleden arkadaş çoktan mağazayı terk etmişti, artık ne çıkarsa şansa olmadı bide telefonu Amerikada servise gönderir bir turda orada yaşananları yazarım seneye :))


    Sonuç olarak internetten Türkiye kredi kartı ile Amerika Apple Store'dan, ülke listesinde Türkiye olmaması sebebi ile sahte fatura adresi verilerek, Pickup ödemesi ve telefon teslimi yapılabiliyormuş..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CrocodileUB -- 5 Ekim 2016; 2:55:06 >




  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.