Şimdi Ara

Amerikadan iPhone getirirken nelerle karşılaşıyoruz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
1.566
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba,
    Ben Amerika'dan iPhone almayı planlıyorum, ve sanırım iPhone 4 olacak bu alısverisim. Bir arkadasım gidiyor, o getirecek.

    Şimdi asıl sorum şu:
    Bildiginiz üzere iPhone'lar, Apple'ın AT&T ile anlasmasından dolayı kontratlı bir bicimde satılıyor. Eger aranızda Amerika'dan iPhone getirmis arkadaslar varsa, aydınlatabilirler mi beni, ne yapıyoruz bu iPhone'u aldıktan sonra? Mesela bir dostumdan duymustum, bu kontratın ilk 2 ayını pesin veriyorsun sonra kontrat iptali için bir ceza (penalty) oduyorsun turunde birseyler demisti.. Nasıl olucak bu iş? Arkadasım 24 Haziran'da gidiyor, 21 Temmuz'da donecek.

    Acil bir konu, malum 1.5 hafta sonra gittigi için eger mumkun oluyorsa kendisine para verecegim, detaylı bir bicimde anlatırsanız cok memnun olacagım, cok tesekkur ederim.



  • amerikan vatandaşı olmadığı için kontrat5lı şekilde alamaz cihazı ancak bestbuydan fln kontratsız alacak 699$ civarı bi fiyat olması bekleniyor iphone4 16gb için onu yurda soktuğunda pasaporta kaydettirmesi gerekecek bunun için 2 sene içinde hiç telefon kaydettirmemiş olması gerekir yada son 3 ay içinde yurtdışından giriş yapmış başka birinin pasaportuna kaydettirebilirsin en kötü yoksa telefon 1 ay sonra kapanır tabi tüm işlem bukadar değil bide telefon at&t kilitli olacağı için unlock yapman gerekecek ve IOS 4.0 için unlock cıkacakmı cıkmayacakmı önümüzdeki günlerde görecez unlockta yaptıktan sonra burada istediğin hattı takıp kullanabilirsin bende getirticem arkadaşım amerikada ama bekliyorum unlock cıkmasını kaç ay telefonu kullanamayan arkadaşlar oldu malum riske girmemek lazım




  • quote:

    Orijinalden alıntı: LeyLu

    amerikan vatandaşı olmadığı için kontrat5lı şekilde alamaz cihazı ancak bestbuydan fln kontratsız alacak 699$ civarı bi fiyat olması bekleniyor iphone4 16gb için onu yurda soktuğunda pasaporta kaydettirmesi gerekecek bunun için 2 sene içinde hiç telefon kaydettirmemiş olması gerekir yada son 3 ay içinde yurtdışından giriş yapmış başka birinin pasaportuna kaydettirebilirsin en kötü yoksa telefon 1 ay sonra kapanır tabi tüm işlem bukadar değil bide telefon at&t kilitli olacağı için unlock yapman gerekecek ve IOS 4.0 için unlock cıkacakmı cıkmayacakmı önümüzdeki günlerde görecez unlockta yaptıktan sonra burada istediğin hattı takıp kullanabilirsin bende getirticem arkadaşım amerikada ama bekliyorum unlock cıkmasını kaç ay telefonu kullanamayan arkadaşlar oldu malum riske girmemek lazım
    peki kontratsiz aldıgımız halde neden hala att locklu oluyor anlamıyorum ya kıl oldum bende 24 haziranda gidiyorum ama almicam hiç unlock falan ugrasamicam....




  • amerikadan geli,rken şunlarla karşılaşıyon.bir bilet gişe memuru2.güvenlik görevlileri.3hosteslerle.4.taksi şöförüyle..
  • Ben getirttim ve kullaniyorum
    kontratsiz ve simkilitsiz secenegi var. Getiren kisi buna dikkat ederse hic bir sorun olmaz kullanabilirsin. Pasaporta isletmen zorunlu.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: wox
    amerikadan geli,rken şunlarla karşılaşıyon.bir bilet gişe memuru2.güvenlik görevlileri.3hosteslerle.4.taksi şöförüyle..

    Bence konuyu saptırmaya gerek yok.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: syzeer

    Ben getirttim ve kullaniyorum
    kontratsiz ve simkilitsiz secenegi var. Getiren kisi buna dikkat ederse hic bir sorun olmaz kullanabilirsin. Pasaporta isletmen zorunlu.


    abi buna eminmsin kesin kilitsiz seçeneği var mı ? cogu kişi yok diyor
  • sim kilitsiz satisi yasak amerika'da.. best buy'lardan sadece kontratsiz alabilirsiniz
    o da eger amerikan ID'nizi gosterirseniz. pasaport kabul etmiyorlar. satin alma islemi sirasinda nakit kabul edilmiyor, kredi karti ile odemek zorundasiniz ayrica
  • Elbette eminim 3 ay once 3gs 32gb getirttim ve kullaniyorum. Sadece alirken simkilitsiz diye belirtmen gerekir sayet simkilitsiz istersen fiyati artiyor ama kirmak vs gibi sorunlarla ugrasmiyorsun. Geldigi gun pasaporta kayit yaptirdim bir gun icinde acildi sim kartimi taktim ve kullaniyorum. Ayrica bu ayin sonunda iphone 4 geliyor simkilitsiz ve kontratsiz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: flayzeraynx

    sim kilitsiz satisi yasak amerika'da.. best buy'lardan sadece kontratsiz alabilirsiniz
    o da eger amerikan ID'nizi gosterirseniz. pasaport kabul etmiyorlar. satin alma islemi sirasinda nakit kabul edilmiyor, kredi karti ile odemek zorundasiniz ayrica


    haydaa nasıl nakit kabul etmiyorlar ya ben verdim parayı git al dedim nakit alma şansı yokmu şimdi hiçbiyerden kesin eminmisin illa amerikan vatandaşı olup kredi kartıylamı almak durumunda ne saçma bişey ozamn mecbur bulcak orda tanıdık birini onun kartıyla alcak parayı ona vercek
  • quote:

    Orijinalden alıntı: syzeer

    Elbette eminim 3 ay once 3gs 32gb getirttim ve kullaniyorum. Sadece alirken simkilitsiz diye belirtmen gerekir sayet simkilitsiz istersen fiyati artiyor ama kirmak vs gibi sorunlarla ugrasmiyorsun. Geldigi gun pasaporta kayit yaptirdim bir gun icinde acildi sim kartimi taktim ve kullaniyorum. Ayrica bu ayin sonunda iphone 4 geliyor simkilitsiz ve kontratsiz.


    hocam nerden aldın nasıl aldın detaylı bi anlatırsan iyi olur ny da nerden alınır iphone4 kilitsiz ve nakit
  • Nakit gecmemesi enteresan. Para veriyorsun yok kredi karti olmasi lazim mi diyorlar ilginc :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: syzeer

    Nakit gecmemesi enteresan. Para veriyorsun yok kredi karti olmasi lazim mi diyorlar ilginc :)

    hocam nakit aldıysan söle şurdan aldım nakit aldım fln diye
  • al paranı git best buy a kontratsız iPhone alacağım de ver paranı al iPhone u yok nakitmiş yok kredi kartıymış fark etmez ayrıca sim kilitsiz olarak ben şu ana kadar hiç bir yerde bulamadım.. sadece internet üzerinde bazı alışveriş sitelerinde sim kilitsiz olarak satış vardı ama onlara da güvenemiyorsun ayrıca kontratsız iPhone u sadece best buy ın normal mağazalarından alabiliyorsun online olarak satılmıyor

    not: 3 adet iPhonet 3Gs aldım best buy dan

    edit: imla



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fashionality -- 14 Haziran 2010; 22:53:44 >




  • $699 mı?? 3gs'in fiyatları iyice düşer o zaman. Bütün bestbuy'larda tam olarak 24 haziranda çıkıyor değil mi? $699 kontratsız ve sim kilitli..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sinmu

    $699 mı?? 3gs'in fiyatları iyice düşer o zaman. Bütün bestbuy'larda tam olarak 24 haziranda çıkıyor değil mi? $699 kontratsız ve sim kilitli..


    vergi de eklenince 650 dolar civarı oluyor ayrıca fiyat hiç düşmeyecek çünkü sıfır satışı olmayacak şimdiki modellerin ama ikinci el fiyatları biraz daha düşer

    sadece 3Gs 8GB satışı olacak onun da fiyatı şu an satışta olan 3G 8GB ile aynı olur yani 499 dolar + vergi ile 550 dolar civarı



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fashionality -- 14 Haziran 2010; 22:58:31 >




  • Tesekkur ediyorum degerli cevaplarınız için, FAKAT ;
    Benim arkadasimin Amerikan kimligi yok bu bir, ikincisi bundan dolayı kredi kartı da yok. Son olarak Amerika'ya gittiginde BestBuy.com gibi sitelerden alması imkansız, kendisi okulla gidecek, ancak ve ancak okulun bos zamanlarında bir Apple Store'a, veya iste iPhone satan biryere gidip alabilecek. BestBuy dediginiz bir site degil midir?

    Ben Turkiye'den almak istesem BestBuy'dan, vergiye takılacak bilmemne falandı filandı, cok acil cok asırı detaylı bir cozume ihtiyacım var. Cok tesekkur ediyorum.
  • farkli zamanlarda evimin 500 metre ilerisindeki best buy'dan 3, 12 mil otedeki best buy'dan 4, 32 mil otesindeki best buy'dan 6 tane iphone aldim ve turkiye'ye gonderdim. yanimda turkiye'den misafirlerim olmasina ve pasaportlarini vermelerine ragmen sadece benim ve esimin ID'lerini kabul ettiler. best buy'lardan telefon alirken kredi karti ve amerikan ID'sinin kullanilmasinin nedeni satisi takip etmek. cunku iphone 3g'den itibaren hediye olarak iphone almak kaldirildi. ayrica ayni magazadan ayni kredi karti ve telefon numarasina sadece 1 tane iphone alabilirsiniz. ayni magazadan toplamda farkli zamanlarda en fazla 2 tane alabilirsiniz..

    ancak 32 mil otedeki best buy'da calisan eleman bana 1 seferde 5 tane, 1 sene icinde toplamda 20 tane alabilirsiniz ayni kredi karti ile demisti. diger best buy'dakiler ise tek kredi kartina tek iphone ve kesinlikle nakit satisi iphone icin yok demisti..

    tecrubelerime dayanarak bunlari yaziyorum, sallamadim yani...




  • amerikadan arkadaşın adrese ebayden iphone alıp gönderdim. oda bana birisiyle iphone u gönderdi. getiren kişi iphone u bavuldan çaldılar dediler. öylece kaldım ortada... muhtemelen o kişi çaldı ama işte ispat edemeyince yapacak birşey olmuyor.

    sakın olaki bilmediğiniz güvenmediğiniz kişilere iphone getirtmeyin...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: oksit

    amerikadan arkadaşın adrese ebayden iphone alıp gönderdim. oda bana birisiyle iphone u gönderdi. getiren kişi iphone u bavuldan çaldılar dediler. öylece kaldım ortada... muhtemelen o kişi çaldı ama işte ispat edemeyince yapacak birşey olmuyor.

    sakın olaki bilmediğiniz güvenmediğiniz kişilere iphone getirtmeyin...


    kötü olmuş
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.