Şimdi Ara

Amerika'ya Kargo !! Önemli !!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.337
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar,

    Kardeşim dil eğitimi için ABD'de bulunuyor. Gideli yaklaşık 1 ay oldu. Burdan giderken normal sözlükl götürmüştü ama onlar çok pratik olmadığı için digital sözlük istedi.Bende burdan 35 ytl ye hem kardeşime hemde arkadaşına iki tane digital ingilizce-türkçe sözlük aldım.

    Ancak sorun burda başlıyor.Bazı kargo firmaları -mng, fedex gibi- bu digital sözlüğün ABD gümrüğünden girerken orada kalabileceğini yani gümrükten geçemeyeceğini söyleyerek göndermeyi kabul etmediler. 11 eylül den sonra ülkeye elektronik ve digital aletlerin girmesi sorun oluyormuş.

    Postane ye gittim, postane de aynı gerekçelerle almak istemedi. Onlarda topkapı da bulunan paket müdürlüğüne yönlendirdi. Dün orayı aradım oradaki görevli de gümrüğün telefonunu verdi. En son orayı aradım, görevli bizim gümrükte olmayacağını ancak ABD gümrük yasalarını bilmediğini söyledi. Daha sonra fiyatını sordu, söylediğimde yapılan ikili anlaşmalar çerçevesinde 100 euro ya kadar olan malların geçtiğini söyledi.

    Bu nokta da yardıma ihtiyacım var.Daha önce ABD ye digital veya elektronik birşey gönderen birileri var mı? ve nasıl gönderdiler? Ya da nasıl gönderebileceğim konusunda fikri olan var mı?

    PS:Gödeririz diyen kargo şirketleri de minumum 70 ytl istiyor ama onlarda gümrük garantisini vermiyor.







  • Yok mu yardım edebilecek kimse arkadaşlar
  • DHL yada UPS kullan. Şirket üstünden falan yapabilirsen gönderini daha rahat edersin ama çok problem olmaz onlarda. Küçük bi kutuya koy ofislere git yada bi yere cagır gelsinler alsınlar. Ha bide aramex diye bi şirket var oda olabilir.
  • DHL yanılmıyorsam 58 euro gibi bir rakam istedi, UPS ise 55 euro ya fiyat verdi ama fiyatı vermeden önce gümrük garantisi vermiyoruz die başladı, Aramex i duymamıştım daha önce, bir araştıryım, saolasın..

    quote:

    Orjinalden alıntı: just1

    DHL yada UPS kullan. Şirket üstünden falan yapabilirsen gönderini daha rahat edersin ama çok problem olmaz onlarda. Küçük bi kutuya koy ofislere git yada bi yere cagır gelsinler alsınlar. Ha bide aramex diye bi şirket var oda olabilir.
  • Çok istiyolar, pazarlık yap. Zaten kalkıpta her şeyi kontrol etmiyolar o kadar takma kafana. Şirket üstünden yaparsan gonderiyi daha rahat olur senin için.
  • Az önce Aramex ve TNT kargo ile konuştum -ki yurt dışına kargo gönderimi konusunda en iyi referansa sahip şirketler- ikise kabul edemeyiz, gümrükte takılır dediler.
  • SEN EN İYİSİ ABD YE GİDECEK BİRİNİ BUL ONA VER TESLİM ETSİN DOSTUM..

    ELEKTRONİK CİHAZ KALIR GÜMRÜKTE..

    ANLAŞMALAR GİYSİ FELAN 100 USD DOLARI AŞAN MALLAR İÇİN GÜMRÜK VERGİSİ İSTİYOR.. + Bİ SÜRÜ ÜGRAŞ

    SEN GİDEN BİRİNE VERSEN EN AKILLICASINI YAPARSIN..
  • www.mezun.com buraya danışırsan daha kesin cevap verirler
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.