Şimdi Ara

AMERİKA KAPİTALİST SİSTEMDEN VAZGEÇER Mİ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
525
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar herkesin yorumlarını bekliyorum.ABD kapitalist sistemden vazgeçip ekonomi alanında daha gerçekçi ve akılcıl yapısal reformlara hız verir mi? kurtarma paketleri ne kadar gerçekçi? adamlar ekonomide sanal bir balon yarattı ve bu balon ilk önce mortgace'le hızla büyüdü ve patladı. Sizce; ABD kendisi bu krizi çıkarmış olamaz mı? ben bu konuda kararsızım.Ama bence şu bir gerçek ki; adamlar trilyonlarca dolarlık kurtarma paketlerine rağmen, büyük buhrandan küresel mali krizden çıkamayacak gibi gözüküyor buna paralel olarak da bizde aynen öyle sadece finans sistemimiz bundan etkilenmedi buda çok normal.Çünkü diğer salak ülkeler gibi mortgace ve kontrol edilmesi zor gibi saçma sapan bir finans sistemi yok ama bu demek değil ki bizi etkilemiyor.Elbette etkiliyor daha gerçekçi fikirler ile bu krizden çıkmamız ve büyüme trendini yakalamamız gerekiyor bu yılki büyüme beklentisi -%3 daralma olacağı yönünde tüm ekonomistler hemfikir bakalım neler olacak bekliyoruz bazen kısa vadede amerikadan gelen şirket bilançoları ve yeni kurtarma paketi ile güzel stratejilerle planlanmış iyimser senaryolar yaratılıyor ve bundan dolayı kısa vadede uluslararası borsalarda keza bizim IMKB ulusal 30 ve 100 endekslerinde hafif alımlarla güzel primler elde edilmiş oluyor.Ne biçim iş yahu tüm dünya eskiden beri %50 amerikadan gelen haberlere bağlı kötü bir haberde borsalar dibe vuruyor çok iyi haberlerde borsalar tavan yapıyor dolar/euro pariteleri aşağı yönde hareketlere maruz kalıyor falan filan hep aynı hikaye







  • amerika kuruluşndan beri kapitalisttr ve soğuk savaş vietnam savaşı dahil sürekli komünistliğe karşıdır bu sistemin değişmesi imkansız bence. krizden çıkma olayında da birkaç sene içinde bir savaş daha çıkarırlar hemen krizi atlatrlar. amerika tarihindeki en büyük krizlerden olan 1929 krizi 2.dünya savaşıyla atlatılmıştı.
  • ABD kapital sistemden kendiliğinden vazgeçemez ama bu sistem kendi kendini bitirecek bir sistemdir bu güne kadarda sosyal yamalar yapılarak ayakta kalabilmiş ve sürekli değişen,gittikçe dozajı artan yani vahşi kapitalizme dönen bir sistemdir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.