Şimdi Ara

Amerika'dan kaç notebook getirebilirim?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
837
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Amerika'ya gidiyorum 2ayligina. MacBook almak istiyorum abimle kendime fakat 2tane alınca gümrüğe takılır mı ya da herhangi bir sıkıntı yarartir mı? Bilgisi olanlardan yardım istiyorum. Teşekkürler.



  • Bavuluna doldurabildigin kadar getirebilirsin. Elinde kutuyla getirirsen gumruge takilirsin :)
  • 2tane almayı düşünüyorum zaten onların da kutularını acsam zaten biri giderkende vardı desem adamlar beni kontrol etseler bile bir sorun çıkmaz diye düşünüyorum ama hala bir tereddütüm var icimde :) cevap için teşekkürler
  • Giden arkadaşlardan hatırladığım kadarı ile sorun yaratmıyorlar sadece kutusunu açmanı istiyorlar ki 0 ürün diye satılmasın.. Bana kalsa durumun iyi ise doldur bir bavulu gel maclerle.. Foruma gidiş ve dönüş tarihini yazarsan önsipariş bile alıp gidebilirsin Sorun çıkartmazlar ancak çıkartırlar ise birini eve birini yazlığa birini işyerine birini sevgilime birini abime birini kaynanama........ diye uzar gider liste
  • Gümrükte bırakırım artık 10000$ ı :) teşekkürler cevaplar için 2tane alabilmem yeter bana :)
  • ezbere konuşmayın kanunlardan haberiniz olsun yanınızda bir tane getirebilirsiniz abinizde de bir tane olursa bu sıkıntı olmaz fazla satıda ürün getirirseniz ister açık olsun ister kapalı ticaret maksadı güdebileceğiniz göz önünde bulundurulur ve vergi kesilir.yanınızda birertane getirirsiniz ben bizzat bu kanunlarla haşır neşirim işim gereği.saçma sapan yorumlar yapıyorsunuz yanlış yönlendirmeyin. 2'niz birer tane getirin sorun olmaz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cengaver53 -- 10 Nisan 2012; 20:31:08 >
  • kuzey ıraktan 20 tane galaxy s2 ile geçen tanıdık olduğu gibi 2 karton sigradan birini bırakmakzorunda olan tanıdıkda var :D maalesef biraz da şans işi bu iş.

    Ama doldur valizi kesinlikle olamz. Çünkü valizde ne var diye bakıyorlar. Denemsi bedava atın içine bir tane satır, alet x-ray'den gecerken durdurup gerı vereckler D: Ya da bazen göruntu alamadık bır daha diyorlar :D akıllılık edip folyoya sarmaya çalışabilirsiniz, bu durumdada boşluk olduğu için bavulu açma hakları var. Yanı gözden kaçırmazlarsa ki kaçırmazlar emın oln. Valizi doldurup gelemezsiniz. sıfır veya 2. el 1 taneye izin verirler.

    Yurt içinde bakmazlar ama, ben sırt cantasında laptopla gecınce kımse tık demedı ama suya karışıyorlar. Bak onu bıle el çantasında su oldugunu anlıyorlar
  • kanun uygulayıcılar hepsi için konuşmuyorum içlerinde temizleride var şerefsizleride,oradaki insanlar doğru olmazsa araba bile sokarsınız.folyoya sarmakla birşey yapamazsın herşeyi açıp bakabilir sadeca bavula açıp bakmaz bütün herşeyi ortaya dökmeni bile isteyebilir derinlemesine arama yapabilir şüphe durumunda.ben yapıyorum bunu istediğin çantayı şüpheli gördüğün şeyin ne olduğu önemli değil açtırabilirsin açmak zorunda:))



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cengaver53 -- 10 Nisan 2012; 21:04:57 >
  • Zaten benimde ticaret gibi bir amacım yok ama tek kisi gidiyorum maalesef Abim yanımda olmayacak Benim 2 tane almam lazım alabiliyorsam. Asıl sorum bu tek kisi olarak ben 2tane getirebilir miyim? Teşekkür ederim dogru yönlendirmeler için :)
  • 1 tane getirme hakkınız var diğerine vergi uygulayabilirler vergi veririm diyorsanız o ayrı.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: vercenik53

    1 tane getirme hakkınız var diğerine vergi uygulayabilirler vergi veririm diyorsanız o ayrı.

    Yani Laptop çantasında olsa biri bu zaten giderken de vardı deme gibi bir şansımız yok sanırım. Vergi hakkında br bilginiz var mı faturanın % kaçı en azından Türkiye'den ucuza gelir mi ?
  • Allahın hakkı üçtür kardeşim şansını dene:D:D
  • quote:

    Orijinalden alıntı: exelans23

    Allahın hakkı üçtür kardeşim şansını dene:D:D

    Artık gümrüklerde benim macbooklari kullanırlar :D

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: concussione


    quote:

    Orijinalden alıntı: exelans23

    Allahın hakkı üçtür kardeşim şansını dene:D:D

    Artık gümrüklerde benim macbooklari kullanırlar :D

    tehdit et kardeeşim birşey yapamazlar sizi kameraya aldım rüşvet alırken de:D:D zaten hepsi memur korkarlar yapmazlar sahsen denenmiş bir taktitir ama gercekten cepten cek yani:D:D
  • exselans sendemi rüşvete alışmışsın:)) vergeç öyle bir tersine gelirsinki hepsine aynı gözle bakmak yerin dibine sokar seni ben çok gördüm gümrükte böylesini vatandaş alışmış vermeye karşısındaki öyle olmayı veriyor vatandaşı rezil ediyor herkese aynı nazarla bakma haramı helalide bilen var şerefsizleride.
  • Yanında getirdiğin ürünlerden 3 taneye kadar vergi almıyorlar ama ürünlerin tutarı yüksek olduğu için bunu dikkate almayabilirler birini yanında laptop cantasıyla falan tası diğerini de bavula koy bir sorun çıkmaz
    eğer bir sorun çıkarsa amerikadan alıcaksan %20 sini
    avrupa birliği ülkelerinden alıcaksan %10unu ödüyorsun
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.